-
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357075
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127357075 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100101251
- Titel
- Håkan Larssons Vin & Mat
- Författare
- Larsson, Håkan
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1129 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vem har inte stått i kön till Systembolaget och förtvivlat försökt minnas åtminstone något vin som rekommenderats i teves gomorronsoffor? Vem har inte under middagen tänkt "det här var gott, nästa gång ska jag köpa samma vin" bara för att sedan inte ens minnas om det var rött eller vitt? I Vin & mat i perfekt harmoni hänger maten ihop med vinet redan från början. Allt blir så mycket lättare när man ser kombinationerna framför sig och känner smakerna tillsammans.  Vin & mat i perfekt harmoni är en unik bok. En bok som ger dig de allra läckraste recepten för stora och små fester och samtidigt berättar vilket vin som passar bäst till varje rätt, komplett med varunummer och prisnivå på Systembolaget. Det är den perfekta lösningen för både fredagsmiddagen med familjen och den ambitiösa femrättersmenyn.  Recepten är hämtade ur Allt om Mat, Sveriges största mattidning. Här finns välkomponerade menyer med modern, spännande och ändå lättlagad mat. För vinurvalet står Håkan Larsson, vinskribent och författare till boken Rött, vitt, rosé, vald till världens bästa vinbok 2002. Bland Systemets bästa och mest pålitliga viner har han noga valt ut det mest passande till varje enskild rätt. Syrliga såser, salta aptitretare, saftiga köttbitar och söta bakverk allt får sitt naturliga vinkomplement, som lyfter smakupplevelserna till nya höjder.  På ett lättsamt och pedagogiskt sätt förklarar Håkan Larsson konsten att välja rätt vin till maten och berättar dessutom om de olika druvorna, distrikten och vinhusen bakom varje vin. Vin & mat i perfekt harmoni ger alltså inte bara de bästa recepten och rätt vin därtill, utan innehåller också mängder av intressant kunskap som värd och värdinna kan dela med sig av vid middagsbordet. En bok för både kropp och själ!
Albert Bonniers Förlag 9789100101251 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163359866
- Titel
- Håkan Larssons vin och fest
- Författare
- Larsson, Håkan - Allt om vin (tidskrift)
- Förlag
- Lidingö : Allt om Vin
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
Lidingö : Allt om Vin 9789163359866 -
Vin : så funkar det
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2016. 159 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127149656
- Titel
- Vin : så funkar det
- Författare
- Askergren, Petter Alexis
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 257 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 730 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "
En sådan otroligt härlig bok!"
Lantliv
”Lättsamt, kunnigt och entusiastiskt. Perfekt till begynnande vinnördar!”
M-Magasin
Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt? Absolut inte hävdar Petter och Alf som bestämt sig för att ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. Häng med hem till middagsbordet, ner i vinkällare, ut på krogen och in på Systembolaget. Med Petter och Alf som reseledare utforskar vi vinvärldens alla hörn och gör nyttiga nedslag i vår svenska dryckeskultur. Med passion, nyfikenhet och musik som gemensam drivkraft guidas vi genom provningar, vinfilmer, spellistor, producentbesök och får nya infallsvinklar till bättre matkombos.
En ny generation vetgiriga vinälskare står för dörren och det är dags att begrava bag-in-boxen. Vin ska vara kul!
Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble, till vardags vinskribent i Dagens Nyheter. Alf har tidigare skrivit de kritikerrosade böckerna Vin med adress och Drick! samt producerar den prisbelönta vinpodden Dela en flaska.
"Prestigelöst och trevligt budskap plus att vi får lära oss mycket om vinet och de bästa smakkombinationerna."
Allt om Vin
"Osnobbig vinkunskap."
Allt om Mat
"Alf Tumble, vinskribent i Dagens Nyheter, och artisten Petter som även är utbildad sommelier vill ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. De guidar till provningar, vinfilmer och hur du kan kombinera vinet med mat."
Kvälls-Posten
"En sådan otroligt härlig bok! Jag skrattar högt på flera ställen, den här boken är skriven med humor, har oväntade vinklar på det här med vin och den är osnobbig, tillåtande och lärorik. Hur matcha musiken med vinet? Hur spottar man snyggt? Vilken sorts glas? De frågorna får du svar på - och många, många fler.”
Lantliv
"..tillsammans försöker de göra vinvärlden mer begriplig. Prylar, ordförståelse, spellistor, vinfilmer och träning är några av de ämnen som ska leda läsaren rätt i en vinvärld som allt för ofta förknippas med snobbism och elitism."
Dagens Nyheter
”Alf Tumble och Petter har skrivit en vinbok ihop. Den tycker jag att alla borde läsa. Vin behöver inte vara så krångligt.”
Metro
"Viljan att berätta mer än bara försköna förstärks av Bobo Olssons fotografier, som ibland får en nästan Lars Tunbjörksk känsla över sig i ivern att visa två vinnördars vardag. Här är det oftast långt till de mytiskt mjuka kullarna kring Barolo."
Gourmet
"Askergren & Tumble delar glatt med sig av favoritviner och favoritdruvor, restips och krogar, bästa mat- och vinkombos (som sträcker sig från OLW-snacks till finmat) och mycket annat. Och jodå, den som vill veta hur vindrickande bäst kombineras med ambitiös träning får goda råd på vägen."
WoW News
Osnobbig vinkunskap.
Allt om Mat
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127149656 -
The complete book of raw food : healthy, deli...
Häftad bok. New York : Hatherleigh. 2010.
Nära nyskick. Mm vikning hörn framsida. Oanvänd bok
This masterful collection of over 400 raw food recipes is a must-have for anyone who enjoys vegetarian cuisine.
Whether you are curious about adding raw foods to your diet, or have been eating raw for years, The läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781578263530
- Titel
- The complete book of raw food : healthy, delicious vegetarian cuisine made with living foods : includes over 400 recipes from the world's top raw food chefs
- Författare
- Rodwell, Julie - Eding, June
- Förlag
- New York : Hatherleigh
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- English
- Baksidestext
- Includes bibliographical references (p. 397-408) and index.
Imported from: mill1.sjlibrary.org:210/INNOPAC (Do not remove)
New York : Hatherleigh 9781578263530 -
Bonniers vegetariska kokbok
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2015. 319 sidor.
Mycket gott skick. Oanvänd bok. Svaga förslitningar hörn och rygg
Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer "klimatsmart"? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245257
- Titel
- Bonniers vegetariska kokbok
- Författare
- Lundin, Cecilia
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1435 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sugen på att äta grönt? Vill du dra ner på köttet och äta mer ”klimatsmart”? Har du en tonåring där hemma som är vegetarian? Oavsett om du bara är nyfiken på ett grönare liv eller redan äter vegetariskt så är Bonniers vegetariska kokbok boken för dig!Allt om Mat-redaktionen har tagit fasta på svenskarnas växande intresse för vegetarisk mat och valt ut 300 av sina bästa gröna recept. Här finns en blandning av klassisk svensk husmanskost som vegetariska köttbullar och kroppkakor och kända rätter från andra delar av världen som falafel och korma. Att vegetariskt kan vara både enkelt och matigt står klart när man dyker ner i de läckra recepten.Råvarorna som utgör basen i det vegetariska köket presenteras i bild och text. På de praktiska tips- och faktasidorna lär du dig allt från hur man kokar bönor till att smaksätta quorn och tofu.Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer.
Bonnier Fakta 9789174245257 -
Teas of the World
Häftad bok. COLLIER BOOKS . 1980. 184 sidor.
ISBN 9780020828709
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCOLLIER BOOKS 9780020828709 -
Raw - the uncook book: new vegetarian food fo...
Inbunden bok. Max Ström. 2018. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Oläst bok. Omslag en cm rivning rygg längst ner. 0,5 cm rivning rygg längst upp
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780060392628
- Titel
- Raw - the uncook book: new vegetarian food for life
- Författare
- Lenkert, Erika
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Max Ström 9780060392628 -
Autoimmun kokbok: läkande paleokost
Inbunden bok. Argus Information. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Mycket gott skick. Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immun läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163902888
- Titel
- Autoimmun kokbok: läkande paleokost
- Författare
- Hultén, Karl
- Förlag
- Argus Information
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 218 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är troligen den viktigaste bok du någonsin kommer att läsa om du lider av autoimmun sjukdom. Med enkla recept baserade på näringstäta råvaror som stärker immunförsvaret och samtidigt stärker tarmens integritet, undviker du onödig aktivering av immunförsvaret. Det gör det möjligt att återvinna din hälsa. Alla recept är fria från gluten, mejeriprodukter, socker samt andra råvaror som kan irritera tarmen vid autoimmun sjukdom såsom ägg, nötter och potatisväxter med mera. Autoimmuna sjukdomar ökar för varje år och har växt till en epidemi som drabbar över en miljon svenskar. Den här boken är ett verktyg som genom sina enkla principer edan hjälpt tusentals personer med autoimmun sjukdom och andra kroniska hälsobesvär som allergier och IBS. Författarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén har med den här metoden själva blivit symptomfria. Om författarna: Karl Hultén har hjälpt hundratals klienter med autoimmun sjukdom att återvinna hälsan. Han bevakar den senaste forskningen på sidan www.paleoteket.se och i podcasten "Paleoteket". Han föreläser och håller utbildningar för bland annat hälso- och sjukvårdspersonal. Karl har en magisterexamen i Biomedicin, har forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska institutet och är författare till boken "Hjärnhälsa". Cecilia Nisbet Nilsson är Lic. Kostrådgivare och hälsokonsult via utbildning vid Paleo Institute i Stockholm. Hon är medicin- och vetenskapsjournalist och grundare av Swedish Paleo, en av de största plattformarna kring paleo i Sverige. Cecilia tar konsultationer och håller föreläsningar. Boka genom www.swedishpaleo.se.
