Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Bönor, ärtor & linser

Bönor, ärtor & linser

Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratu. 1 uppl. 2015. 123 sidor.

Nyskick. Bönor,ärtor & linser är Jennys första bakbok. Hon är journalist med förkärlek till baljväxter vilket hon i boken skriver sina bästa recept. Mycket saklig bra reception med vackra illustrationer. Maträtterna har även fina fotografier vilket ger inspiration.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127143548
Titel
Bönor, ärtor & linser
Författare
Damberg, Jenny
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratu
Utgivningsår
2015
Omfång
123 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
185 x 235 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
550 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns få råvaror som är så mångsidiga som baljväxter. Ta en kartong knastertorra gula ärtor. Mitt i vintern kan de bli till frasig falafel, en härligt murrig soppa eller en grönskande plåt med krispiga, söta ärtskott. Bönor, ärtor & linser griper sig an legymer i alla former: färska, frysta och torkade. Det lagas pakora, georgisk kidneyböngryta med valnötter, pizza på kikärtsmjöl, snabba linssoppor och friterade brasilianska acarajés fyllda med räkor, jordnötter och koriander. Här finns också smakrika tofugrytor, currys och chilis. Lätta gratänger, kryddiga röror och faktiskt – oemotståndliga stuvade gröna ärtor.
Dessutom får du världens förmodligen bästa recept på hummus och en grundkurs i tofutillverkning på egen hand. Både av traditionellt snitt på sojabönor och en burmesisk variant, klar på 15 minuter.
Det mesta i boken är naturligt vegetariskt, resten är lätt att veganisera men kan också kompletteras med kött och fisk för den som vill.
Jenny Damberg är journalist och författare. Hon bor växelvis i Stockholm och på landet utanför Norrtälje. Bönor, ärtor & linser är hennes första kokbok. Jenny går i god för att vem som helst kommer lyckas med de här rätterna, eftersom hon själv har gjort det.

"Att lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt."
MatMagasinet
"Är du på jakt efter enkla recept på mångsidiga råvaror? Då är detta kokboken för dig."
Expressen Söndag
"Sen vill jag typ äta allt i den här boken. Alltså: friterad pasta!"
Hej Regina, Elle DecorationsAtt lyfta bönor, ärtor och linser till den här gastronomiska nivån hade vi knappast trott var möjligt.

MatMagasinet