Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Förlagsfakta

ISBN
9789186668570
Titel
Människa - vem är du?
Författare
Geels, Antoon
Förlag
Plus Ultra
Utgivningsår
2019
Omfång
205 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
128 x 210 mm
Vikt
270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
MÄNNISKA – VEM ÄR DU? Frågan ställdes redan av de gamla grekerna och behöver ständigt uppdateras. Även de tio oxherdebilderna cirklar kring denna frågeställning. I denna kinesisk-japanska parabel berättas om oxherden och hans sökande efter oxen, som i den ursprungliga berättelsen motsvaras av buddhanaturen. Det är en berättelse i tio steg. I dess bredaste betydelse handlar den om en läroprocess och om kulturell, andlig och psykologisk utveckling.
Fem mystiker från de stora världsreligionerna träffas för att samtala kring de tio oxherdebildernas betydelse för att förstå oss själva. Hur kan denna berättelse hjälpa den enskilda människan? Vad kan vi lära? Samtalet är ett rollspel. Moderator är religionspsykologen Antoon Geels, som har studerat dessa traditioner under snart ett halvt sekel.
Boken ger en ny syn på religionsdialoger, som tenderar att vara alltför intellektuella. Därför samtalar gruppen också om religiös musik, dans och konst, som förser dialogen med en emotionell komponent. Människa – vem är du? presenterar mystikens människosyn i relation till den moderna psykologins syn på människans kognitiva utveckling. De två spåren kompletterar varandra på ett spännande sätt.

Oxen och herden representerar avståndet mellan människans sanna potential och hennes mänskliga natur. Trots allmän förvirring kring sin identitet och livssyn är det möjligt för människan att komma till klarhet och rida hem oxen. De tio stegen i oxherdebilderna åskådliggör en väg till ökad självkännedom och andligt förverkligande. Berättelsen är alltjämt aktuell för den moderna människan.

ANTOON GEELS är professor emeritus i religionshistoria med religionspsykologi. Han är författare till ett stort antal böcker om mystik och spiritualitet i världens religioner, bland andra Judisk mystik (1998), Berusad av Gud (2002), Kristen mystik (2000, 2003), Muslimsk mystik (2005), Medvetandets stilla grund (2008) och Laga världen, med ickevåld, medkänsla och andra verktyg (2014).