Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Skuldsatt : Om hur obetalda lån blev en lysande affärsidé

Skuldsatt : Om hur obetalda lån blev en lysande affärsidé

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2024. 322 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Sverige är ett av världens rikaste länder, med en av världens mest skuldsatta befolkningar. Vi lånar i goda tider och lånar ännu mer i svåra tider. Lån kan ge människor och företag möjlighet att växa, skaffa utbildning och bostad, men med krediter kan också allt snabbt vältas över ända - av en lågkonjunktur, en sjukskrivning eller en skilsmässa.

Sverige och svenskarna är i en exceptionell situation och bär på en ofantlig skuldbörda som tills nu framstått som helt normal. I boken berättas om hur de som till slut inte kan betala sina lån betalar ett mycket högt pris, inte sällan med sina liv.

Journalisten Lena Pettersson har grävt djupt i skuldsättningens mekanismer och historia. Hon beskriver hur politiska beslut och en driven finansbransch har gjort svensk skuldlagstiftning extrem. Hur Kronofogden har uppgifter som i andra länder sköts av maffian. Och hur det blivit lönsamt att ge krediter som låntagaren inte kan betala tillbaka. Skuldsatt är en bok om ocker i vår tid.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113130514
Titel
Skuldsatt : om hur obetalda lån blev en lysande affärsidé
Författare
Pettersson, Lena
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2024
Omfång
322 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 220 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
368 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Det är journalisten Lena Pettersson som påminner om Dante Alighieri i boken Skuldsatt. Sällan har en bok kommit så lägligt. Hon skildrar nämligen vad priset blir när samhället tillåter att skulderna skenar för privatpersoner och de obetalda lånen samtidigt blir en lysande affärsidé för skrupelfria företag.” – Dagens Nyheter”När över 400 000 svenskar nu befinner sig i Kronofogdens register befinner sig den svenska kreditlagstiftningen i samma läge som den svenska narkotikalagstiftningen: statistiken manar till viss eftertanke. Och Lena Petterssons lättlästa bok är en väldigt intressant berättelse om hur vi hamnade här.” – Helsingborgs Dagblad”Ett lån är alltid en gissning om framtiden, enligt Lena Pettersson som nu är aktuell med boken Skuldsatt. Men en gissning är inte mer än en chans och en chansning är lika ofta dålig som bra.” – AftonbladetSverige är ett av världens rikaste länder, med en av världens mest skuldsatta befolkningar. Vi lånar i goda tider och lånar ännu mer i svåra tider. Lån kan ge människor och företag möjlighet att växa, skaffa utbildning och bostad, men med krediter kan också allt snabbt vältas över ända - av en lågkonjunktur, en sjukskrivning eller en skilsmässa.Sverige och svenskarna är i en exceptionell situation och bär på en ofantlig skuldbörda som tills nu framstått som helt normal. I boken berättas om hur de som till slut inte kan betala sina lån betalar ett mycket högt pris, inte sällan med sina liv.Journalisten Lena Pettersson har grävt djupt i skuldsättningens mekanismer och historia. Hon beskriver hur politiska beslut och en driven finansbransch har gjort svensk skuldlagstiftning extrem. Hur Kronofogden har uppgifter som i andra länder sköts av maffian. Och hur det blivit lönsamt att ge krediter som låntagaren inte kan betala tillbaka. Skuldsatt är en bok om ocker i vår tid.