Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Hedersmannen

Hedersmannen

Häftad bok. Bokförlaget Alerta. 6 uppl. 2008. 195 sidor.

Nära nyskick. Hälsning från Författaren
Det är skillnad på folk och folk. Vissa vill inte och andra ska inte inse det. Men egentligen är det inte så konstig. Vissa har det förspänt redan från födseln och andra får kämpa sig till en dräglig tillvaro.

Folk skvallrar om Karl Carlssons enda dotter Emma, men storgodsägaren Torsten Ulvegård är en samhällets Hedersman, som ingen vågar ge sig på. Med sin arrogans och översitteri missbrukar han sin förtroendeställning, kuvar och förnedrar sin familj och sina underställda.

Emma föder en son, men för att hennes framtid inte ska slås i spillror, flyr hon fältet och bygger upp en framgångsrik tillvaro i New York. Kvar i Sverige lämnar hon sina föräldrar, men Karl Carlsson kan inte förlika sig med skammen över att dottern och familjens heder skändats.

I USA möter Emma människor, som trots att de flytt undan förföljelser och deras anhöriga har omkommit i Hitlers gaskamrar, försöker göra det bästa av sina liv. Hon känner en stark beundran inför dessa män och kvinnor, som mot alla odds kämpar för ett värdigt liv. Hon vill bli som en av dem.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9179105114
Titel
Hedersmannen
Författare
Montmar, Lilian O.
Förlag
Bokförlaget Alerta
Utgivningsår
2003
Omfång
195 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
270 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Emma bygger upp sin nya tillvaro tillsammans med människor, som flytt undan förföljelser och vars anhöriga omkommit i Hitlers gaskamrar. Hon känner en stark beundran inför dessa krigets offer, som kämpar för ett värdigt liv. Hon vill bli som en av dem, en Överlevare.

Språkbehandlingen är utmärkt, såväl den som temat doftar verkligen 1950-tal. Miljöbeskrivningarna är träffande. Det är en gripande berättelse om det svenska klassamhället, där den rikes rätt består, men också om vad gemenskap mellan människor betyder och hur männniskor kan gå igenom förfärliga trauman och ändå ha kvar sin värdighet."
Lena Udd, BTJ