-
200 heta och kryddiga grillfavoriter
Inbunden bok. Bonnier Impact. 2011. 239 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186263256
- Titel
- 200 heta och kryddiga grillfavoriter
- Författare
- Pickford, Louise
- Förlag
- Bonnier Impact
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 168 x 208 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 659 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Grillning är ett av de lättaste och trevligaste sätten att laga mat på. Den här boken innehåller hundratals inspirerande recept och fantastiska idéer för allt från huvudrätter och tillbehör, efterrätter och vegetariska förslag, liksom hälsosamma sallader, till hemgjorda marinader och mycket mera. Recepten är enkla utan onödiga och tillkrånglade fackbegrepp. Alla recept är praktiskt och enkelt presenterade på ett uppslag med ett inspirerande färgfoto till.
Bonnier Impact 9789186263256 -
Fransyska visiter reatilltryck 2003
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 264 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151832402
- Titel
- Fransyska visiter reatilltryck 2003
- Författare
- Key Nilson - Siv Key Nilson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 264 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 230 mm
- Vikt
- 1306 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 9151832402 -
Till bords med Saltöborna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 190 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146213619
- Titel
- Till bords med Saltöborna
- Författare
- Lärn, Viveca
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag och inspelningsfoton av Carin Mannheimers hyllade tv-serie. Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Wahlström & Widstrand 1 9146213619 -
Håkan Larssons vin & mat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 208 sidor.
ISBN 9100622214
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlbert Bonniers Förlag 9100622214 -
Zazzis pasta
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127355063
- Titel
- Zazzis pasta
- Författare
- Zazzi, Alexandra
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 810 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En personlig kokbok med recept på läckra pastarätter, som pastaknyten med spenatfyllning och valnötssås, ugnsgratinerad pasta med soltorkade tomater och kyckling och mycket annat. Passionen för det italienska köket smittar av sig och Italien känns ständigt närvarande.
Pastan står i fokus i Alexandra Zazzis första kokbok. Dessutom får vi en informativ presentation av den underbara olivoljan – oumbärlig i ett äkta italienskt kök – och en lektion i hur man gör egen färsk pasta, t ex tortelloni rossi alla salvia med en smakrik hemlagad tomatsås till.
Här finns både snabba och prisvärda förslag på pastarätter och lite dyrare lyxigare när man känner för att spränga plånboken. Tips på barnens pastafavoriter och flera olika pastarecept med fisk, kött och grönsaker presenteras också.
Utöver ett 50-tal härliga pastarätter bjuder Alexandra på sig själv med små anekdoter och historier både från Sverige och från barndomsåren i norra Italien.
Alexandra Zazzi blev ett välbekant ansikte för den stora allmänheten då hon vann SVTs dokusåpa Robinson 1998. Tillsammans med sin man driver hon italienska gourmetbutiken PASTA e PANINI i centrala Göteborg, där hon själv är kökschef. Butiken fungerar även som cateringverksamhet och café. Hon skriver regelbundet i tidningen Matmagasinet och har tidigare bland annat kunnat ses som kock i TV 4. Som 11-åring
kom Alexandra till Sverige tillsammans med
sin italienske pappa och svenska mamma.
Lennart Sjöberg är matfotograf. Bl :a svarar han för fotot i fiskkokboken Ät mej.
Lars Åkerström är fotograf och har tagit bokens miljöbilder från Italien.
Natur & Kultur 1 9127355063 -
Läcker höst- och vintermat
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1997.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171199071
- Titel
- Läcker höst- och vintermat
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus - Toresdotter, Helene
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9171199071 -
Solens mat : en matreseguide till Italien
Häftad bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 222 sidor.
Nyskick. Författarens "Buon Viaggio!" på försättsbladet.
