Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Läsarna – 1800-talets folkväckelse och det moderna genombrottet

Läsarna – 1800-talets folkväckelse och det moderna genombrottet

Inbunden bok. Bokförlaget Atlantis. 2010. 478 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. En liten stämpel säger att boken är en gåva från ett bibliotek. Boken har endast små och lätta spår av hantering och förvaring. Lite fläckad på en bit av främre snittet.
"Det moderna genombrottet i svensk litteratur har i hundra år varit fixerat vid 1880-talet. Redan kring 1850 formerade sig folkväckelsen till kamp för religionsfrihet och reformer av kyrkan. Över hela landet uppstod spontant gemenskaper byggda på den enskildes personliga övertygelse. Detta var början till folkrörelsernas Sverige. Läsarna fick sitt namn av att de läste så mycket, inte bara Bibeln. De sjöng, byggde, ordnade möten och fick med missionen utblickar i stora världen. Var inte detta, om något, ett modernt genombrott?
Gunnar Hallingberg, litteraturhistoriker och medieforskare, ser 1800-talets läsare som ett viktigt kapitel i vår kulturhistoria och undrar varför de ändå så sällan lockat idéhistoriker, etnologer, litteraturvetare och genusforskare till djupare studier."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789173533980
Titel
Läsarna : 1800-talet folkväckelse och det moderna genombrottet
Författare
Gunnar Hallingberg
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2011
Omfång
478 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
165 x 230 mm Ryggbredd 36 mm
Vikt
977 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det moderna genombrottet i svensk litteratur har i hundra år varit fixerat vid 1880-talet. Redan kring 1850 formerade sig folkväckelsen till kamp för religionsfrihet och reformer av kyrkan. Över hela landet uppstod spontant gemenskaper byggda på den enskildes personliga övertygelse. Detta var början till folkrörelsernas Sverige. Läsarna fick sitt namn av att de läste så mycket, inte bara Bibeln. De sjöng, byggde, ordnade möten och fick med missionen utblickar i stora världen. Var inte detta, om något, ett modernt genombrott?
Gunnar Hallingberg, litteraturhistoriker och medieforskare, ser 1800-talets läsare som ett viktigt kapitel i vår kulturhistoria och undrar varför de ändå så sällan lockat idéhistoriker, etnologer, litteraturvetare och genusforskare till djupare studier.