Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Att sälja som förlag

 

Sveriges största marknadsplats för böcker

Bokbörsen är sedan 20 år Sveriges största marknadsplats för böcker. Bland våra 3,7 miljoner annonser finns nästan allt som legat på svenska bokhandelsdiskar de senaste hundra åren.


Ert förlag på BokbörsenImage title

På Bokbörsen finns det även en specialanpassad tjänst för förlag, där det tydligt syns för kunden att boken är förlagsny. Vi läser automatiskt in alla era titlar från Bokinfo, och ni prissätter och aktiverar dem med ett par klick. När ni får en order skapas det automatiskt en faktura, och det finns en inbyggd frakttjänst ni kan använda om ni vill. Om du inte vill skicka själv kan du boka leveransen direkt hos din distributör.

Registrera ert förlag på Bokbörsen! Klicka på "Skapa konto" i den blå topplisten på www.bokborsen.se och välj "Jag representerar ett bokförlag", och följ instruktionerna. När du är inloggad kan du bli säljare.

Bättre marginaler

När ni säljer på Bokbörsen förbinder ni er inte till några fasta månadsavgifter, "osåltavgifter" eller liknande, utan betalar endast en låg avgift per bekräftad order. Om kunden skulle ångra sitt köp får ni tillbaka orderavgiften. Er enda kostnad är 9 kr per order + 9% av orderns nettovärde.


Hur visas böckerna?

Kunden skiljer enkelt mellan förlagsnya och övriga böcker i träfflistan. De visas med en avvikande köp-knapp och texten "Direkt från förlaget". Till höger ser du ett exempel.

Försäljning till butik

Om du även anger bokens F-pris kan professionella bokhandlare, med egen butik, handla böcker av dig till förlagspris. Vi kontrollerar så att kunden finns registrerad hos Bolagsverket med rätt SNI-kod.

 

Frågor och svarImage title

En ny försäljningskanal innebär i viss mån nya rutiner, vi har därför ställt samman några tips om hur du enkelt hanterar din försäljning via Bokbörsen. Längst ner finns ett kontaktformulär om du har några frågor eller vill boka ett telefonmöte.

 

Hur prissätter jag?
Kunder jämför ofta priser mellan olika sajter. Vi rekommenderar därför att du inte lägger dig högre än de stora nätbokhandlarna. Tänk på att det tillkommer 62 kr i enhetsfrakt. Enhetsfrakten finns där för att täcka dina kostnader för leverans och eventuell avgift till distributör, men du kan också välja bort enhetsfrakten när du aktiverar en titel, och i stället baka in dina kostnader i bokens pris.


Hur skickar jag?
Antingen packar och skickar du böckerna själv direkt från eget lager, alternativt ber du din distributör ombesörja leveransen till kunden. Enligt våra användarvillkor ska försändelsen skickas inom två vardagar efter fakturering.


Hur fakturerar jag?
När du bekräftar en order på Bokbörsen skapas automatiskt en faktura eller en anmodan om förskott. När ett förskott markeras som betalt skapas automatiskt en kontantfaktura i samma nummerserie som fakturorna. Du behöver alltså inte skapa några fakturor i ditt eget system. Din faktura på Bokbörsen aviseras automatiskt till kunden, som betalar direkt till dig.


Hur hanterar jag min bokföring?
Eftersom dina fakturor på Bokbörsen har en egen nummerserie ska de också bokas som en egen fakturanummerserie. Kopia på din faktura skickas till den e-postadress du använder på Bokbörsen, och kan enkelt skickas vidare till er ekonomiavdelning eller redovisningstjänst.


Vad händer om jag inte får betalt?
Kunden betalar direkt till dig. Du prickar själv av inbetalningar och markerar ordern som betald på Bokbörsen. Ordrar som kunden inte betalat efter förfallodagen skickar du till påminnelse med ett par klick i ordern. Vår inbyggda tjänst för påminnelse/inkasso kostar ingenting att använda. Ansvarig för tjänsten är vår underleverantör Capitum AB, som vi sedan flera år har ett förtroendefullt samarbete med.


Hur betalar jag min orderavgift?
Som säljare på Bokbörsen har du ett s k Säljarsaldo, som du fyller på efter behov. Pengarna du betalar in på saldot hamnar på Bokbörsens klientmedelskonto och är alltså fortfarande dina pengar. När du t ex öppnar en order eller köper en frakt dras avgiften från säljarsaldot. Om du avslutar din försäljning på Bokbörsen återbetalas givetvis saldot.

Vill du vara med i vårt Nyhetsbrev?
Vi skickar minst två nyhetsbrev med boktips varje månad till cirka 200 000 prenumeranter. Boktipsen följer oftast något tema. Vi kommer under våren att lyfta fram böcker från våra säljande förlag, men en förutsättning för att komma med är att du aktiverat flertalet av dina titlar.

Kontaktformulär