-
Svenska öl i köket
Inbunden bok. Raster förlag AB. 2000. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187215012
- Titel
- Svenska öl i köket
- Författare
- Donald Boström
- Förlag
- Raster förlag AB
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 575 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenska öl i köket vann kategorin Dryckeslitteratur i Årets Svenska Kokbok 2001 med motiveringen: »Boken speglar entusiastiskt en ny svensk ölkultur på frammarsch genom skildring av små bryggeriers verksamhet. Öl såväl till maten som i maten. Vacker layout.« Svenska öl i köket bjuder på en kulinarisk resa genom Sverige. Tillsammans med köksmästaren Stefan Bjur besöker vi ett antal svenska bryggerier där vi tillreder en måltid med det lokala ölet som ingrediens. Recepten följer landskapens mattraditioner, varför det t.ex. blir musslor i bocköl från Grebbestads bryggeri, renkött med ale från Jämtlands bryggeri och älgkött med svamp med Munkbos veteöl. Denna annorlunda öl- och kokbok lär ut konsten att kombinera öl både i och med mat. Recepten är enkla att följa och passar lika bra i hemmet som på en gourmetkrog.
Raster förlag AB 9187215012 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789175033938
- Titel
- Tio lektioner i matlagning
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Månpocket
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 161 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kan alla människor lära sig laga mat? Finns det andra vägar att gå än dem som vanliga kokböcker erbjuder? Och kan man till och med ha roligt under tiden?Tio lektioner i matlagning handlar om matlagning i fri stil, ätandets glädje, kärlek i gasform, före detta pojkvänner, otacksamma ungar, smaksinnets fysionomi, vikten av jämställdhet, problemet med kost, maten som religion, författandets plågor, kreativitetens källor, kökets utrustning, mat och sex, konsekvensen av kroppsfett, kött som konflikthärd, pengar och döden, men kanske allra mest om hur man gör när man lagar mat. Innehåller ca 30 recept.Ur innehållet:1. Redskap2. Känslor3. Smaker4. Kött 5. Kön6. Kost7. Efteråt8. Barn9. Pengar10. Hur man gör när man lagar mat
Månpocket 9789175033938 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151838137
- Titel
- Vår kokbok : En ny generation
- Författare
- Andrews, Birgitta - Lindgren, Barbro - KFs provkök
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 864 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1570 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vår kokbok är landets mest sålda kokbok: över två miljoner sålda exemplar! Den nya, omarbetad upplagan speglar en svensk matkultur som är rikare än någonsin. Här finns den klassiska husmanskosten samt mängder av nya recept för nya livsstilar - och mer grön mat än någonsin.
Den nya upplagan av Vår kokbok är Sveriges mest aktuella grundkokbok. Här finns trenderna som kommit för att stanna. Här finns tillagningsmetoderna anpassade till ny köksutrustning, här finns de nya livsmedlen, de nya kryddorna och framför allt de nya recepten med influenser från världens alla hörn.
Bland nyheterna märks fler recept med kyckling, lax, struts och kalkon och lamm. Men också flera grönsaksrätter, nya härliga pastarecept och underbara efterrätter, som Tiramisu och Pannacotta.
Recepten för två och en person har blivit fler och i slutet av boken finns ett register med rätter som tar max 30 minuter att laga. Här finns också tabeller över vitaminer och mineraler, som besvar frågor om var de finns, vad de gör för nytta, vilket dagsbehovet är och riskerna för överdosering.
I Vår kokbok hittar man också som vanligt klassikerna, grundrecepten, berednings- och tillagningsmetoderna: hur man rensar fisk, öppnar hummer och krabba, skär en lök på smartaste sätt, räknar ut tillaggningstiden för en hel fisk, beräknar mängder, räddar en sås som skurit sig med mera, med mera...
Den nya upplagan av Vår kokbok är helt enkelt den perfekta grundkokboken för en ny generation!
Prisma 23 9789151838137 -
Hembakat är bäst. Recept på 30 klassiska bakv...
Inbunden bok. Hembakningsrådet - IKEA. 1 uppl. 2010.
Gott skick. Bakre pärm blekt vid övre ryggkant
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHembakningsrådet - IKEA 1 -
Mjölksyrejäsning av grönsaker
Häftad bok. Arboga : Syran. 1986. 78 sidor.
Gott skick. Namn på titelsida.Liten prisetikett insida omslag.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197031660
- Titel
- Mjölksyrejäsning av grönsaker
- Författare
- Schöneck, Annelies
- Förlag
- Arboga : Syran
- Utgivningsår
- 1986
- Språk
- Svenska
Arboga : Syran 9789197031660 -
Bearkoe-krovhte
Häftad bok. Statped nord. 2011. 33 sidor.
ISBN 9788276011760
Nyskick. Finns ej KB. Sydsamiska.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKStatped nord 9788276011760 -
Morberg firar jul
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2013. 182 sidor.
Mycket gott skick. Några vågiga sidor men inget som stör text
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243659
- Titel
- Morberg firar jul
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 233 x 287 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1173 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Baka pepparkakshus, skjuta gran, köra släde, gå på isutflykt, bjuda på smokingmiddag - välkommen till Per Morbergs jul på Tullgarn där snön lyser vit på taken och tomten är vaken. Och välkommen in i köket där sill, skinka, korv, nubbe, knäck, kola och allt det där andra som hör till förbereds inför julens och nyårets festligheter. Min längtan efter julen är obefintlig. Det första som infinner sig när vintermörkret lägger sig är en önskan att fly bort. Hur ska jag komma undan? Kan jag fly obemärkt? Kan jag gömma mig och vara osynlig? Svettig och med hjärtklappning känner jag hur första advent och de andra helgerna närmar sig. Alla kalas, alla paket, alla konflikter. Besvikelsen över att inte få det man önskar sig. Mättnaden. Motvilligt sätter jag igång. Blandar glögg, bakar saffransbullar, gravar lax. Huset är snart ett inferno av kastruller, pynt och omslagspapper. Men då händer det igen - den där speciella julkänslan infinner sig. Hur är det möjligt? Är det dofterna, smakerna, minnena? Är det snöfallet, de levande ljusen eller bara ren och skär utmattning? Julen är en pärs - och alldeles, alldeles underbar.Per
Bonnier Fakta 1 9789174243659 -
En sötare vinter
Inbunden bok. Bokförlaget Polaris. 2023. 142 sidor.
Mycket gott skick. Något stött rygg
Hylla inneInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177959748
- Titel
- En sötare vinter
- Författare
- Hamid, Camilla
- Förlag
- Bokförlaget Polaris
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 731 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En vacker, stämningsfull och inspirerande bakbok späckad med recept vilka får läsaren att längta till vinterns godisbak." BibliotekstjänstJag gillar Camilla Hamids smakpalett. Det är bra recept, kul vinklar, hon får in något nytt i den gamla, goda julen. Meny i P1Ny bok av älskade bakprofilen Camilla Hamid, som vill få oss att omfamna vintern och maximera njutningen Under årets kallaste och mörkaste tid finns det få saker som ger så mycket ljus och glädje som hemgjort godis, kryddiga bakverk och vackra efterrätter. I boken En sötare vinter bjuder Camilla Hamid på en massa läckerheter som du kan njuta av under vinterhalvåret (och resten av året också, förstås). Låt dig inspireras och gör klassiska godsaker eller nya, roliga och ljuvligt goda påhitt. Testa och njut av Camillas oemotståndliga vinterchokladbollar, rocky road-klubbor, knäckmusslor eller julgransbiskvier. Minst lika svårt är det att motstå hennes saffransbullar, vinterpavlova, pepparkaksprinsesstårta, lyxiga marängsviss och 60 ytterligare recept. Baka och sätt guldkant på såväl vardag som fest och gör vintern till den godaste och mysigaste tiden på året. Camilla Hamid är en av Sveriges främsta profiler inom bakning och har en oslagbar förmåga att skapa recept som inte liknar något vi tidigare sett. Camilla har tidigare gett ut böckerna Baka utan ugn (2019), Godare glass utan glassmaskin (2020) och Kaka på kaka, Sveriges mest sålda kokbok år 2021 och Bullar, bröd och brunch (2022). Utöver sitt omåttligt populära Instagram-konto driver hon även den prisade bloggen My Kitchen Stories och syns regelbundet i tv. Camillas bakgrund som hemkunskapslärare borgar inte bara för en omistlig känsla för livets goda, utan även pedagogiska recept som alla kan lyckas med.
