-
Gourmet´s Weekends. Seasonal Menus and Recipe...
Inbunden bok. Condé Nast Books Random House, New York. 1 uppl. 1995. 224 sidor.
ISBN 0679445684
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. "...20 casual menus in all, each packed with seasonal goodness. Plus, 150 additional recipes make substitutions a snap. Many dishes can be made in advance, and some of them can even bemade in 45 minutes or less!" … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCondé Nast Books Random House, New York 1 0679445684 -
Italia Italienska specialiteter Culinaria
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2000. 496 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829046916
- Titel
- Italia Italienska specialiteter Culinaria
- Författare
- Eugenio Medagliani
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 496 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 276 x 320 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 3220 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829046916 -
Kokbok på köksmästarnas vis
Inbunden bok. Västerås : Ica bokförl. 1984. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153408675
- Titel
- Kokbok på köksmästarnas vis
- Författare
- Westerdahl, Dan - Abrahamsson, Sverker
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9153408675 -
Nils Emil i skärgården : mina bästa recept
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153427246
- Titel
- Nils Emil i skärgården : mina bästa recept
- Författare
- Nils Emil Ahlin - Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 11 mm
- Vikt
- 482 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Krögaren Nils Emil Ahlin visar i den här boken hur man lagar traditionell svensk husmanskost på ett enkelt och begripligt sätt. Det är en praktisk bok som ändå ger läsaren en möjlighet att drömma sig ut i den svenska sommarskärgården.
Ica Bokförlag 1 9153427246 -
Sill & nubbe : en svensk ritual : hemkryddat...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2004. 96 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153424417
- Titel
- Sill & nubbe : en svensk ritual : hemkryddat brännvin, mat och snapsvisor
- Författare
- Jan Gradvall
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 248 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 458 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Västerbottenpaj med löjrom, Små gubbröreomeletter, Härliga smörrebröd. Potatis- och prästostsnibbar med kräftor. Om
det vattnas i munnen finns det i denna bok lika gott med immiga drycker att skölja ned läckerheterna med. Förutom 25 matrecept finns 25 recept på olika gammalsvenska sätt att göra hemkryddat brännvin. Smaka på snaps gjord av smultron, nypon och päron. Och givetvis klassiska snapskryddor som johannesört, anis och malört. Sill & Nubbe traditionen, med snaps, mat och visor är en svensk ritual som gått i arv i generationer. På medeltiden kallades skålceremonin och de tillhörande visorna för minnesdrickande. Den här boken friskar upp och bevarar sådana minnen för livet. Dessutom 25 utvalda snapsvisor. Ca 50 färgfoton. Utk. mars.
Ica Bokförlag 1 9153424417 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 916312761X
- Titel
- Enkelt och gott : [lättlagade recept från Sveriges främsta kockar]
- Språk
- Svenska
916312761X -
Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerh...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2010. 156 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026466
- Titel
- Fina feta fiskar : omega 3 och havets läckerheter
- Författare
- Desser, Klara
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 288 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 830 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Undersökning på undersökning visar hur nyttigt det är med omega 3-fett som finns i fet fisk. Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Och här är kokboken - kanske årets viktigaste hälsokokbok!
"I denna bok bjuder jag på ett varierat och smakfullt sätt att servera lax, sill, sardiner och makrill. Det blir både traditionellt svenska rätter och många recept med smak från Medelhavet och Asien."
De flesta är väl medvetna om fördelarna med att äta fisk, och speciellt den feta fisken, flera gånger i veckan.
Det talas om omega-3 och vad de nyttiga fetterna gör för vår hälsa och vår förmåga att tänka och orka.
Tyvärr tycker nog många att det är svårt att göra det hela varierat och ibland även tillräckligt tilltalande. Men det finns ju så många olika sätt att variera sig - och fler fiskar än lax att använda sig av. Det handlar om olika sätt att tillaga i ugnen, variera med kryddor, täcken, grönsaker. Att göra sallader, soppor, grytor. En sill kan man lägga in, grava, steka, grilla, ha på mackan och i matsäcken.
Makrillen kan man köpa färsk och göra ett paket av till ugnen. Eller så tar man den smidiga burken och får en nyttig och snabb lunchrätt. Det samma gäller sardinen.
I boken bjuder Klara Desser på sallader, soppor, grytor och ugnsbakad fisk med olika täcken och såser. Det blir sill att lägga in, grava, koka, steka och grilla. Makrill och sardiner att ha på mackan eller ta med på utflykten. Den populära laxen kan vi sedan koka in, grava och steka hel. Dessutom äta rå, grilla på spett, ha till vardags och till den finaste festen.
Förutom detta kan man få sig till livs olika såser och smidiga tillbehör, anpassade för olika behov. Slutligen är den feta fisken väldigt vacker på bild!
Boken innehåller cirka sjuttio recept på lax, sill, sardin och makrill.
Norstedts 1 9789113026466 -
Fisk och skaldjur: från kummel och scampi til...
Inbunden bok. Berlin : Feierabend. 2004. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 3899852400
- Titel
- Fisk och skaldjur: från kummel och scampi till svärdfisk och kaviar : från rensning och styckning till grytor och pannor
- Författare
- Jaros, Patrik - Beer, Günter - Samuelsson-Brown, Lena
- Förlag
- Berlin : Feierabend
- Språk
- Svenska
Berlin : Feierabend 3899852400 -
Italienska smårätter
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 124 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151836025
- Titel
- Italienska smårätter
- Författare
- Bosse Eriksson - Livia Sennis
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 496 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italienska smårätter är sådana små praktiska och välsmakande anrättningar som fungerar som förrätter, drinktilltugg, lunch och inte minst som ingående i en italiensk buffé. Recepten ackompanjeras av lustläsning om till exempel parmaskinka, balsamvinäger (den exklusivaste kostar ca 500 kr per deciliter), olivolja, hemligheten med den napoletanska bondpizzan och parmesanost (tillverkningen fulländades för sju hundra år sedan!).
Livia Sennis, svensk-italiensk journalist och Bosse H Eriksson, fotograf, frilansar från Verona, Italien sedan sexton år tillbaka med inriktning på italienska livsmedelsprodukter, heminredning, mat och vin.
Prisma 1 9151836025 -
Sushi
Inbunden bok. Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln. 160 sidor.
ISBN 9783625113263
Mycket gott skick. Tysk upplaga. Ur baksidestext. "...Der bekannte Sushi-Meister Koji Asao führt Sie ein in die stilvolle japanische Esskultur und interpretiert in diesem Buch die Klassiker der japanischen Küche, Ob-Maki-Sushi, Oshi-Sushi,oder Nigiri-Sushi...". … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNaumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln 9783625113263 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9127046435
- Titel
- Nilson-Key/Tour de france
- Författare
- Nilson-Key
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1990
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
Natur & Kultur 1 9127046435 -
Hvidlögs Bogen. 100 Internationale opskrifter...
Häftad bok. Könemann Verlagsgesellschaft mbH., Köln. 2000. 128 sidor.
ISBN 3829048238
Nära nyskick. Dansk upplaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKKönemann Verlagsgesellschaft mbH., Köln 3829048238 -
Äpplen : en god svensk historia
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1998.
Mycket gott skick. Namn och årtal på försättsbladet. I övrigt mycket gott skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100569712
- Titel
- Äpplen : en god svensk historia
- Författare
- Lithander, Kråke - Bergström, Pelle - Triberg, Annica
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100569712 -
Krydda med hjärtat : 142 sätt att smaksätta b...
Inbunden bok. Staffanstorp : Jimson. 2001. 133 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Liten reva ca 8 mm i omslagets överkant. I övrigt nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163114496
- Titel
- Krydda med hjärtat : 142 sätt att smaksätta brännvin
- Författare
- Olsson, Solweig - Olsson, Jimmy
- Förlag
- Staffanstorp : Jimson
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Staffanstorp : Jimson 9163114496 -
Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla...
Inbunden bok. Libris förlag. 2005. 297 sidor.
Mycket gott skick. Recensionsex.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171957480
- Titel
- Brödglädje : en annorlunda receptbok för alla som bryr sig om
- Författare
- Anna Braw - Mannberg - Karlsson
- Förlag
- Libris förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1076 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Alma bakar aldrig efter recept. Jesper skriver egna. Regina och Wainy kavlar och gräddar medan folk tittar på. Andrew tar på sig förklädet och experimenterar. Sifi blandar deg i en balja. Inez har fått favoritreceptet av en väninna som fått det av en väninna. Daniel bakar pappamackor med Oliver, Benjamin och Theodor.
I den här boken möter du barnfamiljer och bagarproffs, pensionärer och studenter, missionärer och spannmålsspecialister. Det är inte bara favoritrecepten de bjuder på -- tankarna är minst lika viktiga.
Brödglädje är en inspirationsbok för både fåtöljbläddrare och degkramare. Vi började med en idé och ett upprop, och sedan har det bara jäst och jäst. Nu är det din tur att smaka och sätta en egen deg. Välkommen in i köket!
Texter av bland andra Vibeke Olsson Falk Peter Reinhart Marie Tonkin Tomas Sjödin Karin Wiborn Tomas Boström
Över 200 recept!
Libris förlag 9171957480 -
Kryddor i köket och i världshistorien
Inbunden bok. Norstedts. 1968. 136 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Två små revor i skyddsomslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts -
Vinguiden : en introduktion för nybörjare
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2003. 176 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 1405418052
- Titel
- Vinguiden : en introduktion för nybörjare
- Författare
- Fiona Sims
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 150 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 672 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 1405418052 -
Potatis : fest & fakta - störst, bäst, godast...
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2004. 167 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917843193X
- Titel
- Potatis : fest & fakta - störst, bäst, godast!
- Författare
- Dan Berntsson - Lars Pettersson
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 207 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 767 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Arena 1 917843193X -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132331819
- Titel
- Fisk & skaldjur
- Författare
- Svensson, Bodil
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 140 x 190 mm Ryggbredd 26 mm
- Vikt
- 712 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fisk och skaldjur hör till de läckerheter som tillagas på en mängd olika sätt runt om i världen.
Känn doften av kubanska friterade räkor med rom, persilja och koriander, prova en tunisisk fisksoppa eller bjud på ugnsbakad tonfisk från Sicilien. Vi lovar att du får nöjda middagsgäster.
B Wahlströms 1 9132331819 -
En doft av champagne : 8000 provade och betyg...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 399 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243086
- Titel
- En doft av champagne : 8000 provade och betygsatta champagner
- Författare
- Juhlin, Richard
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 399 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 258 x 327 mm Ryggbredd 42 mm
- Vikt
- 3760 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En doft av champagne är den mest omfattande genomgången av distriktet Champagne och dess viner som någonsin gjorts. Åtta tusen champagner – och producenterna som ligger bakom dem – är här provade och betygsatta. Boken går dessutom igenom alla årgångar från 1800-talet fram till idag samt presenterar topplistor inom olika kategorier.Här tar champagneexperten Richard Juhlin oss med på en resa, både till det geografiska området Champagne men också till middagsbordets intima vinprovning. Han delar öppenhjärtigt med sig av sina metoder och ger handfasta tips, bland annat på hur man kan lägga upp en provning, vilken mat som passar bäst till olika typer av champagne och hur man kan få ut så mycket som möjligt av sin champagneupplevelse genom att utveckla sitt luktsinne.För i Richard Juhlins magiska universum är det näsan som får visa vägen. Personligt och filosofiskt delar han med sig av sina erfarenheter och hur man med ett tränat doftsinne kan berika sitt liv. Vi får också ta del av den spännande historien om hur en vanlig gympalärare från Lidingö kom att bli världens ledande champagneexpert.James Bond dricker numera Bollinger, Winston Churchill höll sig till Pol Roger. Champagnens förespråkare förekommer överallt i både populärkulturen och historien. Vi följer champagnen som den lyxvara den är och alltid varit hos kungahus, krigsherrar, under La belle époque vid sekelskiftet 1900, via Hollywooderans filmstjärnor på 1940-talet till dagens hiphopartister.Boken är rikligt illustrerad med bilder av fotografen Pål Allan.
Bonnier Fakta 9789174243086 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9177060539
- Titel
- Fransk husmanskost
- Författare
- Hovberg, Eva
- Förlag
- Malmö : Richter
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Malmö : Richter 9177060539 -
Resmål
Inbunden bok. Informationsgruppen. 2006. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9186004964
- Titel
- Resmål
- Författare
- Christiansen, Hans
- Förlag
- Informationsgruppen
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 250 x 300 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 1326 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Christiansen, Hans
Ytterligare författare: Nilsson, Rikard
Informationsgruppen 9186004964 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153424158
- Titel
- En matresa i Dalarna
- Författare
- Kalle Moraeus - Richard Nilsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 671 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken En matresa i Dalarna presenterar Kalle Moraeus Midsommar, Fiske i Siljan, Jakt i Särna, Sevärdheter i Dalarna som t.ex. Dalhalla. Recepten är komponerade av Kalles vän den välkände krögaren Rikard Nilsson tillsammans har de skapat recept som blir en matresa i Dalarna. Recepten är hämtade från skogen, från fisket, från jakten och även traditionella dalarecept.
Kalle Moraeus är född i Orsa. Dit återvänder han så ofta som möjligt. I den här boken speglar Kalle lite av sitt Dalarna och vad det har att bjuda på. Det är inte en komplett resa genom hela landskapet, utan han tar lite här och där. En del kultur, en del mat och en del skog. Kalle berättar om människor och historia gör bokstavligen allt till en soppa. Tillsammans med sin gode vän Rikard Nilsson, som han träffade i Rikards och Aspegrens TV-program Mitt i maten. Rikard är en fantastisk matinnovatör och Kalle var inställd på att kokboken skulle innehålla det som Dalarna har att bjuda på, och utveckla det på ett modernt sätt. Därför är det så perfekt att Rikard som är skåning tar sig en titt på vad som bjuds i detta landskap.
Kalle Moraeus har spelat med i Filharmonikerna, spelar i Orsa Spelmän, Benny Anderssons orkester, Heja Kalle och ofta tillsammans med Bengan Jansson. Kalle är en av Dalarnas populäraste mas. Han fyller 40 nästa sommar och har ett genuint matintresse.
Rikard Nilsson är en av Kalles allra bästa vänner. Rikard är en av Sveriges främsta kockar och driver med stor framgång restaurang Kattegat i Torekov. Han medverkade under 10 år i SVT:s Aspegren mitt i Maten och har vunnit många priser för sin gastronomi. Rikard vann Årets kock 1991, Nordiska Årets kock 1996, Gastronomiska Akademiens guldmedalj 2000. 1998 vann han Europamästerkskapen i matlagning. Ca 50 färgfoton.
Ica Bokförlag 1 9153424158 -
Mat för liv och lust är en kokbok för alla so...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1995.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134516514
- Titel
- Mat för liv och lust är en kokbok för alla som tycker om god mat och även för dem som vill förebygga eller har diabetes, höga blodfetter, högt blodtryck, övervikt
- Författare
- Eliasson, Margit - Lindeberg, Gunilla - Edström, Holger
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134516514 -
Kullamannens Kokbok
Inbunden bok. Monitor förlaget. 1990. 214 sidor.
Mycket gott skick. Utrivet försättsblad. I övrigt mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 918803402X
- Titel
- Kullamannens Kokbok
- Författare
- Flensmarck, Tor
- Förlag
- Monitor förlaget
- Utgivningsår
- 1990
- Omfång
- 214 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 212 x 303 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 1000 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ett kulturhistoriskt hopkok av medeltida läkarböcker, örtböcker, kokrecept, sagor och sägner, lokalhistoriska anteckningar av historiker tiden 1200–1800-tal, reseskildringar tiden 1500–1800-tal, rimmade krönikor och romantiska skådespel. Praktbok i storformat med färgillustrationer. 214-sidig inbunden bok. Färg! (Tor Flensmarck, ISBN 91-88034-02-X)
Ur innehållet: Helsingborgs stad och grannskap (Emil Key 1885); Helsingborgs historia (Elias Follin 1851); Hunsningen vid Kullen; Sjöresa genom nordliga havet (Nic.Wimmann) 1549; Onfim och Valdemar Sejr; Riddar Sandsäck och Krapperup; Kullen 1866 (Johan Gerner); Kullens fyrtorn 1863; Höganäs 1865; Descriptio Nova Daniæ & Norwegiæ 1655 (översatt); De Regno Daniæ & Norwegiæ 1629 (översatt); Kullaberg 1765 (Gillberg); Excerpter utur Espmanska Manuscriptet, 1600-tal; Herman Chytræus Vejanus och Monumenta Scanensium 1598 (översatt); ur Erpold Lindenbruch ”Danmarks Rikes Historia” 1595; Karrine Skrams bok 1604–1625; Margarethe Langes och Karen Brahes folio o.1583; Mester Henrik Harpestreng och medeltida läkarböcker; Henrik Harpestrengs Danska Läkarbok från 1200-talet (Första och andra Örtböckerna, Stenboken, Lilla boken om kokkonsten); Carl Borgaard ”Hulen i Kullafjell, Grotthålan i Kullaberg. En äventyrskomedi”...
Monitor förlaget 918803402X -
Året om med skånsk mat & kultur
Inbunden bok. Stockholm : Arena. 2001.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9178431662
- Titel
- Året om med skånsk mat & kultur
- Författare
- Hellhager, Sam - Salomonsson, Anders - Eriksson, Leif, 1956-, kock
- Förlag
- Stockholm : Arena
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Arena 9178431662 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9100570664
- Titel
- Till bords med Strindberg
- Författare
- Söderbergh, Catharina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 217 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1032 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- God mat tillsammans med vänner! Det är kanske det som August Strindberg uppskattar allra mest. Både hans böcker och brev vittnar om det. Han är den ständigt hungrige. Vad är det då för mat som Strindberg tycker om? Jo, biff, ärtsoppa, stuvad abborre, kräftor, dillkött, sparris, laxrygg med korintsås, glassmaräng och mycket annat... Till bords med Strindberg speglar hans stora matglädje, hans liv och verk, och de miljöer han vistats i. En rikt illustrerad bok i generöst format.
Albert Bonniers Förlag 9100570664 -
Vinlandet Frankrike : trend och tradition
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2014. 328 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173316279
- Titel
- Vinlandet Frankrike : trend och tradition
- Författare
- Karlsson, Britt
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 328 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1070 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frankrike har alltid varit Vinlandet med stort V. Men Frankrike är utmanat, andra länder tar marknadsandelar och gör utmärkta viner. I denna kunniga vinbok granskar Britt Karlsson hur man idag i Frankrike kombinerar tradition och nytänkande. Varje region ägnas uppmärksamhet: druvor, jordmån, typ av viner, liksom vad som är respektive regions styrka och svaghet lyfts fram.
Dagens vin-trender prioriterar designat vin, terroir-vin och lyxviner. Marknadsföringen spelar en allt större roll. Hur anpassar sig de franska odlarna, hur kombineras modernitet och tradition?
Britt och Per Karlsson ger en helhetsbild av Vinlandet, tar upp styrkor och brister, reser runt till odlare och talar med personer som är inblandade i vinets resa från vingård till matbord.
Britt Karlsson, författare och journalist, är internationell vinexpert med många juryuppdrag i Europa och andra kontinenter. Per Karlsson är fotograf och vinkännare. Tillsammans driver de BKWine från Paris, med nyhetsbrev och vinresor. De har tidigare utgivit de internationellt prisbelönade Ett vin blir till och Vinet och miljön. De medverkade dessutom i den stora vinboken Languedoc (tillsammans med Anders Levander och Bengt Rydén).
Carlsson 1 9789173316279 -
Herbes de Provence-en kulinarisk resa till sj...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2002. 144 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177112245
- Titel
- Herbes de Provence-en kulinarisk resa till sju köksmästare
- Författare
- Anthony Gardiner
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 295 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 974 g
- Språk
- Svenska
Damm förlag 1 9177112245 -
In och ut ur köket på 15 minuter
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1997. 128 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137110330
- Titel
- In och ut ur köket på 15 minuter
- Författare
- Willan, Anne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 266 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 689 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det här är den idealiska kokboken för dem som gärna lagar delikat mat men inte vill tillbringa för mycket tid i köket!Anne Willan presenterar omkring 80 av sina bästa recept. Grundidén med In och ut ur köket på 15 minuter är att maten sköter sig själv efter en kort men intensiv insats. Flera av rätterna är också helt klara att ställa på bordet efter en kvart!Recepten omfattar allt från förrätter till desserter. Boken avslutas med menyer som bara tar omkring en timme att sammanställa, råd om planering, serveringsförslag och massor av tips på hur man kan förenkla arbetet i köket. In och ut ur köket på 15 minuter är en inspirerande och aptitretande kokbok med utsökta och originella färgbilder.Anne Willan är välkänd som matlagningsexpert på båda sidor om Atlanten. Hon grundade den berömda franska kockskolan La Varenne 1975 och har författat en rad kokböcker samt skrivit artiklar om mat från hela världen.
Bokförlaget Forum 9137110330
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn