DET ÄKTA PROVENCE – Maten, landskapet & historien
–– FÖRLAGSNY! –– Nilsson & Nilsson. 2002. 324 sidor.
Nyskick.
–– FÖRLAGSNY! –– Se fler bilder! ––
260 recept, men långt ifrån en vanlig kokbok - Det äkta Provence är snarare ett stycke levande kulturhistoria.
• Etnologen Marianne Zenius Kreutsmann, sedan ett tiotal år bosatt i Provence, har förenat sitt intresse för landsbygdsbefolkningens vardagsliv med sin passion för matlagning. Resultatet har blivit en guldgruva med information om den provensalska kokkonsten genom tiderna.
• Med hjälp av sin stora kännedeom om lokalbefolkningens matvanor, seder och bruk, har författaren samlat en mängd spännande recept - några av dem är bekanta för vana Provenceresenärer, medan andra utgör en del av den lokaltradition som endast ett fåtal känner till, men som alla kan inspireras av för att förnya köket.
• De flesta recepten är enkla vardagsrätter med få ingredienser och det unika med boken är att den beskriver varje enskild råvaras ursprung, historia och användningsområde.
Marianne Zenius Kreutzmann är en god berättare, som skänker liv åt det förflutna. Hon har samlat 160 fotografier, vilka illustrerar livet i Provence från omkring 1900 fram till 1960, innan det gamla bondesamhället helt försvann. Dessutom pryds boken med cirka 100 av författarens egna bilder.
–– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789197221405
- Titel
- Det äkta Provence : maten, landskapet & historien
- Författare
- Kreutzmann, Marianne Zenius - Stentorp, Carin
- Förlag
- Malmö : Nilsson & Nilsson
- Utgivningsår
- 2002
- Språk
- Svenska