Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Bokbörsens avgifter

2020-01-13

Detta dokument reglerar tillsammans med dokumenten "Användarvillkor för säljare" och "Integritetsspolicy" villkoren för registrerade säljares ("säljaren" eller "du" nedan) användande av tjänsterna på Bokbörsens webbplatser.

 

Säljarsaldo

Som säljare fyller du på ditt säljarsaldo med valfritt belopp på sidan Mitt säljarsaldo i ditt gränssnitt på Bokbörsen efter inloggning. Inbetalningen gör du med kontokort eller PayPal. På sidan Mitt säljarsaldo har du också tillgång till en sammanställning där dina inbetalningar och debiterade orderavgifter löpande noteras och summeras. För att du ska kunna bekräfta en nyinkommen order måste det finnas täckning för orderavgiften på säljarsaldot.

I våra avgifter ingår 25% avdragsgill moms.

 

Orderavgifter

Orderavgiften belastar säljarens "säljarsaldo" när säljaren fakturerar eller, om betalsättet är Förskott, när kunden betalat. Den beräknas på hela ordern, dvs det som en och samma kund beställt av dig vid ett och samma tillfälle, oavsett antal artiklar (böcker, skivor etc).

Orderavgiften har en fast del och en rörlig del som beräknas på orderns nettobelopp, alltså exklusive fraktavgiften.

För säljare registrerade som förlag gäller:

Oavsett nettobeloppet i ordern blir avgiften:
9 SEK + 9% av nettobeloppet.

För övriga säljare gäller:

Om nettobeloppet är mindre än 100 SEK blir avgiften:
5 SEK + 9 % av nettobeloppet.

Om nettobeloppet är mer än 100 SEK blir avgiften i stället:
9 SEK + 5 % av nettobeloppet.

 

Betalningsgaranti

Om du när du bekräftar en ny order väljer alternativet "Faktura med betalningsgaranti" höjs orderavgiften med 4 SEK och 4 % av orderbeloppet.

 

Bildavgift

Om annonsen endast innehåller en bild debiteras ingen bildavgift. Om du laddar upp fler än en bild (max ytterligare fem bilder) ökar avgiften med totalt 5 SEK.

 

Övriga avgifter

För den frivilliga tjänsten "SMS-avisering" debiteras en avgift om 1 SEK per SMS. Även denna avgift dras från säljarens säljarsaldo.

Du kan också välja att förnya dina annonser så att de visas som nyinkomna. Denna tjänst kostar 1 SEK per annons och belastar ditt säljarsaldo.

 

Ångrade och annullerade ordrar

Om kunden ångrar köpet, helt eller delvis, återförs orderavgiften, helt eller delvis, på ditt säljarsaldo i och med att du bekräftar mottagen retur. Samma sak gäller om en bekräftad order annulleras av Bokbörsens support.

 

Hantering av klientmedel

Dina inbetalningar till säljarsaldot hanteras av Bokbörsen som klientmedel på ett särskilt konto som hålls avskilt från Bokbörsens andra konton. Om du säger upp ditt säljaravtal med oss (se under rubrik "Uppsägning av avtalet" i "Användarvillkor för säljare") återbetalar vi dina eventuellt kvarstående klientmedel.

 

Betalning till dig via PayPal

När dina kunder väljer att betala förskott till dig med vår säkra betallösning för kontokort och PayPal tillkommer PayPals avgift för mottagen betalning. Denna avgift belastar inte säljarsaldot, utan dras direkt från betalningen till ditt PayPal-konto. För utförlig information om denna avgift hänvisar vi till PayPals webbplats www.paypal.com