-
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. En reva (-2,5 cm) som tejpats från insidan. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516557 -
MYLLYMÄKI SÅSER
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2013. 160 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, verkar oläst! – Se fler bilder! ––
Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127136014
- Titel
- Såser
- Författare
- Myllymäki, Tommy
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 790 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Elle Mat & Vin
"Det här är en väldigt fin bok."
Gomorron Sverige
"En guldgruva för alla matlagare med ambitioner."
Expressen
"En lysande introduktion till såskonsten."
Kvällsposten
”Tricket för att få till en riktigt bra rödvinssås är att steka på löken ordentligt så att den blir söt och god. Inte bränd, utan fint brynt. Sen brukar jag steka med lite rödbeta för finare färg. Och lite rökt svål för smaken. Avsluta med att reducera ner ordentligt.”
Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar och en av hans absolut starkaste sidor som kock är hans såskunskaper. Klassiska, moderna, kalla, varma, mustiga, syrliga – alltid riktigt bra såser. Såser innehåller recept och tekniktips på alla varianter av såser du kan tänkas behöva för att kunna äta och laga riktigt bra mat hemma. Från vit- och rödvinssås, portvinssås och bearnaisesås till kalla såser, vinägretter, salsor och efterrättssåser. Samtliga gjorda på det sätt Tommy tycker de blir allra godast.
Tommy Myllymäki medverkar regelbundet i TV4:s Nyhetsmorgon och Mitt kök. Han vann Årets kock 2007 och tog silver i Bocuse d’Or 2010. Han har startat en rad restauranger och är inblandad i minst lika många till, nu senast egna restaurangen Sjön i Jönköping. 2012 kammande Tommy hem segern i matlagningsprogrammet Kockarnas kamp – framför allt just tack vare sina såskunskaper.
"Kan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!"
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
"En bok som hjälper dig att nå nya kulinariska höjder i köket!"
Andreas Grube, Vin & Bar Journalen
"Recepten är föredömligt lättlästa med tydlig text med tips om vad såsen passar till, ingredienslista och metod för att laga till såsen."
Monica Sjöstrand, Skaraborgs Allehanda
"En perfekt hjälpreda i köket, eller en säkerligen uppskattad present att ge bort till den som är intresserad av matlagning."
Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten
"Genialt val var det av Tommy Myllymäki att göra "Såser" som första kokbok. Läs den som receptbok eller som såslexikon. Jättekul för alla som vill nörda in sig på hur man gör en beurre blanc eller slår en bearnaise."
Stina Cederholm, Svenska Dagbladet
"Tommy Myllymäki, som blev Årets kock 2007 och vann Kockarnas kamp i TV4 2012, ger oss sina allra bästa såsrecept och de där smarta kocktricken som gör skillnad i boken Såser."
Ica-Kuriren
"...faktum är att detta kan bli den mest ovärderliga kokbok du kan komma att äga."
Johan Engman, Sundsvalls tidningKan man göra en hel kokbok om såser? Ja - i alla fall om man heter Tommy Myllymäki, och är Sveriges, ja, kanske världens bästa på att göra just det. Här är alla hans hemligheter i en otroligt vacker bok!
Jenny Norberg, Elle Mat & Vin
Natur & Kultur 9789127136014 -
Så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2000. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175865133
- Titel
- Så röker du kött och fisk
- Författare
- Alf Andersson
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 245 x 175 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Så röker du kött och fisk är en faktabok som passar alla från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Författare lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar. Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Många recept, samt hur man gör och röker korv!
Ytterligare författare: Andersson, Alf
Bokförlaget Settern 1 9789175865133 -
Shakespeare - vår samtida
Häftad bok. Natur & Kultur. 1965. 356 sidor.
Gott skick. 220 x 140 mm. Enstaka blyertsnoteringar, samt svaga fläckar på ryggsidan. I övrigt fin. En fantastisk bok!
Ingen kan till fullo ifrågasätta William Shakespeares (1564—1616) inflytande genom kulturhistorien, men den polske teaterkritikern, litteraturhis läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur. -
Den lilla rätten
Inbunden bok. Folket i Bilds Förlag. 1953. 124 sidor.
Hyggligt skick. Boken är sliten utvändigt. Inlagan är hel och ren. Namn på försättsbladet. FIB:s Hemböcker 2.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKFolket i Bilds Förlag -
Av kött och blod
Inbunden bok. Minotaur. 2007. 384 sidor.
Mycket gott skick. Kartonnage.
Något Snedläst.
Se våra andra böcker för samfrakt!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185283675
- Titel
- Av kött och blod
- Författare
- Harvey, John
- Förlag
- Minotaur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 384 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 144 x 214 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 472 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För femton år sedan försvann Susan Blacklock spårlöst och trots en massiv insats lyckades polisen aldrig hitta henne. Två män, Shane Donald och Alan McKeirnan, greps men var tvungna att släppas i brist på bevis. Ett år senare blev de båda dömda för våldtäkt och mord på en ung flicka. Kriminalkommissarie Frank Elder som ledde sökandet efter Susan har nu dragit sig tillbaka från polisen för att leva ett stillsamt liv långt borta från storstaden. Men när han får höra att Shane Donald har blivit villkorligt frigiven väcks de plågsamma minnena av det olösta fallet åter till liv. Då ytterligare en ung kvinna hittas mördad får polisen vykort från en som säger sig vara gärningsmannen. Frank känner sig tvingad att ingripa, ovetande om att han utsätter hela sin familj för livsfara.
Minotaur 9789185283675 -
Det Bästa - Ur världens grytor del 1-3
Inbunden bok. Reader's Digest Det Bästa. 1971.
Gott skick. Annonsen avser tre böcker. Del 1: Recept från hela världen, 308 sidor. Del 2: Vår goda svenska mat, 344 sidor. Del 3: Fakta om mat och dryck, 287 sidor. Illustrerade. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKReader's Digest Det Bästa -
Bra kött : från nos till svans
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2014. 431 sidor.
Mycket gott skick. Inga tillskrifter eller understrykningar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242935
- Titel
- Bra kött : från nos till svans
- Författare
- Klötzke, Gert
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 431 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 283 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 1638 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Bra kött får du 300 fantastiska recept från två av Sveriges bästa kockar: Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här använder man hela djuret ”från nos till svans” och i bokens ”köttskola” hittar du svaren på varenda fråga du kan tänkas ha om kött och olika tillagningstekniker: Vilken köttbit ska jag välja bland det enorma utbudet i butiken? Hur kan jag använda de lite billigare styckningsdetaljerna? Hur tillagar jag den dyra filén för att den ska bli perfekt på tallriken? Kan jag frysa in köttet, och i så fall hur länge? Vilken del är bäst till grytan? Den som själv jagar får också många bra tips om hur man kan använda djurets alla delar. Boken är fylld av frestande recept med nötkött, lamm, killing, gris, fågel och vilt. Recepten utgår från traditionell kunskap om vilka tillredningssätt som bäst tar tillvara smaken i bra råvaror, men lyfter också fram de allra senaste rönen. Alla rätter och styckningsdetaljer visas på över 500 inspirerande bilder. Boken är indelad i kapitel efter tillagningssätt; om du vill koka, laga en gryta, ugnssteka, steka i panna, grilla eller röka ditt kött. Men här finns också avsnitt om hur du gör din egen korv eller lagar de godaste såserna, fonderna och tillbehören till köttet. När du väljer att äta kött ska det vara bra kött. Lägg gärna några kronor extra på köttet, då kommer det också att smaka gott på tallriken. Du behöver inte äta kött varje dag, men när du gör det ska du kunna njuta av smaken. Då är den här boken till stor hjälp!
Bonnier Fakta 9789174242935 -
Konservering året runt - från frysning till m...
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 185 sidor.
Mycket gott skick. Här har KF provkök samlat det bästa och det mesta av gamla och nya recept och metoder för kött, fisk, grönsaker, svamp, frukt och bär. Resultatet har blivit en värdefull och mångsidig handbok. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren -
CITRONER OCH ROSMARIN I MITT KÖK – Smaker frå...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 143 sidor.
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK! –– Se fler bilder! ––
Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket.
• Själv delar Sanna sin tid läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155257736
- Titel
- Citroner och rosmarin i mitt kök : smaker från Österlen och Italien
- Författare
- Töringe, Sanna
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 287 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 912 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Citroner och rosmarin i mitt kök är en bok som väcker längtan efter sommarens smaker. Här har Sanna Töringe samlat det bästa från både det italienska och det svenska sommarköket. Själv delar Sanna sin tid mellan två hus, det ena på Österlen i Skåne, det andra i Apulien på Italiens sydklack.Oavsett i vilket kök Sanna befinner sig väljer hon lokala råvaror. Från köksträdgården eller ute i skog och mark, på marknader och hos fiskhandlaren finner hon sin inspiration. I Italien bidrar grannarna med många idéer och smaker som är nya för oss men hör till den lokala traditionen på platsen.Sanna skapar nya spännande recept som varvas med många av årstidens traditionella favoriter – här finns allt för sommarlata måltider, kaffestunder och för semesterfesten. Recepten är lockande och lätta att följa – alla kan lyckas med allt! De underbara bilderna skapar stämningen och skildrar mötet mellan de båda köken som för författaren är en helt självklar blandning.Välkommen in i Sanna Töringes båda härliga kök!
Bokförlaget Semic 9789155257736 -
Ett hem vid världens ände
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2005. 453 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. PRESENTSKICK! Roman om att vara bög i en amerikansk småstad på 1970-talet. C01. (Utg. av förf. på sv.: Kött och blod; Timmarna; Ett hem vid världens ände; m fl titlar.) Inbunden förlagsband med skyddsomslag. 8:o. 220x142x37 mm. 650 g. Välvårdat och fint e läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100104115
- Titel
- Ett hem vid världens ände
- Författare
- Cunningham, Michael
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 453 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 142 x 220 mm Ryggbredd 37 mm
- Vikt
- 650 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Michael Cunningham slog igenom stort världen över med sin tredje, Pulitzer-vinnande roman Timmarna, som senare också blev en mycket framgångsrik, Oscarsvinnande film med megastjärnor i rollerna. Ett hem vid världens ände är hans debutroman, som nu åter blir aktuell genom att långfilmen som bygger på boken hade premiär i USA under sommaren 2004. Svensk premiär flyttad till våren 2005, exakt tidpunkt ej bestämd i dagsläget. Cunningham har själv skrivit manuset till filmen och Colin Farrell och Dallas Roberts spelar huvudrollerna."All the characters' needs are explored with a delicate hand by actors who communicate far more than their dialogue. In an uncharacteristic role, Farrell has the softness and vulnerability of someone who's spent much of his life trying to counter devastating personal loss, making Bobby inarticulate but loyal, loving and unable to be alone. Roberts brings volatility and intelligence to Jonathan as well as a deep sense of solitude and longing." VarietyBög i en amerikansk småstad på 70-talet. Inte lätt. Två barndomsvänner, Jonathan och Bobby, finner med tiden att de behöver större närhet till varandra än vad samhället accepterar. Föräldrarna är knappast till hjälp. När de nått vuxen ålder hamnar de till slut i New York, där Clare dyker upp i deras liv. Triangelförhållandet kompliceras av att Clare blir gravid. Hur bildar man familj med två vuxna män? Kan ett gemensamt liv i ett hus utanför staden vara lösningen? Det här är en historia om förlust och överlevnad, skriven med osedvanlig känslighet och observationsförmåga. Två årtionden av amerikanskt liv speglade genom fyra individer, fångade genom ett mästerligt språkligt handlag i en fantastisk debutroman."Det finns knappt romaner med så stort inkännande som Cunninghams fyrfaldiga porträttstudier." The Boston Globe"Cunningham har skrivit en roman som nästan läser sig själv." The Washington Post"Någon enstaka gång dyker det upp en roman som trollbinder en genom sin skönhet och känslighet, och som läsaren sväljer ren och hel, i stora hungriga tuggor. Och sedan får näst intill träningsvärk av de vidgade vyer som getts." San Diego Tribune
Albert Bonniers Förlag 1 9789100104115 -
The DEEN BROTHERS Cookbook
Meredith Books. 2009. 224 sidor.
ISBN 9780696233968
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– ABSOLUT NYSKICK, se fler bilder! – Lite kantveck på skyddsomslaget. -––
From the läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMeredith Books 9780696233968 -
ÖRTAMAT
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 2004. 140 sidor.
Nyskick. –– KÖP TRE, BETALA FÖR TVÅ! – Gäller alla mina böcker under 100 kr! (Den billigaste gratis. – Lägg alla böckerna i kundkorgen så justerar jag fakturan efteråt.) ––
–– FÖRLAGSNY, se fler bilder! ––
"Den här boken handlar mest om de kulinariska örter läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153424703
- Titel
- Örtamat
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 278 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 846 g
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 9789153424703 -
Rökning : så röker du kött och fisk
Inbunden bok. Bokförlaget Settern. 1 uppl. 2016. 94 sidor.
Mycket gott skick. Ren inlaga. Ej namnad. Lättare yttre hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175866598
- Titel
- Rökning : så röker du kött och fisk
- Författare
- Andersson, Alf
- Förlag
- Bokförlaget Settern
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 247 x 175 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 470 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.
En faktabok som passar alla - från nybörjare till kunniga rökare.
Författaren Alf Andersson tar upp allt - från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk - till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charketurivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.
Bygg din egen rök För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.
Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.
Bokförlaget Settern 1 9789175866598 -
Mandelmanns köksbok : självhushållande recept...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 239 sidor.
Nära nyskick. Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, gry läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174245400
- Titel
- Mandelmanns köksbok : självhushållande recept från Djupadal
- Författare
- Mandelmann, Gustav
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 245 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 938 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hos Mandelmanns på Djupadal tas allt från åkrar och i grönsaksland, i ladugårdar och hönshus, växthus och bikupor till vara och förädlas. Spannmål, grönsaker, bär, frukt, kött, mjölk och honung blir bröd, pasta, must, inläggningar, smör, ost, yoghurt, grytor, korv, omelett, godis – och mycket mer. Recepten är prövade och omprövade, använda och älskade i ett självhushåll där årstiderna styr vilken mat som står på bordet och vad som lagras i skafferi och jordkällare. Välkommen att smaka, både i boken och i verkligheten!Det är nu över tjugo år sedan vi flyttade till den fyrlängade gården Djupadal – som länge fört en slumrande tillvaro – och väckte den till nytt liv med barn, växthus, kronärtskockor, solrosor, dammar, aprikosträd, grisar, lamm, bordercollies och mjölkkor. Märkligt var det att upptäcka att det mesta som vi odlade smakade så gott. Hur kunde det komma sig? Var det de kalkrika lätta jordarna? Eller alla mineralerna i det friska källvattnet som porlade fram ur sanden? De många soltimmarna och de långa varma höstarna här nära havet? Eller bara ekologisk självhushållarmagi? Eller rentav allt på en gång?
Bonnier Fakta 9789174245400 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781445401492
- Titel
- 1 färs 100 rätter
- Författare
- Linda Doeser
- Förlag
- Parragon
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 205 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 634 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Läckra burgare till helgen, rejäla soppor som
motar bort vinterkylan, värmande grytor som
räcker till många, enkla smårätter till en snabb
lunch - hundra olika rätter som du gör utifrån
ett enda grundrecept. Oavsett om du vill laga en
prisvärd familjemiddag eller något alldeles extra
till dina vänner så hittar du garanterat ett recept
här som passar!
Fler i serien:
1 deg 100 kakor (9781445401386)
1 grund 100 soppor (9781445401393)
1 smet 100 muffins (9781407570228)
Parragon 1 9781445401492 -
Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kö...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171257
- Titel
- Flexitarianens kokbok : mycket grönt, lite kött
- Författare
- Essen, Eleonora von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 848 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Vi är väldigt många som äntligen insett vikten av att äta mer grönt och mindre kött, men vägen dit är olika för alla. En del kör hardcore direkt, blir veganer och bunkrar med torkade bönor, mandelsmör och rökt tofu. Andra, som jag, väljer en mjukare variant med mycket ost, lite friterat, krämiga såser med mjölkprodukter Och en burgare då och då, gjord på riktigt bra kött. Att äta vegetariskt så mycket man bara kan, med något undantag när suget efter kött blir riktigt starkt, det är att vara flexitarian."
I Flexitarianens kokbok visar Eleonora von Essen sitt sätt att laga grönare måltider. Grönsakerna får spela huvudrollen och köttet en mindre biroll, både i vardagsmiddagarna med barnen och festkvällarna med kompisarna. Boken innehåller allt från enkla favoriter och trerättersmiddagar till lättgillade recept för barn och skeptiker.
Eleonora von Essen är receptkreatör och matstylist. Superavancerade tekniker och långa ensamma timmar i köket är inte hennes grej; bäst är rolig mat man kan laga på rimlig tid tillsammans med vänner och familj. Hon har svårt för pekpinnar och menar att alla måste försöka hitta sitt eget sätt att dra ner på köttkonsumtionen för att utvecklingen ska bli hållbar på riktigt.
Format: 203x256 mm
Tukan Förlag 1 9789176171257 -
100 RECEPT UTAN KÖTT OCH FISK
Inbunden bok. – FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags. 2017. 223 sidor.
Nyskick. –– FÖRLAGSNY! – Se fler bilder! – Stort format, ca 26x27 cm! –– Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser och s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163615047
- Titel
- 100 recept utan kött och fisk
- Författare
- Turckheim, Stephanie de
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 223 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 265 x 269 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1630 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat kan vara oerhört smakfull och tilltalande utan vare sig kött eller fisk. Kroppen mår bra av
färsk mat och denna bok handlar inte om en diet utan tar fasta på hälsosamma ingredienser
och smaker som varje årstid för med sig och är indelad efter de fyra årstiderna.
Lek med grönsaker, fullkorn, spannmål, frön, baljväxter, frukt eller färskostAddera örter, torkad frukt och väldoftande oljor. Och för den ultimata upplevelsen, servera med stil: dekorera och använd stora tallrikar eller skålar som skapar harmoni mellan ingredienserna. Det ska vara gott och vackert att äta!
– FÖRLAGSNY! – Pagina Förlags 9789163615047 -
Kött och blod - dikter
Häftad bok.
Nyskick. Bokförlaget h:ström - Text & Kultur 2009 (sv.originaluppl.), 164s. B/H=14x19,5. Vikt =230g. Limhäftad. Nyskick.
ISBN : 9789173271196Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173271196
- Titel
- Kött och blod
- Författare
- Williams, C. K.
- Förlag
- H:ström Text & Kultur
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 164 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 139 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 230 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kött och blod är ett märkligt aktstycke där vardagens brutala möten och tillkortakommanden slipats ner till de för C. K. Williams så typiska åttaradigarna.
I dessa dikter möter vi ett brokigt persongalleri av barn och gamlingar, av missanpassade och krigsveteraner, älskande och utslagna, och platserna är vardagliga. Likt miniatyrnoveller visar dikterna upp människor som är sårbara, utsatta, på randen...
"Det är kombinationen av det naiva och det formfulländade som gör dikten så storlagen. C.K. Williams Kött och blod är fylld av den typen av magiska glidningar som gör att man för en sekund eller två får aningen om vad det innebär att vara människa". (Nordvästra Skånes Tidningar)
9789173271196 -
Frankrikes mästerkockar bjuder till bords: Kö...
Inbunden bok. Könemann. 2000.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. 2 st förlagsband, 4o, i fint skick. Namnteckning på försättsbladet i båda vol. Totalt ca 480 sidor, rikt illustrerade. Svenska. Pris för båda.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann -
Köksskolan
Häftad bok. Bilda. 2001. 167 sidor.
Nyskick. Danskt band. Färgfotoillustrerad. Oläst.
Sammanfattning av hur man gör när man lagar mat - hur man får kött, fisk och grönsaker att smaka så gott som möjligt!
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789157459510
- Titel
- Köksskolan
- Författare
- Lundgren, Lotta
- Förlag
- Stockholm : Bilda
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Bilda 9789157459510 -
Var dags mat: Favoriter för alla dagar
Inbunden bok. 2016. 143 sidor.
Nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198041163
- Titel
- Var dags mat
- Författare
- WW, Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 143 sidor
- Språk
- Svenska
9789198041163 -
Laga vilt snabbt och enkelt: Läckra vardagsrä...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Nära nyskick. Titta gärna på mina andra matböcker, samma frakt oavsett hur många ni köper.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155261290
- Titel
- Laga vilt - snabbt och enkelt : läckra vardagsrätter med kött, fisk, fågel och svamp
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 651 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att använda råvaror från skog och mark är både gott och nyttigt – men du behöver inte vara en hardcore-jägare för att kunna njuta av tjälknöl eller vildsvinstapas. Det går lika bra att sondera terrängen på närmsta storköp. I boken Laga vilt – snabbt och enkelt visar systrarna Carina och Ulrika Brydling hur lätt man svänger ihop viltmiddagar som hela familjen kommer att älska. Låt barnen vara med och baka sin egen smarriga renköttspizza och kebabspetten av älgkött blir en given favorit! Genom att välja mat från naturen bidrar du även till en hållbar utveckling eftersom det vilda inte påverkar vår miljö på ett negativt sätt. Bra både för dig och dina barns framtid alltså!
Bokförlaget Semic 1 9789155261290 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAtlas
-
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Ex ua. Varför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplice läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
SUVERÆN SURPRISE – Et overflødighedshorn af o...
Inbunden bok. Politikens Forlag. 2011. 331 sidor.
ISBN 9788756799959
Nyskick. –– ABSOLUT NYSKICK, oläst! – Stort format, ca 23x30 cm! Dansk text. – Se fler bilder! –– Suveræn Surprise er et surpriseparty i kogebogsform fra en af Danmarks bedstsælgende kogebogsforfattere. Med masser af knald på layout og farver og sjove, alvorli läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens Forlag 9788756799959 -
Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
Inbunden bok. Lund : Boström. 1997. 231 sidor.
Mycket gott skick. Bokens innehåll: Matlagningens historia
Om temperatur och termometer
Vad består kött, fisk och grönsaker av?
Från Den flygande holländaren till äggkokning och supernovor: om värmeledning
Smak, doft, kryddor och marinader
Äppelpaj och stjärnvind: om k läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197263474
- Titel
- Koka soppa på fysik : en bok om matlagning
- Författare
- Bengtsson, Hans-Uno - Boris-Möller, Jan - Płoski, Andrzej
- Förlag
- Lund : Boström
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Lund : Boström 9789197263474 -
Kött och ande
Inbunden bok. Romanus & Selling. 2023. 352 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Verkar närmast oläst
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189501102
- Titel
- Kött och ande
- Författare
- Kärnborg, Ulrika
- Förlag
- Romanus & Selling
- Utgivningsår
- 2023
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 145 x 223 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 532 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Detta är en lysande vackert skriven sorgesång över det som var och det som blev." Anna Hasselberg, BTJ-häftetVarför stanna i ett katastrofalt äktenskap? I romanen Kött och ande spinner Ulrika Kärnborg en fantasi kring Marika Stiernstedts sista år i livet. Dåtidens stjärnförfattare blickar tillbaka på sin långa och framgångsrika karriär och på den komplicerade relationen till den begåvade men självdestruktive Lubbe Nordström.Deras kärlekshistoria var från början en konstnärspakt, men blev alltmer lik ett fängelse som Marika inte hade modet att bryta sig ut från. Känslorna komplicerades av att hon samtidigt var engagerad i kvinnosaken och mellankrigstidens idéer om Den nya kvinnan.Ulrika Kärnborg tecknar ett brännande porträtt av kvinnan och konstnären Marika Stiernstedt. Kött och ande handlar om våra livslögner, maktkamper och det biografiska skrivandets villkor. Vem får säga vad - om vem?
Romanus & Selling 9789189501102 -
Allt om det goda - Färsfavoriter
Inbunden bok. Stockholm] : Allt om Mat. 2010. 94 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Verkar närmast oläst. [rum 1]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186187255
- Titel
- Färsfavoriter
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva
- Förlag
- Stockholm] : Allt om Mat
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Stockholm] : Allt om Mat 9789186187255 -
Hemfrysning av kött, fisk, grönsaker, frukt,...
Häftad bok. Wezäta Förlag. 1957. 64 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta Förlag
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn