SILL, ÄGG OCH NUBBE
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2005. 92 sidor.
Nyskick. Inga namn. Inga märken eller markeringar. Verkar i det närmaste oanvänd. ” I SILL, ÄGG OCH NUBBE bjuder Eja Nilsson på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vi får också ta del av sillens och äggets rika kulturhistoria: hur sillen under många århundraden varit grundvalen för Skånes rikedom, samt den traditionella äggristningen. Dessutom tips på hur man själv kan färga vackra ägg att ha på sillbordet! Den lilla nubben hör förstås också till. Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas!” Rikt illustrerad med foton i färg, de flesta av Holger Edström.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789155232849
- Titel
- Sill, ägg och nubbe
- Författare
- Nilsson, Eja
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 92 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 167 x 234 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 354 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Både till jul, påsk och midsommar är sill och ägg något av det allra viktigaste på bordet. I denna fräscha och moderna bok om sill och ägg bjuds både på traditionella och nya spännande sill- och äggrätter. Vad sägs om iransk våromelett, gratinerade strömmingsrullar eller skånsk äggakaka..? Förutom matrecept finns här olika sätt att göra hemkryddat brännvin. Och dessutom snapsvisorna - som hör till alla svenska sillkalas! Cirka 80 recept.Eja Nilsson är journalist och författare, och de läckra bilderna är tagna av matfotografen Holger Edström.