Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Du och jag, Speedy

Du och jag, Speedy

Inbunden bok. Malmö : Pollux hästbokklubb/Stabenfeldt. 2008.

Mycket gott skick. Sofie blir förtvivlad när hon får veta att familjen, efter tio år i London, ska flytta tillbaka till Sverige. Storstadslivet ersätts av lantlig idyll och Sofie, som alltid har varit rädd för hästar, räknar snabbt ut att det bor fler hästar än människor i den lilla byn. Sofie vantrivs och längtar tillbaka till bästisen i London. När föräldrarna dessutom ordnar sommarjobb till Sofie på byns berömda travstall är måttet rågat. Kan livet bli värre? Recension: "Du och jag Speedy var en mycket bra bok. Beskriver väldigt bra hur man kan oväntat ryckas upp ur sin vanliga tillvaro och anpassa sig till någonting nytt.

De tre förfärliga orden ekade i Sofies huvud. Tre ord.
De skulle flytta.

Sofie bor i ett lugnt område i London. Hon och hennes bästa vän Jojjo hittar på en massa skoj.
En dag får hon veta av sina föräldrar att de ska flytta tillbaka till Sverige. Eftersom Sofies pappa fått ett bättre jobb. Sofie blir arg, för hon vill inte flytta och lämna London och Jojjo.
Men sagt är gjort. Sofie tjurar hela vägen till Sverige, då åker till en liten by som heter Humleby. Sofies och hennes familj har tidigare bott i Humleby, men flyttade för 10 år sedan, då Sofie bara var 3 år gammal.
Deras släktingar Tommy, Maggie, och deras barn Isabelle och Daniel, ordnar en hemkomst fest.
Utan att veta hur får Sofie ett sommar jobb i hennes morbror Tommys travstall. Och Sofie hatar hästar!

Sofie tvingas varje morgon gå upp klockan 6 och gå iväg till stallet. Medan dagarna går blir Sofie mer och mer intresserade av de stora djuren, och Tina, som är anställd av Tommy, försöker lära Sofie allt hon kan. Medan Isabelle knappt pratar med Sofie.

En dag kommer en ny travare till stallet. Han är rädd av sig. Sofie känner genast en kontakt med den vackra hästen, Speedy. Han är ny i stallet precis som Sofie. Kan de tillsammans klara det?

Boken var väldigt bra och trevlig att läsa. Författaren skriver ett enkelt språk och man få chansen att lära sig nya ord som har med trav att göra. Rekommenderas för alla djur, hästgalna som gillar att läsa."

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172450394
Titel
Du och jag, Speedy
Författare
Stehn, Malin
Förlag
Malmö : Pollux hästbokklubb/Stabenfeldt
Utgivningsår
2008
Språk
Svenska
Baksidestext
Sofie blir förtvivlad när hon får veta att familjen, efter tio år i London, ska flytta tillbaka till Sverige. Storstadslivet ersätts av lantlig idyll och Sofie, som alltid har varit rädd för hästar, räknar snabbt ut att det bor fler hästar än människor i den lilla byn. Sofie vantrivs och längtar tillbaka till bästisen i London. När föräldrarna dessutom ordnar sommarjobb till Sofie på byns berömda travstall är måttet rågat. Kan livet bli värre?Förlagets presentation. Pollux hästbokklubb. [Barnbokskatalogen]