Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.

Så säljer du som förlag

Bokbörsens enkla modell för direktförsäljning mot kund är ett effektivt och prisvärt alternativ även för förlagsnya böcker. Men eftersom förlagsnytt och begagnat ställer olika krav på oss som marknadsplats finns en särskild tjänst för förlag med enklare annonshantering och tydlig exponering mot kund.


Tjänsten i korthet

- Vi hämtar era bokdata från Bokinfo och Libris. När ni loggar in första gången ligger era titlar, även backlist, redan klara för redigering och aktivering. I de flesta fall behöver ni bara lägga till ett kundpris innan ni aktiverar en titel så att den blir sökbar för våra kunder.

- Annonserna är grafiskt utformade så att det framgår för kunden vilka annonser i en träfflista som avser förlagsnya titlar.

- Förlagsnya titlar exponeras tydligt i högerspalten där de sorteras först.

- I kundvagn och kassa kan kunden välja antal ex hen vill beställa av en förlagsny titel.

- Ni kan även använda tjänsten för er distribution direkt till bokhandel och antikvariat genom att fritt ange F-priser i era titeldata. F-priserna visas uteslutande för inloggade kunder som registrerat sig hos Bolagsverket med SNI-koderna 47610 (bokhandel), 47791 (antikvariat) eller 47913 (nätbutik för böcker).

- Som förlag har ni samma smidiga orderhantering som övriga säljare. Kundfakturor skapas automatiskt när ni bekräftar en ny order, och ni omfattas av samma fördelaktiga fraktavtal. Självklart betalar inte heller förlagen några tvingande avgifter utöver orderavgiften.Skapa konto

Välj "Skapa konto" i topplisten, och följ instruktionerna. I menyn där ni väljer kontotyp måste ni välja "Bokförlag" (inte "Företag"). Om ni får felmeddelande för att ni försöker återanvända en e-postadress ni redan registrerat på Bokbörsen, välj en annan e-postadress eller kontakta vår support, så hjälper de er att registrera den adress ni önskar. Observera att ni inte kan återvända ett befintligt företags- eller privatkonto, utan måste börja om från början med ett nytt förlagskonto.Bli säljare

Logga in och välj "Bli säljare" i vänsterspalten, och följ instruktionerna. Överst i formuläret lägger ni in era förlagsnummer, som sedan kontrolleras manuellt av Bokbörsens support. Det kan ta upp till ett dygn innan ni får en avisering om att det är klart.Kundens betalningsalternativ

I säljarregistreringen anger ni det plusgiro, bankgiro eller bankkonto ni vill använda för att ta emot inrikes betalningar. Kontonumret kommer att stå på era kundfakturor, och visas som ett av flera betalsätt vid inrikes förskottsbetalning. Ni kan även frivilligt erbjuda betalning med Swish eller kort.

Era utrikes kunder betalar alltid i förskott med kontokort eller PayPal. När ni får en kortbetalning betalas pengarna till ert paypalkonto. Om ni inte har något paypalkonto än kan ni vänta med att registrera konto tills ni fått avisering från PayPal om er första inkommande betalning.

 

Aktivera era titlar

När ni får aviseringen från Bokbörsens support att era titlar är matchade mot era förlagsnummer loggar ni in och aktiverar era titlar. Titlar ni ännu inte aktiverat eller inaktiverat visas som Nya, endast aktiverade titlar är sökbara och kan beställas av kund. För att kunna aktivera en titel måste ni alltid ange ett kundpris och välja ett av våra ämnesområden. Ni kan också frivilligt ange ett F-pris för kunder med egen butik. I de fall vi kunnat hämta titeln från Bokinfo är den i övrigt inte redigerbar, medan titeldata från Libris är redigerbara i sin helhet.

 

När ni får en order

En ny order ska antingen faktureras eller betalas av kunden i förskott. I vissa fall är förskott tvingande, i andra fall är det ni som väljer, men om kunden godkänts för att handla mot faktura finns bara det alternativet. Läs mer om förskott och faktura.

Fakturan levereras via e-post till kunden, men vi rekommenderar att ni skriver ut den och bifogar den i leveransen. En fakturerad order packar och skickar ni inom två vardagar. Kunden betalar när hen mottagit försändelsen. Här finns tips på hur ni skickar billigt.

Om någon kund inte betalat en förfallen faktura trycker ni bara på knappen för påminnelse, som då går ut automatiskt.

Läs mer om påminnelsehanteringen.

När ni ska leverera mot förskott bekräftar ni ordern som vanligt men inväntar sedan kundens förskottsbetalning. När ni tagit emot betalningen markerar ni ordern som betald och får då fram leveransadressen. Om kunden betalar med kort eller via PayPal känner vi automatiskt av att ordern är betald och ni blir aviserad. Ni har sedan två vardagar på er att packa och skicka artiklarna i ordern.

Läs mer om orderhanteringen.

 

Säljarsaldo

Som säljare på Bokbörsen har ni ett s k Säljarsaldo, som ni fyller på efter behov. Pengarna ni betalar in på ert saldo hamnar på Bokbörsens klientmedelskonto och är alltså fortfarande era pengar. När ni t ex öppnar en order eller köper en frakt dras avgiften från ert säljarsaldo. Om ni avslutar ert konto på Bokbörsen återbetalas saldot.

Läs om hur ni fyller på ditt saldo.

Läs mer om orderavgifter.

 

Enhetsfrakt

Enhetsfrakten innebär att ni alltid får 62 kr i fraktavgift från kunden per inrikes order, d v s det kunden beställer från er i en och samma kundvagn. Det betyder att ni får full kostnadstäckning för spårbar frakt upp till 1,5 kg om ni använder er av vår integrerade frakt som ni bokar direkt från ordern. Viss korrigering av priset på tunga böcker kan vara nödvändig för att kompensera förluster på tunga försändelser över 1,5 kg.

Här kan ni läsa mer om enhetsfrakt.

 

Ångerrätt

På Bokbörsen har kunden alltid ovillkorlig ångerrätt oavsett om säljaren är ett företag eller en privatperson. Ångerrätten innebär att kunden, utan någon särskild orsak, kan ångra sitt köp och på egen bekostnad återsända eventuellt skickad artikel. För att kunden ska få använda sin ångerrätt måste ångringen genomföras enligt våra regler.

Här kan ni läsa mer om kundens ångerrätt.

 

Utrikes kunder

En kund kan välja land och språk. Det betyder att det är lätt för en användare som inte kan svenska att välja att använda Bokbörsen på engelska. Ni väljer under Leveransvillkor om ni vill leverera utrikes eller inte. Utrikes kunder använder alltid kortbetalning och ni får betalningen till ert paypalkonto.

När ni får en utrikes order gäller inte enhetsfrakt, utan ni lägger på den ökade kostnad ni har för full kostnadstäckning innan du bekräftar ordern.

Ibland händer det att en utrikes kund väljer land Sverige. Om det händer meddelar ni alltid Bokbörsens support som då tar bort kundens användaruppgifter. Meddela er också omgående med kunden och kräv den extra fraktkostnaden och betalning i förskott, alternativt meddela att ni inte levererar utrikes.
Kontaktformulär