-
Mat i Tornedalen – Minnen, recept och reflekt...
Häftad bok. Jure Förlag. 2017. 140 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172236905
- Titel
- Mat i Tornedalen – Minnen, recept och reflektioner
- Författare
- Utterström, Thomas
- Förlag
- Jure Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vad är Tornedalen? Det kan diskuteras. Men alla är överens om att det i varje fall är ett geografiskt område. Kanske annat också.
I boken ligger huvuddelen av Tornedalen i Norrbotten. Tornedalen sträcker sig från Bottenvikens kustland och städerna Haparanda i Sverige och Torneå i Finland vidare upp genom Torne och Muonio älvdalar (i Sverige och Finland). Med viss överdrift går det ända fram till och förbi älvarnas källor in i Norge och slutar alltså vid Atlantkusten.
Men boken är ingen lärobok i geografi. Den har maten som källa. Den förmedlar minnen och funderingar över mat och ätande i svenska Tornedalen för 50 år sedan. Boken innehåller också recept både från den tiden och från våra dagar, från öst till väst. Den påminner om hur mycket som har ändrats genom åren: nya råvaror, nya tankar. Men boken visar också att det som är och det som var fortfarande kan blandas och bilda något nytt.
Boken är alltså en resa i tiden och till gångna tiders mat och kultur. Genom boken följer man med på resan och kan se vad som uppstår när minnen, vetande och fantasi gemensamt får forma resultatet. Resultat som säkert kan förarga en del. Och förnöja andra.
Båda författarna är uppvuxna i Haparanda, och deras matminnen har därför främst sitt ursprung där. Men sina perspektiv har författarna fått av att leva länge, på skilda platser och under olika villkor. Deras minnen – och recept – är både från nära och fjärran, från det som var då och av det som kanske ännu är nu.
Jure Förlag 9789172236905 -
Tårtboken : en idébok om hur du själv kan bak...
Inbunden bok. Stockholm : Unisil. 1994. 126 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163025248
- Titel
- Tårtboken : en idébok om hur du själv kan baka och dekorera annorlunda, och roliga tårtor
- Författare
- Norman, Lisa - Rosvall, Claire - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Unisil
- Utgivningsår
- 1994
- Språk
- Svenska
Stockholm : Unisil 9163025248 -
Citroner
Inbunden bok. Muusmann forlag. 2020. 216 sidor.
ISBN 9788793867505
Mycket gott skick. Boken är på danska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMuusmann forlag 9788793867505 -
Rice & Spice - Rice Recipes from East to West
Inbunden bok. Charles E. Turtles Company, Tokyo ,Japan. 2 uppl. 1958. 200 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCharles E. Turtles Company, Tokyo ,Japan 2 -
Supermat : läkande mat från naturens hjärta
Häftad bok. Supernature Förlag. 1 uppl. 2013. 295 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9788299893831
- Titel
- Supermat : läkande mat från naturens hjärta
- Författare
- Opsahl, John
- Förlag
- Supernature Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 295 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 195 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 958 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Supermat är mat från naturen med naturligt innehåll av högsta koncentration av hälsofrämjande näringsämnen från vår jord.
John Opsahl är livsstilscoach och Nordens ledande expert på supermat. John har coachat människor över hela världen till en bättre livsstil. Nu är han aktuell med boken "Supermat" som ska hjälpa svenskarna att ta kontroll över sin hälsa genom att äta livsmedel med exceptionella näringsvärden och hälsofrämjande egenskaper.
För att vägleda svenskarna till en bättre hälsa släpper nu John Opsahl boken Supermat Läkande mat från naturens hjärta. Boken innehåller en guide till mer än 70 typer av supermat tillsammans med detaljerade beskrivningar av varje råvaras specifika egenskaper. Boken innehåller också 120 inspirerande recept som visar hur du enkelt kan addera supermat till din kost.
Supermat är naturlig mat och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig råkost.
Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter, eller delar av växter. Det kan t.ex. vara valda alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär och ofta också särskilt näringsrika delar av en växt som visar sig vara exceptionellt:
Näringsrika
Lättupptagliga
Biotillgängliga
Supernature Förlag 1 9788299893831 -
Fast Food - Recipes from the World
Inbunden bok. quadrille. 2007. 255 sidor.
ISBN 9781844004539
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. skyddsomslaget något slitet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKquadrille 9781844004539 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781607745860
- Titel
- Fika
- Författare
- Brones, Anna
- Förlag
- Random House USA
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 161 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 171 x 209 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 520 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- Sweden is one of the worlds top coffee consuming nations, and the twice-daily social coffee break known as fika is a cherished custom. Fika can be had alone or in groups, indoors or outdoors, while traveling or at home. A time to take a rest from work and chat with friends or colleagues over a cup and a sweet treat, fika reflects the Swedish ideal of slowing down to appreciate lifes small joys. In this adorable illustrated cookbook, Anna Brones and Johanna Kindvall share nearly fifty classic recipes from their motherlandfrom cinnamon buns and ginger snaps to rhubarb cordial and rye breadallowing all of us to enjoy this charming tradition regardless of where we live.
Random House USA 9781607745860 -
Shark's fin and Sichuan pepper - a sweet-sour...
Inbunden bok. W.W. Norton. 1 uppl. 2008. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780393066579
- Titel
- Shark's fin and Sichuan pepper - a sweet-sour memoir of eating in China
- Författare
- Dunlop, Fuchsia
- Förlag
- W.W. Norton
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 320 sidor
W.W. Norton 1 9780393066579 -
Fisk är inga konstigheter : Version 2 från Sv...
Inbunden bok. Göteborg : Svensk Fisk. 2010. 152 sidor.
Mycket gott skick. spiralband
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163368462
- Titel
- Fisk är inga konstigheter : Version 2 från Svensk Fisk
- Författare
- Thorsén, Agneta - Svensk fisk
- Förlag
- Göteborg : Svensk Fisk
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- Svenska
Göteborg : Svensk Fisk 9789163368462 -
Frisk aptit
Inbunden bok. Max Ström. 2009. 254 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171261502
- Titel
- Frisk aptit
- Författare
- Gordon Ramsay
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2009
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 260 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 1290 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »ett maffigt verk som till största delen innehåller mängder av recept, på allt från hälsofrukostar till nyttig festmat och goda desserter.«
Allt om mat
»...kokboken visar en helt annan och positivare sida av Gordon Ramsay.«
Kristianstadsbladet
Han är känd som den elake kocken som inte tolererar slarv och som räddar dåliga krogar. Men han är också en av världens allra främsta kockar med inte mindre än 12 stjärnor i Guide Michelin på sina krogar i London och New York. Och nu visar han sin okända sida - med enkla, läckra och ekologiska recept.
Du är vad du äter, säger Gordon Ramsay, och bjuder på 125 goda och hälsosamma recept. Han använder fräscha råvaror med lokalt ursprung och visar hur vi kan uppnå mesta möjliga smak genom att tillaga maten på rätt sätt. Här recept och tips för familjens alla matbehov - frukost, lunch, mellanmål och middag. Här finns mat för barnen och tips till grillningen. Och här finns både festmaten och efterrätterna.
GORDON RAMSAY är en av världens allra mest kända kockar. Han driver flera restauranger i London, Franrike och New York. Hans restaurang I Chelsea I London har år efter år belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. Han är också en framgångsrik TV-kock och hans TV-serier visas över hela världen. I Sverige storsatsar nu Kanal 5 på hans nya serier och i samband med bokens utgivning startar en TV-serie med samma namn. I Storbritannien har boken blivit en enorm framgång och har under månad efter månad legat som etta på försäljningslistorna.
»ett maffigt verk som till största delen innehåller mängder av recept, på allt från hälsofrukostar till nyttig festmat och goda desserter.«
Katrin Alström, Allt om mat
»...kokboken visar en helt annan och positivare sida av Gordon Ramsay.«
Mona Rohlin, Kristianstadsbladet
Max Ström 9789171261502 -
Säkra kök ger nöjda gäster : praktisk handbok...
Inbunden bok. Lund : Livsmedel och Hygienkonsultation. 3 uppl. 2004. 240 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163158426
- Titel
- Säkra kök ger nöjda gäster : praktisk handbok i livsmedelshygien för kockar och matlagare inom storhushåll och restaurang
- Författare
- Stenmarck, Björn - Stenmarck, Ella oth
- Förlag
- Lund : Livsmedel och Hygienkonsultation
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Lund : Livsmedel och Hygienkonsultation 3 9163158426 -
Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept o...
Häftad bok. Frankofon Förlag. 1 uppl. 2014. 127 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197856553
- Titel
- Le menu, tack! : råvaror och rätter, recept och restauranger i Provence
- Författare
- Staffan Heimerson
- Förlag
- Frankofon Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 185 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Han är världsreportern. I drygt 40 år har Staffan Heimerson som
utrikeskorrespondent varit placerad i främmande städer på fem
kontinenter och för Sveriges Radio och Aftonbladet skickats i krig och
till kriser.
När han - äntligen - körde ner tältpinnarna djupare och fastare var
det - naturligtvis! - i Provence. Skälen var de givna: vädret,
vänligheten, det vackra landskapet, närheten till fascinerande
metropoler - och MATEN!
Heimerson började 1982 skriva om sin hobby, mat och krogar, och gav ut
en serie med titeln 102 krogar i Det blev Paris och Rom, Fjärran
Östern, New York, London och Stockholm. Tillsammans med stjärnkocken
Richard Nilsson skrev han senare Kastrullresorna med kåserier och
recept.
Nu är han strax klar med Le Menu, tack. Råvaror och rätter. Recept
och restauranger. I Provence. Han söker upp sina läckraste
producenter. Han njuter av att bära hem korgar med persikor och
kronärtskockor, getostar ystade i granngården, ängssyra och anklever,
korvar smaksatta med blåbär och ostron odlade i Medelhavet. Och med
entusiasm odlar han oliver och lavendel.
Han äter på billiga krogar - och dyra. Varje måltid hemma i Villa
Dallas diskuteras i detalj. Vinet flödar.
Har han något viktigt att säga?
Ja. Köp den här boken!
Frankofon Förlag 1 9789197856553 -
Klassiker
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2002. 96 sidor.
Gott skick. Smutstitelbladet bortrivet
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153423621
- Titel
- Klassiker
- Författare
- Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 720 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Klassiker är matens greatest hits!
För inte så länge sedan förekom de ofta på restaurangernas menyer, innan allehanda nationella köks genombrott och mer eller mindre lyckade hopkok under etiketten cross-kitchen. Men klassikerna är inte döda. De vilar sig bara. Snart är de tillbaka på de vita dukarna i sobra restaurangmiljöer. Klassiker är klassiker för att de är så bra. Dessutom har klassiker ofta en spännande och färgstark historia. Klassiker är kökens och matbordens topplista. Kokboken presenterar ca 50 recept i bild och med en inledande text som berättar rättens historia och någon anekdot som hör receptet till. Ca 45 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9789153423621 -
Hare krishna book of vegetarian cooking
Inbunden bok. 1990. 318 sidor.
Mycket gott skick. Inklistrat papper som döljer namnteckning
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780902677074
- Titel
- Hare krishna book of vegetarian cooking
- Författare
- Adiraja Dasa
- Utgivningsår
- 1990
- Omfång
- 318 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- English
9780902677074 -
Kalle Ankas kokbok
Inbunden bok. Egmont Kärnan. 1 uppl. 1994. 45 sidor.
Mycket gott skick. Namnteckning i kulspets
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177071846
- Titel
- Kalle Ankas kokbok
- Författare
- Moëll, Louise - Walt Disney Company
- Förlag
- Egmont Kärnan
- Utgivningsår
- 1994
- Omfång
- 45 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 322 g
- Språk
- Svenska
Egmont Kärnan 1 9789177071846 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174610826
- Titel
- Amarone och vinerna från Valpolicella
- Författare
- Thomas Ilkjær
- Förlag
- Lind & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 260 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 235 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 954 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Svenskarna har under de senaste tio femton åren tagit Amaronevinerna till sitt hjärta. Få druvdrycker är lika välkända på våra breddgrader som detta kraftfulla och unika vin. Men trots populariteten är det långt ifrån alla som känner till att det finns en mängd olika typer av Amarone.
I den här boken gör vinskribenten Thomas Ilkjær en djupdykning i Valpolicelladistriktet och berättar förutom om alla olika Amaronestilar även om syskonvinerna Valpolicella, Ripasso och Recioto della Valpolicella.
Följ med på en resa till kullarna mellan Verona och Gardasjön och lär känna området, alla de lokala druvsorterna och Amaronevinernas unika tillverkningsmetod och speciella historia.
De bästa och viktigaste producenterna avhandlas ingående i egna avsnitt och det finns information om ytterligare en lång rad vinhus - från de stora kooperativen till de små familjegårdarna.
Ilkjær beskriver levande de olika Amaronestilarna på ett sådant sätt att det blir lätt att hitta nya favoriter, vilket tillsammans med bokens kartor, faktarutor och ordlista gör detta till en perfekt guide för alla Amaronefantaster och vinintresserade.
THOMAS ILKJÆR är dansk vinexpert med Italien som specialområde. Han är skribent för bland andra Dina Viner, Livets Goda, Vinbladet och Gastro, har utkommit med flera böcker om vin och arbetar för Vinkällans Dryckesutbildningar. Sedan 2005 är Ilkjær bosatt i Sverige tillsammans med sin fru.
"Amarones [...] och Valpolicellas många vinmakare behandlas kunnigt och roande av Ilkjær. Och så inspirerande att jag lockades att öppna en flaska under läsningen"
Anders Fagerström, Sydsvenskan
"Inte ens i Italien finns en sådan omfattande bok om Amarone. Läs och fascineras [...] en klassiker har fötts"
Carlo Merolli, Vinbladet
"Ilkjærs bok är inget mindre än utomordentlig [...] Det är svårt att komma på någonting mer man kan önska sig att veta om Amarone"
Vinsiderne.dk
Lind & Co 9789174610826 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176948545
- Titel
- Västgötska gårdsbutiker & kaféer
- Författare
- Ann-Kristin Lindh
- Förlag
- Isaberg förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 255 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 812 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det Västergötland där stenåldersmänniskor för tusentals år sedan trampade upp stigar på den bördiga slätten eller sökte sin jaktlycka längs sjöarnas stränder, bjuder idag besökare på en sällsam samling av gårdsbutiker & kaféer.
Följ med till herrgård och sommarslott, till sedan länge övergivna gårdar och bortglömda torp. Lär känna dess invånare och smaka på vad de har att erbjuda. Känn hur historiens vindar sveper över landskapet där du går.
I Västgötska gårdsbutiker & kaféer får vi möte människor som tagit tlilvara på det som tiden lämnat åt sitt öde och förvandlat det till något levande och äkta.
Resan kryddas med en härlig blandning av recept.
En ny titel i serien "På resa genom Sverige", den första "Halländska gårdbutiker & kaféer" kom våren 2011 och vann förstapris i Svenska Måltidsakademins tävling.
Isaberg förlag 9789176948545 -
Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk f...
Inbunden bok. Fri Tanke. 2021. 266 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189139985
- Titel
- Matens filosofi : Hur du blir en filosofisk foodie
- Författare
- Lagerlund, Henrik
- Förlag
- Fri Tanke
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 266 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 143 x 216 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 510 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten vi äter har en enorm påverkan inte bara på oss själva utan också på andra människor. I globaliseringens tid har våra individuella matvanor blivit en brännande etisk fråga.Hur förhåller sig maten vi äter till dess produktionsvillkor? Hur kan vi på ett trovärdigt sätt relatera våra dagliga livsmedel till stora frågor som mänskliga rättigheter, svält och djurens rättigheter, men också arbetsvillkor, klimatpåverkan och GMO?I Matens filosofi introducerar filosofiprofessor Henrik Lagerlund ett nytt sätt att se på mat och våra matval i dess etiska aspekter. Boken erbjuder läsaren verktyg till att både njuta av maten och aktivera tanken, samt en insikt om att de val vi gör i butiken och på restaurangen kan förändra världen.
Fri Tanke 9789189139985 -
The Monocle Guide to Drinking and Dining
Inbunden bok. Gestalten. 2016. 400 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783899556681
- Titel
- The Monocle Guide to Drinking and Dining
- Författare
- Monocle
- Förlag
- Gestalten
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 400 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 270 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1461 g
- Språk
- English
- Baksidestext
Ytterligare författare: Monocle,
Gestalten 9783899556681 -
Kökshjältar : bästa hjälpen i förskoleköket
Inbunden bok. Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan. 2012. 222 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197946018
- Titel
- Kökshjältar : bästa hjälpen i förskoleköket
- Författare
- Linder, Jens
- Förlag
- Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 251 x 266 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 1051 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi har valt att döpa vår kokbok till Kökshjältar av den enkla anledningen att alla de kvinnor och män som står i köken och lagar god mat till en massa barn är just hjältar i köket!
Att jobba som förskolekock är ett otroligt viktigt och förhoppningsvis roligt jobb! Men ibland kan man behöva lite inspiration på vägen.
Det är inte alltid så lätt att hålla gnistan vid liv när man står där själv bakom sina kastruller och skärbrädor, och avdelningarna är fulla med hungriga barn och pedagoger. Vi vill hjälpa dig på vägen med nya recept, vackra bilder att låta dig inspireras av, matnyttig information kring närings-
ämnen, och lite glada tillrop mellan varven.
Vi som har skrivit boken är Karolina Sparring, kock på förskola, cateringkock och kokboksförfattare, som hämtar sin inspiration från medelhavsländerna och Jens Linder, kokboksförfattare och matskribent i bland annat DN med en förkärlek för långkok.
Måltidsakademiens Förlag i Grythyttan 9789197946018 -
Coming home to sicily - seasonal harvests and...
Inbunden bok. Sterling Epicure. 2018. 311 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781402787836
- Titel
- Coming home to sicily - seasonal harvests and cooking from case vecchie
- Författare
- Winslow, Kate
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
Sterling Epicure 9781402787836 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK9789163990922
-
Grönsakskärlek : vegetariskt, alkaliskt, raw...
Inbunden bok. Lifevision AB. 1 uppl. 2014. 216 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198056419
- Titel
- Grönsakskärlek : vegetariskt, alkaliskt, raw food
- Författare
- Haglund, Karin
- Förlag
- Lifevision AB
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 216 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 226 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För dig som vill upptäcka den gröna kostens kraft!
I Grönsakskärlek vill jag, liksom i min tidigare bok Karins Gröna Värld, inspirera till en grönare livsstil. Att helt enkelt äta mer grönt och framförallt mer alkalisk mat. Mat som är nyttig, renande och stärkande för hela dig samtidigt som den är himmelskt god. Raw food är basen i receptsamlingen, men du hittar även några delikata recept på skonsamt tillagad vegetarisk mat.
Recepten är både gluten-, mjölk- och sockerfria och baseras på rena livsmedel som grönsaker, frukt, bär, bönor, linser, nötter och frön. Jag vill visa hur enkelt du kan kombinera ihop en kost som stärker din egen och hela familjens hälsa på ett sätt som fungerar hela året om.
Nyttiga gröna recept för alla tillfällen varvas med fakta om bland annat alkalisk kost, raw food, detox, viktminskning samt säsongs- och pH-guider. Jag delar också med mig av mina allra bästa praktiska tips på hur du får till en hälsosam kost och livsstil i din vardag.
Så läs och låt dig förföras av mat som är bra för dig. Förälska dig i grönsaker och allt annat gott och nyttigt som du kan unna dig ...
Karin Haglund är hälsocoach, kostrådgivare och personlig tränare med en stor passion för raw food och en sund livsstil. En holistisk syn på hälsa helt enkelt.
”Tack Karin för att du inspirerar Sverige att leva grönare. Boken gör det verkligen lätt att älska grönsaker”. – Catherine Hirota, rawfoodmiddagar.
”Ännu en bok där Karin delar med sig utav sin kärlek till grönsaker, frukt och annan mat som gör dig mer frisk och levande. En handbok som ger din kunskap, tips, recept och tonvis med inspiration hur du kan må som en strålande stjärna i ditt liv” – Erica Palmcrantz Aziz, författare & raw food-inspiratör.
Lifevision AB 1 9789198056419 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198041187
- Titel
- Lätt, lågt och läckert
- Författare
- Viktväktarna
- Utgivningsår
- 2019
- Språk
- Svenska
9789198041187 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789127354043
- Titel
- Ät mej
- Författare
- Richard Waje - Bi Ericksson
- Förlag
- Natur och Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1635 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med intressanta bilder och texter om de olika fiskarna och mer än 80 aptitretande recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör.
Detta är en hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Alla dessa läckerheter finns med: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring.
Ät mej riktar sig till fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok.
Populärutgåva.
Richard Waje är köksmästare på Brasseri Lipp i Göteborg och dessutom djuphavsfiskare. Han svarar för bokens recept och för fiskpresentationer.
Bi Ericksson har skrivit texten.
Natur och Kultur 2 9789127354043 -
Skåne - möten, mat, människor
Inbunden bok. Isaberg förlag AB. 1 uppl. 2017. 180 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176949580
- Titel
- Skåne - möten, mat, människor
- Författare
- Norin, Elisabet
- Förlag
- Isaberg förlag AB
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 180 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 750 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken är en egensinnig kärleksförklaring
till Skåne. Den är ett bra samtal över ett matbord,
en reseguide till ett landskap präglat av mat och
människor. Den bjuder på en rad ögonblicksbilder
som bildar en rad punkter på en kurva, ur historien
in i framtiden. Skåne har starka odlings- och
mattraditioner – betor och pantofflor, äggakaka
och gåsamiddag – men här finns en pågående
dynamik som sätter traditionerna i rörelse.
De personer du möter i de här berättelserna
skapar denna rörelse genom att skruva arvet och
ladda med nytänk, engagemang och passion. De
bjuder till bords, på sig själva och på sin vackraste
plats på jorden: familjen Biärsjö på Hallongården,
korvmadammerna Veronica och Maria, Putte på
Flinckmans, Martin och Emma på Hörte, Andreas
och Jane på @lantis och egensinnige kreatören
Jörgen på Lyran för att bara nämna några.
Smaker och dofter, samtal och möten blommar i ett landskap som har personlighet och karisma, vare sig det är
vita sandstränder, böljande fält, tuffa städer eller skogklädda åsar. Det är en bok som bjuder in till såväl landsbygd som till global stad, till dem som lever och verkar här.
Författare Elisabet Norin och fotograf Claes Hall, en inflyttad och en infödd skåning, tar läsaren med på en ovanlig och lustfylld läsning runt kända och okända platser. Boken är även en praktisk guide för dig som undrar vad du ska göra och vart du ska åka i Skåne.
Isaberg förlag AB 1 9789176949580 -
Dragsholm slot - Fra fjord till fjord, till...
Inbunden bok. Politikens forlag. 1 uppl. 2010. 269 sidor.
ISBN 9788756793247
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPolitikens forlag 1 9788756793247 -
Husman : traditionell mat för moderna människ...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2011. 192 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174013634
- Titel
- Husman : traditionell mat för moderna människor
- Författare
- Johan Åkerberg - Sara Bang-Melchior
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 275 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 908 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Husman tar dig med på en spännande utflykt i din egen mathistoria. Du kommer att upptäcka att maten som farmor lagade passar utmärkt även för dagens moderna svenskar. Från kalvrulader, raggmunk och gravad lax till ostkaka, flädersaft och fattiga riddare boken innehåller recept på allt det man förknippar med svensk mattradition.
Husmanskost är gott och näringsrikt. Att laga mat ur den egna traditionen är också intressant för den som vill ta till vara lokalt producerade råvaror på bästa sätt. Här finns mycket att lära om hur man utvinner de naturliga smakerna och lagar varierad kost.
Husman innehåller nästan 150 recept på allt från kött- och fiskrätter till desserter, drycker och tillbehör som saltgurka och rotmos en oumbärlig bok för såväl nybörjaren som den mer erfarna kocken!
Format: 203 x 276 mm
Fler titlar i samma serie:
Grilla
Choklad
Muffins
Bröd
Tukan Förlag 1 9789174013634 -
Njuta : marmiterna, gastronomin och måltiden
Inbunden bok. Millhouse Förlag. 1 uppl. 2021. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185759118
- Titel
- Njuta : marmiterna, gastronomin och måltiden
- Förlag
- Millhouse Förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 248 x 327 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1592 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I världsfinalen av Gourmand World Cookbook Award 2022 har NJUTA utsetts till världens bästa bok i klassen Food & Drink. Detta i konkurrens med böcker från över 60 länder.NJUTA har vunnit i kategorin Livsstilslitteratur i Årets svenska måltidslitteratur 2021.Motiveringen: Marmiterna är en grupp matglada skåningar som snart i 50 år träffats för att laga mat, resa, äta och verkligen njuta av generös köksglädje. Festliga essäer av matkändisar varvas med aptitretande recept och lockande reseskildringar. Så klart läsaren blir sugen!NJUTA har fått pris från Gourmand Awards 2021 i klassen Food & Drink - och går vidare till den internationella tävlingen."Den perfekta boken för seriösa hemmakockar. En inspirationsbok som med avstamp i gastroföreningen Marmiterna berättar om matlagning, middagar och resor. Dessutom medverkar ett flertal kända matprofiler, däribland Niklas Ekstedt och Tina Nordström, i personliga essäer." SVENSKA DAGBLADET En inspirationsbok för alla som gillar mat och matlagning. Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat & vinresor och inte minst fina krogupplevelser. Marmiterna i Helsingkrona är en gastronomisk förening med tjugofem verkligt matlagningskunniga herrar, proffs såväl som amatörer. Med föreningens snart 50-åriga verksamhet som utgångspunkt görs i boken en fördjupning inom två huvudområden; Gastronomin och Måltiden. Gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Landningsplatsen måltiden, målet och tiden, med alla dess sociala och sinnliga aspekter. En inspirationsbok om att NJUTA i kök och vid bord. Berättelser, erfarenheter och upplevelser i essäform, kompletterade med berättelser av flera av Sveriges största matprofiler som Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt om gastronomin och måltiden. Dessutom med välkända gästskribenter från olika delar av den gastronomiska världen. En inspirationsbok, inte en kokbok. Inte heller en lärobok, men en bok med så mycket lärdom. Kort sagt, en intressant bok om riktigt god mat, inspirerande matlagning och glada måltider. Full av läckra bilder.Ur innehållet: Marmiterna En gastronomisk förening är född Köksmästare för en kväll På resa med Marmiterna. Med kärlek till köket Gastronomin Frantzén gastronomisk historia Bland stjärnor och tapas I El Bullis fotspår Från gurkskivor till granskott Angus, Wagyu och Limousin Havets rikedom och dess årstider Växtrikets magi, naturens energi Att prova kaviar Världens dyraste rödvinssås Mise en place att förbereda matlagning Måltiden Långlunchen den perfekta måltiden Minnen från Nonnas kök Hyllning till familjemåltiden Från jord till bord Att bedöma en krog Duka för måltid Serveringens viktiga tumregler Mat och vin i symbios Alternativa måltidsdrycker La Grappa.Sagt om boken:ÅRETS GASTRONOMISKA UPPLEVELSE! Titeln på detta praktverk är så passande. Denna bok tar oss till krogen på ett nytt och väldigt inspirerande sätt. Det är inte en kokbok signerad kända kockar. Det är en fullmatad bok med njutning kopplad till matlagning, dryck och krogupplevelser. FEMINA "En antologi med texter om mat, dryck, resor, krogar. Här ryms personliga berättelser av t.ex.Tareq Taylor, Niklas Ekstedt, Tina Nordström och många fler. En högst njutbar bok att bläddra i och läsa där det faller en in". ALLT OM VIN "En bok som slår ett slag för måltiden som den viktiga samlingspunkten, om konsten att njuta god mat med alla sinnen och en fin dokumentation av en nästan 50-årig förening som verkar vara i högform. Här finns inga recept, men inspirationen flödar ändå från boksidorna och det mycket rika bildmaterialet". BIBLIOTEKSTJÄNST "En verkligt fin bok för alla som gillar mat och matlagning. Antologiupplägget är mycketintressant. Befriande med en riktig gastronomisk bok som inte fokuserar på recept utan helt på att njuta". NEWS55 Njuta är ingen kokbok utan fylld av fina essäer om matens historia och utveckling. Författarna har lyckats hitta en röd tråd där filosofiska tankar, smakminnen och personliga upplevelser bakas ihop till en bok att helt enkelt njuta av. GOURMET En imponerande manifestation. I denna bok manar Marmiterna till ständigt nya strävanden mot en förståelse av gastronomin och måltiden som en konstnärlig spegling av människan. KARSTEN THURFJELL, Gastronomiska Akademien. Inspirerande läsning om matlagning och den kunskap som kommer ur att arbeta i ett kök tillsammans, och att dela gemensamma måltidsupplevelser. RICHARD TELLSTRÖM, måltidsforskare. Njuta / / en kitchen table book. Den är en hyllning till gemenskapen och gastronomin. I många och lagom långa texter, antologier, berättas det om upplevelser inom matlagning, mängder av middagar, restaurangbesök, mat- och vinresor och lite till. En bok att inspireras av, att njuta av helt enkelt. TASTE MAGAZINE
Millhouse Förlag 1 9789185759118 -
Vegan Bowls for Vegan Souls
Inbunden bok. Smudge Culinary Travel Publ. 2017. 265 sidor.
ISBN 9780646971087
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKSmudge Culinary Travel Publ. 9780646971087
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn