Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mamma, mormor och jag

Mamma, mormor och jag

Inbunden bok. Normal Förlag. 1 uppl. 2008. 203 sidor.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185505388
Titel
Mamma, mormor och jag
Författare
Kim Kärnfalk
Förlag
Normal Förlag
Utgivningsår
2008
Omfång
203 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 235 mm Ryggbredd 22 mm
Vikt
483 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Kim Kärnfalk var en okänd småstadstjej med förmåga att älska både män och kvinnor. Men ett telefonsamtal från Bert Karlsson förändrades hennes liv. Som sångerska i Friends blev hon en av Sverige mest kända artister. Friends vann Melodifestivalen 2001, de toppade försäljningslistor, hamnade på Svensktoppen och turnerade intensivt. Kim Kärnfalk sjöng sedan i framgångsrika duon Nina och Kim, som gjorde årets officiella Pridelåt 2004.

"... fenomenal på att rättvist och moget beskriva svåra händelser och relationer, hon har humor och timing och miljonprogrammens Sverige skildras underifrån på ett sätt som påminner om Åsa Linderborgs 'Mig äger ingen'. Det är klassikervarning på gestaltningen av Sveriges rallyfärd från småbrukarland till en höghusnaton." Maria Küchen, Amelia aaaa

"Kims bok är lättläst, utlämnande och nödvändig. En varm och kärleksfull berättelse full av kärlek och smärta. Läs. Gråt. Njut." Magda Gad, QX
Mamma, mormor och jag är Kim Kärnfalks historia. Men det är också en berättelse om tre generationer kvinnor i Uddevalla. Om en mormor som drev skoaffär men drömde om ett glamourliv långt därifrån, om en barnskötarmamma som försökte räcka till men inte alltid klarade, om Kim som förverkligade mormors drömmar om ett annat liv. Över berättelsen vilar skuggan av en i högsta grad frånvarande rastlös tatuerarpappa, som inte kan slå sig till ro. Hur är det att växa upp med ett familjearv som väger tungt? Och vad hände med den där lilla flickan som tog ansvar för alla andra, men inte räckte till för sig själv?

Det är en historia om att gå över klassgränser och över gränser för kvinnlighet. Det är en historia om att vilja något annat. Mamma, mormor och jag är en uppväxtskildring, av hur det är att vara bisexuell kvinna i en svensk småstad, om skam och om att avvika från normen.