Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Akilles död

Akilles död

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2004. 319 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Fint exemplar. Oläst. Några mindre hanteringsspår på skyddsomslaget, för övrigt i nyskick / nära nyskick.

Detektiv Erast Fandorin återvänder 1882 till Ryssland och blir omedelbart inblandad i ett mystiskt mord på en av sina vänner, general Sobolev, kallad Rysslands Akilles. Mordet visar sig ha politiska implikationer och Fandorins eget liv är snart också i fara.

Sommaren 1882 stiger en ytterst elegant ung man av tåget på Nikolajevskijstationen i Moskva. Det är Erast Fandorin som efter sex år återvänder till sin hemstad. Hans första val blir ödesdigert - bland de tillskyndande droskkuskarna väljer han den som för honom till det förnäma hotellet Dusseaux där också Fandorins vän från rysk-turkiska kriget, generalen Sobolev tagit in. De träffas ändå inte eftersom Sobolev samma morgon hittas död.

En plötslig hjärt-attack, säger man. Men Fandorin blir misstänksam - Sobolev var Rysslands Akilles, en kraftfull man med ambitioner, nyckfulla vanor och stor svaghet för kvinnor. Det hela visar sig vara en komplicerad affär, kanske rentav en statsangelägenhet, och vem vet hur Fandorin skulle klara sig mot lejda mördare utan sin nye betjänt, japanen Masa ...

Det är en fartfylld och ofta förbluffande intrig, men här är de lekfulla pastischerna och den kärleksfullt återgivna tidsatmosfären minst lika viktiga. Samtidigt är Boris Akunin mer än en nostalgisk romantiker - han imponerar genom sitt historiska kunnande och drar sig inte för paralleller till skeendena i dagens Ryssland.


AV BORIS AKUNIN

BÖCKERNA OM ERAST FANDORIN: 1. Vinterdrottningen : ett fall för Fandorin / 2. Leviathan : ett fall för Fandorin / 3. Turkisk gambit : ett fall för Fandorin / 4. Akilles död : ett fall för Fandorin / 5. Särskilda uppdrag : två fall för Fandorin.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113013386
Titel
Akilles död
Författare
Akunin, Boris
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2004
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
559 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Detektiv Erast Fandorin återvänder 1882 till Ryssland och blir omedelbart inblandad i ett mystiskt mord på en av sina vänner, general Sobolev, kallad Rysslands Akilles. Mordet visar sig ha politiska implikationer och Fandorins eget liv är snart också i fara.Sommaren 1882 stiger en ytterst elegant ung man av tåget på Nikolajevskijstationen i Moskva. Det är Erast Fandorin som efter sex år återvänder till sin hemstad. Hans första val blir ödesdigert bland de tillskyndande droskkuskarna väljer han den som för honom till det förnäma hotellet Dusseaux där också Fandorins vän från rysk-turkiska kriget, generalen Sobolev tagit in. De träffas ändå inte eftersom Sobolev samma morgon hittas död. En plötslig hjärt-attack, säger man. Men Fandorin blir misstänksam Sobolev var Rysslands Akilles, en kraftfull man med ambitioner, nyckfulla vanor och stor svaghet för kvinnor. Det hela visar sig vara en komplicerad affär, kanske rentav en statsangelägenhet, och vem vet hur Fandorin skulle klara sig mot lejda mördare utan sin nye betjänt, japanen Masa ...Det är en fartfylld och ofta förbluffande intrig, men här är de lekfulla pastischerna och den kärleksfullt återgivna tidsatmosfären minst lika viktiga. Samtidigt är Boris Akunin mer än en nostalgisk romantiker han imponerar genom sitt historiska kunnande och drar sig inte för paralleller tillskeendena i dagens Ryssland.Boris Akunin (pseud för Grigorij Tjchartisjvili, f 1956) är nu Rysslands mest läste författare och hans deckare har sålt i över tio miljoner exemplar. Fandorinserien är under utgivning i mer än ett dussin länder.Akilles död är den fjärde boken i serien.Orig titel Smert AchillesaÖversättning Kristina RotkirchOmslag Arne Öström/Ateljén