-
Fisk och skaldjur : [god mat från hela världe...
Inbunden bok. Höganäs : Bokorama/Wiken. 1982. 136 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170240386
- Titel
- Fisk och skaldjur : [god mat från hela världen]
- Författare
- Lönnegren, Barbro - Sjösten, Gull
- Förlag
- Höganäs : Bokorama/Wiken
- Utgivningsår
- 1982
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bokorama/Wiken 9789170240386 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker
-
Thai culinary art
Inbunden bok. 229 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skriven på engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Ägg : recept & teknik
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 192 sidor.
Nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127140066
- Titel
- Ägg : recept & teknik
- Författare
- Tove Nilsson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg."
Elle Mat & Vin
"Ett måste för alla som älskar alla former av just ägg."
Svenska Dagbladet
"Höstens finaste kokbok. Gjord med mycket kunskap och värme. Köp den bara!"
Gomorron Sverige
Det finns inget som är så gott som egg benedict frasig brioche, perfekt pocherat ägg som toppas med smörig hollandaise. Eller att lyckas med sin omelett enligt klassiskt franskt manér, fast och slät på ytan utan färg och saftigt krämig inuti.
Hur får man ett perfekt kokt ägg med en krämig gula, vilken är den ultimata tiden och temperaturen? Hur går det till när ägget koagulerar och vad händer när man vispar en majonnäs? I boken hittar du rätt teknik och fakta för att lyckas med allt från kokt och pocherat ägg till 63-gradigt ägg och japansk omelett.
Det här är boken om ägg. Ägget som har en betydande roll i många av de godaste rätterna som finns egg noodles, shakshuka, huevos rancheros, pickled eggs, Scotch egg, egg pizza, solöga, Pelle Jansson, tea eggs och egg custard. Med rätter som dessa kan man, om man vill, äta ägg till varje måltid. Och det vill man.
Tove Nilsson är kock, matskribent och sommelier. Hon anlitas regelbundet av Sveriges ledande mattidningar, medverkar i TV4 Nyhetsmorgon och hörs återkommande i radio där hon delar med sig av sina godaste recept och berättar om det senaste inom matvärlden. Ända sedan Tove åt sin första huevos rancheros på Shopsins i New York för 10 år sedan har hon velat göra en bok om ägg.
"Tove Nilsson är säker, både i sin matlagning och i sina fina matupplägg. En inspirerande bok om man älskar ägg - som ju har en sådan betydande roll i många härliga klassiker."
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"Här är boken du inte kan vara utan om du gillar ägg."
Granngården
"En väldigt häftig kokbok."
Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
"En bok för såväl nördarna, som för gemene kokschef som ständigt misslyckas med att få till den perfekta konsistensen."
Vin & Bar-Journalen
"Grundlig, så kan man kort och precist beskriva Tove Nilssons nya ägg-epos."
MatMagasinetEn väldigt häftig kokbok.Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127140066 -
The Thousand Recipe Chinese Cookbook
Inbunden bok. Paul Hamlyn, London. 1966. 926 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Brun/rött klotband. Tryckt i USA.
Engelsk text.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPaul Hamlyn, London -
På menyn
Inbunden bok. Göteborg : Allan Hult : Connoisseur bokandel. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. *
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163075131
- Titel
- På menyn
- Författare
- Hult, Allan
- Förlag
- Göteborg : Allan Hult : Connoisseur bokandel [distributör
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Göteborg : Allan Hult : Connoisseur bokandel 9789163075131 -
Middag på 30 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242249
- Titel
- Middag på 30 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 1171 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På trettio minuter blankt står middagen serverad. Inte bara en huvudrätt, utan förrätt, sidorätt, efterrätt, måltidsdryck. Det som passar ihop, helt enkelt!Det ska inte ta längre tid att laga en god, välbalanserad måltid än vad det vanligtvis brukar ta att laga bara en rätt. På en halvtimme ska du få ihop något gott till hela familjen. Jamies trettiominutersmat innehåller inte mindre än 50 helt nyskapade recept. Du får lära dig alla smarta knep Jamie har för att snabbt få maten klar. Det handlar om allt ifrån koncentrationsförmåga och hur man lägger upp arbetet till vilka praktiska handlag du måste känna till för att kunna spara viktig tid i köket.Varje recept är en hel meny. God mat som passar perfekt ihop. Upplägget i boken är lätt att följa och Jamie lovar att det inte tar mer än trettio minuter från det att du tänder ljuset i köket tills att middagen står på bordet. Vissa moment kan du gå in på internet och se hur de ska göras [instruktionsfilmerna är ej översatta till svenska]. Många måltider går att få helt vegetariska för den som vill. Och Jamie lägger som bekant alltid stor vikt vid råvaror och miljövänlighet. Så kort kan man säga att de här trettio minuterna går ovanligt långt utöver vad som är normalt i ett genomsnittligt svenskt hushåll en vanlig onsdagskväll.
Bonnier Fakta 9789174242249 -
Baka steg för steg
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2011. 224 sidor.
Nära nyskick. Etiketten på bilden är inte fäst på boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781445421933
- Titel
- Baka steg för steg
- Författare
- Linda Doeser
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 229 x 227 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 952 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli en riktig mästerbagare med Baka steg för steg !
Att baka enligt recepten i den här boken är som att ta privatlektioner för en professionell konditor. Följ instruktionerna så kan du inte misslyckas.
Tydliga bilder och enkla instruktioner tar dig från ingredienser till färdiga bakverk - småkakor, bakelser, mjuka kakor och bröd.
Bakglädje och inspiration för såväl nybörjaren som den erfarne hembagaren !
Läsförlaget 1 9781445421933 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMejerierna
-
Middag på 15 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 287 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Mycket fint exwmplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
Middag på 15 minuter
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 287 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Som ny/oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243307
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 255 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I linje med tv-serien Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver här sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt!Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist.Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag!I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174243307 -
Jamie lagar Italien : en hyllning till den go...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 405 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174249699
- Titel
- Jamie lagar Italien : en hyllning till den goda italienska maten
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 405 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1394 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är knappast någon hemlighet att Jamie Oliver älskar det italienska köket. Här finner han den enkla, goda och vällagade maten utan krusiduller. Jamie lagar Italien är en hyllning till det kök som är så viktigt, både för Jamie själv och för så många andra matälskare världen över.Boken innehåller över 130 smakrika recept, alla presenterade på det sätt som kännetecknar Jamie. Det är enkelt, inspirerande och oemotståndligt läckert. Från antipasti, till pastarätter och pizza, långkok, sallader och allt däremellan. Recept som visar det italienska kökets otroliga rikedom med vällagad snabbmat, slow food från grunden, comfort food, mat för många – alla rätter där råvarorna, inte minst grönsakerna, står i fokus.I Jamie lagar Italien hittar du essensen av det italienska kökets själ. Låt smakerna av det riktiga Italien komma in i ditt kök.
Bonnier Fakta 9789174249699 -
Monster Shakes
Inbunden bok. 135 sidor.
ISBN 9781925418200
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar.
Helt sjuka, mumsiga, milkshakes!!
Engelsk text.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781925418200 -
Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademi...
Inbunden bok. Höganäs : Bra Böcker. 1990.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. *
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170249068
- Titel
- Gastronomisk kalender : Gastronomiska akademiens årsbok
- Författare
- Gastronomiska akademien
- Förlag
- Höganäs : Bra Böcker
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra Böcker 9789170249068 -
Julia Childs köksskola
Inbunden bok. Stockholm : Wahlström & Widstrand. 1991.
Mycket gott skick. Lite slitage på skyddsomslaget men boken är fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146160731
- Titel
- Julia Childs köksskola
- Författare
- Child, Julia - Nilsson, Eja
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Wahlström & Widstrand 9789146160731 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789178434817
- Titel
- Mannerströms bästa
- Författare
- Mannerström, Leif - Gawell, Charlotte - Yeh, Tomas
- Förlag
- Lund : Bokbolaget
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Lund : Bokbolaget 9789178434817 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Gott skick. Illustrerad av Stig Claesson
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
The Sopranos Kokbok.
Häftad bok. Prisma. 2004. 199 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad. Sammanställd av Artie Bucco.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137092539
- Titel
- Choklad kola och karam.
- Författare
- Walden, Hilary - Forrester, Paul - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 198 x 273 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 740 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137092539 -
Smak på Sápmi - tradition, innovation och fra...
Inbunden bok. Slow Food Sápmi. 1 uppl. 2014. 126 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198163605
- Titel
- Smak på Sápmi - tradition, innovation och framtid
- Författare
- Harnesk, Victoria
- Förlag
- Slow Food Sápmi
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 187 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 334 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Samiska mattraditioner och recept har traditionellt till stor del varit muntliga. ”Smak på Sápmi” samlar dem på ett nytt sätt, som ingen annan tidigare gjort i Sverige. Boken vill sprida kunskap om samisk mat och fungera som en inspirationskälla till att laga den. Innehållet är skapat av Slow Food Sápmi i samarbete med samiska matprojekt och producenter från svenska Sápmi.
Slow Food Sápmi 1 9789198163605 -
Morberg lagar husmanskost
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 287 sidor.
Nära nyskick. Mycket fint exemplar.
Ngt enklare bokrea-upplaga, 2019, därav ngt lägre pris.
Men boken framstår som omäst/ny
Isbn 9789178870837Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242164
- Titel
- Morberg lagar husmanskost
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1210 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husmanskosten har för länge sedan tagit steget in i de fina salongerna. Idag kan man gå på lyxkrog och äta fläsklägg med rotmos för trehundrafemton spänn. Rätt tillagad har husmanskosten varit rätt i mer än hundra år och den kommer att vara rätt i flera hundra år till. Så i denna bibel har jag samlat inte alla men gott och väl 150 klassiska husmansrecept. Bland dem ska mina barnbarnsbarn bläddra har jag i all ödmjukhet tänkt.PerDen traditionella söndagssteken tar plats igen på middagsbordet i Per Morbergs nya stora kokbok, där han visar att rejäl svensk husmanskost lagad från grunden är något annat än bruna bönor i plastkorv och kåldolmar från frysdisken.Få lär sakna sina favoriter bland recepten. Här trängs etablerade trotjänare som köttbullar, fläskpannkaka och gravad lax med halvt bortglömda finesser som stuvad lake, sillbullar och katrinplommonsufflé. Obligatoriska tillbehör som remouladsås och pressgurka är självklart också med i boken som är enkelt och traditionellt uppdelad i kött-, fisk-, grönsaksrätter osv. En blivande husmansklassiker!
Bonnier Fakta 9789174242164 -
Very Swedish
Inbunden bok. Max Ström. 2007. 157 sidor.
Mycket gott skick. Skickas spårbart i wellpappkuvert.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171260994
- Titel
- Very Swedish
- Författare
- Triberg, Annica
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 262 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 982 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- This is a pleasant tribute to Swedish gastronomy, presenting classic dishes from the archipelagos, forests, lakes and mountains, as well as recipes from the new Swedish cuisine. Annica Triberg takes us on a journey through Sweden. Together with chef Lena Salomonsson and photographer Per Ranung, she offers up recipes and culinary curiosities in a delightful mixture that together make up a smorgasbord of food and flavors to yearn for. Annica Triberg is one of Sweden’s most famous food writers and a former editor-in-chief of Gourmet magazine. She has written some thirty books, many with a gastronomic focus. The Swedish edition of this book is entitled Längtans mat.
Max Ström 9789171260994 -
Medelhavsmat till vardag och fest
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 189 sidor.
Mycket gott skick. Skickas spårbart i wellpappkuvert.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847849
- Titel
- Medelhavsmat till vardag och fest
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 240 x 277 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1178 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Medelhavsmat är något så ovanligt som nyttig mat med oemotståndlig smak. Solmogna tomater, lysande citroner, den goda olivoljan, doftande örtkryddor och ett överflöd av nyttiga baljväxter.
Ofta förknippas medelhavsmat medItalien, Frankrike, Spanien och Grekland. Vi glömmer lätt att de nordafrikanska ländernas mat liksom maten i Mellanöstern också tillhör medelhavsköken. Men denna bok täcker alla köken runt Medelhavet och är uppdelad på fem kapitel: smårätter, sallader & grönsaksrätter, pasta, pizza & bröd, huvudrätter och desserter.
En av hemligheterna med medelhavsmaten är enkelheten. Och ofta är ju det enkla det goda. I Medelhavsmat till vardag & fest hittar man inte bara recept som alla kan laga, utan också mat för alla tillfällen och årstider. För Medelhavet betyder inte enbart sommarmat. Visst är det härligt att svalka sig med en vattenmelonsallad med fetaost en het sommardag, eller bjuda på smakrika smårätter under bar himmel en ljummen sommarkväll. Men det är också gott att värma sig med pasta Bolognese, helstekt kyckling från Provence eller fisksoppa med aioli under den mörka årstiden. Och något sött efteråt är alltid rätt. Bjud på en enkel och god aprikospaj, citronkräm med Marsala eller orientalisk Baklava till en kopp starkt kaffe.
På ett lättfattligt och inspirerande sätt lotsar Caroline Hofberg läsaren genom medelhavsmatens oändliga smakvariationer.
Prisma 1 9789151847849 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153435228
- Titel
- Sveriges nya landskapsrätter
- Författare
- Gidgård, Anna - Wallin, Tony - Nilsson, Pepe - Andersson, Christina
- Förlag
- Stockholm : ICA AB
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm : ICA AB 9789153435228 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789132330971
- Titel
- Kaffegodis
- Författare
- Christina Nemell
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 157 x 157 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 202 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kaffe är en tacksam smaksättare som passar i både bakverk, godis och glass. Här får vi frestande recept från kända konditorier, restauranger, konfektyrföretag och glasstillverkare. Missa inte fantastiska njutningar som chokladkaffekolan från Fjällkonfekt, pralinerna från Vete-katten och Lejonet & Björnens lena moccaparfait.
Recepten varvas med intressant historik och kuriosa kring kaffe.
B. Wahlströms 9789132330971 -
Solens smak : nya matresor till Italien
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2007. 224 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärm. Något snedläst. Rikt illustrerad. (Hylla7)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431190
- Titel
- Solens smak : nya matresor till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 163 x 232 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 610 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- SOLENS SMAK - Nya matresor till Italien
av Bo Hagström
"Följ med till Bolognas och Emilia-Romagnas världsberömda charkuterier och njut av förföriska pastarätter. Upptäck det okända Marches kök från både hav och land. Möt dofterna och smakerna från det matmedvetna Piemonte där den regionala maten talar en alldeles speciell dialekt. Nu bär det av på en resa till de smaker som gett mig en livslång kärlek till det italienska köket." I matreseguiden SOLENS SMAK fortsätter Bo Hagström sitt sökande efter unika smakupplevelser i det genuina italienska köket. Liksom i succéprogrammet SOLENS MAT och i boken med samma namn får vi träffa sanna matentusiaster och lokala producenter, vi får adresserna till små guldkorn till restauranger och delikatessbutiker bortom turiststråken. Bo Hagström delar i en lustfylld smakskola dessutom generöst med sig av sin långa erfarenhet vid spisen och ger massor av konkreta tips om hur man själv kan komponera äkta italienska recept. I ord och bild presenteras även ett tiotal av de mest karakteristiskt italienska delikatesserna, såsom pancetta, pecorino, salsiccia och acciughe. Liksom i tv-programmen står fotograf Per Anders Rudelius för de stämningsfulla bilderna.
Ica Bokförlag 1 9789153431190 -
Indiska kokboken. Lättlagade indiska rätter f...
Inbunden bok. Page One. 1996. 96 sidor.
Nära nyskick. Prislapp baksidan. Mycket fin och defintivt inspirerande kokbok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171250155
- Titel
- Indiska kokboken : [lättlagade indiska rätter från Kashmir i norr till Kerala i söder]
- Författare
- Pihl, Ove - Strandell, Bertil
- Förlag
- Stockholm : Page One
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Page One 9789171250155 -
Stora boken om whisky : Scotch, Irish, Canadi...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier.
Gott skick. Nött omslag, gåvoskrift på försättsblad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100565060
- Titel
- Stora boken om whisky : Scotch, Irish, Canadian, Bourbon, Tennessee sour mash, m. fl. : plus en omfattande smakguide till single malts och många andra sorters whisky
- Författare
- Jackson, Michael - Eklöf, Margareta - Lindroth, Adam
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100565060 -
Vegan eats world
Inbunden bok. Da Capo Press. 2013. 376 sidor.
ISBN 9780738214863
Mycket gott skick. Solblekt pärm. Inlaga nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDa Capo Press 9780738214863 -
Stora boken om bakning : doften av nybakat!
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 411 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK!
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113044385
- Titel
- Stora boken om bakning : doften av nybakat!
- Författare
- Skovgaard-Petersen, Anne
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 411 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 251 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1337 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora boken om bakning är en älskad klassiker och har under många år varit familjens stora bakbibel i Danmark. Nu kommer den till Sverige som ett måste för alla oss som vill känna degen mellan händerna och njuta av smaken och doften av nybakat - samtidigt som vi vet vad brödet innehåller.
För alla som vill experimentera med olika typer av mjöl, baka med mer eller mindre mängd jäst och pröva hur brödet förändras av att vara olika länge i ugnen. För alla oss som själva vill baka födelsedagstårtan till barnens födelsedagar, småkakorna till jul, servera läckra dessertkakor eller en fin kaka till kaffet efter en god middag.
Boken rymmer mer än 500 enkla och pedagogiska recept på alla slags bakverk. Rågbröd, grovt bröd, bullar och kringlor. Mjuka kakor, småkakor, tarter och våfflor. Dessutom får du en grundlig introduktion till olika baktekniker, ugnen och redskapen du behöver.
Ett utförligt råvarulexikon beskriver bland annat olika mjölsorter, olika fettämnen och även olika typer av jästmedel. Steg-för-steg-bilder visar olika tillvägagångssätt. Recepten är fyllda av lätta tips till inspirerande bakning!
Norstedts 1 9789113044385
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn