Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
... och glöm mig inte : Anne Frank 1929-1945 : en biografi

... och glöm mig inte : Anne Frank 1929-1945 : en biografi

Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1999. 248 sidor.

Mycket gott skick. NEDERLÄNDERNA-TYSKLAND. I drygt två år, från juni 1942 till augusti 1944, sitter åtta människor instängda på en vind, i ett gårdshus i Amsterdam. En av dem är en flicka som skriver dagbok. En dagbok hon anförtror allt. Allt om livet i gårdshuset, alla tankar och hemligheter. Hennes namn är Anne Frank.

Den tysk-judiska flickan Annelies Marie Frank föddes 1929 i Frankfurt am Main i Tyskland. Då Hitler kom till makten 1933 flydde hon med sina föräldrar Edith och Otto och sin syster Margot undan judeförföljelserna till Nederländerna. I juni 1942 gick de under jorden, men förråddes och angavs två år senare. Anne dog 1945 i koncentrationslägret Bergen-Belsen, en månad innan lägret befriades av engelsmännen. Hennes far Otto Frank, den enda överlevande i familjen, gav 1947 ut dagboksanteckningarna som Anne skrev under de dryga två år de höll sig gömda i gårdshuset på Prinsengracht 263 i Amsterdam, och som gjort henne känd över hela världen.

Om Anne Frank har Carol Ann Lee skrivit en vederhäftig och kunnig biografi, präglad av stor inlevelse. Hon lyckas fånga Annes sammansatta personlighet och bidrar till att kasta nytt ljus över dagboksanteckningarna. Carol Ann Lee har sökt upp och intervjuat överlevande från koncentrationslägren som kommer ihåg Anne och berättar den hittills okända historien om henne efter dagboken. Från hörsägen och fakta har hon samlat allt som går att få fram om Annes sista dagar... och glöm mig inte är ett enastående pionjärarbete - ett starkt tidsdokument och en gripande levnadsteckning.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9146176144
Titel
-och glöm mig inte : Anne Frank 1929-1945 : en biografi
Författare
Lee, Carol Ann - Eklöf, Margareta
Förlag
Stockholm : Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
1999
Språk
Svenska