Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

En krona till Bokhjälpen

Förmågan att läsa, skriva och räkna är en avgörande förutsättning för människors möjlighet att leva ett gott liv. Bokbörsen samarbetar därför med den ideella organisationen Bokhjälpen, som stöder alfabetiseringsprojekt i några av jordens fattigaste länder.

Säljare bidrar genom att delta i vårt program "En krona till Bokhjälpen", och skänka en krona för varje ny order. Bokbörsen dubblar gåvan genom att skänka lika mycket. En krona från säljaren blir därför två kronor till Bokhjälpen. Som kund bidrar du varje gång du handlar från en säljare som deltar. Det kostar dig ingenting, men säljaren och Bokbörsen skänker varsin krona.

Bokhjälpen-ikonen i annonsen gör att du lätt ser vilka säljare som deltar.
Image title

Om Bokhjälpen

Bokhjälpen är en ideell förening som stöttar mindre initiativ som arbetar långsiktigt och effektivt med alfabetisering bland världens mest utsatta. Enligt Unesco återfinns en mycket stor del av världens 775 miljoner analfabeter bland världens 800 miljoner extremt fattiga. Trots att förmågorna att läsa, skriva och räkna är avgörande pusselbitar i den enskilda människans strävan efter ett bättre liv, satsas bara 0,02% av världens totala bistånd på utbildning av unga och vuxna. Eftersom barn till analfabeter i sin tur ofta får mycket svårt att klara sin skolgång riskerar problemen också att ärvas från generation till generation. Varje individ som lär sig läsa, skriva och räkna är en investering i ökad välfärd, bättre hälsa och fungerande demokrati. Även små bidrag gör stor skillnad.

Bokhjälpens syfte är att leta upp och stötta små, effektiva och framgångsrika projekt som vänder sig till just dessa människor. Bokhjälpen vill lyfta fram initiativ som saknar det stöd som de större och välkända organisationerna redan har.

Bokhjälpen är en ideell förening där allt arbete är oavlönat. Alla bidrag går oavkortat in i projekten. Föreningen har delvis tillkommit på Bokbörsens initiativ, och Bokbörsen har en representant i styrelsen.


Image title


Bokhjälpen 2016-2020

Sedan Bokhjälpen bildades för fyra år sedan har man bidragit med stöd till projekt i Colombia, Guatemala, Kambodja, Kenya, Laos, Malawi, Rumänien, Togo-Benin, Uganda och Zimbabwe. Föreningen har tät kontakt med de som är på plats och ser om och om igen hur utbildning kan förändra människors liv på många olika nivåer. Både för individer men även i ett större perspektiv när människor engagerat sig lokalt och skolorna blivit samlingspunkter för utveckling. Till exempel genom att skolan lett till en gemenskap där man startat odlingar tillsammans – och avkastningen har man kunnat sälja med vinst eftersom man nu kan räkna. Varje utbildad människa ökar chansen för demokratins utveckling.

Bokhjälpen söker framför allt kontakt med projekt som pågår under längre perioder, men bidrar även med engångsinsatser. Till exempel med anledning av Covid-19, ett översättningsevent i Zimbabwe eller ett skolbibliotek i Laos.

Om du känner till något initiativ som kan vara intressant för Bokhjälpen, kontakta föreningen via info@bokhjalpen.se

Läs mer om Bokhjälpens projekt


Image title