-
Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2012. 95 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127134010
- Titel
- Pärlans konfektyr : kolor, jazz och bakverk
- Författare
- Abi-Khalil, Sandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 95 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 178 x 229 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Boken "Pärlans konfektyr: Kolor, jazz och bakverk" (Natur och Kultur) är verkligen en liten pärla att njuta av för den som vill göra sin egen kola eller annan konfektyr. En bok att inspireras av för den sötsugne.
Expressen
En fäbless för 30- och 40-talets elegans och ett brinnande intresse för vackra, välgjorda sötsaker är melodin för Pärlans Konfektyr. Kopparkastruller fyllda med färsk ekologisk grädde, äkta smör, socker och glykos går här varma från morgon till kväll och de oemotståndliga kolorna tjusar både gammal och ung.
Nu delar pärlorna med sig av hemligheterna bakom de populära kolorna samt bortglömda bakverk och desserter från 1900-talets svängigaste årtionden. Därtill bjuds det på såväl frisyr- som musiktips för att försätta dig i den omtalade stämning som har blivit Pärlans signum.
Utsedd till Årets Måltidslitteratur Söta bakverk 2013 av Måltidsakademien. Juryns motivering:
"I en träffsäker och rörande retrostil bjuder denna utgåva på läckerhet efter läckerhet, recept efter recept, utan att någonsin bli för snaskig. Det är bara att veckla ut godbitarna och känna den smöriga kolasmaken."
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127134010 -
New Vegan : det nya veganska köket
Inbunden bok. Max Ström. 2015. 167 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171263407
- Titel
- New Vegan : det nya veganska köket
- Författare
- Mustard, Jenny
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganmat tilltalar allt fler – både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och veganmat behöver inte vara trist och enahanda. Tvärtom är det en kosthållning som är inspirerande för alla som vill leva hälsosamt och verka för en mer hållbar framtid. Och Jenny Mustards mat är allt annat än tråkig! Hon är modedesignern som skapar helt vegansk mat, oftast av ekologiska råvaror. Hon försöker hitta närproducerade alternativ till traditionellt exotiska ingredienser, vilket ger en miljövänlig kost, helt fri från djurprodukter. Eftersom veganismen växer otroligt snabbt för tillfället, är intresset för nytänkande veganska recept större än någonsin – och här kommer Jenny Mustard att bli en stjärna. Maten hon lagar är god, nyttig och etiskt försvarbar – men också enkel. Hennes recept är lättlagade, kräver få ingredienser, och går att tillaga på en liten budget.Till 20 av recepten finns en QR-kod som leder till en Youtube-film där hela processen visas professionellt.
Max Ström 9789171263407 -
Ord till bords : gastronomiska termer på fyra...
Inbunden bok. Lund : Gustava. 2008. 524 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197571524
- Titel
- Ord till bords : gastronomiska termer på fyra språk
- Författare
- Persson, Gunnar
- Förlag
- Lund : Gustava
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Lund : Gustava 9789197571524 -
Terre a terre - the vegetarian cookbook
Inbunden bok. Absolute Press. 2009. 227 sidor.
Mycket gott skick. ngt slitage på pärmen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781906650049
- Titel
- Terre a terre - the vegetarian cookbook
- Författare
- Taylor, Philip M.
- Utgivningsår
- 2017
- Språk
- English
Absolute Press 9781906650049 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789163740404
- Titel
- Eva-Lotts kök
- Författare
- Långberg, Eva-Lott
- Förlag
- Jobs Kulturbyrå AB
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 186 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 695 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ta vara på livet
Eva-Lott satt uppkrupen i sin pappas säng, med sina fötter mot hans ben under täcket, så att han kunde känna att hon var där.
När han orkade talade de om livet och döden. De visste båda att han inte hade långt kvar. Cancern ägde hans avmagrade och försvagade kropp.
Det var då han sa:
– Jag har så mycket ogjort och nu är det för sent. Tänk dig för Eva-Lott. Kasta inte bort din tid utan ägna dig åt sådant du verkligen vill göra och var inte rädd för att prova nya vägar.
Nio månader efter pappans död gick även hennes pojkvän Lars bort i cancer.
– Det hade varit så mycket sorg och elände att jag tyckte det var min tur att få uppleva något roligt och bra. Jag ville ha en förändring i mitt liv.
Barnen, Michaela och Pontus var i det närmaste utflugna. Hon var redo.Eva-Lott är silversmed och textillärare men innerst inne har hon alltid velat jobba med mat. Pappans uppmaning att göra det hon verkligen vill i livet, gjorde att hon vågade söka till tv-programmet Sveriges Mästerkock. Hon fyllde i en ansökan på sin bärbara dator under en långtråkig tågresa. Sedan glömde hon bort alltihop och tackade först nej till att vara med på uttagningen.
– Det var Michaela som övertalade mig och det är jag så klart glad för idag. Min medverkan i serien har lett till att jag nu får erbjudanden om att laga mat på mässor och event.
Eva-Lott tog sig in i programserien med en kräftlasagne och åkte ut med en havskräftsoppa. Det framgick inte i programmet, men hon skar sig så illa att hon tappade fokus. Medan hon försökte stoppa blodflödet kokade soppan över.
Nu är nästa steg taget. Kokboken Eva-Lotts kök.
Jobs Kulturbyrå AB 1 9789163740404 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9781743210208
- Titel
- Food Lover's Guide To The World
- Förlag
- Lonely Planet
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 319 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 243 x 280 mm Ryggbredd 32 mm
- Vikt
- 1550 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- A full-coloured hardback gift book celebrating the cuisines and great food experiences of the world; Profiles countries and regions and features thematic lists, itineraries and maps; Features more than 20 of the greatest culinary regions and countries; Special features on everything from chilli to chocolate, wine and beer and eating etiquette.
Lonely Planet 9781743210208 -
Matlagning
Inbunden bok. Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2001. 370 sidor.
Gott skick. enstaka blyertsmarkeringar
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9124164062
- Titel
- Matlagning
- Författare
- J-E Hallberg - A Hjelmberg
- Förlag
- Studentlitteratur AB
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 370 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 1190 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För utbildningen på de treåriga restaurang- och kallskänkslinjerna i gymnasieskolan och motsvarande utbildningar.
I Matlagning finns allt samlat i en volym: traditionella och dagsaktuella metoder, överskådliga kapitel om alla slags råvaror, fungerande standardrecept och goda tips från yrkesfolk.
Boken är skriven av gymnasielärare, som har grundlig yrkeserfarenhet och goda kontakter med dagens restauranger. Materialet har också i sin helhet granskats av yrkesfolk.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se
Studentlitteratur AB 1 9124164062 -
Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2018. 204 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174247725
- Titel
- Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna
- Författare
- Choi, Soki
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 204 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan – när en enkel fekaltransplantation (bajsöverföring) egentligen var lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I den här boken berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen om den så kallade microbiota-gut-brain axeln och hur den verkar kunna påverka din hjärna och psykiska hälsa.Soki ger också tips på hur mat kan bidra med goda bakterier och därmed stärka ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. Och för att kickstarta din hjärna avslöjar hon sina bästa recept på kimchi och kombucha, alla fullproppade med goda bakterier.”Kimchi och kombucha är en innehållsrik bok med avseende på textmängd och fakta, men skriven på lättillgängligt sätt och kreativt formgiven.”Motzi Eklöf, BTJ nr 20, år 2018"Soki Chois bok ”Kimchi och Kombucha” är en mycket faktaspäckad bok med en imponerande litteraturlista för varje kapitel. Sammanfattningsvis är denna bok mycket läsvärd för ”nördar” gällande livsmedel, medicin, mikrobiologi, samt för veterinärmedicin."Torkel Wadström, Professor emeritus i medicinsk mikrobiologi
Bonnier Fakta 9789174247725 -
Blood Sugar - Inspiring Recipes for anyone Fa...
Inbunden bok. New Holland. 2011. 237 sidor.
ISBN 9781742571546
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNew Holland 9781742571546 -
Magisk GL- mat - för bättre blodsocker
Inbunden bok. Det bästa. f uppl. 2009. 320 sidor.
ISBN 9789170304262
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDet bästa f 9789170304262 -
Waje, Wide och en kock : Baja California
Inbunden bok. twoW!. 1 uppl. 2010. 183 sidor.
Mycket gott skick. Singerat och numrerat exemplar 161 av 200. ISBN på titelbladet: 9789197872904 men boken är inbunden.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197872904
- Titel
- Waje, Wide och en kock : Baja California
- Författare
- Waje, Lennart
- Förlag
- twoW!
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 183 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 210 x 263 mm
- Vikt
- 739 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tillsammans med mästerkocken Richard Waje äter och dricker vi oss genom Baja California i Mexiko, från Cabo San Lucas till Tijuana. Richard lagar mat med lokala kockar, och vi testar mexikansk gatumat (bl.a. kycklingmage och kojuver), fiskar marlin och hälleflundra, möter smugglare, klappar valar, luftlandsätter öl till en tokig skotte och kikar på kondorer. Waje, Wide och en kock Baja California bjuder på njutning och äventyr och en mängd lättlagade recept på både nyskapade svexikanska läckerheter och handfasta mexikanska klassiker. Följ med långt bortom allfarvägarna på Baja!
twoW! 1 9789197872904 -
Ät mej
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 1998. 196 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127069753
- Titel
- Waje mfl/Ät mej
- Författare
- Waje mfl
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 196 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1677 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En fiskkokbok utöver det vanliga. I stort format, raffinerad layout, med utsökta bilder och intressanta texter om fiskarna – och många aptitretande recept.
Richard Waje, fiskentusiast och mästerkock, ger här sin hyllning till havet och den mångfald av fiskar och skaldjur som lever i vattnen vid Västkusten. Enkelt och med spännande kombinationer av fisk och tillbehör får man här mer än 80 recept på fiskrätter med såser, fonder och andra tillbehör. Vad sägs om t ex Stekt rödtunga med chili och vitlöksfräst potatis, ruccolasallad och friterad dill? Eller Ångande blåmusslor med limeblad, citrongräs och vitlök?
Alla dessa havets läckerheter finns med, alla i bild: räkor, havskräftor, hummer, krabba, musslor, ostron, bläckfisk, rödspätta, hälleflundra, rödtunga, bergtunga, sjötunga, slätvar, piggvar, fjärsing, havskatt, knot, marulk, rocka, sillhaj, torsk, kolja, kummel, gråsej, långa, bleka, vitling, lubb, sill, makrill, tonfisk, lax och havsöring.
Särskilt intressant för
fiskälskare och alla som söker inspirerande och annorlunda recept på vanliga och ovanliga västkustfiskar – eller bara vill njuta av en ovanligt läcker fiskkokbok.
Richard Waje är köksmästare på Brasseri Lipp i Göteborg och dessutom djuphavsfiskare. Han svarar för bokens recept och för fiskpresentationer. Lennart Sjöberg är fotograf och har tagit bilderna. Annika Wingårdh är formgivare och copywriter och Bi Ericksson har skrivit texten.
Natur & Kultur 1 9127069753 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789198495935
- Titel
- Vad ska vi äta? : om mat och etik
- Författare
- Höglund, Anna T.
- Förlag
- Appell Förlag
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 139 x 217 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 328 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hur produceras vår mat, hur påverkar den hälsa, miljö och klimat och hur hanteras djuren i matproduktionen? Såväl produktion som konsumtion av mat aktualiserar en mängd etiska värden och därför uppstår det lätt konflikter i valen av vad vi ska äta och vår kosthållning. Är det till exempel viktigast att maten är ekologiskt producerad eller att jordarna ger så stora skördar som möjligt? Att maten är närproducerad eller billig? Hälsosam eller god?Som konsumenter behöver vi en viss etisk kompetens för att hantera dessa frågor, menar Anna T. Höglund. Hon ger läsaren kunskap och praktiska hjälpmedel, genom att visa vad vi bör tänka på vid val av mat och ger vägledning inför alla dessa beslut som gärna gör oss till filosofer, men som också präglar vår vardag.Hon berättar även om hur de etiska resonemangen om mat sett ut i den västerländska historien – från det antika Greklands måttlighetsideal, genom medeltidens syn på frosseri som en dödssynd och vidare till dagens hälsoideal och maten som verktyg för att skapa identitet. Anna T. Höglund är docent i etik och verksam vid Centrum för forsknings- och bioetik vid Uppsala universitet.
Appell Förlag 9789198495935 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNovo nordisk A/S f 9788799645602
-
Wine Label Design - 500 Labels
Inbunden bok. Rizzoli, New York. first english uppl. 1984. 154 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 0847805530
- Titel
- Wine label design - 500 labels
- Författare
- Logoz, Michel
- Förlag
- Rizzoli
- Utgivningsår
- 1984
- Omfång
- 155 sidor
- Språk
- English
Rizzoli, New York first english 0847805530 -
Japanese Whisky : facts, figures and taste
Inbunden bok. DataAnalys Scandinavia. 1 uppl. 2008. 150 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163320934
- Titel
- Japanese Whisky : facts, figures and taste
- Författare
- Ulf Buxrud
- Förlag
- DataAnalys Scandinavia
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 150 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 285 x 285 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1300 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- This book, a definitive guide to Japanese whiskies and a first in its category, is an endeavour to document the facts and figures of a formative and exciting segment of the Japanese whisky industry.
d
It is also an attempt to mirror the arduous work and joy surrounding the rise of a trade that became an industry on its own merits.
The 'Japanese Whisky' portrays all distilleries involved in the foundation of a unique chapter in the global history of whisky making. Some of these entities are gone; others are still operating at full steam. Each of the distillery portraits contains histories and comprehensive technical data, some never published before.
A special segment maps a vast number of whisky versions produced over the years. Tasting notes, photo documentation and comments are included for each of them.
Plenty of side information such as how to travel and visit distilleries, the Japanese whisky bar culture, how to and where to find Japanese whiskies and much more is highlighted in the book.
DataAnalys Scandinavia 1 9789163320934 -
The Southebys guide to Classic Wines and thei...
Inbunden bok. Dorling Kindersley, London. first första uppl. 1990. 400 sidor.
ISBN 9780863184833
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. avbildade vinetiketter från de stora vinproducerande länderna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDorling Kindersley, London first första 9780863184833 -
Ville Baer - Alle spiselige ville baer i Norg...
Inbunden bok. Damm & Sön. 6.opplag uppl. 2002.
ISBN 9788251204538
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKDamm & Sön 6.opplag 9788251204538 -
Bättre en fågel i grytan : Rea Ahlströms bäst...
Inbunden bok. Helsingfors] : Coile & Co. 2012.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789526777511
- Titel
- Bättre en fågel i grytan : Rea Ahlströms bästa viltrecept
- Författare
- Ahlström, Rea - Repo, Sami
- Förlag
- Helsingfors] : Coile & Co
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Helsingfors] : Coile & Co 9789526777511 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137129679
- Titel
- Matlexikonet
- Författare
- Hemberg, Birgit
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 988 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 4 800 uppslagsord över allt som hör mat och kokkonst tillVet du vad amuse bouche, quinoa, breiflabb, chipotle, barista och halva är? Var ordet barbecue har sitt ursprung? Känner du till Charles Emil Hagdahl? Paul Bocuse? Cajsa Warg? Erik Bullen Berglund? Letar du efter recept på blinier? Kalmarlåda? Lemon curd? Biff Greta? Gazpacho? Vad består egentligen garnityren à la florentine, à la bordelaise och à la grecque av? Vad betyder blondera, blanchera och lardera?Svaren på dessa frågor och många fler finns i Matlexikonet -- en praktisk, innehållsrik och rolig bok om matkunskap och matbordets fröjder.Boken är illustrerad med teckningar av Eva-Jo Hancock.Birgit Hemberg var under många år redaktionschef på tidningen Allt om Mat och dessförinnan matjournalist på Dagens Nyheter. Hon har fått flera fina utmärkelser inom det gastronomiska området och lovord för utomordentliga insatser i främjandet av svensk matkultur. Hon har också medverkat i en rad kokböcker.
Bokförlaget Forum 9789137129679 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTo-Foto As första, first
-
Rover´s - Recipes from Seattle´s Chef in the...
Inbunden bok. Ten Speed Press. första, first uppl. 2005. 244 sidor.
Mycket gott skick. ded. från författarna
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTen Speed Press första, first -
Styrkans magi : all världens sprit - från akv...
Inbunden bok. Max Ström. 2012. 320 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171262011
- Titel
- Styrkans magi : all världens sprit - från akvavit till whisky
- Författare
- Kronstam, Bengt-Göran
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 285 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1819 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- »en perfekt present till den som är intresserad av både ädla drycker och resor [...] Här berättas i vilket område man hittar den mest exlusiva calvadosen, hur man tillverkar tequilan av agave i Mexico och vad man ska dricka i distriktet i Armagnac. En inspirerande start för den som vill bege sig ut på en smakodyssé - som dessutom berättar mycket om samhällena där dryckerna görs.«TT Spektra »Styrkans magi är utsedd till Årets Bästa Dryckeslitteratur av Måltidsakademien« »Magiska droppar [...] välskriven och inspirerande bok om all världen sprit« Vårt Nya Kök»en riktigt trevlig bok att mysa med«Aftonbladet Söndag»Styrkans magi är ett mästerverk [...] Årets julklapp för alla som gillar den perfekta promillen«Allt om VinStyrkans magi är en guidad tur till världens främsta destillerade drycker med vinskribenten Bengt-Göran Kronstam som ciceron. Tillsammans med fotografen Claes Löfgren presenterar han utförligt och med glimten i ögat olika spritsorter och deras ursprung. Vi får lära oss om olika likörer, vår ursvenska punsch, cognac, armagnac, grappa, calvados, vodka, absint, whisky, rom, tequila och gin. Dessutom gör Bengt-Göran en djupdykning i den svenska alkoholhistorien samt bjuder på berättelserna om världens mest kända drinkar och barer. Boken avslutas med ett tjogotal drinkrecept, med bilder tagna av matfotografen Björn Lindberg.Det här är den tredje boken i Bengt-Göran Kronstams ”magiska” serie. Tidigare utgivna titlar är Vinets magi och Smakens magi.Bengt-Göran Kronstam är en av Sveriges allra främsta vinskribenter. Han skriver varje vecka om vin i Dagens Nyheter. Han är även en hängiven och skicklig kock. Reportagebilderna är tagna av Claes Löfgren, en av världens främste vinfotografer. Drinkbilderna är tagna av Björn Lindberg, Sveriges kanske främste matfotograf.
Max Ström 9789171262011 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789197711609
- Titel
- Mat med magkänsla
- Författare
- Fredrik Eriksson - Lisa Förare Winbladh
- Förlag
- Drive Action Marketing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 280 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 772 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu får 2,4 miljoner känsliga magar en egen kokbok.
I "Mat med magkänsla" får personer med känsliga magar en efterlängtad receptbok så att de kan äta minst lika gott som bordsgrannen. SGF, Svensk Gastroenterologisk Förening och RMT, Riksförbundet för Mag- och tarmsjuka, står bakom kokboken.
Den mångfaldigt prisbelönta kocken Fredrik Eriksson har tillsammans med dietisten Pia Henfridsson och matskribenten Lisa Förare Winbladh, skrivit en inspirerande och matglad kokbok med ett 40-tal nya och klassiska specialrecept för känsliga magar.
Syftet med boken är, förutom att inspirera personer med känsliga magar till att våga laga riktigt god mat och att flytta fram positionerna för Svensk forskning kring just mag- och tarm sjukdomar.
"Mat med magkänsla" handlar om njutning och näring samt innehåller recept på alltifrån frestande frukostar till delikata desserter. Alla rätter har anpassats för att innehålla så lite fett och laktos som möjligt och man får även förslag på glutenfria alternativ.
- Det här är kanske de svåraste recept jag gjort, jag var hela tiden var tvungen att tänka till. Det är så ruskigt mycket att ta hänsyn till. Men det är samtidigt väldigt roligt att lära sig så mycket nytt, säger Fredrik Eriksson om arbetet med boken.
Projektet "Mat med Magkänsla" stöds av Svensk Gastroenterologisk Förening
och Riksförbundet för Mag- och Tarmsjuka efter idé- och projektstöd av hälso- och sjukvårdsföretaget Abbott. 60 kronor går oavkortat till svensk
forskning kring sjukdomar i mag-tarmkanalen.
Drive Action Marketing 9789197711609 -
Jägarromantikern meddelar goda tips på mat so...
Inbunden bok. Fredsbasker Förlaget. 1 uppl. 2017. 100 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185609123
- Titel
- Jägarromantikern meddelar goda tips på mat som inte kostar skjortan
- Författare
- Lunqe, Per
- Förlag
- Fredsbasker Förlaget
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 100 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 245 mm Ryggbredd 10 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Jägarromantikerns kokbok ger jag inspiration till god mat som också är mat som inte är dyr. Det är läckra recept och min bok vänder sig till dig som behärskar fundamenta i köket men som inte är avancerad kock. De flesta recepten kostar runt 20 kronor per portion eller under. En av hemligheterna är att använda frysen.
Jag har gjort min värnplikt på jägarförbandet K4 och där lärde jag mig att hushålla med resurser. Jag är en jägarromantiker som tar med mig erfarenheterna från de tröstlösa träsken i Norrland in i köket, men det är inga recept på granbarr i den här boken.
Ekonomi är att hushålla med resurser, ibland bromsar och ibland gasar man. Det gäller också för mathållning. Har man koll på hushållsekonomin så känns livet enklare. Intresset för mat väcktes för mig när jag köpte gös av en fiskare vid Bråviken. Med ett litet uppehåll fortsatte det när tillfälle gavs.
Jag jobbar som frilansreporter inom försvar, skydd och säkerhet. Med min sajt alltomförsvar.se bevakar jag totalförsvaret. Mitt första reportage var på Ranger School i nordvästra Florida. På FOA där jag var pressansvarig träffade jag många profiler, en var Bengt Bergström som gillade matlagning. Från honom blev det några blad i receptpärmen.
Fredsbasker Förlaget 1 9789185609123 -
Cognac, Armagnac & Brandy
inb. 183 sidor, ICA bokförlag 1999, mkt bra skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153418818
- Titel
- Cognac armagnac & brandy
- Författare
- Urban Laurin
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 184 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 800 g
- Språk
- Svenska
9789153418818 -
En hipsters dilemma - försvar för långväga ma...
häftad 297 sidor, timbro 2013, nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175669168
- Titel
- En hipsters dilemma : försvar för långväga mat
- Författare
- Desrochers, Pierre
- Förlag
- Timbro
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 297 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 138 x 210 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Närodlat, ekologiskt och småskaligt. Många personer, men framför allt en grupp trendkänsliga konsumenter, tänker sig att närodlad mat kan lösa miljöproblemen och stöpa om dagens matproduktion till något mer hållbart.
I boken En hipsters dilemma går ekonomigeografen Pierre Desrochers och policyanalytikern Hiroko Shimizu igenom forskningsläget och når en annan slutsats: det verkar som att storskalig matproduktion är bättre för klimatet, än lokalodlat.
Författarna beskriver historien bakom dagens matproduktion och visar pedagogiskt hur konsumenter misstar sig om vilken effekt närodlad mat har på miljön. Författarna visar också vad det är som har gjort att fler människor idag kan äta bättre, mer varierad och nyttigare mat till ett lägre pris än någonsin tidigare i människans historia.
En hipsters dilemma är måsteläsning om du är intresserad av att förstå hur klimat och matproduktion hänger samman och varför du inte ska känna dåligt samvete om du väljer bort närodlat i butiken.
Författarna visar att en marknad präglad av frihandel och avskaffade jordbruksstöd skulle:
Vara mer miljömässigt hållbart
Ge lägre matpriser
Ge ett större och bättre utbud av mat
Pierre Desrochers är docent i geografi vid University of Toronto och har författat över 40 vetenskapliga artiklar som rör globalisering, hållbar utveckling och energi och är anknuten till flera institut i både Kanada och USA. Hiroko Shimizu är utbildad policyanalytiker och ekonom från ett av Japans bästa universitet.
Ett kontraintuitivt men välunderbyggt argument för att lokal självhushållning är det värsta du kan göra för miljön. Stephen Budiansky, Wall Street Journal
9789175669168 -
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn