-
Rutiga kokboken : grundkokboken för små och s...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 7 uppl. 2006. 751 sidor.
Mycket gott skick. Fint exemplar, tillskrift, lite blekt rygg.............// // Klassisk kokbok, Gjord för att användas varje dag i köket.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153426653
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för små och stora hushåll : över 1500 recept
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 246 mm Ryggbredd 44 mm
- Vikt
- 1792 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Rutiga kokboken är en omtyckt klassiker med en stark kännedom bland svenska folket. Rutiga kokboken är baskokboken som ger svar på det mesta och som innehåller alla grundrecept som behövs i ett hem. Den kom ut första gången 1980 och har under alla år uppdaterats allt eftersom nya matvanor och nya råvaror kommit. Rutiga kokboken har hittills sålt i 832.000 exemplar. Nu kommer den nya, reviderade Rutiga kokboken med ny formgivning, nya recept och nya mattrender!
Här finns 1.500 recept inom alla områden. Recepten omfattar rena basrecept som till exempel steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för att klara vardagens måltider. I samlingen finns recept med alla slags smaker och influenser. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokbokens recept ger näringsriktig vardagsmat och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Alla grundläggande matlagnings-tekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder.
Rutiga kokboken beskriver också alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, charkvaror, grönsaker, rotfrukter, fiskar. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta.
Rutiga kokboken är framtagen på ICA Provkök. Recepten är väl utprovade och maten god och näringsriktig. Ansvarig är Birgitta Rasmusson som i år tilldelats Gastronomiska Akademiens guldmedalj. Ca 500 färgfoton, över 1.500 recept.
Ica Bokförlag 7 9789153426653 -
Nigella - Kort och gott
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2002. 254 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. ............//
Nigella Lawson är en av de mest populära av dagens unga brittiska tv-kockar. Hennes senaste serie läckra matlagningsprogram, Nigella Kort och gott, visas nu även i svensk tv. Nigella får oss att längta till köket med alla dess dofter och läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137120697
- Titel
- Nigella - Kort och gott
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 254 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1008 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson har haft enastående framgångar i England. Hon är en av de bästa och mest inflytelserika av dagens unga brittiska kockar och har sin egen tv-serie, Nigella bites, på Channel 4. Nu är hon redo att erövra våra svenska hjärtan! Nigella Lawson är en livsnjutare, trots att hon förlorat sin familj under tragiska omständigheter. Hennes lyskraft och starka personlighet har tagit den brittiska publiken med storm. När hennes man dog i cancer sörjde hela landet med henne. Man älskar denna vackra, glamorösa och samtidigt vardagsnära kvinna som kan laga mat som ingen annan. Nigella förmedlar en kärlek till kokkonsten och ätandet som får oss alla att längta till köket med alla dess dofter och smaksensationer. Hennes recept är chosefria, originella och enkla att laga till. Nigellas mat är anpassad till dagens livsstil: den går att snabbt dra ihop efter en lång arbetsdag men är också lustfylld att leka fram under veckoslutet tillsammans med barnen och vännerna. Nigella Kort och gott är ljuvlig läsning, rikt illustrerad och lika färgstark som författarinnan själv. Här finns recepten du behöver för tv-kvällen, partyt och bjudmiddagen, samt den ultimata tröst- och skräpmaten. När Nigella Lawson inte lagar mat i tv, skriver hon i Vogue, the Observer och Times Magazine. Hon är författare till två bästsäljande kokböcker: How To Eat och How To be a Domestic Goddess..
Bokförlaget Forum 9137120697 -
Bröd : från när & fjärran
Inbunden bok. Grenadine Bokförlag. 1 uppl. 2012. 288 sidor.
Mycket gott skick. /nära nyskick............// Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditonella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet. De flesta börd är enkla att baka, några kräver mer tid. En del gräd läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186287344
- Titel
- Bröd : från när & fjärran
- Författare
- Magnusson, Magnus
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 243 mm Ryggbredd 35 mm
- Vikt
- 1250 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sverige har det bredaste brödutbudet i världen - över 400 sorter, de flesta med mycket gamla anor. Våra bröd berättar en flertusenårig historia. Varför äter vi till exempel tunnbröd i Norrland och kavring i Skåne? Käckebröd, är det typiskt svenskt? Är det skillnad på mjöl och mjöl?
