-
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Mycket gott skick. 245 x 170 mm. Ett 1,5 cm långt jack på omslagets rygg, för övrigt nära nyskick. ----- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Mycket gott skick. Lätta hanteringsspår å omslag
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2010. 395 sidor.
Mycket gott skick. Boken har bruks och lagerspår, med veck i pärmen. Inlagan i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1:5 9789144043463 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur. 2:2 uppl. 2014. 382 sidor.
Gott skick. Ett tydligt läst, i grunden ganska välhållet exemplar, med vissa nötningar. Enstaka överstrykningar med märkpenna förekommer. Kantstött. I nederkant har boken fläckats något, dvs på inlagans fotsnitt. Det syns härav även lite spår av fuktkontakt i den all läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144095677
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Nylander, Annica - Jonsson, Lena - Marklinder, Ingela - Nydahl, Margaretha
- Förlag
- Studentlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 382 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 170 x 245 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gott, hälsosamt, prisvärt, säkert, miljövänligt – livsmedelsvetenskap är ett tvärvetenskapligt ämne som belyser mat ur olika perspektiv. Forskning visar betydelsen av att kunna hantera, producera och värdera livsmedel. Att tillaga och förvara mat optimalt höjer kvaliteten och kan dessutom vara ett sätt att bevara miljön. Den nya upplagan av Livsmedelsvetenskap ger svar på aktuella frågor som rör hela kedjan från odling och uppfödning till den ätfärdiga maträtten och förklarar många av de faktorer som påverkar livsmedlens kvalitet.
De inledande kapitlen belyser generella aspekter kring livsmedelskvalitet, konserveringsmetoder och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive livsmedelsgrupp från råvarans ursprung, via kemisk sammansättning, till vad som händer under tillagning. Närings-, hälso- och miljöaspekter behandlas på respektive råvara. Avslutningsvis finns ett kapitel om brödbakningsprocessen som inkluderar bakning med fullkornsmjöl genom skållnings- eller surdegsteknik. Genomgående innehåller kapitlen fakta om:
råvarans ursprung, uppbyggnad och sammansättning
kvalitetskriterier
industriell tillverkning
förvaring, beredning och tillagningsmetoder
miljö och hälsa.
Boken vänder sig i första hand till studenter på högskola/universitet som läser till dietister, kostekonomer, kostvetare, livsmedelsagronomer, livsmedelsingenjörer, lärare i hem- och konsumentkunskap, miljöinspektörer, nutritionister, med flera. Livsmedelsvetenskap ger förutsättningar för grundläggande kunskaper om livsmedel som studenter behöver såväl i sin utbildning som i framtida professioner.
Studentlitteratur 2:2 9789144095677 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Gott skick. Understrykningar förekommer sparsamt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn