-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789188992017
- Titel
- Det thailändska köket
- Författare
- Anuntra Miller, Somi
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
8 9789188992017 -
Happy days with the naked chef
Inbunden bok. London : Michael Joseph. 2001.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0718144848
- Titel
- Happy days with the naked chef
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- London : Michael Joseph
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- English
London : Michael Joseph 0718144848 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163610394
- Titel
- Ät Istanbul
- Författare
- Harris, Andy
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 206 x 288 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1195 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mellanösterns mat har aldrig varit mer populär
618 000 svenskar reste till Turkiet förra året. Antalet svenska turister har därmed ökat sex år i rad. En av Englands bästa rese- och matjournalister avslöjar här, tillsammans med Jamie Olivers egen fotograf, det turkiska kökets innersta hemligheter.
Den här boken kommer att ta andan ur dig. En kokbok med över 100 inspirerande recept. En närgången skildring av ett färgstarkt Istanbul som öppnar alla dina sinnen. Allt fångat genom Andy Harris magiska kameralins. Här får du syn på det turkiska kökets själ och hjärta.
Recepten är anpassade så att du kan få tag på alla råvaror även i Sverige.
Ur innehållet
- Frukost
- Streetfood och snacks
- Grönsaker och frukt
- Kött och fågel
- Fisk och skaldjur
- Desserter
- Ordlista
- Register
Författaren och fotografen
Andy Harris var tidigare chefredaktör för Gourmet Traveller. För närvarande skriver han för Jamie Olivers Jamie Magazine. David Loftus är berömd och prisbelönad för sina matbilder där rätterna »ber om att bli plockade och ätna direkt från boksidorna«. Han har arbetat med stjärnkockar som Jamie Oliver och Heston Blumenthal.
Pagina Förlags 1 9789163610394 -
En bok om olivolja
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 1999. 192 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132323433
- Titel
- En bok om olivolja
- Författare
- Judy Ridgway
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 130 x 217 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132323433 -
Recettes de cuisine pratique
Inbunden bok. Libraire Delagrave. 1925.
Mycket gott skick. Dekorerat Helklotband illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLibraire Delagrave -
Japansk mat för två - Lättlagade, äkta japans...
Inbunden bok. Könemann. 1999. 80 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Över 50 utsökta japanska rätter,
inklusive sukiyaki, sushi ris och
friterade räkor, tempura.
Steg-för-steg instruktioner hjälper läsaren
at bemästra spännande och ovanliga
sätt att laga mat på. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829014908
- Titel
- Japansk mat för två
- Författare
- Kurumi Hayter
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 148 x 286 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 369 g
- Språk
- Svenska
Könemann 9783829014908 -
Lust : En bok om livets salt
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2005. 158 sidor.
Nyskick. TV-personligheten Steffo Törnquist är här med ännu en bok som hyllar livets goda. Precis som i de tidigare böckerna Njut och Sprit, är grundtanken i Lust att insikt förändrar varje upplevelse – och nästan alltid till det bättre. I välfyllda kapitel server läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127356580
- Titel
- Lust : en bok om livets salt
- Författare
- Steffo Törnquist
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 310 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1198 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- TV-personligheten Steffo Törnquist är här med ännu en bok som hyllar livets goda. Precis som i de tidigare böckerna Njut och Sprit, är grundtanken i Lust att insikt förändrar varje upplevelse – och nästan alltid till det bättre. I välfyllda kapitel serverar Steffo en kittlande njutningsbuffé med så vitt skilda beståndsdelar som kräftor, Strindbergs palettkniv, snaps, faluröda stugor, korv, HP-sauce, Coronetbåtar, månen, klockor och mycket mer. Lust är den perfekta presentboken till pappa, kollegan, sambon eller bäste vännen!
Steffo Törnquist har återigen fyllt en bok med sådant som väcker hans lust, och – efter hans mer närgångna beskådande av saken, elementet, smaken eller företeelsen – smittas läsaren att utforska, se och smaka på egen hand. Vem vill till exempel inte åka till Florens och beskåda Casa di Dante efter att ha läst om The Dante Bluff – en fantastisk historia om hur politik och religionkan påverka och förvränga både dåtid och nutid på ett sanslöst sätt!
Och hur fascinerad blir man inte av dissekeringen av kräftan, som visar sig vara en av de elakaste varelserna som finns, men som vi ändå njuter så hejdlöst av? Något vi alla kan avnjuta är en bit Västerbottensost, som av såväl slump som gediget experimenterande och kunskap har blivit till vad den är i dag, en av världens godaste ostar.
Njutningsperspektivet vidgas rejält – det är helt enkelt en bok om lust, om livets salt.
Steffo Törnquist
är skribent, journalist, föreläsare, TV-producent och programledare, bl a i TV4:s Nyhetsmorgon. Han har en förkärlek för pipor, golf och bilar av märket Ford Mustang från 1966.
Natur & Kultur 9789127356580 -
Jul med Ernst : mat blommor & fix
Inbunden bok. Ica. 2009. 128 sidor.
Nyskick. I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433682
- Titel
- Jul med Ernst : mat blommor & fix
- Författare
- Ernst Kirchsteiger - Mia Gahne
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 696 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jul med Ernst får vi följa Sveriges mest barfota inredare när han drar på sig storstövlarna och jular till det på sitt eget vis.
En jul med Ernst är inte som andra jular.
Ernst Kirchsteiger går sin egen väg oavsett om han binder granriskransar, bakar pepparkakor eller arrangerar hyacinter. Ledstjärnan i hans vision om den perfekta julen stavas familjemys, lugn och avskalad enkelhet
Julen är ingen tävling. Det handlar inte om att den som har flest tomtar vinner. Det handlar om att kunna ta en skinkmacka och en pilsner med en vän. Om att kunna landa och vara lite barnslig en stund.
Ernst bjuder i den här vackra boken med julröd linnerygg på sina bästa julrecept, såväl egna kreationer som gamla traditionella familjerecept. Dessutom visar han smarta fix med små medel alltifrån girlanger till ljuslyktor.
Men ingen jul utan blommor. Ernst Kirchsteiger älskar blommor. Han visar oss vägen till enkla blomsterarrangemang där färgerna och formerna får styra.
Jul med Ernst är som Ernst själv. En ärlig jul i bokform.
Ex på rätter: köttbullar, saffranspannkaka, leverpastej, revbensspjäll, fisksallad, inlagd stekt strömming, knäckebröd, friterade vildsvin, kanderade äpplen.
Ica 9789153433682 -
Surdeg : Lär dig hantverket
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2021. 183 sidor.
Nyskick. FörlagsNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189215788
- Titel
- Surdeg : Lär dig hantverket
- Författare
- Jakobsson, Kenny
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Jag är storligen imponerad över denna handbok i surdegsbakningens sköna konst. För det handlar om både konst, metod och teknik att uppnå bröd som är goda att äta och vackra att se på. Jakobsson har uppenbarligen lagt mycket kraft på att vara pedagogisk i sitt upplägg. I det stora hela är detta en lysande bok." BTJAtt baka surdegsbröd har blivit något av en folksport i Sverige. En av dess främsta spelare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram. Kenny Jakobssons första bakbok Surdeg. Lär dig hantverket inleds med det grundläggande. Hur startar man en surdeg, hur blandar man degen, hur jäser man den och hur gräddar man den? Därefter kommer fördjupningen. På vilka sätt kan man baka med surdeg? Vad skiljer det ena mjölet från det andra? Hur påverkar temperaturen jäsningen? Och hur skiljer sig en bröddeg från en pizzadeg? Boken avslutas med det allra bästa: recepten. Vi får ta del av Kennys alla populära favoriter, från lantbröd och baguetter, via hantverksknäcke, danska rågbröd, grötbröd med äpple och honung till potatis- och pestopizzor. Här finns allt du behöver veta för att nå framgång i jakten på den fulländade surdegslimpan, det är bara att sätta igång och öva. Boken tar dig från ax till limpa; steg för steg, timme för timme och dag för dag. Lär dig baka som ett proffs och ta med dina surdegsälskande vänner till nya gastronomiska höjder.
