Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Jag måste, när ingen annan vill : kvinnorättskämpen Sophie Sager

Jag måste, när ingen annan vill : kvinnorättskämpen Sophie Sager

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2021. 303 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken är i det närmaste oläst och i nyskick.
Det här är den första biografin som tar ett helhetsgrepp om Sophie Sagers liv. Det finns många frågor att försöka besvara: Varifrån kom hennes engagemang för kvinnosaken? Var hon så galen som tidningarna påstod? Och ligger det någon sanning i ryktet att hon födde ett barn i lönn dom?

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127169906
Titel
Jag måste, när ingen annan vill : kvinnorättskämpen Sophie Sager
Författare
Milles, Karin
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2021
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 220 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
498 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Vem var Sophie Sager? Hon var misshandelsoffret som blev kvinnorättskämpe, sömmerskan som blev författare, kvin­nan på barrikaden som blev husmodern i Brooklyn.
Hon blev riksbekant genom det sensationella Sagerska målet, ett av 1800-talets klassiska svenska rättsfall och ett av de första där en kvinna väckt åtal för våldtäkt. Som om det inte var nog valde hon därtill att själv försvara sig i rätten, med sitt typiska yviga och orädda sätt.
Efter målet använde hon sin berömmelse för att ta till orda mot patriarkala orättvisor – ”jag måste, när ingen annan vill”, som hon sade. Men som den pionjär som hon var blev hon både hånad och utskrattad. Efter några år emigrerade hon till Brooklyn i USA där hon fortsatte sin kvinnopolitiska kamp. När hon dog 1901, 75 år gammal, hade hon nästan blivit lika ökänd i sin nya hemstad som i sin gamla.
Det här är den första biografin som tar ett helhetsgrepp om Sophie Sagers liv. Det finns många frågor att försöka besvara: Varifrån kom hennes engagemang för kvinnosaken? Var hon så galen som tidningarna påstod? Och ligger det någon sanning i ryktet att hon födde ett barn i lönn­dom?
”Sällan får man lov att läsa en så vederkvickande biografi som Karin Milles om 1800-talsfeministen Sophie Sager … Utan att kompromissa med lödigheten och substansen förmår Milles med fin litterär känslighet skriva fram ett liv som känns levande och som i dagens metoo-klimat är alltför välbekant.”
Fedja Wierød Borčak, Smålandsposten
”Karin Milles upplyser läsaren med viktiga fakta som inte varit välkända tidigare, och hon gör det på ett språk som rinner och sprudlar. Jag vänder bokens sidor så fort jag kan för jag vill hela tiden veta mera.”
Yvonne Gröning, Dala-Demokraten
”Karin Milles har skrivit en biografi som är både personlig och byggd på ordentligt grävande i arkiv och tidningsartiklar från tiden, och lyckats med en framställning av Sagers personlighet och miljö.”
Arbetaren

"Det är sällan jag läser en biografi och blir så uppfylld av atmosfär, dofter, tidsanda, intressemotsättningar och dramaturgisk fulländning."
Jan-Ewert Strömbäck, Miljömagasinet
"Nu kliver [Karin Milles] in i 1800­ talet och berättar svängigt under hållande, någonstans mellan välresearchad sakprosa och gestaltad skönlitteratur."
Anneli Jordahl, Sydsvenskan
”Milles berättar engagerat och levande, i tydlig sympati med sin huvudperson.”
Norrländska Socialdemokraten
"Jag måste, när ingen annan vill är ändå välskriven och intressant och den väcker nyfikenhet på denna stridbara föregångskvinna."
BTJ