Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Blod eld död En svensk metalhistoria

Blod eld död En svensk metalhistoria

Pocketbok. Pocketförlaget. 1 uppl. 2012. 367 sidor.

Nära nyskick. Pocket utgiven av Pocketförlaget 2012. Under det tidiga nittiotalet revolutionerade svensk death metal den internationella metalscenen. Plötsligt låg Sverige i frontlinjen för en ny musikrörelse som gav eko över hela världen, med band som Entombed. Dismember och At The Gates i förgrunden. Men hur startade allt ? Hur kunde Sverige bli ett tongivande land för en så aggressiv musik ? Och vilka är personerna och grupperna som fört scenen framåt ? Här skildras utvecklingen från sjuttiotalet och framåt. ///// Gradering: Nära nyskick - läsexemplarstämpel

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186969790
Titel
Blod, eld, död : en svensk metalhistoria
Författare
Johnnesson, Ika
Förlag
Pocketförlaget
Utgivningsår
2012
Omfång
367 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 24 mm
Vikt
214 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Under det tidiga nittiotalet revolutionerade svensk death metal den internationella metalscenen. Plötsligt låg Sverige i frontlinjen för en ny musikrörelse som gav eko över hela världen, med band som Entombed, Dismember och At The Gates i förgrunden.
Med utvecklingen av black metal blev musiken ännu extremare. Black metal-banden lät råare och mörkare, och sa sig dyrka döden. Snart brann kyrkor både i Norge och Sverige, och det dröjde inte länge innan de sataniska inslagen blev mer än tomt effektsökeri.

Men hur startade allt? Varför har Sverige blivit ett tongivande land för en så aggressiv musik? Och vilka är egentligen de personer, grupper och fenomen som fört scenen framåt?
Blod Eld Död - En svensk metalhistoria skildrar hårdrockens utveckling från de massiva förstärkarstaplarnas sjuttiotal, via kyrkbränningarnas nittiotal, fram till de extrema och paradoxala strömningar som finns inom genren idag.

Här finns intervjuer med Entombed, Nifelheim och Dissection, samt reportage om Bathory, Pelle "Dead" Ohlin och black metal-scenens nuvarande härförare Watain.
Det är en historia om maskätna bandloggor, död och satanism, men också om hängivenhet, sammanhållning och en evig kärlek till musiken.

"Årets bästa reportagebok."
Jan Gradvall

"Lysande reportagebok."
Andres Lokko

"Extremt trovärdig och oavsett om man är metal-nörd eller bara nyfiken är detta 365 fängslande sidor om känslor, äkthet och metal."
Aftonbladet