Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dikter

Dikter

Inbunden bok. Modernista. 2022. 84 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Som poet hör Sylvia Plath till 1900-talets stora förnyare, inte minst för de ämnen hon tog sig an och för det orädda, distinkta sätt med vilket hon gjorde det; i en särpräglad, sammanhållen bildvärld växer dikterna fram, med betydande självbiografiska inslag, men också med formmässigt mästerskap.
Plath färdigställde två diktsamlingar under sin levnad The Colossus (1960) och Ariel, som utkom två år efter hennes död. I denna urvalsvolym ingår dikter från de två diktsamlingarna, samt ur de postuma utgåvorna Crossing the Water och Winter Trees.
I svensk översättning av Siv Arb, med ett nyskrivet förord av poeten Burcu Sahin.

SYLVIA PLATH föddes i Boston 1932. Efter att ha skrivit en avhandling om Fjodor Dostojevskij kom hon i mitten av 1950-talet till England som Fulbrightstipendiat. Debutboken The Colossus utkom 1960, men det var med den postuma utgåvan av Ariel 1965 som hennes rykte verkligen började växa. Under hela livet led Plath av svåra depressioner. Hon begick självmord 1963.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177817970
Titel
Dikter
Författare
Plath, Sylvia
Förlag
Modernista
Utgivningsår
2022
Omfång
84 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 216 mm Ryggbredd 11 mm
Vikt
232 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»En av det engelska språkets mest firade och kontroversiella efterkrigspoeter.« Margaret Atwood»Dikterna känns i kroppen och de stannar kvar i tanken på ett sätt som endast riktigt briljant poesi gör.« Betyg: 5 av 5 - Catharina Bergman, BTJ Som poet hör Sylvia Plath till 1900-talets stora förnyare, inte minst för de ämnen hon tog sig an och för det orädda, distinkta sätt med vilket hon gjorde det; i en särpräglad, sammanhållen bildvärld växer dikterna fram, med betydande självbiografiska inslag, men också med formmässigt mästerskap.
Plath färdigställde två diktsamlingar under sin levnad The Colossus (1960) och Ariel, som utkom två år efter hennes död. I denna urvalsvolym ingår dikter från de två diktsamlingarna, samt ur de postuma utgåvorna Crossing the Water och Winter Trees.
I svensk översättning av Siv Arb, med ett nyskrivet förord av poeten Burcu Sahin.SYLVIA PLATH föddes i Boston 1932. Efter att ha skrivit en avhandling om Fjodor Dostojevskij kom hon i mitten av 1950-talet till England som Fulbrightstipendiat. Debutboken The Colossus utkom 1960, men det var med den postuma utgåvan av Ariel 1965 som hennes rykte verkligen började växa. Under hela livet led Plath av svåra depressioner. Hon begick självmord 1963.