Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kinderbook : serier för sorgsna barn

Kinderbook : serier för sorgsna barn

Seriealbum. 2010.

Nyskick. Nytt album.
Fast man omsorgsfullt, och kanske lite resignerat, planerat sina sista år, kan alltihop plötsligt kastas omkull av en överraskande kärleksförklaring. När man älskar en kille som man skäms för inför klasskompisarna och föräldrarna, och just har avslutat gymnasiet och är på väg till universitetet i Tokyo - vad har ens kärlek för framtid?

I tio serienoveller berättar Kan Takahama om kärlek, fast med föga romantik, och om olycka och sorg, fast med oväntade glimtar av hopp.


Författare: Takahama, Kan
Förlag: Epix
Bandtyp: Häftad
Antal sidor: 202, sv.v.
Utgivningsår: 2010

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170895012
Titel
Kinderbook : serier för sorgsna barn
Författare
Takahama, Kan
Förlag
Epix
Utgivningsår
2010
Omfång
208 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
150 x 210 mm Ryggbredd 14 mm
Vikt
420 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Sparsmakat och subtilt skildrar hon en rad människoöden. Fiktion blandas med några stänk självbiografi. En gammal konsthandlare på väg att dra sig tillbaka. En liten flicka som tvingas hantera sina föräldrars skilsmässa och insikten om vuxenvärldens nedrighet. En ung kvinna som har slutit en självmordspakt med sin gifte älskare. En sjöjungfru som lockar unga män i döden. En mobbad tonårsflicka som utan att veta om det medverkar i en porrfilm. En neurotisk serietecknare och hennes vänner som brottas med frågan om hur kärleksrelationer ska fungera i det moderna samhället.
Novellerna berättas konsekvent ur en kvinnlig synvinkel, och de är "slices of life" utan vare sig någon "riktig början" eller något "riktigt slut". Läsaren får själv pussla ihop vad det handlar om, och själv skriva klart historien.
Takahamas mycket personliga teckningsstil är en blandning av blyertsteckningar, laveringar och datorgrafik, som ibland liknar suddiga fotografier där figurerna har skrapats fram på negativet. Med en särskild känsla för ljus och skugga utforskar hon hela skalan från minimalism till nära inpå fotorealism.
Kan Takahama (född 1977) är en de mest kända unga alternativserietecknarna från Japan. Kinderbook samlar hennes allra första publicerade serienoveller från den japanska avantgarde-serietidningen Garo 2001-2002.
Takahama har samarbetat med den franske serieskaparen Frédéric Boilet, och hon förknippas med hans rörelse "La nouvelle manga" (den nya mangan), som strävar efter att kombinera de japanska alternativseriernas vardagsrealism med de franska vuxenseriernas realistiskt nyanserade bildspråk och tonen i fransk film.