Argus Information 1 9789163902888 -
White Trash Cooking
Häftad bok. Winston-Salem, N.C. : Jargon Society ; Berkeley, Calif. : Ten Speed Press. 1986. 134 sidor.
Mycket gott skick. Spiralbunden
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780898151893
- Titel
- White trash cooking
- Författare
- Mickler, Ernest Matthew - Jargon Society.
- Förlag
- Winston-Salem, N.C. : Jargon Society ; Berkeley, Calif. : Ten Speed Press
- Språk
- English
Winston-Salem, N.C. : Jargon Society ; Berkeley, Calif. : Ten Speed Press 9780898151893 -
277 sorters kakor
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 238 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Omslag, pyttelite skrynkligtpå toppen. Oanvänd bok
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Modekokboken
Inbunden bok. Nicotext. 1 uppl. 2015. 323 sidor.
Nära nyskick. Lättare hanteringsslitage, som framgår ur bilderna.
- fläckig framsida
- Skrapmärken på baksida
- Skav upp- och nertill på rygg
Jättefin inlaga. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187397233
- Titel
- Modekokboken
- Författare
- April E. Wickström
- Förlag
- Nicotext
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 323 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 230 x 288 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 1686 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mode- och matintresset i Sverige har expanderat enormt de senaste femton åren. Modekokboken är en bok av April Emma Wickström, där hon korsbefruktar dessa två kulturutryck, mode och mat, och bjuder in till matlagning tillsammans med våra mest stilsäkra svenska modevetare.
Det här är en bok för den trendmedvetna. Låt dig inspireras av bland annat Gants Creative Directors Franska Löksoppa, svenska världsmodellen Mini Andéns Pimiento de Padròn, modeikonen Nina Perssons nyttiga Kalesallad, bloggaren Emma Elwins Raw Food Pasta och toppstylisten Robert Rydbergs Asiatiska Omelett och mycket mera.
Modekokboken har samarbetat med mästerkocken Jonas Svensson. Tillsammans med deltagarna har han kokat mode i en härlig blandning av klassiker och nya kreationer. Jonas är en hyllad matprofil och en av Sveriges hetaste kockar.
Medverkande:
Robert Rydberg, stylist. Grundare av Contributor Magazine, Mini Andén, modell, Claes Juhlin, modechef King Magazine, Magnus Magnusson, modefotograf. Grundare av Contributor Magazine, Naomi Itkes, stylist, Ruth Vega Fernandez, skådespelare, Teresa Grundin, makeup-artist, Nina Persson, musiker, Camilla Modin Djanaleff, grundare Modinåkerlind, Emma Elwin, stylist och bloggare, Frida Gustavsson, modell, Christopher Bastin, kreativ chef Gant, Lars Wallin, designer, Cay Bond, trendanalytiker, författare och journalist, Sussie Lidbeck, grundare L1 Productions & Art Buying, Tina Törnquist, stylist, Sandra Beijer, Copywriter och bloggare , Michael Elmenback, grundare Bon Magazine, Viktor Tell, kreativ chef och grundare Happy Socks, Steve Terry, frisör och hårstylist. Grundare The YOU Way, Cia Jansson, chefredaktör ELLE, Martina Kereklidou, stylist och designer, Caroline Winberg, modell, Karin Smeds, stylist, Martina Bonnier, chefredaktör och moderedaktör Damernas Värld och DV Mode, Ann-Sofie Back, designer Back. Kreativ chef Cheap Monday, Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare H&M, Susanne Ljung, journalist P1 Stil, Maria Erixon, chefdesigner och grundare Nudie Jeans, Jonna Bergh, chefredaktör Styleby, Jonas Hallberg, stylist och programledare
Recensioner:
"Roligt att tänka på när man tar del av de recept som är sprungna ur den svenska modeeliten."
Styleby, nr 35 höst 2015
"Är du sugen på en pimento de padrón á la Mini Anden eller en biff tartar på Tina Törnqvists vis? Va kul för nu har äntligen en kokbok släppts med hemliga recept från den svenska modeeliten: Modekokboken."
Elle.se, 4 augusti 2015
"När jag började bläddra i den kunde jag inte sluta. Cia Janssons bearnaisesås, Ann-Sofie Backs ostfundue, Lars Wallins torsk, Sandra Beijers tomatdrink, Caroline Winbergs piggvar och så vidare. Allt illustrerat med bilder som inte kan kallas för något annat än foodporn."
Nicklas Kihlberg, POPMANI.SE, 2 september 2015
"'Modekokboken' (Nicotext) står ut. Inte bara för att den är ovanligt snygg (och pretentiös) utan för den lite udda kombon recept och yrkeskår dessutom en profession där de flesta inte verkar ha stoppat i sig en enda kalori de senaste åren. Men en kul tittis är det."
Jon Hansson, alltomvin.se, 7 september 2015
"I "Modekokboken" har April Emma Wickström samlat favoritrecept från 31 av Sveriges största modeprofiler (...). Hamnar långt upp på önskelistan för att den har kul tema, är snygg och de recept vi har testat har det verkligen varit goda."
Kristianstad Open, nr 11 november 2015
Nicotext 1 9789187397233 -
Jamie's 30-Minute Meals
Inbunden bok. Penguin Books Ltd. 2010. 287 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780718154776
- Titel
- Jamie's 30-Minute Meals
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Penguin Books Ltd.
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1169 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- In his new book, "Jamie's 30-Minute Meals", Jamie proves that, by mastering a few tricks and being organized and focused in the kitchen, it is absolutely possible, and easy, to get a complete meal on the table in the same amount of time you'd normally spend making one dish! The 50 brand-new meal ideas in this book are exciting, varied and seasonal. They include main course recipes with side dishes as well as puddings and drinks, and are all meals you'll be proud to serve your family and friends. Jamie has written the recipes in a way that will help you make the most of every single minute in the kitchen. This book is as practical as it is beautiful, showing that with a bit of preparation, the right equipment and some organization, hearty, delicious, quick meals are less than half an hour away. You'll be amazed by what you're able to achieve.
Penguin Books Ltd. 9780718154776 -
Stora grillboken : recept och tekniker
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 336 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174010855
- Titel
- Stora grillboken : recept och tekniker
- Författare
- Chris Schlesinger - John Willoughby
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 260 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1432 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Stora grillboken
Recept och tekniker
Din nya bästa sommarkompis!
Bli en riktig grillexpert. Lär dig att skapa den perfekta grillbädden, hur du använder grillredskap, att blanda till de godaste glazerna och kryddblandningarna - helt enkelt allt som krävs för en härlig måltid direkt från grillen.
Boken innehåller recept från världens alla hörn på kotletter, biffar, revbensspjäll, fågel och fisk, kryddblandningar och tillbehör som relisher, salsor och pastor.
- Svårslaget kapitel om grilltekniker - utförligt och med många fotografier.
- Frestande och läckra fotografier.
- 336 sidor!
Chris Schlesinger är kock och specialiserad på grillning. Han driver ett flertal grillrestauranger i USA. John Willoughby är chefredaktör för den amerikanska tidningen Gourmet Magazine. Tillsammans har de skrivit en mängd böcker om just grillning.
"These boys are the high priests of chicken thighs, cowboy steaks and the spice drawers of the Caribbean and North Africa. ...Ideal summer-share recipes..."
- New York Times Book Review
Mått: 220x260
Tukan Förlag 1 9789174010855 -
Adas kokbok
Inbunden bok. Tiden. 1 uppl. 1996. 103 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Utgiven av Tiden 1996. Detta är Monica Ahlbergs andra kokbok. Det är en god kokbok för mat- och bakglada barn och vuxna. Här finner du: Tigerhjärta, Sockerbagarkringla, Indiantårta, Grönsakssnax, Mormors blommiga falukorv, Mackatårta, Svart spagetti, Läbb läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9188876160
- Titel
- Adas kokbok
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Tiden
- Utgivningsår
- 1996
- Omfång
- 103 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 280 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
Tiden 1 9188876160 -
Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar,...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 317 sidor.
Nyskick. Vid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmat läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240832
- Titel
- Systrarna Eisenmans mingelmat : 565 snittar, snacks & smårätter
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 267 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1373 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Låt systrarna Eisenman hjälpa dig med mingelpartyt! Deras oslagbara mingelmatsbibel innehåller 565 recept på snacks, snittar och smårätter. Förutom smaker från Norden och Medelhavet via USA och Mexico till Asien, hittar du recepten du behöver när du vill bjuda fastrarna på afternoon tea, grannarna på brunch och tjejkompisarna på smarriga desserter. Dessutom stilfulla drinkar och snacks till cocktailpartyt.Här finns allt för både små och stora fester! Lite enklare pizzor eller pajer i miniformat eller lyxiga amuse bouche med pilgrimsmusslor eller ostron med tillbehör? Välj bland kanapéer, volauventer, crostinis, smörrebröd, terriner, plättar, filodegsknyten, kex, röror och mycket mycket mer. Allt serverat i glas, på sked, på spett eller som små munsbitar för ett riktigt lyckat mingelparty.Boken ger också praktiska tips och råd som gör det lätt att ordna fest, exempelvis hur mycket som går åt beroende både på antalet gäster och på hur länge festen pågår, hur olika tilltugg kombineras på bästa sätt och hur du får till alla de där vackra snittarna på bilderna. För allt som det finns ett recept till finns på bild – snyggt fotograferat av Roland Persson.16 fullmatade kapitel med recept:Moderna klassiker - Pajer & plättar - Soppor, sallader & spett - Amuse bouche - Fisk & skaldjur - Norden - Tapas & meze - USA & Mexico - Asien - Italien & Frankrike - Ostbricka - Bröd & röror - Afternoon tea & brunch - Snabba snittar - Drinkar & snacks - DesserterVid Årets Svenska Måltidslitteratur 2011 fick boken pris som Årets bästa kokbok. Den vann också i kategorierna Ceremoniella måltider och Folkets röst på bokmässan i Göteborg.
Bonnier Fakta 9789174240832 -
Drakamöllans Kök
Inbunden bok. Drakamöllan förlag. 1 uppl. 2008. 264 sidor.
Nyskick. Drakamöllans Kök utsågs 2008 till Best Local Cookery Book in Sweden av World Gourmand Cook Book Awards.
Drakamöllans Kök - Höst & Vinter är andra kokboken där Ingalill Thorsell med medarbetare bjuder in till en spännande smakresa. Boken vann i november läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163325311
- Titel
- Drakamöllans Kök
- Författare
- Ingalill Thorsell - Eve Maltais - Lars Strandberg - Ronnie Nilsson
- Förlag
- Drakamöllan förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 210 x 275 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
Drakamöllan förlag 1 9789163325311 -
Den nakna kocken
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 256 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Härlig kokbok med Jamie Oliver! Fylld med inspirerande bilder och recept, råd och tips! Omslaget har normalt bruksslitage. En liten reva i övre hörnet bak.Ingen ägarskrift eller annat. Kom ihåg!! Portot gäller oavsett hur många böcker du köper från oss; A läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100575052
- Titel
- Den nakna kocken
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver har blivit Jamie med hela svenska folket efter sina populära tv-program. Han är ung, bara tjugofem år, och redan Storbritanniens mest uppmärksammade kock. Han började laga mat när han var åtta, hemma i föräldrarnas pub i norra Essex. I sin första kokbok lär han ut konsten att laga mat så enkelt och med så få ingredienser som möjligt. Det ska gå snabbt, smaka gott och vara roligt att laga mat. Plus lite extra omsorg och små detaljer som gör maten extra god. Suveränt!Efter att ha berättat om vilka basvaror man kan ha hemma i skafferiet och örter att odla på fönsterbrädan följer ett soppkapitel med sex härliga och lättlagade soppor. I salladskapitlet ger Jamie ovanliga och spännande kombinationer och en rad recept på salladsdressingar.Pasta är Jamies favoritmat så det skriver han länge och innehållsrikt om. Här finns alla knepen när man ska laga pasta, både för hand och i pastamaskin, och en rad läckra pastarätter.Så följer fräscha och lättlagade fisk- och kötträtter med få ingredienser, från enkla vardagsrätter till härliga festmåltider. Grönsaksrätterna är lika fräscha och Jamie ger recept både på ensamrätter och sådana som kan serveras till kött eller fisk.Jamie slår ett slag för risotto och bönor, den nya tidens lättlagade och billiga mat. Hans kapitel om bröd får oss att genast vilja sätta en deg och pröva på alla de olika variationerna som han lärt sig av sin gode vän Gennaro.Smaskiga efterrätter behöver inte vara krångliga att laga bakad frukt, härliga tårtor och semifreddo i stället för glass.Jag ville inte göra tv-program om mat byggt på klichéer. Titeln Den nakna kocken sammanfattar hela idén: det handlar om att bara använda det allra nödvändigaste när jag lagar mat. Det är när jag lagar mat hemma, när jag gör enkel mat till mina vänner, sånt som man kan ställa fram på bordet. Eller det är när jag går på torget och frågar om sånt som andra inte vågar fråga. Det är verkligheten och jag vill att den ska vara kul.Jamie OliverDen engelska utgåvan av denna bok har sålts i nästan ofattbara 558.000 exemplar. Sveriges Television har hittills sänt sex program med Jamie. Det senaste hade tittarsiffran 8,6%, vilket innebär att 730.000 tittare såg programmet. SVT har köpt in ytterligare sju avsnitt med Jamie Oliver. De kommer att sändas i början av 2001.
Albert Bonniers Förlag 9789100575052 -
Makroner
Inbunden bok. Lind & Co. 1 uppl. 2011. 62 sidor.
Nära nyskick. Två hörn har fått en liten stöt
Makroner är de små franska bakverken som tagit världen med storm. Roliga, färgglada, krispiga på utsidan och mjuka på insidan - de är helt enkelt oemotståndliga.
I den här boken lär du dig hur du gör dina egna makroner. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174610581
- Titel
- Makroner
- Författare
- Marie-Laure Tombini
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 62 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 180 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 255 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Makroner är de små franska bakverken som tagit världen med storm. Roliga, färgglada, krispiga på utsidan och mjuka på insidan - de är helt enkelt oemotståndliga.
I den här boken lär du dig hur du gör dina egna makroner. 30 olika recept med detaljerade steg-för-steg-beskrivningar gör boken enkel att använda.
Med bakverken som alla talar om gör du succé i bekantskapskretsen.
Översättning av Thérèse Eng.
Lind & Co 1 9789174610581 -
Recept som förändrar världen (PKL)
Inbunden bok. Max Ström. 2019. 128 sidor.
Nyskick. Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171264923
- Titel
- Recept som förändrar världen (PKL)
- Författare
- Rockström, Johan
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är kokboken som hjälper dig att rädda världen i ditt eget kök. Inget annat påverkar vår miljö och jordens klimat så mycket som framställningen av mat och vår matkonsumtion. Detta är mänsklighetens största enskilda utmaning, för samtidigt som denna miljöpåverkan måste minska, behöver jordens växande befolkning förses med hälsosam mat där produktionen håller sig inom planetens gränser.
Svaren är inte alltid enkla och entydiga. Forskare över hela världen brottas med dessa utmaningar. Alla är dock överens om att det finns enormt mycket som går att göra hemma i köket – det är där som den egna förändringsresan måste börja.
Denna kompakta version presenterar mer än femtio recept på mat som är både hälsosam och hållbar. Att laga och äta mat kan vara fyllt av njutning – särskilt om man vet vad man kan äta med gott samvete. Recepten har huvudsakligen inspirerats av det nordiska köket, men med många inslag av medelhavsmat – och lite råvaror från Asien och Sydamerika. Ingredienserna i bokens recept är alla miljösmarta – och maten blir garanterat god!
Boken har skapats av professor Johan Rockström, som står för det vetenskapliga underlaget, och kocken Malin Landqvist, som står för recepten. Doktoranden Victoria Bignet skriver texterna och inledningen skrivs av stiftelsen Eats grundare Gunhild Stordalen. Här finns också en omfattande Q&A som svarar på de vanligaste frågorna kring produktion och konsumtion av mat.
Detta är en generös, inspirerande och viktig kokbok som verkligen kan få dig att göra skillnad – hemma i ditt eget kök.
Max Ström 9789171264923 -
The Auotoimmune Protocol Made Simple
Häftad bok. Quarto Publishing Group. 1 uppl. 2018. 176 sidor.
ISBN 9781592338177
Nära nyskick. Ett hörn lite vikt
Get excited about eating again with this essential Autoimmune protocol reference and cookbook featuring diet guidelines, simple strategies for success, and 100 enticing AIP-compliant recipes.
Starting an AIP diet can be overwhelmi läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKQuarto Publishing Group 1 9781592338177 -
Fika nyttigt : fritt från gluten, mjölk och v...
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2018. 88 sidor.
Nyskick. Ny utgåva av Raw fika. Ta en fika och gör en insats för din hälsa. Den här boken är fylld av godsaker som är bra för hälsan, utan gluten, mjölk och vitt socker. Recepten bygger på nordiska smaker såsom lakrits, jordgubb och gran – men naturligtvis har äve läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789178490080
- Titel
- Fika nyttigt : fritt från gluten, mjölk och vitt socker
- Författare
- Asplund, Marina
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 88 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 233 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 456 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ny utgåva av Raw fika. Ta en fika och gör en insats för din hälsa. Den här boken är fylld av godsaker som är bra för hälsan, utan gluten, mjölk och vitt socker. Recepten bygger på nordiska smaker såsom lakrits, jordgubb och gran – men naturligtvis har även den älskade chokladen sin plats.Här finns över 37 recept på allt från kanelbulletårta, chokladtryffel och lakritsrutor till spännande grönsaksbrownies och pärongrön piggelintårta. Dessutom är de allra flesta recepten både enkla och snabba att göra. Inga krångliga ingredienser, bara massa välgörande härligheter.Så se fram emot många långa fikastunder med bästa vännen, dina barn eller varför inte nästa date – det här är fikabrödet som gör dig hälsosammare, snyggare och mer energifylld.
Bonnier Impact 9789178490080 -
Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinn...
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2001. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Oanvänd bok. Skyddomslag, tre små skavanker.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100577209
- Titel
- Kärlek, oliver och timjan : mat för välbefinnande
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kärlek, oliver och timjan är en inspirerande kokbok som handlar om att äta smalare och lite bättre, om att komma i balans och få mycket mer ork.Kärlek står för omtanke och matglädje. Att visa mer respekt för oss själva, för djur och natur. Att oftare välja grönsaker som odlats i harmoni med naturen, att äta mer fisk och mycket mer färsk frukt.Oliver står för det fina medelhavsköket med den välgörande olivoljan och dofter av rosmarin och solmogna tomater.Timjan, som är en av de kryddor vi använt i hundratals år, står för det svenska och för våra traditioner i Skandinavien. I boken finns dessutom några recept från Sydamerika och inte minst många idéer från Asien, där man verkligen kan konsten att laga spännande, vacker och hälsosam mat.Här finns också idéer till fest, lite om kött men mer om fisk, härliga vegetariska rätter, förslag till mat att ta med på picknick, nya brödrecept ooch många läckra desserter.Kärlek, oliver och timjan är gjord av Anna Bergenström och Fanny Bergenström. Boken innehåller drygt 300 nya recept och 240 underbara färgbilder.
Albert Bonniers Förlag 9789100577209 -
Koka soppa på fysik. En bok om matlagning
Inbunden bok. Lund, Boströms. 1998. 231+(3) sidor.
Mycket gott skick. Förlagets klotband med monterad pärmbild. Bra ex. Illustrerad. Första upplagan, tredje tryckningen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197263474
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Lund, Boströms 9789197263474 -
Vegetarisk barnmat : från bröst till bord
Häftad bok. Järna : Föreningen för antroposofisk läkekonst (FALK). 2006.
Gott skick. Lite nött rygg. En liten tejpad reva på framsidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197507677
- Titel
- Vegetarisk barnmat : från bröst till bord
- Författare
- Nisted, Kirsten - Lundsten, Ulrika - Rasmussen, Susanne - Föreningen för antroposofisk läkekonst
- Förlag
- Järna : Föreningen för antroposofisk läkekonst (FALK)
- Utgivningsår
- 2006
- Språk
- Svenska
Järna : Föreningen för antroposofisk läkekonst (FALK) 9789197507677 -
Nordic Cookbook – OLÄST – SKYDDSPLASTEN FORTF...
Inbunden bok. Phaidon Press Ltd. 2015. 768 sidor.
Nyskick. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK. OBLÄDDRAD. OLÄST. SKYDDSPLASTEN FORTFARANDE RUNT BOKEN.
Här är den engelska versionen av Magnus Nilssons praktverk Nordiska kokboken.
THE NORDIC COOKBOOK offers an unprecedented look at the rich culinary offerings of th läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780714868721
- Titel
- Nordic Cookbook
- Författare
- Nilsson, Magnus
- Förlag
- Phaidon Press Ltd
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 768 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 281 mm Ryggbredd 62 mm
- Vikt
- 2498 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- The Nordic Cookbook offers an unprecedented look at the rich culinary offerings of the Nordic region with 700 recipes collected by the acclaimed Swedish chef Magnus Nilsson. The Nordic Cookbook, richly illustrated with the personal photography of internationally acclaimed chef Magnus Nilsson, unravels the mysteries of Nordic ingredients and introduces the region's culinary history and cooking techniques. Included in this beautiful book are more than 700 authentic recipes Magnus collected while travelling extensively throughout the Nordic countries - Denmark, the Faroe Islands, Finland, Greenland, Iceland, Norway and Sweden - enhanced by atmospheric photographs of its landscapes and people. His beautiful photographs feature in the book alongside images of the finished dishes by Erik Olsson, the photographer behind Faviken. With Magnus as a guide, everyone can prepare classic Nordic dishes and also explore new ones. The Nordic Cookbook introduces readers to the familiar (gravlax, meatballs and lingonberry jam) and the lesser-known aspects of Nordic cuisine (rose-hip soup, pork roasted with prunes, and juniper beer). Organized by food type, The Nordic Cookbook covers every type of Nordic dish including meat, fish, vegetables, breads, pastries and desserts. These recipes are achievable for home cooks of all abilities and are accompanied by narrative texts on Nordic culinary history, ingredients and techniques including smoking and home preserving. Additional essays explore classic dishes made for special occasions and key seasonal events, such as the Midsummer feast.
Phaidon Press Ltd 9780714868721 -
Food52 vegan - 60 vegetable-driven recipes fo...
Inbunden bok. Ten Speed Press. 2015. 160 sidor.
Mycket gott skick. Lite rispad pärm på något ställe. Fin inlaga!
Har omkring 300 böcker. Kolla gärna in fler!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781607747994
- Titel
- Food52 vegan - 60 vegetable-driven recipes for any kitchen
- Författare
- Hamshaw, Gena
- Förlag
- Ten Speed Press
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 0 x 192 mm
- Vikt
- 678 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Hamshaw, Gena
Ten Speed Press 9781607747994 -
Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187785108
- Titel
- Mitt nya raw food-kök : 250 recept som håller dig frisk och stark året runt
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 251 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Erica andas och lever raw food sedan hon vistades hos sin kusin i Kalifornien 2004. När hon steg in i hennes kök möttes hon av ett berg av apelsiner, solmogna tomater och nyskördade avokadofrukter. Det var kärlek vid första ögonkastet.
Efter bara en vecka i USA, på 100% raw, närproducerad och ekologisk mat kände jag att mitt blodsocker stabiliserades, min värk i ryggen minskade, magen blev lugn och vikten gick ned till den nivå som känns lagom för mig. Envikt där jag har energi, ett starkt immunförsvar och känner mig fin.
I boken finns, förutom generöst med recept och menyer för alla tillfällen, förklaringar runt råvaror, ingredienser och redskap samt tips och tricks för att få raw food att passa alla.
Ica Bokförlag 1 9789187785108 -
Smoothies : förföriska fruktfantasier för all...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2011. 157 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287139
- Titel
- Smoothies : förföriska fruktfantasier för alla smaker!
- Författare
- Eliq Maranik
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 204 x 262 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 786 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här kommer en fullspäckad introduktionsbok för dig som vill inspireras att ha kul i köket med frukt och grönt och skapa läckra och näringsrika fruktdrinkar, eller smoothies.
Här hittar du runt 100 recept uppdelade i olika kategorier, som exempelvis frusna sommarsmoothies, stärkande hälsojuicer och shots, eller vad sägs om hemlagad fruktyoghurt? Sugen på något onyttigare? Här finns en mängd förföriskt läckra milkshakes och desserter. Och vad händer om man tillsätter lite likör din smoothie kan bli en syndigt läcker fruktdrink! Recepten är alltid fantasifulla, illustrerade med vackra bilder och har ofta en spännande, oväntad twist. Författaren vill visa hur enkelt det kan vara och hur mycket du kan vinna på att göra allt från grunden istället för att köpa färdigt eller halvfabrikat. Boken innehåller även en mängd tips på tillagningstekniker, och du får veta hur ska tänka när du väljer redskap och utrustning.
Smoothies har ett tydligt ekologiskt perspektiv och författaren vill inspirera dig till att tänka organiskt, närodlat och årstidsbetonat när du väljer frukt. Du får en fullständig guide till butikernas fruktdiskar och en genomgång av varje frukt och grönsak när de är i säsong, vilka länder man helst ska köpa dem från, när de skördas samt hur de bör förvaras för att du ska få ut det mesta möjliga av din frukt. Och för alla de som frågat sig själva varför man egentligen ska äta frukt och grönt här får du veta vilka vitaminer, mineraler och antioxidanter de olika frukterna och grönsakerna innehåller, och mycket mer!
För frukt- och grönsaksfantasten, eller för den som bara vill lära sig mer om de läckerheter och hälsobomber naturen kan erbjuda, finns det inget liknande på marknaden. Detta är en svenskskriven bok, anpassad efter svenska förutsättningar. Boken innehåller inte bara recept utan är fullspäckad med information och kunskap samt en mängd specialfotograferade, inspirerande bilder i snygg layout. En riktig bibel för frukt- och gröntälskaren allt du behöver veta!
OM FÖRFATTAREN
Eliq Maranik har alltid haft en genuin passion för frukt och grönt och vill inspirera sina läsare till att äta inte bara nyttigt utan också gott. Hon är författaren bakom Grenadines storsäljare Stora Cocktailboken, för vilken hon designade och skapade över 250 drinkrecept. Boken har sålt i över 9 000 exemplar och utkommer under våren 2011 i Danmark, Storbritannien och Kanada. Denna följdes snart av Choklad kunskap ger mersmak, där hon stod för alla de läckra chokladrecepten. Hon älskar att experimentera med färg och form, frukt och bär och roliga garneringar allt för att din smoothie inte bara ska vara en fruktdrink utan en upplevelse för alla sinnen!
Grenadine Bokförlag 1 9789186287139 -
Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitami...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2014. 157 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287504
- Titel
- Hälso-smoothies : boosta din kropp med vitaminer, mineraler och antioxidanter
- Författare
- Maranik, Eliq
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hälsosmoothies nu som 4 - färgspocket!
I alla tider har människan ätit frukt, bär och grönt för att må bra, men idag äter de allra flesta för lite av de ämnen som kroppen behöver för att upprätthålla god hälsa och vitalitet.
Oavsett anledning så finns det smoothies för de flesta behov. En välkomponerad hälsosmoothie är uppiggande, renande, stärkande och viktbalanserande. Kroppen stärks och välbefinnandet ökar.
Boken innehåller ett femtiotal lättlagade smoothiesrecept som gör att du mår bra och får kroppen i balans. Här finns smoothies för alla smaker. Energirika frukter och bär blandas med nyttiga fibrer, frö- och nötoljor, alla sorters nötter och frön, alger, superbärpulver och andra naturliga kosttillskott. Smaka en chai-smoothie, en mango och saffrans smoothie eller varför inte en björnbär, havre eller vanilj-smoothie.
Boken innehåller även praktiska och konkreta råd om hur frukt, grönsaker, bär, nötter, kosttillskott och andra ingredienser bör förvaras; vilka hälsoeffekterde ger; vad som går att frysa in; vilka fällor man bör undivka i mataffären och mycket annat som är bra att veta.
Eliq Maranik har skrivit ett tiotal storsäljande mat- och dryckesböcker. Hennes senaste smoothiebok "101 Smoothies-underbara fruktdrinkar att njuta av" är såld i över 20 000 exemplar bara i Sverige, vann första pris i sin kategori vid Måltidsakademin 2012 och silvermedalj på den internationella Gourmand awards 2013. Flera av hennes böcker är översatta till 10 språk och finns utgivna i arton länder.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287504
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn