Glassfavoriter ( de 32 st. recept är : Frys och ha roligt... ; Utrustning ; Göra glass för hand ; Glasskopor ; Ingredienser : Ägg , Grädde , Socker ; Mascarponeglass ; Krämig vaniljglass ; Kolaglass ; Glass med körsbär och fudge ; Glass med chokcolate chip cookies ; Glass med färska persikor ; Glass med smak av New York-cheesecake ; Glass med smörfrästa pekannötter och lönnsirap ; Mörk chokladglass med mynta ; Glass med jordnötsbräck ; Glass med sherry och russin ; Lakritsglass ; Glass med pepparmyntskarameller ; Glass med ananas och färsk mynta ; Glass med malibulikör och kokos ; glass med southern comfort, saffran och ingefära ; Lättlagad aprikosglass ; Blåbärsströsselglass ; Citronyoghurtglass , Yoghurtglass, sorbet och granité : Yoghurtglass med mango, mynta och lime ; Yoghurtglass med sommarbär ; Mojitogranité ; Granité på vodka, mousserande vin och citron ( lemon colonello ) ; Isglass : Isglass med tranbärs- och apelsinsmak ; Isglass med gul grapefrukt ; Gk´lass-isbitar till soda cream ; Såser : Sås på färska bär ; Chokladsås ; Kolasås ; Varm jamaikansk smörsåså med rom ; Sås med apelsin och grand marnier ; Kolbräcksås ; Register )
Inbunden bok. B. Wahlströms Bokförlag. 1:a svenska uppl. 2006. 64 sidor.
Nyskick. Se alla 32 recept inom parenteser under titel rutan. Varje recept illustrerad med en hel sida färg foto. 19,7 cm x 19,7 cm. 351 gram. (låda20230512-2?0).
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789132332470
- Titel
- Glassfavoriter
- Författare
- Liz Franklin
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 197 x 197 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att göra sin egen glass är enklare än man tror, och få desserter brukar vara mer uppskattade än glass gjord på helt färska råvaror. En elektrisk glassmaskin kan vara en bra investering för den som regelbundet gör egen glass, men det är inte en nödvändighet. Man kan också göra god glass för hand och i boken finns exempel på båda sätten. Pröva exempelvis att göra krämig vaniljglass, glass med färska persikor eller en riktigt mörk chokladglass med mynta. Yoghurtglass med sommarbär, en svalkande citronsorbet eller en mer avancerad Mojitogranité är inte heller fel som avslutning på en god middag.
Enkelt eller sofistikerat, glass är en njutning för alla åldrar och alla smaker.