Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Värmländska landskap : politik, ekonomi, samhälle, kultur, medier
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789186637040
Titel
Värmländska landskap : politik, ekonomi, samhälle, kultur, medier
Författare
Nilsson, Lennart - Aronsson, Lars - Norell, Per-Owe
Förlag
Karlstad University Press
Utgivningsår
2012
Omfång
539 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
153 x 225 mm Ryggbredd 37 mm
Vikt
860 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I denna bok medverkar 21 forskare från Göteborgs och Karlstads universitet. I "det politiska landskapet" behandlas den värmländska flernivådemokratin och värmlänningarnas attityder till globalisering. I ett särskilt kapitel studeras medborgarnas inställning i regionfrågan och valen i Värmland 2010 analyseras i ett historiskt och nationellt perspektiv. I "de ekonomiska och sociala landskapen" riktas fokus mot regional utveckling där medborgarnas syn på viktiga faktorer för Värmlands utveckling analyseras liksom den högre utbildningens och universitetens roll som tillväxtmotor. Särskilt uppmärksammas sysselsättningsfrågan som värmlänningarna anser vara den klart viktigaste frågan.
I "kulturlandskapet" studeras värmlänningarnas upplevelser av kultur och konst samt evenemang och besöksmål i olika delar av Värmland. Den värmländska identiteten, den geografiska tillhörigheten samt den lokala livsmiljön analyseras. Inom detta område uppmärksammas också värmlänningarna och rovdjursförvaltningen. Mot bakgrund av undersökningar på 1980-talet och förhållandena i övriga Sverige behandlas dagens medielandskap i Värmland: nyhetskonsumtionen i olika typer av medier liksom tidningsstrukturen i länet och den lokala morgontidningen igår, idag och imorgon. I särskilda kapitel uppmärksammas radiolyssnandet och internetvanorna. Vidare analyseras nyhetsvärdering, omvärldsorientering och regional identitet. I det avslutande summerade kapitlet "Ack Värmeland" diskuteras det sköna Värmland men också de problem som Värmland står inför.
Forskningen baseras på en medborgarundersökning i Värmland som genomfördes 2010 och motsvarande undersökningar i Västsverige och hela Sverige. Undersökningen genomfördes i samarbete mellan Som-institutet, Göteborgs universitet och Cerut, Karlstads universitet.