Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Akta dig för japaner! : den sanna berättelsen om hur ett av världens största japanska bilföretag försökte krossa en entreprenör
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789170553387
Titel
Akta dig för japaner! : den sanna berättelsen om hur ett av världens största japanska bilföretag försökte krossa en entreprenör
Författare
Jan Reander
Förlag
Sellin & Partner
Utgivningsår
2006
Omfång
232 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
160 x 230 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
640 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En mycket avslöjande bok av Jan Reander, som efter 20 år i bilbranschen har en god inblick i hur många aktörer arbetar och bilden han ger är inte alltför smickrande! Den 11 januari 1995 gick bilföretaget Mitsubishi ut med följande pressrelease till TT samt till sina återförsäljare och verkstäder:

De nya ägarna japanska Mitsubishi, har upptäckt efter aktieförvärvet 31 augusti att den gamla ledningen Grånäs och Reander utan vetskap eller godkännande beviljat sig själva förmåner i storleksordningen 20 miljoner kronor. Efter en omfattande utredning av Mitsubishis advokater och revisorer har Mitsubishi beslutat väcka talan vid Stockholms tingsrätt och ärendet är också överlämnat till åklagarmyndigheten i Stockholm.

Därmed startade en av Sveriges mest utdragna och märkliga civilrättsprocesser. Det skulle ta hela sju år innan de båda åtalade, vd:n Jan Reander och styrelseordföranden Lennart Grånäs, friats i alla instanser från misstankar om brott. I boken berättar Jan Reander om sin kamp mot biljätten Mitsubishi och han drar sig inte för att avslöja de personer som inte skydde några medel för att få honom fälld.

EXTRA!
I ett specialkapitel, Så lurar man en bilköpare, listar Reander bilhandlarnas
vanligaste trick och ger handfasta råd om vad man som bilköpare ska tänka på för att inte bli lurad.

Jan Reander är en välkänd person inom bilbranschen. Han har förutom sin vd-post på svenska Mitsubishi också varit vd för svenska Hyundai, Fiat, Alfa-Romeo och MG/Rover.