-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9783625175841
-
Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna
Inbunden bok. Malmö : Viktväktarna. 2015. 176 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198041132
- Titel
- Smart skräpmat med Amir och Viktväktarna
- Författare
- Kheirmand, Amir - Nydrén, Gunnar
- Förlag
- Malmö : Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2015
- Språk
- Svenska
Malmö : Viktväktarna 9789198041132 -
Studentköket : klimatsmart
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2020. 127 sidor.
Mycket gott skick. Presenthälsning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174693287
- Titel
- Studentköket : klimatsmart
- Författare
- Djuphammar, Lena
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2020
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 270 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli klimatsmart i köket! En tredjedel av en persons klimatavtryck kommer från maten. Men det finns mycket du kan göra för att minska din påverkan på planeten. Här hittar du recept som är klimatsmarta, enkla och nyttiga. Klimatsmart betyder även hälsosamt - eftersom vi behöver äta mer mat från växtriket och dra ner på köttet. Och det som är bra för klimatet gynnar ofta även plånboken!
Ordalaget Bokförlag 1 9789174693287 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243932
- Titel
- Öl : smakerna, hantverket, stilarna
- Författare
- Linderoth, Joel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges kunnigaste ölkännare söker svaret på frågan: Världens bästa öl, vilket är det? I Öl – smakerna, hantverket, stilarna ger Joel Linderoth och Darren Packman dig kunskapen du behöver för att navigera bland alla olika ölstilar, utveckla din smak och hitta rätt öl till varje tillfälle. Ett öl består av malt, humle, jäst och vatten – men vad bidrar de olika ingredienserna egentligen med? Här berättar Joel och Darren om hur öl blir öl, får färg, fyllighet och smak genom bryggarens hantverkskunnande i valet av ingredienser. De guidar dig också i hur olika sorters malt och humle smakar så att du kan försöka hitta dem själv nästa gång du provar öl. Med stor kunskap presenterar de olika öltyper, framför allt hantverksöl, och tar dig med på en resa i den moderna ölvärlden – från uppfriskande tjeckisk pilsner till humlebesk amerikansk IPA och smakfylld svenskbryggd ale. De väljer också ut sina egna favoritöl inom de olika stilarna så att den som vill prova något nytt får tips om vad man kan börja med, och de berättar om en av de mest spännande ölkulturerna i världen idag – den svenska! Vilka lokala öl ska man leta efter? En initierad, personlig, kunnig, underhållande och bred ölbok i ordets rätta bemärkelse.
Bonnier Fakta 1 9789174243932 -
Köksbryggning : riktigt gott öl med små medel
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitt. 2017. 107 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127151857
- Titel
- Köksbryggning : riktigt gott öl med små medel
- Författare
- Nielsen, Jakob
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitt.
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 185 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2017 i kategorin Dryckeslitteratur.
Att brygga riktigt god öl hemma i köket är faktiskt både enkelt och kul – även för den som inte har några förkunskaper. Köksbryggning påminner mer om matlagning än traditionell hembryggning, och merparten av den utrustning som krävs har du säkert redan hemma i köket. Med ett minimum av arbete kan du snart skryta med ett riktigt gott hembryggt öl.
Lär dig brygga små volymer av en rad olika ölstilar, från fruktig IPA och gräsdoftande lager till knäckig porter och folköl med riktigt humledrag. Med hjälp av bokens grundmetod och ett 20-tal ölrecept (och ett bonusrecept på cider) kommer du snabbt igång med ditt eget köksbryggande.
Jakob Nielsen och Mikael Zetterberg som driver Det lilla köksbryggeriet vill få folk att brygga riktigt god öl hemma med så små medel som möjligt.
Mikael Zetterberg och Jakob Nielsen grundade Det Lilla Köksbryggeriet med ambitionen att öppna upp hembryggning för alla. Även för de som inte visste att de ville brygga öl. Idag säljs deras ölbryggningskit och recept i flera länderoch efter år av receptlaborerande och dialog med köksbryggare har de samlat på sig stor kunskap inom ölbryggning.
"Det är just den peppande känslan av att göra något själv, utan krånglig utrustning, som är bokens budskap. Och jag som tidigare haft ett måttligt bryggintresse funderar nu på att mäska, laka och koka."
Plaza Interiör
"Boken bjuder på 20 olika recept och kräver inga dyra inköp. Gör sedan fina etiketter och döp din öl."
M-Magasin
"Boken lär dig brygga en rad olika ölstilar, från IPA till porter och folköl."
Mariefreds Tidning
"Vill du brygga öl tipsar vi om Köksbryggning."
Amelia
Boken bjuder på 20 olika recept och kräver inga dyra inköp.
M-Magasin
Natur & Kultur Allmänlitt. 9789127151857 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174243567
- Titel
- Långkok
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 201 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 640 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu är den här, den efterlängtade nyutgåvan av Långkok. Kanske kan man tro att långkok inte alls passar den stressade nutidsmänniskan, men det är precis tvärtom. Grytor som kalops och boeuf bourguignon kräver faktiskt en ganska liten arbetsinsats eftersom de sköter sig själva på spisen. Och medan grytan eller steken tillagas kan man göra helt andra saker. I Långkok finns grytor, sautéer och raguer, såväl lättsamma och gräddvita som chiliheta och vitlöksskarpa. Här finns värmande soppor, stekar med knaprig yta och medgörliga saftiga inre och här finns långsamma lådor. Du hittar också tillbehör i form av karljohangratäng, pressgurka eller rostad potatis. Många av rätterna är svenska och komponerade av Jens Linder, en del kommer från andra delar av världen. Förutom de många välsmakande recepten får du allmänna tips om tillagning, köttkvalitet, förberedelser, kryddning och redningar.
Bonnier Fakta 9789174243567 -
Lakrits, mint och choklad
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2007. 118 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127025776
- Titel
- Lakrits, mint och choklad
- Författare
- Elisabeth Johansson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 245 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 569 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tre fantastiska smaker i en och samma bok lakrits, mint och choklad. Drygt 50 nyskapande recept presenteras på goda bakverk till kaffet, hemgjort godis, glass, drinkar, söta tillbehör och läckra desserter. Svårighetsgraden i recepten varierar och här finns något för alla smaker.
Lättbakade kakor till kaffet som lakrits- och hallonkaka, chokladcookies och chokladbrownies med minttryffel. Eller hemgjort godis som mintklubbor och fransk nougat med lakrits. För den som vill ha lite utmaningar i köket rekommenderas en lyxig citronmoussetårta på lakritsbotten, chokladmoussepaj med mintpäron eller en hemgjord glass smaksatt med mint och grönt te.
Recept finns också på tillbehör som choklad- och hallonmarmelad. Gott på en crostini med lite flingsalt på toppen.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127025776 -
Rök : allt om maten, smaken, metoden
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 187 sidor.
Nära nyskick. Rikt illustrerad i färg. Sedan länge slut i övrig nätbokhandel och en synnerligen efterfrågad bok.
M&D 240726Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113065335
- Titel
- Rök : allt om maten, smaken, metoden
- Författare
- Åkerberg, Johan
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 187 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 266 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 879 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".
Kocken Johan Åkerberg tar oss djupt in i rökens dimmor och lär oss allt om den uråldriga tekniken som blivit trendig igen. Hur röker du din egen mat? Och varför ska man göra det egentligen? Kan man till och med bygga sin egen rök?
Det är långsam matlagning, präglad av dofter och smak från träflis och grenar: äpple, hickory, gran - allt beroende på din experimentlusta. Men kan man röka mat hemma i lägenheten? Finns det mat som passar bättre än annan för just rökning? Håller maten verkligen längre om man röker den?
Enkla recept från hela världen som ger en extra smakdimension. Kött, fisk, grönsaker, såser, smör och annat gott - allt går att röka.
Johan Åkerberg är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en fil.kand. i måltid-och livsmedelskunskap. Dessutom bred erfarenhet som kock från restauranger i Sverige och utomlands. En konstnär i köket som behärskar smaker från världens alla kök.
Norstedts 1 9789113065335 -
Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre r...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 192 sidor.
Gott skick. Kantstött. Märke på bokens första blanka sida. Resten av inlaga i nära nyskick.
Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvig F" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck".
Fler böcker finns tillg läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437789
- Titel
- Den nya GI-metoden : med GB för ännu bättre resultat
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 275 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 880 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Den Nya GI-metoden tar författarna kunskaperna om den så populära GI-metoden till en ny nivå och omvandlar den senaste forskningen kring mat och hälsa till praktiska tips om hur du enklast kan äta dig till en smalare midja och sundare livsstil. I boken lanseras begreppet glykemisk belastning, GB, som visar sig vara en ännu bättre vägvisare för dig som enkelt vill gå ner några kilon utan att gö
Ica Bokförlag 1 9789153437789 -
Grilla medelhavsmat
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2008. 208 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fler kokböcker finns tillgängliga att beställa. För att se alla kokböcker, klicka på "Ludvig F" i blå text och välj sedan genren "Mat och dryck".
Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns det nyare böcker och böcker fr läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146216698
- Titel
- Grilla medelhavsmat
- Författare
- Drennan, Matthew
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 273 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1307 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu älskar vi medelhavsmaten! Smakerna är fräscha och solmogna, maten en riktig hälsokälla. Webers Grilla medelhavsmat är den första boken på svenska i sitt slag. Här får du hjälp med att grilla mat som är god, nyttig och spännande!Grilla medelhavsmat innehåller ett hundratal recept som kombinerar det bästa hos de franska, italienska, spanska, grekiska och marockanska köken. Här presenteras läckra rätter av kött, fisk, fågel och grönsaker. Huvudrätter, sallader och sidorätter. Såser, marinader och aromsmör. Grundläggande grillteknik från den ledande grilltillverkaren Weber och tips på utrustning, förberedelser och tillagningstider.Matthew Drennan är irländare och började sin karriär som matskribent i London. Han har skrivit fyra egna kokböcker. För Webers grillbok tilldelades han Gourmand World Cookbook Award 2002 för världens bästa grillbok.
Wahlström & Widstrand 9789146216698 -
Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 95 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134010
- Titel
- Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
- Författare
- Abi-Khalil, Sandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 229 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken "Pärlans konfektyr: Kolor, jazz och bakverk" (Natur och Kultur) är verkligen en liten pärla att njuta av för den som vill göra sin egen kola eller annan konfektyr. En bok att inspireras av för den sötsugne.
Expressen
En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr. Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från morgon till kväll och de oemotståndliga kolorna tjusar både gammal och ung.
Nu delar pärlorna med sig av hemligheterna bakom de populära kolorna samt bortglömda bakverk och desserter från 1900-talets svängigaste årtionden. Därtill bjuds det på såväl frisyr- som musiktips för att försätta dig i den omtalade stämning som har blivit Pärlans signum.
Utsedd till Årets Måltidslitteratur Söta bakverk 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"I en träffsäker och rörande retrostil bjuder denna utgåva på läckerhet efter läckerhet, recept efter recept, utan att någonsin bli för snaskig. Det är bara att veckla ut godbitarna och känna den smöriga kolasmaken."
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134010 -
Stora boken om safta & sylta, koka in, frysa,...
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1986.
Hyggligt skick. Inlaga i nyskick.
Fler böcker finns tillgängliga att beställa med samfrakt. Bland annat finns det nyare böcker och böcker från populära författare för cirka 20 kr styck.
För att se alla tillgängliga böcker, klicka på "Ludvig F" i blå text. För att läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153409724
- Titel
- Stora boken om safta & sylta, koka in, frysa, torka, salta
- Författare
- Erlandsson, Mariann - Olsson, Brita - Jardhammar, Kent
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409724 -
Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna m...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2013. 260 sidor.
Mycket gott skick. 25x19cm.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172412613
- Titel
- Stenålderskost : Paleo - kokbok för moderna människor
- Författare
- Rode Andersen, Thomas
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1140 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som dina gener är vana vid!
Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen på stenåldern. Recepten i den här boken baseras på den senaste forskningen om den kost som vi är genetiskt anpassade för. Stenålderskost. I Tomas Rode Andersens evolutionärt intelligenta recept står de naturliga råvarorna och smakerna i centrum.
Stjärnkocken Tomas Rode Andersen har varit kökschef på Kong Hans Kælder i Köpenhamn i snart tjugo år. 2008 förverkligade han sin dröm och gjorde om menyn på sin lyxkrog. Nu serverar han modern stenålderskost i gourmetklass.
I boken finns fler än 80 fantastiska recept som bygger på stenålderskostens principer, där kött, fisk grönsaker, ägg, frukt, bär och nötter utgör basen. Naturligt och hälsosamt. Till glädje för gommen, magen och hela kroppen.
Paleo innebär också att ta hand om hela sin kropp och att se kosten och träningen i ett helhetsperspektiv. Som en livsstil. I boken delar Thomas med sig av sina bästa träningstips.
Författaren
Thomas Rode Andersen Mr Paleo är en av Danmarks mest kända kockar. Han har arbetat på två- och trestjärniga Michelinkrogar i Danmark, Österrike och Tyskland. Rode Andersens bok har sålt 75 000 exemplar i Danmark på åtta månader.
Hemsida
länk
Optimal Förlag 1 9789172412613 -
Allt gott ur romargrytan : recept och råd om...
Häftad bok. Stockholm : Bonnier. 1975. 104 sidor.
Nära nyskick. PRESENTSKICK
Den gamla konsten – med anor från romartiden – att laga mat i lergryta har blivit populär igen. Man blöter lergrytan, lägger i ingredienserna, sätter på locket och kokar eller stekar maten i ugnen. Genom att grytans material både andas och h läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100407964
- Titel
- Allt gott ur romargrytan : recept och råd om matlagning i glasyrfri lergryta
- Författare
- Defesche, Dora - Maurer, Anita - Zwaan, Ans - Svensson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9789100407964 -
Matmolekyler : kokbok för nyfikna
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 351 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153437246
- Titel
- Matmolekyler : kokbok för nyfikna
- Författare
- Förare Winbladh, Lisa
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 161 x 232 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 811 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du nyfiken på vad som egentligen händer när du lagar mat och äter? Vill du ha proffsens knep? Läs Matmolekyler!
Med hjälp av den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen. Här lär du dig inte bara att vispa den lenaste majonnäsen och steka den perfekta köttbiten utan också hur det egentligen fungerar, hela vägen ner till molekylnivå. Lär dig allt om konsten att sätta smak, hur du steker, friterar, marinerar, gravar och fryser in. Läs om hur ketchup kan fungera som en krockkudde när barn bekantar sig med nya smaker, och testa att äta lakrits till ett glas Sauvignon Blanc.
Hur påverkar våra smakminnen och förväntningar smakupplevelsen? Vad är smak och vad är lukt i det vi i dagligt tal kallar smak? Hur kommer det sig att de flesta tycker att päron och gorgonzola är en utsökt kombo, men väldigt få går igång på det potentiellt nyskapande smakparet ansjovis och lingonsylt? Och vad sjutton är en supersmakare? När du har läst Matmolekyler vet du!
Matmolekyler liknar inte någon annan kokbok. Men naturligtvis finns här också gott om recept! Laga extra krämig chokladmousse, fläskkotlett som läggs i kall panna och glass som får hjärnan att koka över.
Ica Bokförlag 1 9789153437246 -
Handbok i den nyare kokkonsten
Inbunden bok. Beijers förlag. 3 uppl. 1891. 184 sidor.
Gott skick. namnad och ålderssliten
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBeijers förlag. 3 uppl. 1891. 184 sidor. -
Middagsparty
Inbunden bok.
Nära nyskick. Tukan. 2014. 160 s. Förlagsband. 23,5 x 29cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174019445
- Titel
- Middagsparty
- Författare
- Hannah Widell - Amanda Schulman
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1067 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att planera, tänka på och äta middagar är själva stommen i livslusten för systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman.
Med sin farmor som förebild lever Hannah och Amanda för att duka upp till storstilade och generösa bjudningar.
I Middagsparty bjuder de förutom recept på många praktiska tips och kloka insikter sprungna ur erfarenheter från olika slags sammankomster.
Boken är indelad efter olika typer av middagar. Här finns t.ex. middag för svärföräldrarna, nyårsbjudning, stora familjemiddagar, födelsedagsfest, överraskningsfest, räddaren i äktenskapsnöden, våga vägra parmiddagar och mycket mer.
Med den här boken i köket kan alla bjuda på lyckade middagspartyn!
Format: 233x283 mm
9789174019445 -
Semester från försommarfest till kräftskiva /...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Bonnier fakta. 2014. 170 s. Förlagsband. 22 x 28,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243833
- Titel
- Semester : från försommarfest till kräftskiva
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 170 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 979 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Semester hittar du maten, lekarna och sommarens DIY-projekt. Här får du inspiration till grillpartyt, med allt det goda som kan grillas och sommarens bästa såser och röror därtill, och till kräftskivan, som att koka en ny lag till kräftorna. Men också till maten som du lätt snor ihop i det lilla sommarköket – perfekt för dig som tillbringar semestern på sjön eller campingplatsen, där köket är litet eller nästintill obefintligt. Till sommarens stora kalas får du hjälp med planering, åtgång och den goda buffématen. Recepten hjälper dig också att förvandla säsongens primörer och bär till goda inläggningar och marmelad eller saft. Till svensk sommar hör ju som bekant både sol och regn och därför finns det mat som passar för såväl soliga som regniga dagar. Boken är full av soppor, sallader, såser och röror, grillat, bakat och efterrätter, allt visat på bedårande sommarbilder! Men det är inte bara mat i boken utan också en hel del tips och trix, som hur du gör en praktisk picknickfilt så att du inte blir blöt i baken på utflykten. Så slå dig ner i bersån med ett glas nygjord hallonsaft och en kardemummabulle och njut! Stora kalas – Grillparty – Midsommarafton – Picknick på stranden – Saftkalas – Sommar på burk – Soliga dagar – Regniga dagar – Skördetid – Det lilla sommarköket – Kräftskiva
9789174243833 -
Ledarhandledning - Barn- och ungdomsverksamhe...
Häftad bok.
Gott skick. Friluftsfrämjandet. 1983. 56 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har lätt kantslitage. Namnad. Genomgående fläck på ryggens nedkant. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Lekar & Sånger
Häftad bok.
Gott skick. Friluftsfrämjandet. 1983. 56 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har lätt kantslitage. Namnad. Pärmen har ytfläckar på baksidan. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bröd för alla sinnen baka hemma med tradition...
Inbunden bok.
Nära nyskick. Gullers. 2008. 175 s. Förlagsband. 20 x 23,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188238818
- Titel
- Bröd för alla sinnen : baka hemma med tradition och känsla
- Författare
- Algotson - Hansson - Karlsson
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 237 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 841 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det är inte svårt att baka och man kan lätt variera och experimentera. Den här boken vill ge inspiration både till vana bagare och till dem som vill pröva."
Stina Algotson vet vad hon pratar om Hon har lång erfarenhet som hushållslärare, kokboksförfattare, matkonsulent vid Hushållningssällskapet - och en stor passion för bröd. I en tid när många av oss nöjer sig med köpebröd vill hon och de andra eldsjälarna vi möter i boken slå ett slag för det hembakade, locka oss att upptäcka hur mycket brödbak har att ge - inte bara för magen, utan för alla sinnen. Händerna som knådar den varma degen, doften vid gräddningen och smöret som smälter på det knappt svalnande brödet.
Recepten är vår tids bästa, bröd med tradition i modern tappning. Bröd som kan serveras varje dag, till soppan eller på festbuffén. Många bröd går snabbt att baka och andra kräver mer tid och omsorg, men alla smakar verkligen bröd.
9789188238818 -
Friluftsmat
Häftad bok.
Mycket gott skick. Friluftsfrämjandet. 1983. 49 s. 18 x 13,5cm. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Första hjälpen
Häftad bok.
Mycket gott skick. Friluftsfrämjandet. 1981. 56 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har mycket lätt kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Orientering
Häftad bok.
Mycket gott skick. Friluftsfrämjandet. 1981. 28 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har mycket lätt kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Natur & Miljö
Häftad bok.
Gott skick. Friluftsfrämjandet. 1981. 68 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har lätt kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Paddla kanot
Häftad bok.
Gott skick. Friluftsfrämjandet. 1983. 56 s. 18 x 13,5cm. Pärmen har lätt kantslitage. Ägaretikett. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Pannkakor cirka 12 stycken
Inbunden bok.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Forum. uppl.1. 2004. 96 s. Förlagsband. 19 x 22,5cm. Omslaget har något kantslitage. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137123950
- Titel
- Pannkakor cirka 12 stycken
- Författare
- Myrström, Per
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 225 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig att odla pannkakor i trädgårdslandet! Till tolv pannkakor behöver du: ett par kvadratmeter trädgårdsland; vete, raps, ärtor och vall; en ko och en höna samt en stor portion tålamod. Det här är förmodligen världens mest avancerade pannkaksrecept. Men ändå är det just så alla pannkakor blir till, såväl färdigköpta som hemgräddade. Parallellt med att pannkakssmeten spirar i trädgårdslandet följer vi hur storbonden går till väga i det riktiga jordbruket för att producera samma sak: en sats pannkakor, ca tolv stycken. En rad följdfrågor infinner sig kanske här: Hur fungerar en höna, vad händer med mjölken innan den hamnar i pannkakssmeten, hur får vi fram olja ur rapsfrön och vad ska vi med alla ärtorna till? Med stort allvar men ständigt med glimten i ögat leder Per Myrström läsaren igenom receptet och på vägen till färdig pannkaka får vi lära oss om hur det storskaliga jordbruket fungerar. Pannkakor cirka 12 stycken är lika mycket boken för naturanalfabeter som tror att mjölken kommer från Arla, och för riktiga odlingsentusiaster. Den är rikt illustrerad med färgfotografier som luktar falurödfärg, nyslaget hö och upplöjd åker. Ingen kan motstå Per Myrströms minst sagt originella bok om hur en av våra mest populära maträtter blir till. Välkommen till pannkaksfabriken!
9789137123950 -
Stefanos Italia den stora italienska kokboken
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Bearded Lady. 2013. 440 s. 21,5 x 27cm. Omslaget har lätt kantslitage samt 2 revor bak (3cm). Pärmen har ett stött hörn. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623364
- Titel
- Stefanos Italia : den stora italienska kokboken
- Författare
- Catenacci, Stefano
- Förlag
- Nygren & Nygren
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 440 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 270 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 2050 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien är solen, maten, vinet och ett varmt mottagande men också elegans, konsten att skapa en rätt av få men perfekta råvaror.
Det är ett kök som är känt och älskat över hela världen. Stefano Catenacci, en av Sveriges främsta kockar, har utökat och fördjupat sin uppskattade kokbok med fler recept, fler härliga matbilder och ännu mer fakta; sammantaget det bästa från det italienska köket. Med läckra matbilder och miljöfoton som doftar av hav, solstekta torg och citronodlingar inspirerar boken till italienska utflykter vid spisen, nu med mer än 270 recept, lätta att lyckas med. Bokens lockande meny med antipasto, pasta och ris, fisk, kött, tillbehör och dessert är tryfferad med fördjupningar. Det handlar bland annat om buffelmozzarellan från Neapel och den berömda parma skinkan. Här berättas historien om den älskade pizzan, den ljuvliga glassen och parmesanostens långa tradition. Följ med på en matodyssé från Alpernas robusta polenta till Siciliens överflöd av solsmakande gröna rätter! Vem kan väl vara en bättre guide till det genuina italienska köket än Stefano? Med rötter i en italiensk restaurangfamilj och de första lärospånen i köket på pappas kvar terskrog Caina i Stockholm fick han tidigt känsla för goda råvaror och gedigen matlagning all italiana. För att inte tala om alla mat upplevelser hos släkten i Toscana.
Sedan många år är Stefano Catenacci hyllad kökschef på Operakällaren, en av Sveriges mest välrenommerade restauranger, med ansvar för kungahusets representation. Han skapade prinsessan Madeleines bröllopsmeny 2013, liksom galamiddagen när kronprinsessan Victoria gifte sig med prins Daniel 2010.
Jan Nilsson, tidigare mångårig chefredaktör för tidningen Gourmet, har skrivit texterna i Stefanos Italia den stora italienska kokboken.
9789186623364 -
Ekstedt över öppen eld recept för det analoga...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Ordfront. 2017. 237 s. Förlagsband. 19,5 x 25,5cm. Något sned. Ett hörn fram något stött. Inlagan i nära nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170379536
- Titel
- Ekstedt över öppen eld : recept för det analoga köket
- Författare
- Ekstedt, Niklas
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 254 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Torr ved som sprakar i en öppen eld. För oss handlar det numera mest om rekreation och mysig värme, kanske någon gång en grillad korv utomhus. Men i tusentals år var elden människans enda sätt att tillaga mat. Det är det som Niklas Ekstedt velat utforska, först med sin Michelinrestaurang i Stockholm och nu med Ekstedt över öppen eld recept för det analoga köket.
Här får du reda på grunderna i Niklas matlagning hur du gör upp en eld, vilken ved som är bäst och varför gjutjärn gör maten god och nyttig. Men framför allt recept inspirerade av nordiska smaker och råvaror. Och du behöver inte ens göra upp en eld, en gjutjärnspanna på spisen räcker oftast bra.
Niklas Ekstedt är en av Sveriges mest framgångsrika kockar. Han driver flera restauranger, varav en, Ekstedt, sedan flera år har en stjärna i Michelinguiden. Niklas Ekstedt är också en uppskattad tv-personlighet med en rad program bakom sig, både i Sverige och internationellt. Ekstedt över öppen eld utkommer i åtta länder samtidigt.
9789170379536 -
Nybakat mor och dotter bakar efter sina bästa...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Gondolin. 2005. 81 s. Förlagsband. 16 x 21,5cm. Inlagan i nyskick. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188821751
- Titel
- Nybakat : mor och dotter bakar efter sina bästa familjerecept
- Författare
- Carina Sigebo Roswall - Elin Sigebo
- Förlag
- Iduns Äpple
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 79 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 16 x 21 mm
- Vikt
- 350 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Minns du din mormors mandelmusslor eller älsklingskakan som din farmor brukade bjuda på? Ja, visst minns du! Här delar mor och dotter med sig av sina bästa familjerecept.
9789188821751
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn