Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Bokens skick

På den tryckta antikvariatskatalogens tid var det mindre vanligt med gradering av böckernas allmänna skick, i stället brukade man underförstå att böckerna var i "gott antikvariskt skick" och noterade bara avvikelser från detta och ev. defekter. Idag, när kunden ofta kommer till en annonssida direkt från en extern sökmotor och kanske inte ens är fullt införstådd med att annonsen avser en begagnad bok, måste varje annons kunna stå för sig själv och bör därför innehålla en uttrycklig gradering av bokens allmänna skick.

På Bokbörsen uppmuntrar vi säljarna att i stället för egna hemmagjorda beteckningar använda sig av det system för gradering av skicket som sedan länge är väl etablerat i den engelskspråkiga bokvärlden. Vi rekommenderar följande försvenskning:

Nyskick (As New; Mint): Boken är i samma skick som när den lämnade tryckeriet.

Nära nyskick (Fine): Boken är av allt att döma oläst och har inga defekter, men genom normal hantering har den tappat lite i yttre glans.

Mycket gott skick (Very Good): Boken har lästs och hanterats med stor aktsamhet. Enstaka smärre defekter, som ägarsignatur och glesa blyertsunderstrykningar, beskrivs.

Gott skick (Good): Normaltillståndet för läst bok utan allvarliga brister. Mindre defekter beskrivs.

Hyggligt skick (Fair): Här kan man förvänta sig enstaka allvarliga defekter, t.ex. fula under-/överstrykningar och anteckningar, trasiga försätts, revor i omslag, lösa bind etc. som noggrant beskrivs.

Dåligt skick (Poor): Texten är komplett och läsbar.

Ev. löst skyddsomslag brukar graderas för sig.