Bokförlaget Polaris 9789189215788 -
Surdegsbröd : recept och tips från en hemmaba...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2009. 103 sidor.
Nyskick. FörlagsNY Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127118874
- Titel
- Surdegsbröd : recept och tips från en hemmabagare
- Författare
- Johansson, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 215 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att baka med surdeg är hur enkelt som helst - och samtidigt världens mysterium. Surdegsbröd är en användbar och praktisk kokbok för dig som vill baka ditt eget surdegsbröd. Den reder ut begreppen kring surdeg, tar upp olika sorters degar, visar hur man startar och matar en surdeg och ger råd om hur man bakar med den för bästa resultat. Här finns recept på ljusa, mellanmörka och mörka bröd samt några specialbröd. Förutom väl testbakade recept, underhållande texter och tips får du en ordlista över användbara baktermer.
"Jag älskar bröd. Sedan några år bakar jag också allt vårt bröd själv. Oftast med surdeg. Jag bakar klassiska rågbröd, men även ljusa bröd. Många tror att surdegsbröd alltid är mörka, hårda och kärva. Så är det inte. Några av mina bästa bröd är höga, luftiga bröd som jag bakar på surdeg av vete."
Martin Johansson är hemmabagaren bakom den populära och prisbelönta bloggen Pain de Martin och Lite mer bröd. Han har gett ut de bästsäljande böckerna Surdegsbröd (2009), Enklare bröd (2010) och Bröd och pizza (2012). 2008 mottog han Matbloggspriset och 2010 fick han Allt om Mats Stora Matpris.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127118874 -
Danyels klassiker : 74 älskade recept med en...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2012. 158 sidor.
Nära nyskick. Presentskick. KÖP FLERA BÖCKER TILL SAMMA FRAKTPRIS. Tryck på säljare: Tabermans böcker nedan och se utbudet !
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113037516
- Titel
- Danyels klassiker : 74 älskade recept med en twist
- Författare
- Couet, Danyel
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 752 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Allt bra vilar på en klassisk grund, menar stjärnkocken Danyel Couet. Därför presenterar han här en rad klassiker - efter att ha satt sin egen personliga prägel på varje rätt. Boeuf bourguignon, gravad lax, osso buco och gratinerad chèvre känner de flesta av oss till, och med Danyel Couets proffsiga touch blir rätterna lättare, fräschare och ännu godare.
Boken är uppdelad i varma och kalla förrätter, huvud- och mellanrätter och desserter och bakverk. På det viset kan man sätta ihop en hel trerättersmeny om man har tid och lust, eller bara välja ett recept som passar just då. Till de flesta recepten finns också tips på ett vin som passar till.
När Danyel Couet komponerar maträtter tar han gärna vara på smakerna från det traditionella köket och gör om dem i nyare och fräschare stil. Som svenskfransk har han lärt sig både det franska och svenska köket, vilket förstås inte hindrar att han tar in härliga influenser från hela världen. Att sinnena får vara med när han lagar mat är viktigt: dofter, färger och smaker skapar tillsammans en rik helhet.
Viktigt är också att det är roligt att laga mat och det tycker Danyel Couet fortfarande, efter många år som krögare. David Loftus, som fotograferar den engelske kocken Jamie Olivers mat, har tagit de läckra matbilderna. Danyels klassiker gavs först ut i Frankrike, där heter den Je connais mes classiques.
Norstedts 1 9789113037516 -
Hantverksöl : 50 recept från världens bästa m...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2016. 191 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163612183
- Titel
- Hantverksöl : 50 recept från världens bästa mikrobryggerier - att brygga hemma
- Författare
- Ferguson, Euan
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 214 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 665 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Boken bör ses som obligatorisk för hemmabryggare och många andra ölälskare"
Tom Hermansson Snickars, BTJ
I den här boken presenteras några av världens mest spännande och banbrytande mikrobryggerier. Alla bidrar med ett recept vardera för att skapa en unik, användbar och tekniskt korrekt bok för hemmabryggaren. Boken inkluderar allt om vilken utrustning och ingredienser som behövs, en ordbok över användbara termer samt olika tips som gör dig till en bättre bryggare. Ölen inkluderar allt från pale ale, IPA och lager; red, amber och råg; vete, saison och sour; stout, porter och black till brown, belgisk och strong.
Bland de medverkande bryggerierna finns:
Anchor Brewing
Brewdog
Brooklyn Brewery
Camden Town Brewery
Evil Twin
Gigantic Brewing Co
The Kernel Brewery
Lagunitas Brewing Company
Lervig Aktiebryggerie
Mikkeller
Omnipollo
To Øl
... och många, många fler
Pagina Förlags 1 9789163612183 -
Succédieten 8/800 : rasa 10 kilo på 8 veckor
Inbunden bok. Expressen. 1 uppl. 2017. 142 sidor.
Nära nyskick. Få koll på blodsockret och rasa i vikt
Kostrådgivaren Cathrine Schück är ensam i Sverige om att ha
Michael Mosleys godkännande att hålla kurser och föreläsningar om Mosleys blodsockermetod. Cathrine Schück har utvecklat metoden och döpt sin version till läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479112
- Titel
- Succédieten 8/800 : rasa 10 kilo på 8 veckor
- Författare
- Cathrine Schück
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få koll på blodsockret och rasa i vikt
Kostrådgivaren Cathrine Schück är ensam i Sverige om att ha
Michael Mosleys godkännande att hålla kurser och föreläsningar om Mosleys blodsockermetod. Cathrine Schück har utvecklat metoden och döpt sin version till 8/800.
Med 8/800-metoden äter du läcker Medelhavskost i åtta veckor samtidigt som du begränsar ditt energiintag till 800 kalorier om dagen. Du sänker blodsockernivåerna, slipper hunger och sug och tappar extrakilon.
I boken hittar du Cathrine Schücks härliga recept på goda frukostar, energigivande mellanmål, soppor och smakrika rätter med fisk, fågel,
kött och kyckling. Välkommen till ditt nya, lätta liv!
Expressen 1 9789188479112 -
Den ultimata barboken : en värld av spritdryc...
Inbunden bok. H.F. Ullmann. 1 uppl. 2009. 816 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Näst intill fullständig guide om alkoholhaltiga drycker, och om baren, baren som träffpunkt, bakom bardisken m m. Rikt illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833148071
- Titel
- Den ultimata barboken : en värld av spritdrycker och cocktails
- Författare
- André Dominé - Barbara E. Euler - Wolfgang Fassbender - Matthias Stelzig
- Förlag
- H.F. Ullmann
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 816 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 272 mm Ryggbredd 54 mm
- Vikt
- 2605 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett imponerande och rikt illustrerat praktverk som spänner över en hel värd och historia av starkvin, sprit och cocktails. Författren André Dominé berättar allt vad man bör veta om drycker - från vad som hör hemma i en välsorterad bar till ursprung på de främsta spritdryckerna, tillverkning och hur de på bästa sätt kan avnjutas. Ett rikt faktamaterial som kompletteras med ett urval frestande cocktalirecept från klassiker till nya, exotiska och fantasifulla drinkar. Detta är verkligen den ultimata barboken!
H.F. Ullmann 1 9783833148071 -
Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölb...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2018. 125 sidor.
Nyskick. Helt i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155265014
- Titel
- Brygga öl : från nybörjare till avancerad ölbryggare - tips, metoder och recept
- Författare
- Lindh, Gustav
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 125 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 265 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 626 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alla kan brygga fullt drickbart öl utan någon expertkunskap. Det menar hembryggarentusiasten och ölbloggaren Gustav Lindh. Men du har allt att vinna på att förstå vad som faktiskt händer i ditt bryggverk under bryggningens olika faser. Gustav Lindh tar dig här med rakt ner i ölkoket och förklarar kul, kunnigt och inspirerande all den kemi, biologi och magi som till slut resulterar i den ädla dryck vi kallar öl.Gustav Lindhs egen förtjusning och fascination för bryggningens alla betydelsefulla faktorer och små nyanser smittar verkligen av sig när du läser hans bok, som utmynnar i en lika enkel som sporrande uppmaning: våga experimentera och variera din bryggmetod för att hitta ditt alldeles eget mästaröl. När du väl behärskar grunderna är variationsmöjligheterna oändliga.Personligt och inte sällan med en portion humor kring sina egna misslyckade försök genom åren, leder Gustav Lindh dig steg-för-steg mot nya ölbryggningshöjder. Den som är bekant med bloggen Lindh Craft Beer vet också att han ständigt drabbas av uppfinnarlust och är framme och modifierar sin bryggutrustning. I boken bjuder han på många av sina bästa tips och knep för att utveckla och finslipa hemmabryggeriet oavsett vilken nivå du har på din utrustning.
Bokförlaget Semic 9789155265014 -
Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 2008. 191 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage. Dubbla läsband.
Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen - och mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns både bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och b läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197668057
- Titel
- Carolas ekokök : mat som smakar på riktigt
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 254 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carola Magnusson är en av de bästa kvinnliga kokboksförfattarna i världen och dessutom mattant. Hon har gjort ekoköket känt och älskat. Hennes anhängare finns bland kräsna matrecensenter, miljömedvetna forskare och bland barnen på Katarina Norra skola, Katarina Södra skola och Alfaskolan i Stockholmsområdet. Orsaken är enkel. Att äta vad Carola Magnusson ställer fram är att uppleva mat på riktigt och på nytt. Kanske beror det på att Carolas mat gör gott för både kroppen och för jorden. Hon visar dig hur enkelt det är att laga god mat mat som är nyttig, som inte skadar naturen och som är god på riktigt. En av de starkaste trenderna idag är att leva ekochict: på ett sätt som är hållbart och nyttigt. Carolas mat har varit föregångare för den ekochica livsstilen. Våra barn har felaktigt lärt sig att bara onyttig skräpmat smakar gott. Carola Magnusson visar att mat lagad från grunden faktiskt är mycket godare. I höst medverkar Carola i TV4s storsatsning "Matakuten". Följ hennes mission varje måndag i tv-rutan och i boken Carolas Ekokök!
Bokförlaget Langenskiöld 9789197668057 -
Vildsvin : 52 utsökta rätter från tryne till...
Häftad bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 164 sidor.
Mycket gott skick. Illustrerad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785009
- Titel
- Vildsvin : 52 utsökta rätter från tryne till svans
- Författare
- Mikael Axell - Frida Ernsth
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 225 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vildsvin har, innan de hamnat på våra tallrikar, livnärt sig på det som naturen har att erbjuda. Rätt tillagad har denna relativt nya råvara stora möjligheter. Hela grisen går att ta tillvara och i den här boken får man veta hur man gör det på allra bästa sätt. Läsaren får också följa med författarna och bokens eminente fotograf, Stefan Wettainen, på vildsvinsjakt i Malexanderskogarna. Det fällda vildsvinet räckte till bokens samtliga 52 recept!
Ica Bokförlag 1 9789187785009 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9134518290
- Titel
- Nya Annas mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 446 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1298 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Anna Bergenströms stora kokbok, den av så många älskade Annas mat, finns idag i så gott som alla matintresserades kök. Den har sålts i mer än 300 000 exemplar sedan den kom ut första gången 1991 och har lovordats för de inspirerande och pedagogiska recepten och de sensuella bilderna. Nu har denna omtyckta kokbok utökats med ytterligare drygt 300 nya härliga recept.Redan första upplagan av Annas mat, Stora kokboken, innehöll de flesta av de recept man väntar sig att hitta i en stor kokbok, skrivna på det personliga sätt som gjort Anna Bergenström så uppskattad som matskribent. Med sitt rika innehåll av vardagsmat och festmat, av enkel, lättlagad mat vid sidan av mer raffinerad har den länge varit den självklara baskokboken för många.Nya Annas mat har utökats med en mängd nya recept på mat som ¿ligger i tiden¿, bland annat asiatisk mat och mat från Medelhavsköket. Men också med fler läckra sallader, pastarätter, nya bröd och en lång rad spännande desserter. Många fler festtips och ett betydligt större avsnitt om konservering är ytterligare några förändringar som bidrar till att Nya Annas mat känns som en helt ny kokbok.Nisse Petersons och Björn Lindbergs fotografier har utökats med ett nittiotal nya, stämningsfyllda bilder av Fanny Bergenström.Anna Bergenström är sedan många år matskribent i Dagens Nyheter. Hon har tidigare skrivit böckerna Första kokboken, Annas mat, Rotation i köket, Sparmat, Rosenbröd och Majorer, Annas örtagård och, tillsammans med dottern Fanny Bergenström, Vinterns goda ting.
Albert Bonniers Förlag 9134518290 -
Sannas matbok - för den självläkande människa...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2010. 183 sidor.
Nära nyskick. Utgiven av Bonnier Fakta 2010. Sanna Ehdin presenterar den inflammationsdämpande maten - IFD. Den skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är ett nytt sätt att tänka i din vardag. Det behöver inte ta mer än en kvart, tjugo minuter att l läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174241006
- Titel
- Sannas matbok : för den självläkande människan
- Författare
- Ehdin, Sanna
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 203 x 248 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 876 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker. Med sina populära böcker har Sanna Ehdin satt vår självläkande kraft och helhetssynen på mat i fokus. I den här efterlängtade nyutgåvan presenterar hon den senaste hälsotrenden, IFD-maten – den inflammationsdämpande maten – som skapar god hälsa, energi och viktminskning. Den röda tråden är att integrera ett nytt sätt att tänka i din vardag – att ta kontroll över vardagsmaten genom att förbereda för snabblagad som är nyttig och god. Det behöver inte ta mer än en kvart eller tjugo minuter att laga en god och näringsrik måltid. Allt du behöver är att göra medvetna val! Planera dina inköp och handla mer sällan men mer begåvat.Sannas matbok innehåller mer än 140 nyttiga och goda recept. Som bonus får du även kunskap om varför ”den självläkande kosten” är så bra, hur man lever längre och friskare samt fakta och tabeller i slutet av boken. Låt boken inspirera dig till en lustfylld matlagning som ger välbefinnande, hälsa och livskraft.Boken ger recept på:FrukostarSallad och råkostStärkande sopporRotfrukter och grönsakerBönor, tofu och linserFågel, fisk, vilt och nötTillbehör och såserBrödDryckerGott och söttSannas matbok finns nu även i ny utgåva i mjukband som heter Mat som läker.
Bonnier Fakta 9789174241006 -
Moderna stora kokboken
Inbunden bok. Göteborg : Wezäta. 37 uppl. 1975. 652 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185074195
- Titel
- Moderna stora kokboken
- Författare
- Fredrikson, Karin
- Förlag
- Göteborg : Wezäta
- Utgivningsår
- 1975
- Språk
- Svenska
Göteborg : Wezäta 37 9185074195 -
Husmanskonst
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. S(30) H19
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151844621
- Titel
- Husmanskonst
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och i Husmanskonst har han samlat sin kunskap och sina favoritrecept.
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
"Vi är inte så många kvar som kan laga den här underbara maten. På riktigt!", säger Leif Mannerström, och delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken innehåller recept på kött, fisk, fågel, vilt, soppor och desserter.
Prisma 1 9151844621 -
Genuina smaker från Medelhavet
Inbunden bok. Expressen. 2017. 142 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar.
Original prislapp sitter kvar på framsidan(159kr)Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188479044
- Titel
- Genuina smaker från Medelhavet
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 275 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 612 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här är boken för dig som vill njuta av riktigt god mat och samtidigt skaffa dig en sund livsstil! Medelhavsmaten är rik på grönsaker, frukt, olivolja, baljväxter, fisk och skaldjur. Den är inte bara läcker utan har också en dokumenterat god effekt på hälsan och vikten. Så ta hand om dig själv och gör en matresa till Medelhavet hemma i ditt kök! Laga matkreatören Caroline Hofbergs lätta recept med spännande plockmat, mustiga grytor, matiga sallader, smakrika soppor, härlig pasta och krämig risotto.
Expressen 9789188479044 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 27 uppl. 2017. 892 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074931
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 892 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 221 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok i ny upplaga gör det enklare än någonsin att laga smakrik och färgglad mat från det svenska köket, men med inslag från hela världen. Här finns inspiration och hjälp till alla som vill äta varierat och laga bra vardagsmat, bufféer, festmiddagar, mellanmål och baka. Nya maträtter och råvaror varvas med grönare varianter på gamla matklassiker. Med över 1 200 recept är detta den enda kokboken du behöver om du vill laga riktig mat från grunden. Oavsett om du nyss lärt dig laga mat eller om du är en van matlagare kommer du hitta massor av bra, noggrant genomlagade recept. Smaklig måltid!
Norstedts 27 9789113074931 -
Vår kokbok
Inbunden bok. Norstedts. 27 uppl. 2017. 892 sidor.
Mycket gott skick. Mycket fint exemplar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113074931
- Titel
- Vår kokbok
- Författare
- Begner, Sara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 892 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 221 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1616 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok i ny upplaga gör det enklare än någonsin att laga smakrik och färgglad mat från det svenska köket, men med inslag från hela världen. Här finns inspiration och hjälp till alla som vill äta varierat och laga bra vardagsmat, bufféer, festmiddagar, mellanmål och baka. Nya maträtter och råvaror varvas med grönare varianter på gamla matklassiker. Med över 1 200 recept är detta den enda kokboken du behöver om du vill laga riktig mat från grunden. Oavsett om du nyss lärt dig laga mat eller om du är en van matlagare kommer du hitta massor av bra, noggrant genomlagade recept. Smaklig måltid!
Norstedts 27 9789113074931 -
De bästa indiska recepten
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1994. 125 sidor.
Nyskick. Oöppnat, förlagsnytt ex., 24,7 x 17,4 cm, 500 gram. Boken skicks som spårbar försändelse.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137105123
- Titel
- De bästa indiska recepten
- Författare
- Seed, Diane - Budwig, Robert - Leijer, Dagmar
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1994
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 177 x 249 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 507 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789137105123 -
Hela helgen med mat och vin
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1:a uppl. 2015. 176 sidor.
Nyskick. Signerad av författaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245035
- Titel
- Hela helgen med mat och vin
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 297 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Små festliga tilltugg till ett glas fredagsvin med vännerna? Fin trerätters på lördagkvällen? Annorlunda temafest? Eller bara en smaskig tårta till söndagsfikat med familjen?Vad du än frågar efter finns svaret i Håkan Larssons nya kokbok Hela helgen med mat och vin – över 80 nya recept väntar på dig!När Håkan Larsson nu kommer med en ny kokbok är den en logisk fortsättning på succéerna med Fredagkväll, Sommarkväll och Lördagkväll. Lättlagade recept på råvaror du hittar överallt, vinförslag till alla rätter och naturligtvis tips på bra matlagarmusik. Allt presenterat med Håkans personliga tilltal – det känns som att ha en kompis i köket.Hela Helgen följer det koncept Håkan har i SVT-s Gomorron Sverige på fredagarna, med hundratusentals tittare: snabblagade tilltugg, en lättgjord, smakrik varmrätt och en fräsch dessert. Varje del har sitt eget avsnitt så att läsaren kan kombinera fritt, med hjälp av den unika Menyguiden.Dessutom har Håkan skapat ett antal temafester för både små och stora sällskap. Till exempel en plockmatsfest med tilltugg och bubbel/vin, ett skaldjursparty och en fest med julöl och glögg, där både söta och salta tilltugg förädlar kalaset.Hela Helgen bygger vidare på ett framgångsrikt koncept där de grundläggande byggstenarna består, men i ny form och med nya ingångar. Precis som Håkan Larssons tidigare böcker präglas den inte bara av god och lättlagad mat, utan också av journalistisk spets och innovation.Hela Helgen är inte bara en kokbok utan också underhållning och vad man lite högtidligt kan kalla folkbildning – något alldeles eget i den svenska kokboksfloden.
Bonnier Fakta 1:a 9789174245035 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198240702
- Titel
- Ett hum om vin (del 1)
- Författare
- Åkerberg, Mattias
- Förlag
- Please Copy Me
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 156 x 236 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 445 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är du nyfiken på vin, men tycker att det verkar svårt och snobbigt? Är du osäker på om Chablis är en region eller en druva? Har du bara två viner som du ALLTID köper på Systemet, men önskar att du hade fler favoriter? Då är det här en bok för dig.
Ett hum om vin tar dig med genom tretton regioner i Europa, och berättar pedagogiskt om druvor och vinstilar. Region för region får du och dina vänner prova 45 utvalda viner till sansade priser – och hitta nya favoriter. Boken lär dig varför Bordeaux heter Bordeaux, hur man gör amarone, vilken som är dimmans druva i Piemonte, vad vinho verde betyder – och vem som är bossen i Beaujolais. Att dricka vin ska inte vara svårt. Att dricka vin ska vara enkelt, lärorikt och gott – med den här boken blir det precis så.
Bakom Ett hum om vin står Mattias Åkerberg och Karin Ohlsson. Mattias är copywriter och skriver texterna. Karin gör bokens illustrationer. Skål! www.etthumomvin.se Och vad tycker läsarna?
”Boken är så härligt prestigelöst och roligt skriven. Jag blir glad av den.” – Gunn Wannberg
”Boken lyckas presentera kunskaper om vin på en lagom nivå. Det är en utmärkt idé att utgå från vin som finns på Systembolaget, det underlättar mycket när det blir dags att införskaffa och prova.” – Tim Van Loo
”En vinbok för många, särskilt för den som inte kan så mycket.” – Elin Peters, Dagens Nyheter
”En riktigt trevlig vinbok – lättsamt och fint skriven, illustrerad på ett underbart sätt. En bok för ljusa stunder.” – Håkan Aludd
”Jag har bara hunnit bläddra genom boken och gillar den spontant, eftersom den är så lättillgänglig. Jag ser fram mot att läsa den.” – Bengt-Göran Kronstam, Svd
Please Copy Me 2:a 9789198240702 -
Sju sorters kakor
Häftad bok. ICA-Förlaget. 15:e uppl. 1949. 135 sidor.
Gott skick. En hel del flottfläckar, men komplett och håller ihop bra.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKICA-Förlaget 15:e -
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653 -
Ida Davidsens bästa smørrebröd
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 1999. 118 sidor.
Mycket gott skick. Tyvärr märken efter "hundöron" på fem blad, i övrigt i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137115207
- Titel
- Ida Davidsens bästa smørrebröd
- Författare
- Davidsen, Ida
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 118 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 236 x 255 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 664 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ida Davidsen är fjärde generation efter vinhandlaren Oskar Davidsen som genom sin hustru Petra var den som började med smørrebrød. Dessa dignande smörgåsskapelser är alltså en genuin dansk uppfinning. I inledningen kan vi läsa om dynastin Davidsen och firman som grundades 1888. Allt som allt 110 recept på de allra läckraste smörgåsar finns i denna tilltalande och vackert illustrerade bok. Här är det pålägg som gäller och brödet spelar endast en liten och tunn roll. Påläggen varierar från fisk och skaldjur till kött, ägg och ost samt diverse pynt som lök, gurka, gräslök, dill, kapris, citron och pepparrot. Ida Davidsen och hennes familj driver restaurangen vidare på St. Kongensgade i Köpenhamn och de värnar fortsatt om kvalitet och dansk matkultur.
Bokförlaget Forum 1:a 9789137115207
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn