Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Livsmedelsvetenskap

Livsmedelsvetenskap

Häftad bok. Studentlitteratur. 2:2 uppl. 2014. 382 sidor.

Gott skick. Ett tydligt läst, i grunden ganska välhållet exemplar, med vissa nötningar. Enstaka överstrykningar med märkpenna förekommer. Kantstött. I nederkant har boken fläckats något, dvs på inlagans fotsnitt. Det syns härav även lite spår av fuktkontakt i den allra nedersta delen av sidmarginalen i delar av boken.
"Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt – livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789144095677
Titel
Livsmedelsvetenskap
Författare
Nylander, Annica - Jonsson, Lena - Marklinder, Ingela - Nydahl, Margaretha
Förlag
Studentlitteratur
Utgivningsår
2014
Omfång
382 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
170 x 245 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
830 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt – livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet.
De inledande kapitlen belyser generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakningsprocessen som inkluderar bakning med fullkornsmjöl genom skållnings- eller surdegsteknik. Genomgående innehåller kapitlen fakta om:

råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning
kvalitetskriterier
industriell tillverkning
förvaring, beredning och tillagningsmetoder
miljö och hälsa.

Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet som läser till dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, med flera. Livsmedelsvetenskap ger förutsättningar för grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver såväl i sin utbildning som i framtida professioner.