Bröd från när & fjärran bjuder på såväl traditonella svenska bröd, i alla dess former och smaker, som bröd som under senare år berikat det svenska brödutbudet. De flesta börd är enkla att baka, några kräver mer tid. En del gräddas på spisen, andra kokas, de allra flesta bakas i ugn. till många av recepten ges tips om olika utbakningar, smaksättningar och vad som är extra gott tillsammans med just det brödet. Vissa bröd behöver mogna i några dagar, andra ska ätas nygräddade och ljumma.
Att knåda, forma och grädda deg till ljuvligt doftande bröd är sinnligt, lustfyllt och rogivande. Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Denna bok vill förmedla glädjen i att bjuda på bröd med historia.
Grenadine Bokförlag 1 9789186287344 -
Till vardag och fest
Inbunden bok. 2007. 156 sidor.
Nära nyskick. Spiralbunden..........// Massor av recept som samlats in från medlemmar i Betalnia och från många andra vänner - flera från andra länder.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 159 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Oläst...........// ........Här är en bok full av inspirerande recept till det godaste brödet och den läckraste marmeladen. Läsaren bjuds även på tankar om ingredienser, några personporträtt samt ett par kapitel med goda råd om såväl brödbak som marmeladko läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837838
- Titel
- Bröd och marmelad från Rosendals Trädgård
- Författare
- Monika Ahlberg - Fredrik Frankenberg - Erik Olofson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 663 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Det här är en bok full av inspirerande recept till det godaste brödet och den vackraste marmeladen. En frestande blandning av 120 recept, tankar om bröd och förädlade produkter. Ett och annat personporträtt, ett par kapitel med goda råd i såväl brödbak som marmeladkok får också plats. Med hjälp av tipsen kring val av mjölsort, utbakning och gräddning ger den också kunskap om skapandet av grunden till den bästa smörgåsen, nämligen brödet.
Med tillgång till bär, frukt och frodiga grönsaker bjuds här en härlig stund för alla som liksom jag själv njuter stort av att fylla burkar och flaskor med dessa läckerheter. Vilda eller odlade är av mindre betydelse...
Att sprida brödbakets och marmeladkokets väldoft långt utanför grindarna på Rosendal ser jag som en ärofylld uppgift. För med ett gott bröd och en vacker marmelad kan man gå vart som helst." Monika Ahlberg.
"Trött på barnens blöta skor försökte jag knöla ner tidningspapper från tidningsinsamlingens aldrig sinande drivor. Ut trillade några små tidningsbollar på golvet. Jag tog upp en och såg annonsen 'Bagare sökes'. Det var Rosendals Trädgårdscafé som sökte nya medarbetare. Visst, det var rätt tid för mig att gå vidare. Jag hade lyckan att bli sedd bland många ivriga sökanden, delvis kanske för att jag berättade om min dröm att vilja bygga en stor vedeldad stenugn för att baka det bästa tänkbara brödet i."
Erik Olofson
Prisma 1 9151837838 -
Kockens trädgård - Köksträdgård på liten yta
Prisma 2000. Inbunden förlagsband med skyddsomslag. mycket fint skick. ............... /// I kockens trädgård förenar Terence Conran sin förkärlek för högklassiga ingridienser med sin formkänsla när han visar hur bördiga och vackra köksträdgårdar kan skap läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151837196
- Titel
- Kockens trädgård
- Författare
- Terence Conran
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här förenar Terence Conran sin omvittnade formkänsla med sin förkärlek för trädgårdsodling och högklassiga råvaror och ger oss helt nya aspekter på begreppet köksträdgård! Vi får veta vad som lämpar sig bäst att odla på små ytor, inklusive sådant som hemmakocken alltid bör ha till hands,
t ex kryddörter och andra smaktillsatser som man inte hittar på stormarknaden. Praktiska råd om placering och plantering, växtperioder och odling, liksom skörd, förvaring och användning i köket. Conran går också igenom principerna för hur man bygger upp en köksträdgård och redogör för alla praktiska detaljer. Boken innehåller tjugo lättlagade recept.
Terence Conran är känd som designer över hela världen. Bland hans tidigare böcker kan nämnas Terence Conrans Inredningsbok och Easy Living. Hans köksträdgård på Barton Court i Berkshire förser Conran-restaurangerna i London med färska grönsaker och örter.
9151837196 -
Fru Blomqvists matbok
Atlantis 2008. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick/Nyskick.-------Att berätta om mat är inte bara att skriva om ingredienser och recept. Mat är minnen, människor, landskap.
I Fru Blomqvists matbok, efterföljare till kritik- och publikframgången läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173532457
- Titel
- Fru Blomqvists matbok
- Författare
- Lars Gustafsson - Agneta Blomqvist
- Förlag
- Bokförlaget Atlantis
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 163 x 231 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 478 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att berätta om mat är inte bara att skriva om ingredienser och recept. Mat är minnen, människor, landskap.
I Fru Blomqvists matbok, efterföljare till kritik- och publikframgången med Herr Gustafssons familjebok, börjar berättelserna med något som hände August Strindberg på ett parisercafé den 17 maj 1896 (uppslagsordet Absinth). Här finns också en livlig skildring av hur det är att frukostera med en samtida centrallyriker. Här berättas om frakten av illegalt smör över sjön Norra Nadden i augustinätterna år 1944 och om menyn till Gastronomiska sällskapets 80-årsmiddag för Kung Gustaf den VI Adolf. Här dryftas frågan om hur nunnor är klädda under nunnedräkten, och boken avslutas med en äreräddning av gamla svenska rätter som ölost och ölsupa (uppslagsordet Ölost och andra apokryfiska delikatesser).
Från A till Ö sträcker sig alltså registret i denna underhållande och roliga bok, suveränt illustrerad av Lars Henriksson och med äldre gravyrer ur skilda källor. Åtskilliga läckra recept får läsaren på köpet.
9789173532457 -
Fest Mat för högtid och kalas
Forum 2004. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick. 1530 gram. ...../// Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: "Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137128485
- Titel
- Fest : mat för högtid och kalas
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 432 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 257 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1540 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet. Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker. Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt! Boken är illustrerad med många frestande bilder.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.
9137128485 -
Baka och laga mat i ugnen
ISBN 9781407579177
Parragon 2004. Inbunden, Vadderade pärmar. Mycket fint skick. .... // Inspirerande kokbok med mer än 170 ugnsrecept från alla delar av världen, särskilt utformade för att lätt kunna lagas i hemmet. Alla recepten i boken är lätta att följa och baseras på u läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9781407579177 -
Alltid lite större smak
Inbunden, bra skick. Lite skavd utsida. Recept och inspiration. Du får bland annat höra historien bakom våra mest älskade - Allerum Herrgård, Allerum Präst, Allerum Svecia och Allerum Grevé. Fyra ostsorter som står för hantverk, tradition och allra högst läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163712777
- Titel
- Alltid lite större smak : [recept & inspiration : Carl Jans bästa]
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Tengen, Caroline
- Förlag
- Malmö] : Skånemejerier AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
9789163712777 -
Ostkompaniets Njutningslära
Grenadine bokförlag 2004. Inbunden mycket bra skick/nyskick.... /// Bli en sybarit!
Kan vi alla bli sybariter (njutningsmänniskor)? Kan man lära sig att njuta mer?
Måste man vara gourmand eller måste man vara vinkännare? Självklart kan alla förhöja nju läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185329037
- Titel
- Ostkompaniets njutningslära
- Författare
- Michel Jamais
- Förlag
- Grenadine Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 60 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 1 x 1 mm Ryggbredd 1 mm
- Vikt
- 360 g
- Språk
- Svenska
9185329037 -
Monikas bästa Menyer
Prisma 2006. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick/ Nyskick. ..... /// Monika Ahlberg var med att starta den stora kokbokstrenden med den banbrytande Rosendals Trädgådscafé. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal framgångsrika titlar.
Nu är läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847191
- Titel
- Monikas bästa menyer
- Författare
- Ahlberg, Monika
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 157 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 290 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1026 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Monika Ahlberg var med att starta den stora kokbokstrenden med den banbrytande Rosendals Trädgådscafé. Sedan dess har hon givit ut ett stort antal framgångsrika titlar.
Nu är hon tillbaka med en ny bok där hon samlat sina bästa menyer. Lättlagade och härliga recept för både fest och vardag!
"Jag tycker att det ska vara lätt att laga god mat både till vardags och till fest! Varför inte en trerätters på en tisdag? Eller en vacker och festlig meny på lördagskvällen som imponerar på gästerna utan att det har tagit för mycket tid och kraft i anspråk? Laga temamenyer för barnen, höstens högtider eller andra tillfällen då man liksom bara längtar efter att få laga något särskilt.
I den här boken har jag använt höstens råvaror som inspiration. Vem kan motstå rostade rotfrukter till söndagssteken, spetskål och rödvinssky till torsken, en vild och vacker måltid med renfilé, svamp och saltbakade kastanjer eller en pekannötspaj på Halloween?
Dessutom ger jag tips på hur man kan tillaga en råvara på fyra olika sätt. Här samlas förslag på tillredningsmöjligheter för exempelvis morötter, en ostbit eller paket djupfryst fisk och på olika pizzapålägg och fyllningar för bakad potatis. Det är bara att välja! Bon appétit!"
9151847191 -
Kondisboken. Klassiska svenska caféer och kon...
Bonniers 1996. Inbunden Dek. kartonage i mycket fint skick, skyddsomslag i mycket fint skick. Första upplagan........... /// En nostalgisk bok för alla älskare av den svenska konditorikulturen. Förr hade varje småstad minst 2-3 konditorier. Vart och ett läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100561983
- Titel
- Kondisboken : klassiska svenska kaféer och konditorier
- Författare
- Thulin, Maria - Kindblom, Johan - Lindman, Åke E:son - Walström, Susanne
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
9100561983 -
Baka till fest
Raben & Sjögren 1988. Inbunden, mycket fint skick.140 sidor.................... /// Brita Olhagen har samlat de bästa recepten ur 15 årgångar av ALlt om Mat. Recepten kommer från tidningens egna receptmakare och från läsekretsen, där de ibland gått i arv läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129592097
- Titel
- Baka till fest : de bästa recepten från Allt om mat
- Författare
- Olhagen, Brita - Almers, Stefan - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren
- Utgivningsår
- 1988
- Språk
- Svenska
9129592097 -
Gör din egen goda Isglass
Bonnier fakta 2012. Inbunden i mycket fint skick. Illustrerad.............. /// Isglassar är precis lika magiska som de alltid har varit, och dessutom väldigt lätta att göra hemma i det egna köket. I sin enklaste form är det enda man behöver en kanna nypr läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174242669
- Titel
- Gör din egen goda isglass
- Författare
- Kaldunski, Shelly
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 63 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 300 mm Ryggbredd 52 mm
- Vikt
- 613 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- (Receptbok + 4 formar)Isglassar är precis lika magiska som de alltid har varit, och dessutom väldigt lätta att göra hemma i det egna köket. I sin enklaste form är det enda man behöver en kanna nypressad fruktjuice, några formar, en frys och ett par timmars framförhållning. Och låt dig inte luras att tro att isglas bara är för de små för här finns nya smaker som frestar vuxna smaklökar. Vem kan exempelvis motstå kryddig mango-ingefära, svalkande chai eller en cocktailinspirerad mimosaglass?Den här inspirerande boken innehåller 35 recept och är full av kreativa idéer. Här finns allt du behöver veta om isglassar, från ingredienser till utrustning. Boken innehåller recept på fruktiga smaker som cantaloupmelon, blåbär-citronmeliss och mango-ingefära, för att bara nämna några. I kapitlet om choklad finns det läckra förslag som klassisk fudge, choklad- och vaniljvirvel och mjölkchoklad med banan. Ett annat kapitel bjuder på gräddiga glassar – silkeslen vaniljkräm smaksatt med ingredienser som doftande vanilj, kryddig kanel och tropisk kokos. Och i slutet av boken finns ett antal recept på nya, roliga smakkombinationer, såsom grönt te och granatäpple, champagnedoftande mimosa och gurka-lime-mint.Vare sig du letar efter en söt överraskning till sommarens grillfest, en cool avslutning på cocktailpartyt eller ett naturligt mellanmål till barnen på eftermiddagen, är isglassar en godsak som alltid passar lika bra.Boken säljs tillsammans med fyra glassformar i en presentbox. En suverän sommarpresent!
9789174242669 -
Tea Time a complete collection of traditional...
ISBN 0863181503
1986. Inbunden i mycket fint skick. med skyddsomslag i fint skick.................. /// Illustrerad. Instruktioner för att göra te och massor av recept till bakverk till en äkta afternoon tea. Boken är på engelska. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK0863181503 -
Konditoriet vid Hagatorget under tre århundra...
Jannes hembageri 2009. Inbunden i mycket fint skick........... /// Konditoriet har nu funnits under tre århundraden vid Haga torget i Söderköping och heter idag Jannes Hembageri. Ett modernt konditori med en lång historia. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163347313
- Titel
- Konditoriet vid Hagatorget under tre århundraden
- Författare
- Nilsson, Lars - Jannes hembageri
- Förlag
- Söderköping : Jannes hembageri
- Utgivningsår
- 2009
- Språk
- Svenska
9789163347313 -
GI Gourmet viktminsknig för dig som älskar go...
Ica bokförlag 2010. Inbunden bok i nyskick. mycket fin, ägarsignerad.................. /// Bli en GI-gourmet du också!
Duka upp till fredagsmys, bjud kärestan på intim supé, festa loss med kompisarna, lyxa till det med långfrukost, ordna familjeträff med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434283
- Titel
- GI gourmet : viktminskning för dig som älskar god mat
- Författare
- Lauritzson, Ola
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 590 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bli en GI-gourmet du också!
Duka upp till fredagsmys, bjud kärestan på intim supé, festa loss med kompisarna, lyxa till det med långfrukost, ordna familjeträff med lunchpicnic, samla släkten till sommarbuffé det finns många tillfällen att njuta av festlig och GI-rätt mat!
Med GI-metoden behöver du varken hoppa över måltider eller leva spartanskt för att gå ner i vikt. Vem har sagt att du måste äta pulver för att lyckas? Nej, tänk och gör tvärtom i stället. Om du nu har bestämt dig för att leva nyttigt och bli av med de där irriterande extrakilona så kan du lika gärna passa på att njuta under tiden. I GI Gourmet hjälper vi dig att tillaga goda, lyxiga och nyttiga middagar som passar i alla sammanhang. GI Gourmet betyder äkta matglädje för dig som vill äta hälsosamt och gå ner i vikt, men utan att göra avkall på livsnjutningen.
I boken får du inspiration för alla möjliga festliga tillfällen, från den romantiska parmiddagen till den större middagsbjudningen, tjejkvällen eller studentskivan. Och all mat följer GI-metodens principer om att maximera fettförbränningen och hålla blodsockerkurvor och insulinproduktion i schack. Det är gott, njutbart och helt GI-rätt alltså. Aldrig har det varit roligare att följa GI-metoden.
9789153434283 -
Med smak a Europa
Raben Prisma 1995. Mycket fint skick/nyskick. Inbunden med skyddsomslag. ................. /// Tar oss förbi de vanligaste recepten, de som finns i andra kokböcker, och för oss rakt in i husmödrarnas och krögarnas kök. Känn t ex på dofterna från en mustig läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151826569
- Titel
- Med smak av Europa
- Författare
- Andrews, Birgitta - Angare, Bengtowe
- Förlag
- Stockholm : Rabén Prisma
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
9151826569 -
Chocolate Temptations
ISBN 1842150634
Häftad, mycket bra skick. Text på engelska............Recept på desserter, kakor, pajer och cheescakes. /// Tempt your taste buds and feast your eyes with irresistible recipes and georgeous photographs. Banish all thoughts of skipping dessert and give in läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK1842150634 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
-
Förälskad i olivolja
Di Luca & Di Luca AB 1999. Första upplagan. Inbunden i mycket fint skick/nyskick. ...29x22x1,8cm. Ca 790 gram.......... /// I tusentals år har olivoljan givit hälsa och smak åt de goda köken runt Medelhavet. Den traditionen har nu blivit vår. Allt fler vä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163083108
- Titel
- Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di Luca om vägen till den goda olivoljan]
- Författare
- Di Luca, Fernando - Falk, Lars - Bylund, Lilian - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Di Luca & Di Luca
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
9163083108 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174010572
- Titel
- 500 juicer & smoothies : den enda bok med juicer & smoothies du behöver
- Författare
- Christine Watson
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 158 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 500 juicer & smoothies - den enda bok med juicer & smoothies du behöver
Denna receptsamling är fullmatad med 500 underbart goda juicer och smoothies. Recepten består av både beprövade klassiker och nya varianter med kombinationer av både frukter och kryddor.
Boken lär dig även allt du behöver veta om utrustning, tekniker och råvaror, samt ger dig tips på hur du bäst ska gå tillväga.
Här hittar du allt, från härliga frukostsmoothies och energigivande juicer till hälsosamma detoxer, fettsnåla drycker, milkshakes och barnens favoriter. För festligare tillfällen finns även några "spritiga" blandningar.
Boken har en modern design i ett, "knubbigt", fyrkantigt format med måtten 16x16 cm.
I serien finns även titlarna:
500 cocktails
500 muffins
500 smårätter
500 pizzor & bröd
500 soppor
500 chokladfrestelser
500 kakor
500 italienska rätter
500 sallader
500 pajer
500 grytor
500 asiatiska rätter
9789174010572 -
Bo Hagströms kokbok från mormor till Medelhav...
Ica bokförlag 2009. Inbunden med skyddsomslag.
Nyskick. -----Bo Hagströms bästa recept I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspirat läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153433910
- Titel
- Bo Hagströms kokbok : från mormor till medelhavet
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 252 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 874 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bo Hagströms bästa recept
I Bo Hagströms kokbok hyllas både den traditionella svenska husmanskosten och den lätta medelhavsmaten som älskas av så många. Här möts smakerna sött, surt, salt och beskt i kombinationer som väcker både minnen och inspiration. Med fokus på råvaror av hög kvalitet visar Bo Hagström hur man enkelt kan laga smakrik mat med mindre fett. Den nyttiga medelhavsdieten med olivolja, färska örter och mycket grönsaker präglar många av recepten i boken. Vi får också en djupare kunskap om hur matens kemi fungerar i köket.
Bo Hagströms passion för mat kryddas med färgstarka minnen från många år vid spisen. Vi får känna smaken av både Hildas äggakaka från Österlen och Mussolinis militärkex från Italien.
De läckra matbilderna är tagna av fotograf Tine Guth Linse.
Efter alla mina matresor tar jag nu kappsäcken med mig in i köket. Här dukar jag upp matupplevelser från både mormors skånska kök och den rika matkulturen kring Medelhavet. I min kappsäck finns ingredienser till mat som smakar kärlek, längtan och nostalgi. Den är också fylld med massor av tålamod, för mycket av den goda maten är väntans mat.
Bo Hagström
9789153433910 -
Goda sidorna 34 recept på svenska landskapsrä...
Telemedia 1994. Inbunden, Klotband. 28,5x21,5cm. 513 gram. mycket fint skick.......... /// Bjärn Halling står för urvalet av recepten, efter många år på resturanger som Stallmästaregården, Operakällaren mm är han en av vårt lands mästare i köket. En resa läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163029987
- Titel
- Goda sidorna : [34 recept på svenska landskapsrätter]
- Författare
- Halling, Björn - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm] : Telemedia
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
9163029987 -
Den hemlige kocken det okända fusket med mate...
Ordfront 2007. Inbunden med skyddsomslag. Mycket fint skick, några understrykningar... // Första upplagan......... /// Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste häl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170373152
- Titel
- Den hemlige kocken : det okända fusket med maten på din tallrik
- Författare
- Nilsson, Mats-Eric
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 277 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 151 x 221 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 486 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varje dag kommer det ut mer än en ny kokbok i Sverige. Utgivningen dignar av sensuella citroner, underbara olivoljor och den senaste hälsometoden.
Men vad händer med livsmedlen innan de kommer in i våra kök? Såväl till vardags som till fest sätter vi aningslöst i oss mängder av tillsatser och substitut, lurade av reklamens budskap om hemlagat och hälsosamt.
För myndigheterna är det huvudsaken att livsmedlen inte är direkt hälsovådliga. Sedan är det fritt fram att sälja glass som inte är glass och cider som inte är cider.
Mats-Eric Nilssons väldokumenterade avslöjanden gäller inte bara skräpmat, utan allt från färskpressad juice och butiksbakat bröd till tryffelolja och balsamvinäger, en vanlig vinäger som sötats och färgats med karamellfärg. Den äkta varan är så dyr att den njuts droppvis med pipett.
Med författaren som personlig och engagerad guide berättas samtidigt industrimatens moderna historia. Om de välorganiserade kampanjer som fick motsträviga husmödrar att glömma hur riktig mat lagas och smakar.
Boken innehåller även en uppslagsdel med ett 50-tal olika livsmedel. Hur går fusket med dem till och var kan man hitta de oförvanskade alternativen? Här finns en karta med gårdsbutiker samt en säsongskalender över när man ska äta vad. Sist finns en praktisk guide till alla de 320 förvirrande E-numren. Hur framställs dessa kemikalier och kan de vara farliga för hälsan? Och hur manipulerar de våra smaklökar?
9789170373152 -
Tassajaras brödbok
W&W 1998. Häftad bok i fint skick. --------*** En sensuell och rolig bok om konsten att baka bröd: matbröd, kakor, pannkakor och desserter. Författaren är zenpräst och har varit kock på det zenbuddistiska klostret Tassajara i Kalifornien. Här delar han me läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146172165
- Titel
- Tassajaras brödbok
- Författare
- Brown, Edward Espe
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 150 x 225 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 314 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En sensuell och rolig bok om konsten att baka bröd: matbröd, kakor, pannkakor och desserter. Författaren är zenpräst och har varit kock på det zenbuddistiska klostret Tassajara i Kalifornien. Här delar han med sig av klostrets recept, en varierande rikedom från jordens alla hörn - från det italienska kökets focaccio till tibetanska kornbröd eller grekisk halvah. Nyutgåva.
9146172165 -
Baka med fullkorn
Skandinaviska bokförlaget AB 1988. Nyskick, laminatband............. *** Det är godare och nyttigare. Det hälsosamma köket kan nämligen också mycket väl vara det läckra köket, både till vardag och fest. Så kan man sammanfatta innehållet i Marlis Webers ny läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172561246
- Titel
- Baka med fullkorn
- Författare
- Weber, Marlis
- Förlag
- Gävle : Skandinaviska bokförl
- Språk
- Svenska
9172561246 -
Praliner och blandad konfekt
Ica förlaget 1998. Inbunden i mycket fint skick......... /// Praliner och godsaker är förenade med fest och hör till storhelgernas förväntansfulla pyssel. Vi har samlat de bästa recepten från ICA-kuriren. Recept som täcker allt från avancerad smak och tek läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153419928
- Titel
- Praliner och blandad konfekt
- Författare
- Bager Falk, Hillevi - Rundberg, Jan Ewe - Sjögren, Charlotte - ICA provkök
- Förlag
- Västerås : ICA Förlaget AB
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
9153419928 -
Nya Mat för liv och lust
ISBN 9100568720
Bonniers 2001. Inbunden dek. kart. Mycket fint skick..975 gram.......... /// Nu är den här! Den efterlängtade NYA Mat för liv och lust. En inspirerande och läckert illustrerad kokbok för alla som tycker om god mat ¿ nu omarbetad och utökad med många nya r läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9100568720
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn