Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Släktforskning på riktigt

Släktforskning på riktigt

Inbunden bok. Arkiv Digital AD AB. 2 uppl. 2021. 212 sidor.

Nära nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789198199932
Titel
Släktforskning på riktigt
Författare
Skogsjö, Håkan
Förlag
Arkiv Digital AD AB
Utgivningsår
2021
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
210 x 270 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
986 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Nu finns en lärobok för dig som släktforskar med ArkivDigital, Släktforskning på riktigt, av Håkan Skogsjö. En pedagogisk vägvisare som guidar dig från de första stegen till de avancerade metoderna.
Boken förklarar hur du släktforskar i originalkällor som kyrkböcker och bouppteckningar och hur du använder de olika register och andra hjälpmedel som finns. Och bäst av allt: Boken är från början till slut skriven ur ett ArkivDigital-perspektiv. Det är ArkivDigitals programvara som hela tiden används och förklaras och som alla exempel utgår ifrån.

Boken inleds med att du söker din närmaste släkt i register som Sveriges befolkning och BiS, Befolkningen i Sverige. Du fortsätter till kyrkböcker och bouppteckningar och går vidare till skattelängder, rättegångshandlingar och militära rullor. Stor vikt läggs vid att förklara moment och metoder och ge tips om hur du undviker förrädiska fallgropar .Den viktiga källkritiken behandlas givetvis.

Olika företeelser som släktforskare stöter på tas upp, som äldre tiders namnskick, mynträkning och tideräkning. Slutligen finns tips om mer udda källmaterial samt råd som hjälper dig att läsa äldre tiders handstilar .

Innehållsförteckningen och ett utförligt sakregister gör det enkelt att orientera sig i boken.

Författaren Håkan Skogsjö, en av Sveriges mest kända släktforskare, har givit ut ett flertal omfattande släktutredningar. Han har varit redaktör för Sveriges släktforskarförbunds tidning Släkthistoriskt Forum, för Släktforskarnas årsbok i närmare tjugo år och startade på 1990-talet förbundets webbplats Rötter. Numera är han styrelseledamot i ArkivDigital.