Bokförlaget Polaris 9789177959748 -
Pumpan, historia kultur o traditionella recep...
Inbunden bok. Könemann,. 2001. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken om pumpan vill ge läsaren möjligheten att återupptäcka gamla smaker. Syftet är att återinföra några av Italiens viktigaste traditionella maträtter som för länge sedan fallit i glömska.
Rikt fotoillustrerad i färg. Svenska. (240426) … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829019958
- Titel
- Pumpan, historia kultur o traditionella recept
- Författare
- Arneo Nizzoli
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 215 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 780 g
- Språk
- Svenska
Könemann, 9783829019958 -
Kajsa Wargs kokbok - Man tager hvad man hafve...
Inbunden bok. Niloe.
Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. omslaget är gulnat. Portot gäller oavsett antal böcker. - Bekanta dig med den bok som förr var alla husmödrars bibel.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNiloe -
Historiebok för kakälskare
Inbunden bok. Historiska Media. 2003. 216 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Rak, ren, stadig i bindning.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189442740
- Titel
- Historiebok för kakälskare
- Författare
- Harrison, Dick
- Förlag
- Historiska Media
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 815 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Historiebok för kakälskare presenteras ett femtiotal recept kompletterade av frestande bilder och berättelser om stort och smått ur kakornas historia. Texten går från den grekiska antiken fram till moderna dagar. Vi får exempelvis veta hur kryddningen varierat genom tiderna, varför 1600-talets kalvinister tvekade inför peparkaksgubbar och vem som gjorde den första smördegen. Anekdoter blandas med fakta och recept som pockar på att genast provbakas.
Författare är två historiker, Dick Harrison och Eva-Helen Ulvros, som har en förkärlek för kakbak och sötsaker - en passion de glatt delar med sig av till läsaren i sina lättillgängliga texter.
Boken innehåller en mängd illustrationer och särskilt framtagna fotografier. Unika historiska föremål och miljöer illustrerar bakverken och omger texten med tidsanda och atmosfär. I Historiebok för kakälskare flödar författarnas entusiasm. Det är en bok att ta fram inför festen, använda som uppslagsbok eller bara låta sig inspireras av.
Historiska Media 9789189442740 -
Bageri : grunderna som varje bagare måste kun...
Häftad bok. Stockholm : Informationsförlaget : Sveriges bagare & konditorer. 2014. 142 sidor.
Nära nyskick. Välaktat ex - tillkommen bl.a. som litteratur i bagarutbildning på gymnasienivå och däröver
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177366331
- Titel
- Bageri : grunderna som varje bagare måste kunna
- Författare
- Malmström, Lars - Sveriges bagare & konditorer
- Förlag
- Stockholm : Informationsförlaget : Sveriges bagare & konditorer
- Utgivningsår
- 2014
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförlaget : Sveriges bagare & konditorer 9789177366331 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174863857
- Titel
- Bengt Petersens fiskkokbok : mer än 200 recept hämtade ur Bohusfisk och skaldjur och Från västerhav
- Författare
- Petersen, Bengt
- Förlag
- Stockholm : Atlantis
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Stockholm : Atlantis 9789174863857 -
På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos b...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847030
- Titel
- På fest med the Sopranos : Carmela Sopranos bästa recept!
- Författare
- Allen Rucker - Michele Scicolone
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 858 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ”Hello and welcome to our exciting new book on entertaining and also, we hope, an entertaining book!”
Efter framgången med Sopranos kokbok är familjen tillbaka med På fest med Sopranos. Carmela bjuder på sina bästa festtips och en mängd härliga italienska recept.
Boken utkommer lagom till TV-seriens nystart hösten 2006!
Lika genomtänkt, lika dokumentärartad, lika vansinnigt kul som den första boken. Följ med på fest med Carmela & Tony!!
Klassiska och lättlagade italienska recept, presenteras tillsammans med alla frossande och njutande karaktärer från TV-serien.
Här finns maffiaklanens bästa recept för alla fester – graduation, holiday gatherings, poolside barbecues – tips om hur man planerar festen, drinkar, tilltugg och dekorationer.
Allt tryfferat med intervjuer med TV-personligheterna, såsom Arthur ”Artie” Bucco, ägare av restaurangen Nuovo Vesuvio, som tipsar om hur man planerar drinkar och servering av vin vid mottagningar och middagar eller vad man ska dricka till en Spaghetti Puttanesca.
Mitt i denna späckade fejkade dokumentär från maffiafamiljen i New Jersey återfinns, sida upp och sida ner, autentiska italienska recept. För vardag och fest, för buffé, stora middagar och romantiska träffar på tu man hand.
”If you’re not italian – fake it!”
Prisma 1 9789151847030 -
Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk m...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 255 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oanvänt ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064154
- Titel
- Green kitchen travels : hälsosam vegetarisk mat från hela världen
- Författare
- Frenkiel, David
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 260 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 1247 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.
Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegananpassar dem.
Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.
Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och resefotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.
Norstedts 1 9789113064154 -
En grön kärleksaffär
Inbunden bok. Nygren&Nygren. 978-91-86623-63-0 uppl. 2016. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Oanvänt ex
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNygren&Nygren 978-91-86623-63-0 -
GI & LCHF Deluxe
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Du behöver inte säga adjö till biff med bearnaise, pannacotta eller ost och vin. Tvärtom en hållbar och hälsosam livsstil förutsätter att du äter dig mätt och att du äter gott. Den här boken ger dig sex nycklar till ett härligt och lustfyllt matliv: mat s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127133051
- Titel
- GI & LCHF Deluxe
- Författare
- Gunilla Eldh
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 258 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 765 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Du behöver inte säga adjö till biff med bearnaise, pannacotta eller ost och vin. Tvärtom en hållbar och hälsosam livsstil förutsätter att du äter dig mätt och att du äter gott. Den här boken ger dig sex nycklar till ett härligt och lustfyllt matliv: mat ska vara enkel, långsam, rik på rätt fett, färgglad och syrad. Dessutom får den gärna vara syndigt god!
Här hittar du ett sjuttiotal genomarbetade recept för både vardag och fest, för singlar, familjer och bjudningar med få eller många gäster. Inspirationen kommer från Medelhavsköken, asiatisk mat och vårt svenska kök.
"Många vackra bilder och inspirerande recept."
Expressen
Till GI & LCHF Deluxe på Facebook.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127133051 -
Mat för litet kök
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 2 uppl. 1999. 120 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127352490
- Titel
- Mat för litet kök
- Författare
- Nilsson, Ella
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 440 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kokbok för det lilla hushållet – en eller två personer som vill äta gott och vettigt men inte har matlagning som huvudintresse. Här finns den lättlagade vardagsmaten, festmenyerna, gott snabbakat matbröd m m.
Ella Nilsson är hushållslärare och hemkonsulent vid Hushållningssällskapet i Västerbottens län. Det är hon som svarar för de omsorgsfullt komponerade recepten.
Lars Ulvenstam, välkänd röst i press, TV och radio, har skrivit de aptitretande reflexionerna.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 2 9789127352490 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKALLERS 1 9782
-
Kulturväxter i kruka : ett historiskt, kultur...
Inbunden bok. Corona Förlag AB. 2002. 191 sidor.
Nära nyskick. Kulturväxter i kruka handlar om spännande, exotiska nyttoväxter som man kan odla hemma. En solig fönsterbräda ger rika möjligheter, och hemodlade är ofta av förbluffande hög kvalitet.
Kulturväxter i kruka ger inte bara tips och råd förnodling utan lämnar läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789156410116
- Titel
- Kulturväxter i kruka : ett historiskt, kulturellt och kulinariskt äventyr
- Författare
- Johan Lemte
- Förlag
- Corona Förlag AB
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
Corona Förlag AB 9789156410116 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174247688
- Titel
- Bonniers kokbok
- Författare
- Hemberg, Birgit - Eriksson, Fredrik - Bengtsson, Jan - Persson, Roland
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 671 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 252 mm Ryggbredd 38 mm
- Vikt
- 1531 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I nygjorda Bonniers kokbok delar Sveriges främsta kockar och matskribenter med sig av sin matkunskap, både i recept och i otaliga tips och råd. Boken är 672 sidor lång, innehåller cirka 1750 recept, varav nära 250 är nya, och har ett hundratal nya inspirerande bilder.Nya Bonniers kokbok består av 18 kapitel som inspirerar till matlagning. I det stora kapitlet om att bjuda till fest, nu omarbetat och indelat efter säsong för att spara både pengar och miljö, finns de nya tilltuggen, drinkarna, bufféerna och middagarna, men också en vägledning i det praktiska, vad som kan förberedas och hur mycket som går åt. För att ge ytterligare inspiration och underlätta framför allt vardagsmaten finns det i bokens början fyra register med lättlagat, vegetariskt, årstidsmat med säsongens råvaror och svenska klassiker.Här finns de moderna rotfruktsrecepten, de fräscha salladerna och sopporna, det klassiska dillköttet, de utsökta fisk- och skaldjursgrytorna, sommarens grillning med såser och röror, de proffsiga surdegsbröden, de smarta brunchrecepten, smaker från alltifrån Medelhavet till Asien och inte minst efterrätterna som måltidernas pricken över i. Naturligtvis finns det också en massa fakta om tillagningstider, förvaring, hantering av råvaror och mycket mer.Birgit Hemberg och Fredrik Eriksson är huvudredaktörer och Kristina Valentin från tidningen Allt om Mat har provlagat alla nya recept, så man kan tryggt förlita sig på att de fungerar.De som har bidragit med recept, kunskap, matglädje och idéer är:Anna BergenströmMonica EisenmanLisa Eisenman FriskFredrik ErikssonJan HedhBirgit HembergElisabeth JohanssonStefan KarlssonFredrik KleinÖrjan KleinGert KlötzkeHåkan LarssonJens LinderPeter LindgrenMichell OlaussonMaud OnnemarkBerit Paulsson
Bonnier Fakta 9789174247688 -
500 sallader : den enda bok med sallader du b...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2010. 287 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174011494
- Titel
- 500 sallader : den enda bok med sallader du behöver
- Författare
- Susannah Blake
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 287 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 157 x 156 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 500 sallader - den enda bok med sallader du behöver.
Kalla och varma sallader, huvudrättssallader, sallader till
buffébordet, kryddstarka sallader med sting eller milda
och vackra efterrättssallader oavsett vad du är sugen på
är det här boken för dig som tycker om snabblagad mat
som dessutom är både fräsch och nyttig.
Bokens varma och kalla sallader passar lika bra året
om, till exempel när du vill servera en lätt sallad till
lunch, en mättande sallad som huvudrätt eller en god
sallad till middagen.
I de läckra salladsrecepten blandas underbara smaker
som mozzarella, tomat och basilika i sallad caprese
eller chili, mynta och vitlök i en asiatisk sallad med
ryggbiff och thaibasilika.
I serien finns även titlarna:
500 cocktails
500 juicer & smoothies
500 smårätter
500 muffins
500 soppor
500 pizzor & tunnbröd
500 kakor
500 italienska rätter
500 pajer
500 chokladfrestelser
500 grytor och gratänger
500 asiatiska rätter
Tukan Förlag 1 9789174011494 -
GARAGE BAR
Inbunden bok. Höganäs Bokhandel. 2019. 270 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! –– Stort format, ca 22x29 cm! – Se fler bilder! ––
Det här en bok för dig som gillare burgare. Att laga, äta och bjuda på dem. Här finner du också recept på tacos, fried chicken, goa mackor, världens bästa chili och så läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197905794
- Titel
- Garage Bar
- Författare
- Högman, Åke
- Förlag
- Höganäs Bokhandel
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 270 sidor
- Bandtyp
- Klotband
- Mått
- 225 x 292 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här en bok för dig som gillare burgare. Att laga, äta och bjuda på dem. Här finner du också recept på tacos, fried chicken, goa mackor, världens bästa chili och såklart desserter och drinkar. Är du dessutom hooked på motorcyklar, lite udda amerikanska bilar, tatueringar, kläder med attityd, kärlek och rock'n'roll så här chansen rätt stor att den här boken är något för dig. Eller för att komma till den egentliga varudeklarationen: Good stuff for good people!
Text av Åke Högman och formgiven av Tobias Green. Boken är en praktverk med foto och illustrationer genomgående.
Nominerad till Svenska Design Priset 2020
Höganäs Bokhandel 9789197905794 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789164207159
- Titel
- Au pif! : franska recept och små berättelser
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Piratförlaget
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 317 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 263 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1446 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen har Emma Hamberg skapat en högst personlig kokbok som är generös, klacksparkig och fransk ut i fingerspetsarna." Man kan så lätt få för sig att fransk matlagning är svår. Något för de utvalda med höga vita kockmössor, silverkupor som lyfts under trumvirvlar och såser som bara får sjuda, aldrig koka. Fel, fel, fel! Fransk matlagning är egentligen väldigt lätt, det handlar bara om tid och väldigt mycket smör. Tid och smör finns i Provence, men det finns precis lika mycket smör och tid i den lilla svenska förortsettan, i faluröda torpet på landet, i radhusköket eller var du än är. Du ska inte vara ett dugg rädd, du ska bara ha tillräckligt med smör hemma, och följa recepten lite Au pif! Au pif vad är det, kanske du undrar? Jo, det är ett uttryck och en attityd som min killes franska mamma tillämpade i köket. Je fais un peu au pif, ca va etre merveilleux. Ungefärlig översättning: jag går lite på känn och det kommer att bli fantastiskt . Du tar vad du har, du byter ut saker du inte gillar till det du tycker om, och glöm inte: perfekt är tråkigt. Så ta min hand, så kliver vi tillsammans rätt in i Frankrike. Låt oss gemensamt dyka ner i smör, vin, socker, vinäger, färgsprakande grönsaker, lummiga aprikoslundar, mjuka ostar, ljumma nätter utan slut, dansa på borden, flambera, öppna alla våra dörrar på vid gavel så att vi kan utforska detta franska sätt att äta och leva. Varmt välkommen till Au pif, kokboken som tackar ja till allt!"Emma Hamberg
Piratförlaget 9789164207159 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789119233929
- Titel
- Hemmets kokbok
- Författare
- Gunnel Bergensjö-Hjelm
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1993
- Omfång
- 884 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1914 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 50 9789119233929 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127179554
- Titel
- Potatis
- Författare
- Ekengren, Stefan
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 257 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 888 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En pärla!" Betyg 5 av 5.
BTJ
”Ett måste för den matintresserade.”
Svenska Dagbladet
Vi är alla byggda av potatis. Det är utgångspunkten för den här boken – Stefan Ekengrens kärleksförklaring till potatis, råvaran som har legat honom närmast hjärtat hela kocklivet.
Men hur mycket finns det egentligen att lära sig om potatis? Mycket! Bland annat får du koll på olika tekniker och skillnaden mellan stomp, mos och puré. Hur du får rätt konsistens på duchessen, skillnaden mellan palt och kroppkakor och varför potatisgratäng alltid blir bäst med fast potatis.
I Potatis finns cirka 90 recept, indelade i kapitel beroende på om det handlar om kokt, ugnsgratinerad, stekt eller friterad potatis. Läs om hur du kokar potatis med perfekt konsistens, gör vassaste hasselbackspotatisen och fixar de mest krispiga pommes fritesen. Recept finns på klassiker som raggmunk, Jansson och pommes Anna men också rätter som papas arrugadas, tartiflette och potatisfocaccia.
Boken ger dig ett hum om potatisens historia och hur den, efter en trevande start i vårt land, räddade livet på en hel befolkning och blev vår viktigaste basråvara. Besök görs också hos två potatisbönder på Gotland som berättar om sitt odlingsarbete och delar med sig av fakta om olika potatissorter. Kort sagt – allt om potatisen som byggde oss.
"Det heltäckande och kunskapsrika innehållet, levererat i Stefan Ekengrens omisskännligt medryckande stil, gör Potatis lika självklar i bokhyllan som potatisen i vårt kök."
Gastronaut
”En mästerkocks kärleksförklaring till potatis. Stefan Ekengren fortsätter att briljera med en bok helt tillägnad den älskade knölen.”
Buffé
"Är det mani eller sann matglädje att ägna en hel bok åt en rotfrukt? Vi vet inte men vi älskar det oavsett."
P3, Morgonpasset
”Knölen är vårt viktigaste livsmedel. Det hävdar stjärnkocken Stefan Ekengren i sitt praktverk Potatis, en kunskapsspäckad hyllning till råvaran och odlarna.”
Land
”många fina, spännande recept”
P4 Extra
Utsedd till årets Speciallitteratur - råvara och Bästa foto i Årets svenska måltidslitteratur 2022.
Vann silver i Publishingpriset 2023 i kategorin Fackböcker.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127179554 -
I pipans vänkrets : En bok om pipor och piprö...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172035713
- Titel
- I pipans vänkrets : En bok om pipor och piprökning
- Författare
- Anders Jansson - Erik Lindfelt
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 186 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 744 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9789172035713 -
Nya Annas mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1997. 446 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Skyddsomslaget lite nött och blekt och med någon mindre reva. Fin pärm. Inlagan snygg, en liten fläck på smutsblad
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134518292
- Titel
- Nya Annas mat
- Författare
- Bergenström, Anna
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 446 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 245 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1298 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Anna Bergenströms stora kokbok, den av så många älskade Annas mat, finns idag i så gott som alla matintresserades kök. Den har sålts i mer än 300 000 exemplar sedan den kom ut första gången 1991 och har lovordats för de inspirerande och pedagogiska recepten och de sensuella bilderna. Nu har denna omtyckta kokbok utökats med ytterligare drygt 300 nya härliga recept.Redan första upplagan av Annas mat, Stora kokboken, innehöll de flesta av de recept man väntar sig att hitta i en stor kokbok, skrivna på det personliga sätt som gjort Anna Bergenström så uppskattad som matskribent. Med sitt rika innehåll av vardagsmat och festmat, av enkel, lättlagad mat vid sidan av mer raffinerad har den länge varit den självklara baskokboken för många.Nya Annas mat har utökats med en mängd nya recept på mat som ¿ligger i tiden¿, bland annat asiatisk mat och mat från Medelhavsköket. Men också med fler läckra sallader, pastarätter, nya bröd och en lång rad spännande desserter. Många fler festtips och ett betydligt större avsnitt om konservering är ytterligare några förändringar som bidrar till att Nya Annas mat känns som en helt ny kokbok.Nisse Petersons och Björn Lindbergs fotografier har utökats med ett nittiotal nya, stämningsfyllda bilder av Fanny Bergenström.Anna Bergenström är sedan många år matskribent i Dagens Nyheter. Hon har tidigare skrivit böckerna Första kokboken, Annas mat, Rotation i köket, Sparmat, Rosenbröd och Majorer, Annas örtagård och, tillsammans med dottern Fanny Bergenström, Vinterns goda ting.
Albert Bonniers Förlag 9789134518292 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 320 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Snedläst, med mindre slitage i kanterna, övrigt i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137115245
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum 9789137115245 -
Tretusen champagner
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2004. 552 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Enstaka bruks och lagerspår. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146200222
- Titel
- Tretusen champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 552 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 283 mm Ryggbredd 33 mm
- Vikt
- 2127 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna är Nordens mest champagnedrickande folk! Och visst finns det många anledningar att öppna en flaska champagne. I detta praktverk får läsaren inspiration och kunskap av Richard Juhlin, ansedd som en av auktoriteterna i världen inom detta speciella område av vinprovning, som bedömer och ger en utförlig värdering av 3 000 champagner. Boken innehåller också en omfattande och välskriven genomgång av det bubblande vinets tillkomsthistoria och recept från ett antal toppkrogar i vindistriktet Champagne och i Stockholm.Richard Juhlin medverkar regelbundet i TV och i andra sammanhang där han informerar och håller föredrag om champagne samt arrangerar provningar av drycken. Han har tidigare skrivit 2 000 Champagnes, Den stora provningen och Champagneboken.Boken är rikligt illustrerad med färgfoton samt kartor över vinområden.
Wahlström & Widstrand 9789146200222
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn