Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
I Najadernas gränd, De fyra vindarnas gata

I Najadernas gränd, De fyra vindarnas gata

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1956.

Nära nyskick. Skyddsomslag i hyggligt skick. En bok ur Evert Taube mera okända författarskap, illustrerad med teckningar i svart-vitt av Astri Taube.
I Najdernas gränd:
"En del av händelserna i denna bok utspelas i Najadernas Gränd. Men bokens titel syftar inte bara på denna verklighet, fastmer på att jag beständigt återkommer till sjöstäder som om mitt liv vore en återvändsgränd. Jag är väl minst lika hemma i Rom och Florens, på Pampas, i Panama och i Guatemala, som i Najadernas Gränd. Men det är i Najadernas Gränd som min lust att berätta blir väckt och tar form."

De fyra vindarnas gata:
Sjungande en normandisk visa i taxin från flygfältet anländer Evert Taube till sitt älskade Paris. Chauffören stämmer in – det är betecknande för Taubes förmåga att snabbt bli hemmastadd och få kontakt. Hotellgästen på Boulevard Raspail är snart som fisken i vattnet, du och bror med hela kvarteret och en given samlingsfigur på vänstra strandens boulevardserveringar. Men Paris är bara en utgångspunkt för andra resor i tid och rum: den franska provinsen och den franska historien, ja, bort över haven till Guatemalas hidalgo-ättlingar och indianer. ”De fyra vindarnas gata” är en adress med täckning för sitt symboliska namn, ett passande hemvist för en diktare med mera luft under vingarna än de flesta.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish