Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
En bok om Dan Andersson

En bok om Dan Andersson

Inbunden bok. Stockholm : Tiden. 1987. 249 sidor.

Nära nyskick. PRESENTSKICK.
Dan Anderssons (1888-1920) diktning har alltid varit kär för stora delar av vårt folk.Efter hans död har hans verk vunnit allt större uppskattning, och många av hans visor hör till det mest populära i vår sångskatt. Men kolarhistorierna och finnmarksvisornas diktare var också en intressant människa med ett fascinerande livsöde. I "EN BOK OM DAN ANDERSSON" ger Waldemar Bernhard en spännande skildring av diktarens växlingsrika liv och hans svåra väg till författarskapet. Ty Dan Andersson hörde till de svenska diktare, som kom från fattiga förhållanden och hade en svår ungdom, då han ömsevis måste försörja sig som lantbruksarbetare, skogsarbetare, gårdfarihandlare, folkskollärare och trädgårdsdräng. Hans diktning var förenad med många svårigheter, och hans andliga utveckling förde honom genom mörka erfarenheter, som märkte honom för hans tragiskt korta liv, ändat genom en meningslös olyckshändelse.
Sin framställning bygger Waldemar Bernhard i huvudsak på egna minnen av Dan Andersson som han lärde känna på Brunnsviks folkhögskola. Det var en för diktaren fruktbar tid. I fortsättning stod Bernhard också i nära kontakt med sin vän, följde hans författarskap, tog el av hans idéer och av de glädjeämnen och bekymmer som kom honom till del.
EN BOPK OM DAN ANDERSSON är en pionjärinsats. Dn är grundläggande för vår kunskap om diktaren och människan. Skriven av en stor diktare, är den själv ett konstverk, personligt, originellt, underhållande.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9155033385
Titel
En bok om Dan Andersson
Författare
Bernhard, Waldemar - Wittebo, Hans-Börje
Förlag
Stockholm : Tiden
Utgivningsår
1987
Språk
Svenska