-
Svenska tårtmönster. Tårtmassor - Tårtmönster...
Inbunden bok. Svensk Konditori- & Konfektyrtidnings Förlag, Stockholm. 1 uppl. 1931.
Gott skick. Linneklotband. Illustrerad i både färg och svartvitt. 96 moderna tårtmönster med tillhörande specialrecept jämte anvisning på alla förekommande tårtmassor samt fullständig handledning i tårtdekoration. Välhållen. (hemma) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Konditori- & Konfektyrtidnings Förlag, Stockholm 1 -
Larousse Classic Desserts. Traditional, seaso...
Text på engelska. Helklotband med skyddsomslag. Hamlyn 1984. 1350 gram. 255 sidor. Rikt illustrerad med fotografier i färg.
ISBN 600355489
Mycket gott skick. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK600355489 -
Sahne-Torten, Sahne-Gebäck für das tägliche V...
Inbunden bok. Konditorei Verlagsgesellschaft, Mönchengladbach. 1 uppl. 1955. 74 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. text på Tyska. Rikt illustrerad med fotografier i svartvitt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKonditorei Verlagsgesellschaft, Mönchengladbach 1 -
Tårtmönsterboken - 124 st moderna tårtillustr...
Inbunden bok. Mellerstedts förlag, Stockholm. 1 uppl. 1947. 186 sidor.
Gott skick. Klotband enligt bild. Format: 27,5x22 cm. Illustrerad med fotografier i svartvitt samt en färgplansch. Omslaget med "glip" i nedre främre ryggfalsen (se bild 2). (f)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMellerstedts förlag, Stockholm 1 -
Svenskt konditorlexikon 1-2
Inbunden bok. Nordiska Bokförlaget Erdheim & Co, Stockholm. 1 uppl. 1953. 779 sidor.
Mycket gott skick. Två volymer konstläderband. Rikt illustrerad i svartvitt, mest i svartvitt. (öc2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNordiska Bokförlaget Erdheim & Co, Stockholm 1 -
Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2012. 160 sidor.
Nyskick. Boken är helt ny och oläst. (620)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690453
- Titel
- Kockarnas bröd : 48 favoritrecept från flera av Sveriges främsta kockar
- Författare
- Bille, Karin
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 258 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 748 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "En riktigt bra brödbok. Bonus: Ett stycke mjölig historia." M Magasin
"Här får du proffsens bästa brödrecept! Svårighetsgraden är för den som bakar för första gången till den som är van och behöver större utmaningar. Boken för dig som älskar gott bröd!" Matmagasinet
Så mycket brödkunskap i en och samma bok! 16 av Sveriges bästa kockar bjuder på favoriterna ur brödkorgen.
Vad vore ett restaurangbesök utan en välfylld och välsmakande brödkorg i väntan på maten? TÄNK om man kunde få recepten!
I den här bakboken får du just det! 16 av Sveriges mest namnkunniga och prisbelönta krögare, kockar och bagare delar med sig av sina bästa brödrecept, hämtade ur brödkorgen. Bland dem: Fredrik Eriksson (driver Långbro Värdshus, TV-kock, kokboksförfattare m.m.), Karin Fransson (driver Hotell Borgholm, kokboksförfattare, rikskänd expert i radio och TV m.m.) och Gustav Trägårdh (kökschef på Sjömagasinet i Göteborg, Årets kock 2010 m.m.).
Kockarna presenteras i var sitt kapitel där de återger ljuvliga brödminnen, delar med sig av sina bästa brödtips och bjuder på 3 av sina egna recept.
Boken innehåller även en kort avsnitt om brödets historia samt råvarukunskap t.ex. hur mjölsorter, fett och salt påverkar degen allt för att du ska få knäckebrödet så där perfekt tunt och krispigt.
Stilfullt formgiven och illustrerad med läckra brödbilder och snygga svartvita porträtt.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690453 -
Cuisine & Vins de France -préface de Pierre T...
Inbunden bok. Larousse. 1987. 703 sidor.
ISBN 2035060060
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Text på Franska. Rött konstläderband. Tillskrift på försättsbladet. (let1)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLarousse 2035060060 -
Modern fransk husmanskost (förlagsny bok)
Inbunden bok. Ica bokförlag, Västerås. 1 uppl. 2010. 158 sidor.
Nyskick. Klotrygg. Om boken: Fransk husmanskost på nytt sätt. Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och roligt me läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153431664
- Titel
- Modern fransk husmanskost
- Författare
- Cadiou, Yvan
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 158 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 274 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 784 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransk husmanskost på nytt sätt
Den franska husmanskosten utvecklas och förändras. Klassiska franska rätter presenteras här på nya spännande sätt av den kände franske kocken Yvan Cadiou. Arbetet i köket blir stimulerande och roligt med hans recept.
I olika delar av Frankrike har det utvecklats regionala kök med egna rätter. Det bästa av detta har bildat en skatt av fransk husmanskost. Ur den har många av världens bästa kockar och restauranger hämtat kunskap och inspiration till rätter och menyer. Yvan Cadiou vill med den här boken föra den franska husmanskosten till en mer modern och hälsosam nivå. Med bra råvaror behöver inte maten krånglas till.
"Mat är livet och maten har gett mig en nyckel till människors hjärtan", säger Yvan Cadiou. "Vi längtar efter den, arbetar och kämpar för att få den. Men matlagning handlar också om att dela. När maten ställs fram på bordet förstår vi varandra bättre."
Redan som sjuåring hemma i Bretagne hade Yvan bestämt sig för att ägna sig mat. Karriären som professionell kock gick snabbt till Paris och Ritz Hotel och vidare längs Medelhavets kust ända ut till Orient Express Hotel i Portugal. Han har gjort tiotalet böcker och teveprogram både hemma i Frankrike och för BBC.
Ica bokförlag, Västerås 1 9789153431664 -
Bagarnas bästa bröd och bakverk (förlagsny bo...
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 1 uppl. 2013. 175 sidor.
Nyskick. (620)+(ny2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174690552
- Titel
- Bagarnas bästa bröd och bakverk
- Författare
- Swanberg, Åsa
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 255 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hêlain, äppelflarn, tryffel - låt bagarna få fresta med sådant du själv kan baka! Över 100 recept från några av Sverige främsta bagare och konditorer!
Besök några av Sveriges bästa bagerier och konditorier och få recepten på godsakerna. Bakom varje väldoftande bröd finns en bagare, ofta prisbelönt för sin kreativitet och kunskap.
Möt legendaren Jan Hedh, som startat och driver Olof Viktors på en åker på Österlen, och bagaren bakom Riddarbageriet. Få recept på Fabian Flinks Enköpingslimpa och Heléne Johanssons Hêlain. Roy Fares, känd från Go'kväll, delar med sig av fem favoriter och den franske bagarn Sebastien Boudets ger dig recept på tartellete au citron och andra franska läckerheter.
Recepten är i varierad svårighetsgrad. Här finns såväl fantastiska sötsaksskapelser som klassiska matbröd. Här finns också vetebullar, knäckebröd, praliner och wienerbröd. Och mycket mer. Recept för alla smaker och i alla nivåer.
Boken är smakfullt formgiven och illustrerad med en mängd smaklökskittlande foton.
Åsa Swanberg är matskribent och har tillsammans med formgivaren Malou Holm gett ut en rad uppmärksammade kok- och bakböcker: Smaker från Saltå Kvarn, Sweet dreams, Tjejmiddag m m. De gör också tidningen Baka tillsammans.
Ordalaget Bokförlag 1 9789174690552 -
Dessert-, Bage - og Conditorbog
Inbunden bok. Forlaget Ivar, København. 1 uppl. 1953. 372 sidor.
Mycket gott skick. Halvklotband, 26x18 cm. Illustrerad med helsidesplanscher, varav några i färg. Författaren var Chef conditor på Hotel d'Angleterre. Text på Danska. (v30)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForlaget Ivar, København 1 -
Kaffeboken
Inbunden bok. Bra Böcker, Höganäs . 1993. 231 sidor.
Mycket gott skick. Rikt illustrerad i både färg och svartvitt. Tvärformat: 24,5x26. (v70)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171330429
- Titel
- Kaffeboken
- Författare
- Elgklou, Lars
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Bra Böcker, Höganäs 9171330429 -
Herberts kok- och klokbok för ungkarlar med k...
Häftad bok. PKS AB, Nora. 1 uppl. 2003. 112 sidor.
Nära nyskick. Troligen oläst. (v70)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197351636
- Titel
- Herberts kok- och klokbok : för ungkarlar med känsla för det subtila i tillvaron- och för andra kulinariskt begåvade personer / [Carl George Persson]
- Författare
- Persson, Carl George
- Förlag
- Nora : C. G. Persson
- Utgivningsår
- 2003
- Språk
- Svenska
PKS AB, Nora 1 9197351636 -
The Smörgåsbord Cookbook. Over 200 new recipe...
Inbunden bok. Current Books, Inc. A. A. Wyn Publisher, New York. 1 uppl. 1949. 240 sidor.
Mycket gott skick. Blått halvklotband. Dedikation. Aningen nött vid övre kapitäl. (hft30)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCurrent Books, Inc. A. A. Wyn Publisher, New York 1 -
Släng inte maten : ta tillvara allt du handla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 89 sidor.
Nyskick. Illustrerad med fotografier i färg. Om boken: Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från a läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433415
- Titel
- Släng inte maten : ta tillvara allt du handlar
- Författare
- Birgitta Rasmusson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 89 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 403 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prima mat i soppåsen!
100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären.
Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget.
Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det:
* vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt
* vi tror att maten kan ha blivit dålig
* bäst före datumet har gått ut
* vi vet inte vad vi ska göra med resterna
Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att inte äta upp det man hade lagt för sig på tallriken, hellre fick man lägga på lite mindre men ta om flera gånger. Innan bäst före slog igenom tvingades folk använda och lita till sina egna sinnen. De lärde sig också att ta tillvara varenda matrest och förvandla den till nya rätter.
I den här boken väcker Birgitta Rasmusson liv i den delvis bortglömda kunskapen. Efter 25 år som chef för Ica Provkök har hon fått tusentals frågor om mat, de flesta om matens kvalitet. Rädslan för att bli sjuka av det vi äter verkar sitta djupt i människors medvetande och har säkert en gång i tiden varit avgörande för vår överlevnad.
Några av de vanligaste frågorna får här sina svar, men författarens syfte är framför allt att lära ut grunderna och uppmuntra läsarna att använda sig av det sunda förnuftet.
Ica Bokförlag 1 9789153433415 -
Bakelseboken. Moderna bakelseillustrationer m...
Inbunden bok. Litterära verk, Malmö. 1 uppl. 1957. 163 sidor.
Mycket gott skick. Klotryggband med illustrerat omslag, 27,5x21,5 cm. Rikt illustrerad med fotografier i svartvitt. (b7)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKLitterära verk, Malmö 1 -
Smakens fysiologi
Pocketbok. Wahlström & Widstrand, Stockholm. 1963. 172 sidor.
Mycket gott skick. Troligen oläst. Diskret namn på omslaget. I urval och med förord av H. Carlheim-Gyllensköld. (bb5)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWahlström & Widstrand, Stockholm -
Fiskesup och jägarkrydda. (förlagsny bok)
Inbunden bok. Bokförlaget Settern . 1 uppl. 1994. 106 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat laminatband. 24,5x17 cm. Illustrerad med svartvita teckningar av Knud Wang Rasmussen. (fis1+2)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBokförlaget Settern 1 -
Cheddar Gorge: A Book of English Cheeses
Inbunden bok. Collins, London, United Kingdom . 1 uppl. 1937. 181 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Gult klotband. Text på Engelska. Bokens skyddsomslag med tapelagningar och boken klot aningen solkigt. Illustratören är densamma som till Nalle Puh (Winnie the Pooh). (dd2)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCollins, London, United Kingdom 1 -
Konsten att dricka : Nöjsamt och nyttigt att...
Inbunden bok. Wezäta förlag. 1 uppl. 1968. 105 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Illustrerad i svartvitt. (hft48)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKWezäta förlag 1 -
Vi som går vinvägen.
Häftad bok. Allhems förlag, Malmö. 1 uppl. 1966.
Mycket gott skick. Litet format: 15,5x14,5 cm. Illustrerad med fotografier samt en karta. Opaginerad. "Denna skrift har tryckts för utdelning till förlagets vänner anledning utgivning av "Om ni reser till Frankrike". Upplaga 1500 ex. varav 1200 numrerade. detta exemplar so läs mer … läs mer
FRI FRAKT inrikesAllhems förlag, Malmö 1 -
Grilla med Allt om Mat
Inbunden bok. Prisma, Stockholm . 2007. 160 sidor.
ISBN 9189346772!
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Dekorerat laminatband. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Från baksidan: Samla vännerna, tänd grillen och servera vinet, det är grilldags och tid för sommarens bästa sätt att umgås!
2002 kom Grilla med Allt om Mat ut för första gången. Boken blev f läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma, Stockholm 9189346772! -
Glass. Fruktglass, gräddglass, sorbet, cassat...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1989. 191 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rikt illustrerad med fotografier i färg. Namn på försättsblad. (v52)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137097431
- Titel
- Glass
- Författare
- Gosetti, Fernanda - Petersson, Britt
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1989
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1030 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137097431 -
Till bords under 100 år. Recept från tio dece...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Förlagsband med skyddsomslag. Bonniers förlag 1999. 28x21,5 cm. Från omslagets baksida: Boken handlar om hur vi har ätit och lagat mat under 1900-talet, hur våra matvanor förändrats. Berättelsen utgår från hundratals svenska kokböcker och rör sig mellan v läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567292
- Titel
- Dario Fo x 4
- Författare
- Fo, Dario. - Barsotti, Anna - Barsotti, Carlo
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
9100567292 -
Chokladfabriken : Riktigt goda råd, recept oc...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2005. 144 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad med fotografier i färg. (f)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137128337
- Titel
- Chokladfabriken : Riktigt goda råd, recept och ett par provningar
- Författare
- Edestrand, Annika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 200 x 258 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 714 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om vi fick bestämma skulle alla äta minst fem chokladbitar per dag. Då skulle konflikterna bli färre, eftersom choklad motverkar blodsockerfall. Kärleken skulle bli större, eftersom choklad gör att vi känner oss förälskade. Men framför allt skulle vi bli bättre människor, eftersom god choklad kräver att vi stannar upp en stund och bara njuter.Chokladfabriken innehåller det mesta man behöver veta om choklad: hur den tillverkas, dess ursprung och olika smaker. Vi får till exempel veta hur man bäst vårdar choklad i hemmet och varför mörk choklad är som fransk film. Här finns även ett stort antal chokladrecept framtagna av landslagskonditorn Martin Isaksson som driver Chokladfabriken i Stockholm. Det mesta kommer från Chokladfabrikens sortiment, men här finns även nya recept på efterrätter och godis, enkelt uppställt så att alla kan lyckas. Choklad är dagens stora finsmakartrend och chokladprovning växer i popularitet. Sommelieren Maja Berthas tipsar om hur choklad och dryck kombineras rätt. Visste du till exempel att porteröl går utmärkt ihop med 70-procentig mörk choklad? Eller att vitt vin och vit choklad är en sällsynt lyckad kombination. Chokladfabriken är en perfekt presentbok. Med vackra fotografier av Helén Pe har den en given plats på soffbordet. Bokens rika kunskapsdel gör den svår att lägga från sig i läsfåtöljen. Och inte minst har den en receptdel som kräver sin plats på köksbänken, ständigt uppslagen. Chokladfabriken är en bok som gör det roligare att njuta av choklad!
Bokförlaget Forum 9137128337 -
Skåpmat. Recept och redskap som förgyller din...
Nyskick. Dekorerat förlagsband. Andina förlag 2012. 131 sidor. Illustrerad med fotografier i färg. Om boken: En kokbok fylld av inspirerande recept och redskap som förgyller matlagningen både till vardags och till fest. Vår prisbelönta kock Ulrika Forssell och st läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197843249
- Titel
- Skåpmat
- Författare
- Ulrika Forssell - Ulrika Wassén - Johan Brink
- Förlag
- Andina Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 131 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 528 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- VI REAR VÅRT LAGER!DUMPADE PRISER!
En kokbok fylld av inspirerande recept och redskap som förgyller matlagningen både till vardags och till fest.
Vår prisbelönta kock Ulrika Forssell och stylist Ulrika Wassén bjuder på ett 40-tal recept i form av förrätter, varmrätter och desserter - alla komponerade efter nya och gamla köksredskap.
Kuriosa texter om maskinerna och menyförslag till bå
9789197843249 -
Fisk är inga konstigheter. Hemma hos Anders D...
Inbunden bok. Svensk Fisk, Fiskeriverket, Göteborg. 2 uppl. 1997. 117 sidor.
Nyskick. Vi får följa med hem till nio av Sveriges bästa kockar och en av våra duktigaste matskribenter . Här öppnar de dörrarna till sina egna kök och låter oss njuta av underbart goda fisk- och skaldjursrätter. Rikt illustrerad med fotografier i färg. (999) … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSvensk Fisk, Fiskeriverket, Göteborg 2 -
Bord duka dig. Margit Friis´ kokbok
Inbunden bok. Allhems förlag, Malmö. 1 uppl. 1948. 320 sidor.
Mycket gott skick. Halvfranskt band med upphöjda bind på ryggen och övre färgat snitt, 29x22 cm. Illustrerad med fotografier i både färg och svartvitt. Välhållen. (v62)
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAllhems förlag, Malmö 1 -
Mat och dryck i Sverige : litteraturöversikt...
Inbunden bok. Stockholm : LT i samarbete med Inst. för folklivsforskning. 1 uppl. 1980. 437 sidor.
Nyskick. (ly5)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136013536
- Titel
- Mat och dryck i Sverige : litteraturöversikt
- Författare
- Blomqvist, Hans - Institutet för folklivsforskning vid Nordiska museet och Stockholms universitet
- Förlag
- Stockholm : LT i samarbete med Inst. för folklivsforskning
- Utgivningsår
- 1980
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT i samarbete med Inst. för folklivsforskning 1 9136013536 -
En bok sprit : om Sveriges brännerier och spr...
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2005. 126 sidor.
Nyskick. Rikt illustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329096
- Titel
- En bok sprit : om Sveriges brännerier och spritkultur
- Författare
- Örjan Westerlund
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 494 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En bok sprit svenska brännerier
I Sverige är vi erkänt duktiga på mat och dryck. Vi är
också framgångsrika både avseende olagrad vodka och
lagrade godsaker som Grönstedts konjak och Black
Ribbon whisky. Dessa kommer från Vin & Sprit.
Något som inte avhandlats tidigare i en bok är de
mindre tillverkarnas entreprenörsanda. Ute i landet
finns en rad mindre företag som framställer svensk
kvalitetssprit. Det görs sockerbetsrom på Gotland,
maltvodka i Nyköping, det bränns i Roslagen och det
glöder under whiskypannorna hos Mackmyra i Gävle.
Denna bok knyter samman dessa tillverkare och beskriver
dem och deras visioner, var för sig. Till deras
produkter knyter författarna en mängd grundläggande
fakta om sprittillverkning och historia, liksom en god
laddning roliga detaljer om hembränning, ekfat,
råvaror och så några myter.
Kulinarisk historia och spritkunskap i en bok
En bok sprit svenska brännerier berättar om den
unika kultur som svensk snaps bär med sig, inklusive
visor och allt. Boken får läsaren att höja på ögonbrynen,
tack vare detaljer som här samlats på ett ställe.
Till detta kommer en rad recept av Marie Törnblom. I
samarbete med författarna har hon komponerat några
rätter med anknytning till de olika tillverkarna.
Boken är ovanligt nog upplagd i mindre portioner,
utan långa utläggningar om tillverkningsdetaljer etc.
Detta är en modernt designad genomgång av vårt
kulturarv och spirande företagaranda i den kulinariska
spritindustrin!
Rubrikerna på kapitel eller faktarutor:
Träkumla bränneri på Gotland
Roslagens bränneri i Norrtälje
Nils Oscar maltvodka
Mackmyra Whisky, en otrolig historia om en
blivande kioskvältare.
Whiskypannorna i Nöbbelöv, historien om hur
Skåne fick en vänort i Skottland
Ek: Sparbankens, vishetens och vintillverkarens träd
Hembränning puttrande stugor, farliga brygder
och FOA-brännare
Krydda snaps ; inte svårare än matlagning
Spritens råvaror ; vete, potatis, sparris och äpplen.
Om författarna
Författarna är Jerry Lindahl och Örjan Westerlund.
Båda är väl bevandrade i konnässörskunnande kring
destillat, mat och andra lagliga njutningsmedel. De
skrev och fotograferade senast den storsäljande En
handbok choklad som genom sitt lättsamt faktamättade
upplägg har rönt stor uppskattning. Örjan
Westerlund har även skrivit En bok whisky, debutboken
från 2004 som hittills sålt i över 15.000 exemplar,
även den med foton av Lindahl.
Grenadine Bokförlag 1 9185329096 -
The History of Champagne
Inbunden bok. Ebury Press, London. 1 uppl. 1962. 192 sidor.
Mycket gott skick. Klotband med pergamentrygg. "With 8 colour photographs by Percy Hennell, 2 maps and 53 decorations". (v70)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKEbury Press, London 1
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn