Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dödsdansen & Spöksonaten

Dödsdansen & Spöksonaten

Häftad bok. Strindberg i Aldus. 1962. 145 sidor.

Mycket gott skick. "Dödsdansen" Dödsdansen är ett fasansfullt dubbeldrama. I den första delen skildras det olyckliga äktenskapet mellan den hjärt- och kärlsjuka artillerikaptenen Edgar och hans hustru, den forna skådespelerskan Alice. De lever i det närmaste isolerade på en ö i ett fängelseliknande torn och kan varandra utan och innan. Motorn i deras mardrömslika äktenskap är en blandning av tristess och hat som avbryts av tillfälliga försoningar.

En dag får de besök av Alices kusin Kurt. Ganska omgående dras han in i och färgas av deras äktenskapliga kamp. Efter diverse kriser, baksluga och lögnaktiga planer samt sjukdomsfall, glider äktenskapet in i en mer harmonisk fas. De stryker över begångna oförätter och bestämmer sig för att fira silverbröllop.
"Spöksonaten" Studenten kan se saker få andra kan se, men han vet inte vilka personer som inte ses av andra. Direktören Hummel fruktar en mjölkflicka, som han inte kan se, men det kan däremot Studenten. De två möts en morgon, då Studenten precis kommit hem efter att ha varit med om ett husras. Studenten pratar med en mjölkflicka som sitter vid en brunn; Hummel ser bara tomma luften.:

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish