Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Förlovningen 2009

Förlovningen 2009

Inbunden bok. Telegram Bokförlag. 1 uppl. 2009. 120 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789177388005
Titel
Förlovningen 2009
Författare
Jenny Alexandersson
Förlag
Telegram Bokförlag
Utgivningsår
2009
Omfång
120 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
218 x 287 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
722 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tisdagen den 24 februari 2009 kom äntligen beskedet: kronprinsessan Victoria och Daniel Westling har förlovat sig! För Sverige var detta en historisk händelse på många sätt, kanske främst för att en blivande drottning gifter sig med en man av folket. Men vilka är de, tronarvingen Victoria och Daniel från Ockelbo? I Förlovningen 2009 får vi följa kärlekssagan om Victoria och Daniel, från hur de träffades och blev kära, genom motgångar och lyckliga stunder fram till den efterlängtade förlovningen. Vi kan läsa om vad de gjort hittills i livet och vad vännerna säger om dem.

Boken ger en unik bild av Sveriges mest omtalade par men tar också upp frågor om vad en kunglig förlovning innebär. Vad gör egentligen en prinsgemål? Och vad betyder det för Sverige och monarkin att kronprinsessan gifter sig med en helt vanlig man?

I en intervju med Dick Harrison får vi ett historiskt perspektiv på kungliga förlovningar och i ett särskilt kapitel kan vi läsa om de senaste årens många kungliga förlovningar runt om i Europa. Jenny Alexandersson ser också tillbaka på det kungliga bröllopet 1976. Detta är en unik minnes- och presentbok att spara för framtida generationer.

Jenny Alexandersson är född 1976 och är journalist. Sedan 2003 är hon hovreporter på Svensk Damtidning med kronprinsessan som specialområde. Hon har genom åren följt Victoria på resor över hela världen, bland annat till Australien, Saudiarabien, Brasilien och Kina vilket har resulterat i drygt trettio intervjuer med kronprinsessan.