Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Neandertalmänniskan : på spaning efter försvunna gener

Neandertalmänniskan : på spaning efter försvunna gener

Inbunden bok. Fri Tanke. 2022. 354 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Med den världsberömda genetikern och nobelpristagaren Svante Pääbos forskning har historien om människans ursprung skrivits om från grunden.

I Neandertalmänniskan tar Svante Pääbo med läsaren på en spännande resa på jakt efter urgammalt DNA, från undersökningar av fornegyptiska mumier i Uppsala till ett internationellt forskningsprojekt där författarens team lyckats rekonstruera neandertalarnas arvsmassa. Resultatet visar att neandertalarna, innan de dog ut för ungefär 30 000 år sedan, fick barn med våra förfäder. Pääbos senare upptäckter, såsom den tidigare okända Denisovamänniskan och hans metoder för att analysera gammalt DNA har gjort honom till en av vår tids mest uppmärksammade forskare.

För sin banbrytande forskning om neandertalarnas arvsmassa och mänsklig evolution tilldelades Svante Pääbo Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2022. I Neandertalmänniskan skildrar han inte bara sina banbrytande forskningsresultat utan också vägen till vetenskap och forskningens villkor.

Vetenskapliga klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189526099
Titel
Neandertalmänniskan : på spaning efter försvunna gener
Författare
Pääbo, Svante
Förlag
Fri Tanke
Utgivningsår
2022
Omfång
354 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
150 x 220 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
635 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med den världsberömda genetikern och nobelpristagaren Svante Pääbos forskning har historien om människans ursprung skrivits om från grunden.I Neandertalmänniskan tar Svante Pääbo med läsaren på en spännande resa på jakt efter urgammalt DNA, från undersökningar av fornegyptiska mumier i Uppsala till ett internationellt forskningsprojekt där författarens team lyckats rekonstruera neandertalarnas arvsmassa. Resultatet visar att neandertalarna, innan de dog ut för ungefär 30 000 år sedan, fick barn med våra förfäder. Pääbos senare upptäckter, såsom den tidigare okända Denisovamänniskan och hans metoder för att analysera gammalt DNA har gjort honom till en av vår tids mest uppmärksammade forskare.För sin banbrytande forskning om neandertalarnas arvsmassa och mänsklig evolution tilldelades Svante Pääbo Nobelpriset i fysiologi eller medicin 2022. I Neandertalmänniskan skildrar han inte bara sina banbrytande forskningsresultat utan också vägen till vetenskap och forskningens villkor.Vetenskapliga klassiker ges ut i samarbete med Kungl. Vetenskapsakademien.