-
Svensk gris i fin form
Häftad bok. Johanneshov : Svensk köttinformation. 2004. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9163152290
- Titel
- Svensk gris i fin form
- Författare
- Svensk köttinformation
- Förlag
- Johanneshov : Svensk köttinformation
- Utgivningsår
- 2004
- Språk
- Svenska
Johanneshov : Svensk köttinformation 9163152290 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789176610114
- Titel
- Välkommen till Vegoriket
- Författare
- Kristiansson, Mattias
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 190 x 256 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 766 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Välkommen till Vegoriket! Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar dig bort från animaliska produkter mot en mer vegansk livsstil. Hösten 2014 gav han ut boken Vego där han delade med sig av favoriträtter från sin egen första, lite trevande (men övertygade) tid som vegan. I Välkommen till Vegoriket bjuder han på en mer komplett kokbok med allt från vardagsrätter att äta framför tv:n och middagar att bjuda vännerna på till riktiga festmåltider att imponera med. Frukostar och bakverk får också sin plats i denna personliga bok, underfundigt skriven av en av Sveriges främsta veganprofiler.
Massolit Förlag 9789176610114 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163722257
- Titel
- Juice Power and Detox
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Renée Voltaire
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 180 x 220 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 424 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- The secret is in the juice!
Juice Power & Detox är en komplett och inspirerande guide för att komma igång med färskpressade grönsaks- och fruktjuicer.
- Jag vill leva mitt bästa liv. Som egenföretagare är tempot högt och dagarna är fullspäckade. Därför dricker jag färskpressade, näringsrika juicer varje dag som ger mig kraft, trollar bort sötsug och håller tankarna fokuserade. Det är ett enkelt sätt att få i mig mer nyttigheter än jag orkar tugga i mig på en måltid.
Det säger matinspiratören och juiceproffset Renée Voltaire.
För Renée är hälsa ingen quick-fix, det är en livsstil och juicer är en stor del av den.
- Färskpressade juicer är en energiinjektion, som går rakt in i blodet, med perfekt balans av vitaminer, mineraler, klorofyll och enzymer. De stärker immunförsvaret, gör kroppen hälsosamt basisk och håller magen i form. Dessutom kickar de igång en naturlig avgiftningsprocess.
I Juice Power & Detox finns allt du behöver för att bli ett juiceproffs: Du får lära dig vilka råvaror som passar bäst att juica, hjälp att välja rätt juicemaskin och information om hur juicerna påverkar din kropp. I kapitlet Juicefasta får du följa Renée steg för steg när hon dricker juice i sju dagar. Hon delar med sig av sina enkla tips och råd som inspirerar till nya, sunda vanor.
- Juicefasta är ett snabbt och enkelt sätt att komma i form och få ny energi, säger Renée.
Här finns fler än 100 lätta recept på läckra juicer, nötshakes och enkla grönsaksrätter som passar bra att äta när man juicar.
- Jag föreslår att du introducerar färskpressade juicer i din vardag och låter dem bli en del av din nya, hälsosamma livsstil.
Renée Voltaire 1 9789163722257 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKHarperCollins
-
Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1 uppl. 2007. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100110871
- Titel
- Mina fastrars mat : menyer från Maddaloni
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Paolo Roberto har hunnit med mycket: värsting i Kungsan, skådespelare, proffsboxare, politiker, programledare i tv m.m. Men att han är en hejare på att laga italiensk mat är nog ett okänt faktum för de flesta. Varje sommar, ända sedan barnsben, har han spenderat i den lilla napolitanska staden Maddaloni. Och på hemresan var bilen fullpackad med mat! På sextio- och sjuttiotalen kunde man nämligen bara drömma om att hitta matvaror lämpliga för italiensk matlagning i Sverige. En så oumbärlig ingrediens som till exempel olivolja, fanns bara att köpa på apoteket. Men trots detta sparades inga krafter för att få maten att smaka som hos fastrarna på bakgården Merolilli. Idag är det lätt att få tag på ingredienser, och det är även lätt att laga deras rustika och makalöst goda mat. Här bjuder tio av hans otaliga fastrar på lika många menyer, och några av recepten som får det att vattnas i munnen är t.ex. gratinerad gnocchi med tomatsås, parmesanpanerade kycklingfiléer, auberginegratäng och tårta med chokladtäcke och kanderade körsbär.Mat i all ära den här kokboken bjuder på så mycket mer nämligen fantastiska, hjärtevärmande och stundtals ruskigt roliga berättelser om släkten Roberto. En av berättelserna handlar om när Paolo gick sin första boxningsmatch i Neapeltrakten. De upphetsade fastrarna var självklart där och och förutspådde både knockar och sjukhusvistelse för den som vågade utmana en Roberto. De hade tacklat till sig de dyra platserna bakom borgmästaren, och när Paolo till slut knockade sin motståndare blev zia Maria så till sig att hon ramlade och landade på framförvarande bänkkamrat. Polis på plats rusade fram och lyfte bort henne från en tilltufsad och mycket upprörd man, borgmästaren. Han krävde indignerat ett omedelbart gripande av zia Maria, men poliserna, som genast förstod av vilket virke dessa kvinnor var, förklarade att de minsann inte tänkte riskera livet bara för att staden San Gennaro Vesuviano numera hade en något plattare borgmästare.Fastrarna är den stora släkten Robertos sambandscentral, och de har en enastående förmåga att hålla sig informerade om precis alla släktingar. Det spelar ingen roll om de bor i Hongkong eller Stockholm inget undgår fastrarna, som med fast och säker hand styr och ställer i stort som smått. De må stundtals verka smått skräckinjagande, men det råder ingen tvekan om att deras blötlagda näsor bottnar i en varm kärlek till alla släktmedlemmar.
Albert Bonniers Förlag 1 9789100110871 -
Med smak av choklad : 46 fantastiska recept
Inbunden bok. Aller Media. 1 uppl. 2017. 105 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198409024
- Titel
- Med smak av choklad : 46 fantastiska recept
- Författare
- Nilsson Bergström, Birgit - Maldaner, Vesna
- Förlag
- Aller Media
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 105 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 216 x 216 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 450 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Under mer än 100 år har Aller Media försett sina läsare med fantastiska recept på olika sorters bakverk. Med familjetidningar som Allers, Hemmets, Allas och Året Runt har vi genom åren samlat på oss tusentals recept från både Sverige och våra nordiska grannländer vart och ett med en touch av sin tid.
Nu är det dags att presentera våra digra receptsamlingar för en större publik. Och vi börjar med en storfavorit: Choklad.
I Med en smak av choklad har vi samlat de senaste årens allra bästa och godaste bakverken. Här trängs karamellkryddade brownies med chokladtoppad cheesecake, lättbakade muffins med vit choklad och lakritsmaräng, läckra chokladeclairer med drömtårtor för chokladälskare m m.
Med smak av choklad är helt enkelt 112 sidor med 50 smarriga recept på bjudgott och smaker som passar perfekt ihop!
Aller Media 1 9789198409024 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153437376
- Titel
- 10 tekniker 100 recept
- Författare
- Norén, Nils
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 275 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 764 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den här boken lär stjärnkocken Nils Norén ut allt du behöver veta för att jobba som ett proffs i ditt eget kök. Här förklaras våra vanligaste matlagningstekniker och följs upp med inspirerande recept. Matlagning är både en konst och ett hantverk. Utan att krångla till det förklarar Nils Norén ända ner på molekylnivå vad som händer när kött bräseras, deg jäser och lök karamelliseras. Praktiska tips varvas med mer komplicerade grepp och i varje kapitel finns ett antal recept.
Ica Bokförlag 1 9789153437376 -
Meze : orientaliska smårätter
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2004. 107 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9197456152
- Titel
- Meze : orientaliska smårätter
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 107 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 181 x 221 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 483 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det är lätt att bli förtjust i de aromatiska smakerna och de vackra meze-rätternas enkelhet. Fyll hemmet med gäster och bordet med småtallrikar! Meze har blivit jättepopulärt i Sverige och antalet libanesiska och syriska restauranger bara ökar. Och, så är det ju den där speciella, otvungna stämningen som uppstår när man delar en massa olika smårätter med alla runt bordet.
Liselotte Forslins meze-recept är lätta att följa och anpassade för svenska förhållanden. Med boken Meze behöver du varken tända rökelse eller hyra in en magdansös för att njuta en äkta meze-kväll.
Kakao Förlag 9197456152 -
Filmkokboken : mångalna middagar och magiska...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 144 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151847302
- Titel
- Filmkokboken : mångalna middagar och magiska menyer från filmens underbara värld
- Författare
- Maria Holm - Mikaela Kindblom
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 200 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 558 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Filmhistorien är fylld av oförglömliga matscener – från Charlie Chaplins magra måltid på känga i ”Guldfeber” till betydligt mer lukulliska menyer som i ”Fanny och Alexander” och ”Babettes gästabud”.
Hur gör man en champagnecocktail som i ”Casablanca”? Vad var det Sally åt i den berömda restaurangscenen i ”När Harry mötte Sally”? Hur smakar Oraklets kakor i ”Matrix”? Dessa frågor och många fler får man svar på i Filmkokboken, där det genomgående temat är: bra film + god mat = både underhållande och smakrik läsning.
Detta är kokboken som inte innehåller några bilder på maträtterna som ska lagas. Istället bjuds läsaren på bilder ur filmens värld. I tio avsnitt med rubriker som Klassiker, Smak av Skandinavien, På menyn i det brittiska imperiet, På fatet i fantasins värld, Med spansk hetta serveras recept på allt från svampomelett ("Ninotchka") till kalkon med chokladsås (”Chocolat”). Avsnitten inleds med roande och informativa uppgifter om det aktuella temat.
Varje uppslag presenterar sedan en film – kort beskrivning och underhållande fakta – ett recept som anknyter till filmen och bilder därtill. Dessutom återfinns kortare texter med tips och specialinformation, t.ex. ”Fixa din egen filmfest”, "Hitchcocks matskämt”.
Med Filmkokboken kan man välja mellan enklare och lite mer krävande matlagning: göra en milkshake som i ”Pulp Fiction”, laga gazpacho som i ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” eller bjuda på Bridget Jones födelsedagsmiddag (så som den var tänkt!).
Lättsamt, underhållande och matnyttigt!
Prisma 1 9151847302 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113026701
- Titel
- 277 sorters kakor
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 238 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1422 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedhs kakbok är en receptskatt, en kulturgärning och ett unikt referensverk för konditorer och kakälskare - en nostalgitripp där alla som minns sin barndoms konditoribesök kan hitta sin egen madeleinekaka.
I 45 år har Jan Hedh bakat kakor. Alltsedan sin lärlingstid hos den tidens legendariska mästare har han själv förädlat kakbakandets konst och är numera själv den mästare som för hantverk och tradition vidare. Här har han samlat 277 sorters kakor som alla har det gemensamt att de tillhör vår svenska kaktradition.
I och med en nyväckt känsla för kvalitet på det vi äter och som en motreaktion på usla fuskbakverk fyllda av transfetter och syntetiska smakämnen vill fler och fler baka själva. Det här är bibeln!
Ur innehållet:
- Mandelbakverk (till exempel mazariner, toscabakverk, polynéer, äppelbakverk och josefiner)
- Smördegsbakverk (till exempel dansbanor, kanapéer, pariservåfflor, kongresser, katalaner, kejsarkronor och vol au vent)
- Bakverk med nötter och kokos (till exempel kokosberg, kokossnitt, nötkakor och efemärkransar)
- Hippenbakverk (till exempel caprirullar, noisettestrutar och hyvelspån)
- Maränger (till exempel japaner, franska maränger, ristori, progresser och fragilitéer)
- Petit-chouxbakverk (till exempel mariakransar och berlinerkransar)
- Mjuka kakor (till exempel muffins, rulltårtor, sandkaka och mjuka pepparkakor)
- Julkakor (till exempel klenäter, struvor, mandelmusslor och pepparkakor)
- Småbröd (till exempel drömmar, finska pinnar, konjakskransar, spritskransar, schackrutor och brysselkex)
- Biskvier och makroner
- Flarn
- Petit-fours och tebröd
Norstedts 1 9789113026701 -
Middag med Jamie
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2005. 336 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100105678
- Titel
- Middag med Jamie
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jamie Oliver är tillbaka med sin femte bok på svenska, mer engagerad och nyskapande än någonsin. Först ville han få igång oss i köket, sedan lärde han ungdomar att laga mat de aldrig hört talas om, än mindre ätit. Nu, när han själv blivit tvåbarnsfar, brinner han för att få barnfamiljerna (och alla andra också, förstås!) att laga roligare och bättre mat och på samma gång ha kul i köket. Middag med Jamie innehåller 120 nya recept på billig, okomplicerad mat som inte kräver timmar vid spisen. Perfekt för en stressad tillvaro. Det handlar om den sortens mat som de flesta av oss äter till vardags. Lättillgängliga, enkla råvaror och helst inte alltför mycket disk efteråt är några av nycklarna till ett bättre liv med maten. Middag med Jamie handlar om att laga mat hemma tillsammans med familjen. Men Jamie Oliver älskar fortfarande att umgås med många vänner runt bordet. Nu fokuserar han ännu mer på de bästa, fräschaste råvarorna och på att snabbt kunna laga bra mat. Och också på hur man lär barnen att från början tycka om den nyttiga maten, helst utan tjat förstås. Jamie Oliver, som tillbringat de sista två och ett halvt åren med att göra en dokumentärfilm om engelsk skolmat, har tagit med sig sina erfarenheter därifrån. I avsnitt som Pasta, Sallader, Desserter, Sandwichar, Fem-minuters-under, Tio i topp, Kött, Fisk och Grönsaker förför han oss än en gång med ljuvliga recept och illustrativa, lockande bilder. Ett helt kapitel ägnas också åt utrustningen i köket vad behöver man för att köket ska fungera? Middag med Jamie kom ut i början av oktober i Storbritannien. En TV-serie baserat på samma material beräknas komma till Sverige någon gång under nästa år. Jamie Olivers fyra tidigare böcker har sålts i över 336 000 exemplar i Sverige! Läckra, aptitretande och instruktiva bilder Nya grepp på vardagsrätterna Mat på fem minuter perfekt för en stressade familjer och andra! Tio i topp: favoriträtterna alla kategorier
Albert Bonniers Förlag 9100105678 -
När prinsar stannar hemma
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2011. 28 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127131491
- Titel
- När prinsar stannar hemma
- Författare
- Per Gustavsson
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 28 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 215 x 287 mm Ryggbredd 7 mm
- Vikt
- 343 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Idag tänker prinsen stanna hemma och ta det lugnt tillsammans med sin hamster. Men snart upptäcker han att rövare har tagit sig in i slottet. Rövarna är dock inte där för att röva de gömmer sig för den hemska Svartdraken. Då hörs oljud från övervåningen, och där, under prinsens säng, hittar de Svartdraken. Svartdraken är inte där för att skrämma rövare den gömmer sig för den fasansfulla Oggligronken. Och vem stirrar på dem genom fönstret om inte självaste Oggligronken! Alla blir livrädda. Men Oggligronken börjar darra av skräck. Vad är det som skrämmer honom så?
Per Gustavsson (1962) är uppvuxen i värmländska Arvika och bor numera i Stockholm. Han har gjort en rad bilderböcker till både andras och egna texter. Han illustrerar även till läromedel, tidningar och serier. På Natur & Kultur har han bland annat skrivit och illustrerat de populära böckerna om Prinsen samt böckerna om den egensinniga och frimodiga Prinsessan. Böckerna om Prinsessan har sålt i 150 000 exemplar och finns utgivna i alla de nordiska länderna. Sedan 2012 sitter Per på stol nr 1 i Svenska Barnboksakademin.
För Skuggsidan mottog han 2014 Elsa Beskow-plaketten - ett pris som tilldelas den konstnär, som framställt föregående års bästa svenska bilderbok för barn.Per Gustavsson är på sitt bästa berättarhumör i den här boken och hans akvarellillustrationer flödar av inlevelse och färgenergi.
Eva Wahlström, Borås Tidning
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127131491 -
Lättlagad Sushi
Inbunden bok. Valentin förlag. 1 uppl. 2002. 64 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172330430
- Titel
- Lättlagad Sushi
- Författare
- Emi Kazuko
- Förlag
- Valentin förlag
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 64 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 196 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 343 g
- Språk
- Svenska
Valentin förlag 1 9172330430 -
One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta oc...
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2010. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859905
- Titel
- One more slice : surdegsbröd, pizza, pasta och söta bakverk
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 244 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 965 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu kommer uppföljaren och andra delen av Leila Lindholms omåttligt populära bakbibel "A piece of cake". Andra boken "One more slice" tar vid där "A piece of cake" slutar. Nu gör Leila en djupdykning i hur man bakar sitt eget surdegsbröd, gör hembakad pizza och man lär sig göra sin egen pasta från grunden. Dessutom är det mängder av smarriga recept i kapitel som pannkakor & våfflor, say cheesecake, brownies & blondies, boulangerie och american pie. Precis som i förra boken är det genomgående grundrecept som enkelt förvandlas till många olika smakvarianter. Så det är lätt att hitta sina egna favoriter.
"One more slice" erbjuder recept som passar året runt till både vardag och kalas. Fotografier av Wolfgang Kleinschmidt. Leila bjuder också på massor av tips och läsning för den som vill utvecklas och lära sig smarta knep i köket, oavsett om man är en van hemmabagare eller nybörjare. Med "One more slice" blir du garanterat kung eller drottning i köket!
"Jag är så otroligt stolt över min nya fina kokbok. Vi har plåtat de flesta bilderna i Italien med fantastiskt ljus i superfina miljöer. Jag gjorde min första bakbok A piece of cake med ambitionen att det skulle bli två böcker. Den första skulle inrikta sig mer på söta bakverk som cupcakes, småkakor och tårtor medan den andra skulle bli en djupdykning i bröd och surdegsbröd men även mer matig bakning som pasta och pizza från grunden".
Walter and Books 1 9789197859905 -
Familjekrogen : en bok om Gondolen
Inbunden bok. Viggo Cavling Förlag. 1 uppl. 2013. 201 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789198111408
- Titel
- Familjekrogen : en bok om Gondolen
- Författare
- Cavling, Viggo
- Förlag
- Viggo Cavling Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 201 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 218 x 216 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Gondolen är en av Sveriges mest kända krogar. Med sitt läge 38 meter över Slussen syns restaurangen över hela Stockholm. Sedan starten 1935 har Gondolen varit en familjekrog. Sedan 1994 ägd av familjen Lallerstedt. Den här boken tar dig med på en resa genom köket, historien, julbordet, baren, bageriet och matsalen. Gondolens proffs ger dig också tips om hur du blir en bättre hemmakock.
Viggo Cavling Förlag 1 9789198111408 -
Smak för grönt : Läckra gröna recept för alla...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 93 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153425944
- Titel
- Smak för grönt : Läckra gröna recept för alla tillfällen och smaker
- Författare
- Katja Palmdahl
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 93 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 276 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 654 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En god början till ett grönare kök!
Katja Palmdahls kokbok är fylld med recept på läckra gröna rätter för alla tillfällen och smaker. Här finns soppor, sallader och grytor liksom bröd, efterrätter och drycker. Allt är lätt att laga och passar alla oavsett man äter vegetariskt eller vill komplettera med fisk eller kött. Boken innehåller ca 50 recept och är rikt illustrerad med inspirerande foton tagna av den välkände fotografen Tomas Yeh. Katja Palmdahl är en mycket erfaren matlagare och lär också ut sin kokkonst till proffs och amatörer och bjuder även på sina recept i tidningar och TV. Katja är en sann grönsaks-älskare och låter valet av grönsaker bestämma måltiden som helhet.
Ica Bokförlag 1 9153425944 -
Kärleksmums : 101 söta favoriter
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2010. 113 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155256531
- Titel
- Kärleksmums : 101 söta favoriter
- Författare
- Hamberg, Emma
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 113 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 647 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den här boken handlar om att unna och gotta sig, att bjuda sig själv på livets totalt onödiga, men underbaraste goda! Vem blir inte glad av en fantastiskt god jordgubbssallad med balsamico, en himmelsk chokladmoussetårta eller en klassisk kärleksmums?Emma Hamberg och Anette Rosvall har skrivit en passionerad och rolig kärlekshistoria till det söta och sköna i livet. Här blandas recept på ljuvliga småkakor, delikata biskvier och underbart julgodis med klassiska tårtor, härliga pajer och mycket mer! Utöver de fantastiska recepten och fotografierna innehåller boken roliga texter inför varje nytt kapitel.
Bokförlaget Semic 9789155256531 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153425901
- Titel
- Viltkokboken
- Författare
- ICA Provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 177 x 247 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viltets spännande smak kommer till sin rätt både i klassiska rätter och med nyare kryddningar. Laga vilt i gryta, wok eller på grill med smaker från det asiatiska eller italienska köket, eller gör en god viltstek med trattkantareller och enbär som krydda. Här finns recept på småvilt, storvilt och vildfågel som passar både den jaktintresserade och den som inte jagar annat än i butiken.
Boken inleds med småvilt, hare och kanin, och sedan kommer de större djuren som hjort, rådjur, älg, ren och de mer kraftiga björn, vildsvin och bäver samt vildfåglar. Styckningsschema finns för rådjur och hjort och älg. Beskrivningar finns också av hur de olika köttslagen smakar och hur de tillagas på bästa sätt.
Ica Bokförlag 9153425901 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153425502
- Titel
- Sju sorters kakor
- Författare
- Ica provkök
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 158 x 217 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 452 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Sju sorters kakor är något så ovanligt som en modern klassiker. Sedan 1945 har denna populära bakbok bjudit på läckra småkakor, vetebröd, mjuka kakor, tårtor m.m. som förgyller kakfaten. Under åren har den moderniserats och förbättrats, och de nära 300 recepten har kryddats med nya bakverk som ligger i tiden samtidigt som klassikerna har bevarats.
Ica Bokförlag 87 9789153425502 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198003710
- Titel
- Salmiak och saltlakrits
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Watz Book
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 205 x 259 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 636 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Johansson, Elisabeth
Ytterligare fotografer: Wåreus, Joel
Ytterligare designers: Björkbom, Elisabeth
Watz Book 1 9789198003710 -
Säsongens mat : sund äkta och närodlad
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 2011. 151 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153435129
- Titel
- Säsongens mat : sund äkta och närodlad
- Författare
- Ewa Skiöldebrand
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 247 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 690 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta tror att nyttig mat - som du dessutom blir smal, frisk och pigg av handlar om att avstå, att späka sig och att ha tråkigt i största allmänhet, men i själva verket handlar det om att byta ut och gör medvetna val, att välja mat som är äkta. Planera dina måltider efter vad årstiderna erbjuder och att ät så naturliga produkter som möjligt. Välj ekologiskt och kravodlat i den mån det går - välj rätt mat för både hälsa och miljö.
Några tips är att byta ut en del av sin köttkonsumtion mot fisk, fågel och vilt samt att skippa grönsaker och frukt som flugits hit långväga ifrån. Varför inte pröva att odla själv, eller kan du kanske köpa vissa produkter från bonden på granngården? Målet är att både du och miljön ska må bättre.
Boken är uppdelad i våra årstider med tips om vad som är bra att äta under varje månad med tanke på klimatsmart hantering och ekologisk odling. Boken innehåller GI-inspirerade recept - allt från vardagens vanliga frukost, lunch och middag till desserter och goda bröd. Recepten under varje månad är komponerade med tanke på de råvaror som finns tillgängliga just då.
Ica Bokförlag 9789153435129 -
Meganyttig trio - medelhavskost, stenåldersko...
Inbunden bok. Optimal Förlag. 1 uppl. 2005. 297 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 917241121x
- Titel
- Meganyttig trio - medelhavskost, stenålderskost och GI
- Författare
- Helena Englund - Karin Guldbrand - Inger Martin
- Förlag
- Optimal Förlag
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 230 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 715 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En meganyttig trio
Moderna människor behöver förhålla sig praktiskt till forskares och näringsfysiologers rekommendationer. I synnerhet om man känner sig frisk och i form över lag är inte behovet stort att slaviskt följa ett visst koncept eller en viss diet. Men när nu experterna står eniga bakom vissa fakta vore det dumt att bara blunda för dem och gå vidare med gamla onyttiga vanor.
I den här boken har vi försökt att ta till oss huvuddragen i de olika koncepten och lagat mat efter bästa förstånd, praktiska möjligheter och normalstor hushållskassa. Vi hävdar inte att vår mat botar sjukdomar eller åstadkommer underverk. Däremot tror vi att en sund kosthållning i enlighet med de nya forskningsrönen gör dig starkare och sundare. Recepten i den här boken kan vara ett av dina hjälpmedel för att lägga om kostvanorna.
Våra grundtankar bottnar i de tre koncepten
stenålderskost
GI-metoden
omegakost (eller medelhavskost).Det är därifrån vi har hämtat våra kunskaper och vår inspiration. För att vara praktiska har vi plockat russinen ur kakan och slutligen fått en egen sammanfattning av god och nyttig mat:
Dra ner på socker och ät mycket frukt istället. Ät inga mejeriprodukter med fetthalt över 5 procent.
Låt potatisen ändra status från baslivsmedel till exotiskt inslag någon gång ibland.
Låt pasta och ris stå tillbaka för härliga grönsakstillbehör, och välj bara fullkornsvarianten när du använder dem
Ät mer protein (fisk och kött) och byt gärna kossa mot vilt.
Minska drastiskt på charkprodukterna.
Gör skillnad på bröd och bröd Bort med baguette! Knapra knäcke och syra surdeg!Boken innehåller också färdiga menyer med vintips. Förslag på veckomenyer för bantare och för den som vill gå upp i vikt ger dig ytterligare stöd på vägen till ett sundare liv.Vid varje rätt finns balansindex på omega 6/omega 3-kvot, GI-värde och energiinnehåll.
Optimal Förlag 1 917241121x -
Frozen Yogurt : krämigt, läckert och enkelt a...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2016. 80 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187753985
- Titel
- Frozen Yogurt : krämigt, läckert och enkelt att göra
- Författare
- Melanie Zanin
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 249 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 455 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den krämigt goda och kalorisnåla yoghurtglassen är lika perfekt som avslutning på en trevlig middag som ett trendigt mellanmål nere på stan.
Med de här recepten kan du snabbt och enkelt njuta av egen hemmagjord yoghurtglass. Välj själv om du vill göra 100 % ekologiskt och hur sött du vill ha det. Klassiska recept blandas med mer ovanliga smaker, och tillsammans med recept på mängder av läckra toppings kan du snabbt hitta en egen favorit.
Tukan Förlag 1 9789187753985 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198205442
- Titel
- Sött & Salt : snacks godis plockmat
- Författare
- Paulún, Fredrik
- Förlag
- Expressen
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 274 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 620 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Äntligen! 58 recept på godis, kakor, snacks och plockmat
som är tillagade med sunda salter och naturlig sötning.
Garanterat lika gott men mycket nyttigare.
Sött och salt är mänsklighetens viktigaste, och farligaste, kryddor. Vi varnas ständigt för riskerna med vitt salt
och socker. I den här boken lär näringsfysiolog
Fredrik Paulún dig att smaksätta smartare.
Här hittar du lättlagade och
Expressen 1 9789198205442 -
Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2004. 176 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
Natur & Kultur 1 9127355772 -
Hello cupcake!
Inbunden bok. Walter and Books. 1 uppl. 2011. 126 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197859912
- Titel
- Hello cupcake!
- Författare
- Lindholm, Leila
- Förlag
- Walter and Books
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 223 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 538 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Leila bakar cupcakes och whoopies!
I sin femte bok fokuserar Leila på det pittoreska och söta livet och gör en bok som är en ljuvlig liten presentbok. Hello cupcake! är fotograferad i Frankrike och som vanligt när Leila är i farten är den fullspäckad med fantastiska färger och pasteller. Boken är perfekt inspiration för alla som planerar kalas både för stora och små.
Recepten är noggrant provbakade och är alla Leilas favoriter. Som många känner till vid det här laget är Leila ett stort fan av cupcakes. Hennes nya favoriter är trendiga whoopies som just nu är superpoppis i både Storbritannien och USA.
Whoopies som bakas på en cupcakeliknande smet påminner om franska macroner men är betydligt enklare att baka. De små kakorna fylls med goda frostings i olika smaker.
I Hello Cupcake! hittar ni cupcakerecept som Rabarber cheesecake cupcakes, Missisippi mud cupcakes, Choklad-och lavendel cupcakes och Nutella cupcakes.
Ibland whoopiesrecepten hittar ni spännande Smore´s whoopies, Black and white whoopies, Hallonwhoopies och Peanut butter whoopies.
Följ med Leila in i hennes drömvärld och låt er inspireras!
Walter and Books 1 9789197859912 -
Libanesisk mat : det bästa från östra medelha...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 126 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132329334
- Titel
- Libanesisk mat : det bästa från östra medelhavet
- Författare
- Elekji Alekji - Frik Dannemann
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 235 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 660 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vi svenskar har förälskat oss i det libanesiska köket. Försök få bord på en libanesisk restaurang får du se!
Och det är kanske inte så konstigt att libanesisk mat blivit så populär. Den är hälsosam utan att vara tråkig, och smakrik utan att vara för kryddstark.
Den första fråga du bör ställa dig när du ska laga libanesisk mat är:
Har du tillräckligt stort matbord eller ska du låna grannarnas?
Om du lånar grannarnas, passa då på att bjuda in dem. För så gör man i Libanon - det kallas gästfrihet och är en viktig krydda i matlagningen.
I Libanon är tre rätter en ganska medioker inledning på en middag. Här krävs det mer, libaneserna vill äta mycket och länge, man vill sitta ner tillsammans med vänner och låta middagen ta både tre och fyra timmar - och då krävs det många rätter. Tolv förrätter (meza), tre varmrätter, frukttallrik, vattenpipa, kaffe och ett fat med sötsaker är inget ovanligt när man bjuder till fest. Ett libanesisk matbord är fullt av skålar och fat - det är röror, bröd och grönsaker i mängder.
Många av rätterna är enkla att tillaga och i det flesta fall är råvarorna billiga.
I kokboken Libanesisk mat har krögaren Elias Alekji samlat det bästa från östra Medelhavet i 75 recept. Fredrik Dannemann har skrivit texterna, Pepe Nilsson fotograferat och Nicke Ericson formgivit. Malin Bergendal har stått för styling och rekvisita.
B Wahlströms 1 9132329334 -
Livsmedelsvetenskap
Häftad bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2007. 395 sidor.
Gott skick. Understrykningar förekommer sparsamt.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789144043463
- Titel
- Livsmedelsvetenskap
- Författare
- Lena Jonsson - Ingela Marklinder - Margaretha Nydahl - Annica Nylander
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 395 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 865 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- På vilket sätt tillagar man råvaran för att få den att smaka så bra som möjligt? För att kunna svara på den frågan bör man ha kunskaper om vad som händer när vi tillagar olika råvaror och hur man kan påverka dessa händelser.
I den här boken belyser författarna råvaran från sitt ursprung, via kemisk sammansättning till vad som händer under tillagning. Dessutom tar boken upp närings- och miljöaspekter på respektive råvara.
Bokens inleds med kapitel om livsmedelskvalitet, förvarings- och matlagningstekniker. Därefter följer kapitel om respektive råvarugrupp.
Boken vänder sig till studenter på högskola/universitetet. Det har länge saknats en bok som kan användas på kurser i livsmedelsvetenskap för dietister, kostekonomer, kostvetare, lärare i hem- och konsumentkunskap med flera.
Studentlitteratur AB 1 9789144043463 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789179856175
- Titel
- Tropisk fest
- Författare
- Carey, Alix
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2021
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 176 x 196 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 386 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här finns massor av recept som är perfekta för fester och stunder då du vill ge dina gäster en bit av ett tropiskt matparadis!
Tukan förlag 9789179856175 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9188992225
- Titel
- Det italienska köket
- Författare
- Glynn, Joanne - Ericson, Ulla (översättare) - Fotheringham, Rowan
- Förlag
- Furulund : Alhambra
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Furulund : Alhambra 9188992225
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn