Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn

Så köper du


På Bokbörsen köper du enkelt och säkert böcker, serier, skivor och filmer från andra användare. Vi tillhandahåller de redskap du behöver för att genomföra ett problemfritt köp, men själva affären sker direkt mellan dig och den som säljer. Säljaren skickar direkt till dig, och du betalar direkt till säljaren. Öppet köp 21 dagar gäller alltid. Inrikes beställningar till din svenska folkbokföringsadress levereras i de flesta fall mot faktura. Enhetsfrakt om 62 SEK tillkommer på inrikes försändelser oavsett vikt och mått.

Så här går det till:

 

Du beställer

Här kommer du att känna igen dig från "vanlig" e-handel - du söker, lägger i kundvagnen, checkar ut när du är nöjd, och fyller i dina uppgifter. Om din kundvagn innehåller artiklar från flera olika säljare kommer beställningen att delas upp i ordrar som går direkt till respektive säljare. Därefter hanteras varje order för sig, och du betalar för varje enskild order direkt till säljaren.

Observera att du inte betalar i samband med beställning. Vanligtvis kommer en faktura med leveransen, men i vissa fall kan du bli anmodad att betala i förskott innan säljaren skickar.

Säljaren fakturerar

Om du beställer från en svensk säljare till din egen svenska adress, och uppfyller våra villkor för fakturabetalning, måste säljaren fakturera för att få tillgång till din leveransadress. Fakturan skapas med ett enkelt klick, och mejlas omedelbart till dig. Vanligtvis skickar säljaren även med en pappersfaktura i leveransen. Du har 21 dagar på dig att betala.

Detaljer om våra villkor för fakturabetalning finner du under rubriken "Betalsätt: Inrikes faktura" i Bokbörsens köpvillkor.

Betala alltid med fakturanumret som referens i betalningen!

Om säljaren inte fakturerat efter tre vardagar annulleras hela ordern automatiskt, och du får ett meddelande från Bokbörsen.

Fakturan förfaller 21 dagar efter fakturering. Många säljare erbjuder betalning till Bankgiro eller Plusgiro, men ibland är det överföring till säljarens bankkonto som gäller. Betala inte fakturan innan du mottagit leveransen!

Om du fått ett mejl med en betallänk i stället

Om du inte uppfyller kraven för faktura, eller om du aktivt valt att betala i förskott, får du i stället en betallänk via mejl. Inrikes förskott kan du alltid betala direkt till säljarens konto (Bankgiro, Plusgiro, eller bankkonto), och ofta även med Swish och/eller Bokbörsens säkra betallösning för kontokort och PayPal. Utrikes ordrar betalas alltid med kontokort eller PayPal. Säljaren får inte tillgång till din leveransadress förrän du betalat. När du betalar ett förskott anger du ordernumret som referens i betalningen.

Säljaren skickar

Efter fakturering eller mottagen förskottsbetalning har säljaren två vardagar på sig att skicka.

Problem?

Alla köp på Bokbörsen omfattas av vår särskilda ångerrätt "Öppet köp 21 dagar". För detaljerad information om hur du i praktiken genomför en ångring eller reklamerar en utebliven leverans, välj Kundtjänst & Vanliga frågor längst ner på sidan.