Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Trafiksäkerhet – En kunskapsöversikt

Trafiksäkerhet – En kunskapsöversikt

Häftad bok. Studentlitteratur AB [Kommunikationsforskningsberedningen, KFB]. 2:5 uppl. 2011. 622 sidor.

Gott skick. Boken har vissa utvändiga hanteringsspår; brytmärken syns på ryggen. Inlagan ser fin och ganska välhållen ut.

Smakprov ur boken:

Förord

Trafiksäkerhet — en kunskapsöversikt, har tillkommit på uppdrag av Kommunikationsforskningsberedningen, KFB. Översikten har tagits fram inom ramen för gällande forskningsprogram och utgör ett led i KFBs uppgift att informera om forskningsverksamheten och dess resultat.

Avsikten har varit att ge en bred och samtidigt inträngande beskrivning av vägtrafikens säkerhetsproblem och att redovisa hur man inom trafiksäkerhetsforskningen arbetar för att få bättre kunskap om dessa och om möjliga åtgärder. Innehållet riktar sig till yrkesverksamma inom områden där trafiksäkerhet är en viktig aspekt. Boken vänder sig också till forskare och studerande på universitet och högskolor där den kan användas för att ge en allmän översikt eller en introduktion till olika specialområden. För studerande inom andra skolformer, kurser osv kan den utgöra grundbok.

Fyra forskare har som huvudförfattare tillsammans med ett antal kollegor svarat för bokens tre huvudkapitel; för Trafikteknik Christer Hydén med bidrag från Monica Berntman, Karin Brundell-Freij, Gunnar Carlsson, Anders Hagson och Hans Erik Pettersson, för Trafikanters beteende Nils Petter Gregersen och Lars Åberg med bidrag från Häkan Alm, Pia Björklid, Sonja Forward, Liisa Hakamies Blomqvist, Gabriel Helmers, Stina Järmark, Inger Linderholm, Lena Nilsson, Per-Arne Rimmö och Agneta Ståhl samt för Skadeförebyggande säkerhet Per Lövsund med bidrag från Bertil Aldman, Dagmar Buzeman, Hugo Mellander, Bengt Pipkorn, Mats Svensson och Jikuang Yang.

Vidare har Nils Petter Gregersen varit ansvarig för ett kapitel Fordon där Olle Nordström bidragit med det skriftliga utgångsmaterialet och Lars Åberg för ett kapitel Trafikmedicin där Kurt Johansson, Ulf Landström och Jan Törnros svarat för textmaterialet. Anders Englund har varit redaktör, svarat för en Inledning som bl a ger en kort historisk bakgrund och ett kapitel Trafiksäkerhetssituationen samt tillsammans med de övriga huvudförfattarna för ett kapitel om Att mäta trafiksäkerhet och en Slutkommentar. Samtliga medverkande presenteras i slutet av boken.

Projektledare på KFB har varit Nils Edström med Arne Kihlblom som ansvarig för den tekniska produktionen.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144050386
Titel
Trafiksäkerhet : en kunskapsöversikt. D. 6
Författare
Anders Englund
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2007
Omfång
622 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
886 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Boken inleds med en kort historisk tillbakablick och redovisar dagens trafiksäkerhetssituation.Olika metoder för att beskriva olyckor och för att studera orsaker och samband presenteras på ett övergripande sätt.Därefter behandlas tre huvudområden som utgör tyngdpunkten i boken: trafikteknik, trafikanters beteende och skadeförebyggande forskning. Inom vart och ett av dessa beskrivs de grundläggande problemen, den teoretiska grund man försöker etablera och olika åtgärder för ökad säkerhet.Fordons säkerhet och trafikmedicin ingår också.