Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Fodmap kokboken. 125 recept som får din mage i balans.

Fodmap kokboken. 125 recept som får din mage i balans.

Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2017. 224 sidor.

Nyskick. Maten som lindrar vid IBS, Crohns sjukdom och andra mag-tarmsjukdomar. 125 recept som får magen i balans. Rikt illustrerad. Inbunden, färgtryckt laminatband / kartonnage, färgade första och sista uppslag. 8:o. 242x200x21 mm. 850 g. Välvårdat och fint ex, inga anmärkningar, skick som ny. [3303]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176179543
Titel
Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans
Författare
Whigham, Lucy
Förlag
Tukan Förlag
Utgivningsår
2017
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
868 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Maten som lindrar vid IBS, ballongmage, celiaki och Crohns syndrom.

Till skillnad från många dieter som är populära i dag så är FODMAP-kosten väl vetenskapligt underbyggd och rekommenderas bl.a. inom svensk sjukvård. Mathållning med låg FODMAP kan lindra allvarliga magbesvär och används både för att råda bot på problem med ballongmage och för att dämpa inflammation vid Crohns sjukdom. Inte minst personer med celiaki, magkatarr och IBS har hjälpts av att hålla sig till mat med låg FODMAP.

I FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 46 veckors program som kan bota en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.

Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango, honung och vattenmelon, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.

Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid Kings College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.