Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde
Inbunden bok. Arvinius+Orfeus Publishing. 2022. 360 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Nytt inplastat exemplar, inga synliga tecken på slitage.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789189270350
- Titel
- Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde
- Författare
- Sidén, Karin
- Förlag
- Arvinius+Orfeus Publishing
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 360 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 265 mm Ryggbredd 34 mm
- Vikt
- 1456 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Till bords på Prins Eugens Waldemarsudde är en vacker, rikt illustrerad och kunskapsfylld kokbok med inriktning på mathistoria och recept på såväl festmenyer som vardagsrätter vid Waldemarsudde nu och då. Här möter det höga franska köket, som serverades till kulturpersonligheter, kungligheter och kändisar på prins Eugens tid, dagens spännande mathållning vid Café Ektorpet och i Prinsens Kök. Vi får följa med på en kulinarisk resa i tid och rum för alla som har ett intresse av matlagning, mat- och kulturhistoria och av allkonstverket Prins Eugens Waldemarsudde på Kungliga Djurgården i Stockholm. Mathållningen vid Waldemarsudde idag och på prinsens tid beskrivs av Waldemarsuddes museichef Karin Sidén och arkivarie Anna Meister, samt av mathistorikern Richard Tellström. Museets köksmästare Sebastian Fagerback och kock Jonas Höök fungerar som ciceroner i tillagningen av såväl de historiska rätterna från prins Eugens tid som av dagsaktuella menyer inspirerade av Waldemarsuddes alla årstider. Boken pryds av vackra nytagna fotografier av fotografen Yanan Li, samt av historiska fotografier från museets egna samlingar.