Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hedebysviten 1-2 : Åminne / Stenfågel / Vinteride / Stadsporten

Hedebysviten 1-2 : Åminne / Stenfågel / Vinteride / Stadsporten

Inbunden bok. Nirstedt/litteratur. 2023. 433 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst.

Som varje år behöver Sillerån rensas. Tre män ska utses för att gå på flotten och utföra arbetet, det är en uråldrig tradition i Hedeby. Men när en försteman ska väljas kommer djupgående konflikter i dagen. Baron Urse, som står på ruinens brant, förklarar att han själv tänker leda arbetet.

År 1937 är privilegiesamhället på väg att förvandlas till folkhem, bondlandet till industristat, och baronen möter oväntat motstånd.

Med böckerna om Hedeby skapade Sven Delblanc en värld full av oförglömliga gestalter. Här presenteras romanerna på nytt i två volymer, med förord av Gunnar Nirstedt. Den första delen innehåller Åminne och Stenfågel, i den andra återfinns Vinteride och Stadsporten.

Sven Delblancs, Eremitkräftan, utkom 1962 och följdes av en rad romaner, pjäser och litteraturhistoriska verk. Böckerna om Hedeby publicerades mellan 1970 och 1976 och utgör en höjdpunkt i det sena 1900-talets svenska litteratur. De låg också till grund för en magnifik TV-serie.

"Det är något mer här som vaknar till i mig: Den egendomliga känslan av att jaha, så här kan litteratur alltså vara! Jag hade glömt bort att den både kan sjunga kollektivt och gny individuellt, att den inte ens drar sig för att högstämt och ironiskt hylla ett sörmländskt sommarnattslandskap, fördjupa sig i en före detta kommunists vånda inför att ha blivit en klättrande reformist, studera den Spanienfrivillige på bruket som sedan blir Finlandsfrivillig eller ironisera över svensk undfallenhet mot Hitler under kriget." (Göran Greider, Aftonbladet).


AV SVEN DELBLANC

HEDEBYSVITEN: 1. Åminne / 2. Stenfågel / 3. Vinteride / 4. Stadsporten.

SAMUELSERIEN: 1. Samuels bok / 2. Samuels döttrar / 3. Kaanans land / Maria ensam.

FRISTÅENDE: Eremitkräftan / Prästkappan / Ära och minne / Homunculus / Nattresa / Åsnebrygga : dagboksroman / Zahak : persiska brev / Trampa vatten / Primavera / Kastrater / Morgonstjärnan / Grottmannen / Gröna vintern / Gunnar Emmanuel / Den arme Richard / Ung man på havet / Stormhatten : tre Strindbergsstudier / Kära Farmor / Treklöver : Hjalmar Bergman, Birger Sjöberg, Vilhelm Moberg / Speranza / Senecas död : sorgespel / Jerusalems natt / Minnen från Kanada / Fågelfrö / Moria land / Änkan / Damiens / Sörmland i minnet / Oanat-osett : en överblick av Reinhold Ljunggrens bildvärld / Ifigenia / Slutord / Ragnar Johansson / Livets ax : barndomsminnen / Homerisk hemkomst : två essäer om Iliaden och Odysséen / Agnar / Kära Alice! : Sven Delblancs brev till sin syster i Canada kommenterade av henne själv / Broder Ville, Käre snälle Sven : 26 växlade brev mellan Vilhelm Moberg och Sven Delblanc / Kritik och essäistik 1958-1991 / Strindberg - urtida, samtida, framtida / Det är du själv som bestämmer! : politik, samtidskritik och litteraturdebatt från tre decennier / Mest personligt : minnesbilder, dagboksblad, porträtt och andra texter / Sprängstoff och episk urkraft : Sven Delblancs texter om Selma Lagerlöf.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189759053
Titel
Hedebysviten 1
Författare
Delblanc, Sven
Förlag
Nirstedt/litteratur
Utgivningsår
2023
Omfång
433 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 32 mm
Vikt
734 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Som varje år behöver Sillerån rensas. Tre män ska utses för att gå på flotten och utföra arbetet, det är en uråldrig tradition i Hedeby. Men när en försteman ska väljas kommer djupgående konflikter i dagen. Baron Urse, som står på ruinens brant, förklarar att han själv tänker leda arbetet. År 1937 är privilegiesamhället på väg att förvandlas till folkhem, bondlandet till industristat, och baronen möter oväntat motstånd. Med böckerna om Hedeby skapade Sven Delblanc en värld full av oförglömliga gestalter. Här presenteras romanerna på nytt i två volymer, med förord av författaren och förläggaren Gunnar Nirstedt. Den första delen innehåller Åminne och Stenfågel, i den andra återfinns Vinteride och Stadsporten. Sven Delblanc föddes i Kanada 1931. Hans första bok, Eremitkräftan, utkom 1962 och följdes av en rad romaner, pjäser och litteraturhistoriska verk. Böckerna om Hedeby publicerades mellan 1970 och 1976 och utgör en höjdpunkt i det sena 1900-talets svenska litteratur. De låg också till grund för en magnifik TV-serie. Sven Delblanc avled i Uppsala 1992." . . . det är något mer här som vaknar till i mig: Den egendomliga känslan av att jaha, så här kan litteratur alltså vara! Jag hade glömt bort att den både kan sjunga kollektivt och gny individuellt, att den inte ens drar sig för att högstämt och ironiskt hylla ett sörmländskt sommarnattslandskap, fördjupa sig i en före detta kommunists vånda inför att ha blivit en klättrande reformist, studera den Spanienfrivillige på bruket som sedan blir Finlandsfrivillig eller ironisera över svensk undfallenhet mot Hitler under kriget." Göran Greider, Aftonbladet.