Danskt band i oläst nyskick.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9171306110
- Titel
- Solens mat : en matreseguide till Italien
- Författare
- Bo Hagström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 222 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 162 x 233 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 580 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att Bo Hagström är en passionerad och hängiven matturist har inte kunnat undgå någon som sett den kritikerrosade TV-serien SOLENS MAT. Drömmer du också om att få dofta och smaka på det genuina Italien bortom allfarvägarnas turistfällor? Då är det bara att packa väskorna, ta fram den stora kylväskan och hänga med. Nu bär det av på fem matresor för alla sinnen till landskapen Toscana, Umbrien, Marche, Emilia-Romagna och Lazio.
I denna matturistens reseguide delar Bo Hagström generöst med sig av all sin kunskap om den italienska matkulturen. Du får hjälp att hitta okända smultronställen såsom matmarknader, vingårdar, färgstarka byfester, små lokala matproducenter och lantliga trattorier där man fortfarande lagar de genuina rätterna.
Bo Hagström bjuder in till en värld fylld med spännande smaker och dofter som oftast annars går turistens sinnen förbi. I ett utförligt kapitel ges även praktiska råd om hur man hittar, bär hem och använder skatterna från det italienska köket.
Boken är gjord i samarbete med SVT. Den är rikt illustrerad med bilder tagna av fotograf Per Anders Rudelius.
"Jag reser i smakernas och dofternas värld. Här heter vägarna vin, olivolja, ost, skinka och bröd. Mina monument är fåraherdar, vinbönder, olivplockare och en gammal mamma i köket. Och souvenirerna jag bär med mig hem är doftminnen och smakupplevelser i både tid och rum; här finns människornas historia, och här finns alla platsers innersta väsen, geografin och klimatet."
BO HAGSTRÖM
Damm förlag 1 9171306110 -
Schücks vintermat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 208 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567779
- Titel
- Schücks vintermat
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 163 x 227 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ¿Mat som går fort att laga, smakar gott och är vacker att titta på. Sådan är min mat¿, skriver Cathrine Schück i sin bok. Här serveras härliga soppor, precis sådana man vill ha en mörk vinterkväll, och de varma drycker man behöver efter en långpromenad i kylan. Men hon bjuder också på lättare rätter, som en vintersallad med gratinerad getost och sparrisbröd. Naturligtvis finns det också ett avsnitt om julmat. Rikt illustrerad med färgfotografier av Albert Håkansson och teckningar av Birgitta Watz.
Albert Bonniers Förlag 9100567779 -
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134516557 -
Cuisine from Sweden's west at its best : food...
Inbunden bok. Göteborg : Nordbok International.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9174420461
- Titel
- Cuisine from Sweden's west at its best : food of the farmlands, sea, lakes and forests : [festive menus and family recipes]
- Författare
- Beijbom, Karl - Lärn, Viveca
- Förlag
- Göteborg : Nordbok International
- Språk
- English
Göteborg : Nordbok International 9174420461 -
Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter f...
Inbunden bok. Baskerville förlag. 1 uppl. 2007. 147 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197392532
- Titel
- Heddis Hemligheter : tips och läckra rätter för vardag och fest
- Författare
- Böckman, Heddi
- Förlag
- Baskerville förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 147 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 250 x 340 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1200 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det sägs att människan äter sin mat 3 gånger: med ögonen, med näsan och med munnen. Det finns en fjärde komponent: den konstnärliga, själens stimulans. Den stimuleras av det oväntade och förvånande. Tillbehören spelar stor roll om man vill förvandla måltiden till en upptäcktaresa. Här finns också hemligheter i form av praktisk tips. Följ med i konstnärsfamiljen Böckmans kulinariska äventyr!
Baskerville förlag 1 9789197392532 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0862832241
- Titel
- Indisk matlagning
- Författare
- Wilson, Anne - Barry, Peter
- Förlag
- Godalming : Colour Library Books
- Språk
- Svenska
Godalming : Colour Library Books 0862832241 -
Juice : för kroppen, för själen
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 143 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176171684
- Titel
- Juice : för kroppen, för själen
- Författare
- Cadji, Sarah
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 168 x 219 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 511 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Juice är naturens bästa snabbmat. Få rutin på juiceandet och gör det till en del av din vardag. Du kommer att märka skillnad!
Sarah Cadji driver juicebarerna Juice & Bulb i London. I Juice delar hon med sig av sina godaste recept och sina bästa tips på hur man blir en rutinerad juicemakare.
Juice: För kroppen. För själen innehåller goda och hälsosamma juicerecept för olika tillfällen och syften uppiggande morgonjuicer, näringsrika kvällsjuicer, energishots för sega eftermiddagar och mycket mer.
Recepten är lätta och enkla att följa och innehåller balanserade proportioner av frukt (lite) och grönsaker (mycket). Förutom juicer, shots och smoothies får man i boken även lära sig hur man gör nötmjölk och nötsmör.
Tukan Förlag 1 9789176171684 -
Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2013. 383 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243055
- Titel
- Tina : hur du enkelt lagar min allra godaste mat
- Författare
- Nordström, Tina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 383 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 203 x 266 mm Ryggbredd 40 mm
- Vikt
- 1595 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Charmig, lättälskad, en lysande kock – det är Tina! Tösen från Ramlösa, mästerkocken Tina Nordström, är tillbaka med en generös och lustfylld matbibel. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är en bok att bläddra i, laga ur, spilla på och leva med. Glöm alla tråkiga måsten och regler som förstör det roliga med matlagning – i Tinas kök är det högt i tak och aldrig långt till en alternativ lösning, hellre streetsmart (eller ”kökssmart”) än glädjelös perfektionism. För att lyckas krävs varken ett tjusigt kök, obegränsat med tid eller exklusiva råvaror – bara att man vågar släppa sargen. Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat är 384 sidor bläddervänlig matglädje som gör sig bäst bredvid skärbrädan, kniven och pepparkvarnen på köksbänken, långt från traven med tjusiga coffee table-böcker. Ligger den här kokboken ren och fin på soffborden har jag misslyckats, menar hon. I över tio år har Tina Nordström lagat mat i tv och hennes recept har blivit favoriter vid många svenska köksbord. Nu är hon tillbaka med sin största kokbok hittills där hon får visa upp hela sin repertoar – från kött, fisk, fågel och vegetariska rätter till bröd, kakor och desserter. Tina låter oss glänta på dörren till sitt kök och delar med sig av inte mindre än 234 favoritrecept. Hon ger oss dessutom frikostigt med kocktips och förslag på smarta genvägar. Med enkla metoder ”förvandlar” hon en maträtt till en annan, så att råreceptet på färs enkelt kan bli köttbullar från Sverige, Italien eller Grekland, och fiskfärsen antingen vardagsburgare eller lyxiga queneller, för att ta några exempel. I Tina – hur du enkelt lagar min allra godaste mat finns såväl snabba vardagsräddare som lite mer tidskrävande rätter som passar fredagsmyset eller det sociala helghänget: tacos, grillat, tapas och plockmat som för oss samman runt bordet. Här finns rätter från världens alla hörn men också svensk husmanskost och recept baserade på skånska matminnen från Tinas barndom, som klassikern Skånsk äppelkaka. Tina är nu tillbaka i Ramlösa, där allting en gång började. Numera har hon sitt arbetskök i lägenheten där hon växte upp och där är också alla bokens recept provlagade och förevigade av fotografen Charlie Drevstam.
Bonnier Fakta 9789174243055 -
Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di...
Inbunden bok. Stockholm : Di Luca & Di Luca. 1999.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163083105
- Titel
- Förälskad i olivolja : [en bok av Fernando di Luca om vägen till den goda olivoljan]
- Författare
- Di Luca, Fernando - Falk, Lars - Bylund, Lilian - Bengtsson, Jan
- Förlag
- Stockholm : Di Luca & Di Luca
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Di Luca & Di Luca 9789163083105 -
Vårkokboken
Inbunden bok. Stockholm : LT. 1997.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9136033014
- Titel
- Vårkokboken
- Författare
- Wrange, Eva - Peterson, Nisse
- Förlag
- Stockholm : LT
- Utgivningsår
- 1997
- Språk
- Svenska
Stockholm : LT 9136033014 -
Choklad : råchoklad, praliner & tryfflar, kak...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 256 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246216
- Titel
- Choklad : råchoklad, praliner & tryfflar, kakor & desserter, drycker & glass
- Författare
- Johansson, Elisabeth
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 197 x 260 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 983 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Prisbelönta konditorn Elisabeth Johansson presenterar omkring 100 spännande chokladrecept, mestadels nya men också traditionella recept i ny tappning: kakor, tårtor, bakverk, desserter, glass, godis och drycker.Det finns även praktiska teknikavsnitt i boken som beskriver hur man tempererar choklad, gjuter plattor, kakor och praliner, lite om chokladens nyttiga egenskaper med tips på nyttiga chokladmellanmål. Här finns färgstarka texter om chokladens ursprung, intressanta smakkombinationer som t ex lakrits och chili tillsammans med choklad. I boken beskrivs också hur man framställer choklad från kakaobönor och hur man bäst väljer dryck till choklad.Nytt för några år sedan i chokladvärlden är råchoklad – där varken kakaobönan eller chokladen hettas upp över 42,5 grader. Chokladen behåller på så sätt sina naturliga och nyttiga näringsämnen och får en mjukare och bredare arom än om man rostar bönorna och värmer upp chokladen traditionellt. Råchoklad innehåller höga halter av järn, zink och magnesium samt MAO-hämmare som stimulerar signalsubstanser i hjärnan som ger må bra-känsla. Boken innehåller ett helt kapitel om råchoklad och recept anpassade till raw food-principen.Det finns många fantastiska recept i den här stora chokladboken: nyttiga chokladbollar med olika smaksättningar; chokladpaj med torkade bär, frukt och nötter; chilichokladtårta för den som gillar starka smaker; pain au chocolat – chokladwienerbröd; saltlakritspraliner; tryfflar av olika slag; glasspinnar med kokos; hallon-& passionsmums; hemgjord chokladpudding; mjölkchokladshake och varma chokladdrycker.En personlig chokladbok med väl utvalda chokladrecept!
Bonnier Fakta 9789174246216 -
Akademiens kokbok : 35 st kloka festmenyer
Inbunden bok. Stockholm : Sellin & Blomquist. 1989.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9170550069
- Titel
- Akademiens kokbok : 35 st kloka festmenyer
- Författare
- Klein, Örjan - Gustafsson, Inga-Britt - Paulsson, Lars
- Förlag
- Stockholm : Sellin & Blomquist
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- Svenska
Stockholm : Sellin & Blomquist 9170550069 -
En miljon menyer : [en unik kokbok]
Inbunden bok. Stockholm : Informationsförl. 1992. 424 sidor.
Mycket gott skick. Spiralinbunden. 3-delade sidor.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177362969
- Titel
- En miljon menyer : [en unik kokbok]
- Författare
- Wachtmeister, Kerstin - Nilsson, Kjell
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Utgivningsår
- 1992
- Språk
- Svenska
Stockholm : Informationsförl 9177362969 -
Smal gourmetmat
Inbunden bok. Stockholm : Rabén & Sjögren : Allt om mat. 1991.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9129616352
- Titel
- Smal gourmetmat
- Författare
- Abrahamsson, Astrid - Helleblad, Görn - Svensson, Knut E. - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Rabén & Sjögren : Allt om mat
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Stockholm : Rabén & Sjögren : Allt om mat 9129616352 -
Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
Inbunden bok. EA Förlag. 1 uppl. 2013. 279 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197371520
- Titel
- Carl Jans klassiker : mer än en kokbok
- Författare
- Granqvist, Carl Jan
- Förlag
- EA Förlag
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 279 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 265 mm Ryggbredd 31 mm
- Vikt
- 1378 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Carl Jans Klassiker - Mer än en kokbok / Carl Jan Granqvist, Stefan Hedlund och Christer Hanefalk
Om konsten att hantera frestelser
Burdusa bordeauxer, balanserade bourgogner och charmiga champagner, skogens, sjöarnas, och havens skafferi och allt som skördas ur den svenska fosterjorden. Det är om dessa livsnjutningar som boken handlar: årstidernas mat och dryck, och allt annat som bidrar till helhetsupplevelsen, till måltidens skönhet och charm.
Carl Jans Klassiker är mycket mer än en kokbok. Kring bokens röda tråd: de 13 månadsvisa festmenyerna, kretsar såväl kåserier som Carl Jans egna kulinariska berättelser, till en lustfylld läsupplevelse och underhållning av yttersta kvalité.
Boken inrymmer det mesta av vad det svenska matåret har att ge, från gourmetens mest lustfyllda njutningar till gourmandens våtaste drömmar - alla tänkbara delikatesser finns med.
Det finns bara ett sätt att hantera en frestelse, det är att ge efter för den.
Om författarna:
Allas vår livsnjutare Carl Jan Granqvist fick inte bara liv i Grythyttans Gästgiveri
på 1970-talet och som han utvecklade till kulinarisk vallfartsort han är också en av initiativtagarna till Restauranghögskolan på samma ort, under Örebro Universitet. Han blev Carl Jan med svenska folket i slutet på 1980-talet, när han tillsammans med Christian Gröntoft skrev Första Vinboken och levererade vinprovningar under TV-serien Levande livet. Medlem i Gastronomiska Akademien sedan 1997.
Stefan Hedlund skrev tillsammans med retorikprofessor Kurt Johannesson boken Marknadsretorik som blev Årets Marknadsföringsbok 1993. Stefan är en av våra mesta tal- och spökskrivare, retorikföreläsare, kris- och managementkonsult. Han är också civilingenjör med bakgrund i såväl innovationsteknik och teknisk problemlösning, som utveckling av retorikmässiga koncept.
EA Förlag 1 9789197371520 -
Kokkonstens väsentligheter. En omfattande, il...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2001. 299 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783829067195
- Titel
- Kokkonstens väsentligheter. En omfattande, illustrerad guide över matlag-
- Författare
- James Peterson
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 299 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1267 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829067195 -
Nästan vegetariskt : 150 recept på fågel, fis...
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 159 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151833883
- Titel
- Nästan vegetariskt : 150 recept på fågel, fisk, grönsaker och frukt
- Författare
- Josceline Dimbleby
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 856 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151833883 -
Munskänkarnas vinbok
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2000. 320 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137115243
- Titel
- Munskänkarnas vinbok
- Författare
- Hiort af Ornäs, Catarina
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1356 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om du bara ska köpa en enda vinbok i ditt liv så är det denna du ska satsa på.¿ Bengt-Göran Kronstam En fyllig handbok och uppslagsbok för alla vinintresserade. Här skildras både de klassiska vindistrikten i Europa och nya världens vinländer. Kartor, faktarutor, druvsorter, framställningsmetoder, klassificeringar och alla andra basfakta presenteras. Eftersom boken är skriven av Catarina Hiort af Ornäs är tonen personlig och hon förenar sin stora kärlek till vinets värld med gedigen kunskap och stor erfarenhet. Boken är genomgående illustrerad med fantastiska färgfotografier. Catarina Hiort af Ornäs har varit medlem i Munskänkarna i över trettio år och varit föreningens vice ordförande. Hon har skrivit och översatt flera vinböcker, är vinskribent i Svenska Dagbladet och medarbetar i andra tidningar och tidskrifter.
Bokförlaget Forum 9137115243 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346970
- Titel
- Grekland : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346970 -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174248104
- Titel
- Paolo Robertos italienska kök
- Författare
- Roberto, Paolo
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 266 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 853 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Neapel … Bara namnet får en att längta dit – vare sig man har varit där eller inte. En som har tillbringat mycket tid där är Paolo. Ända sedan han var en liten kille har han vistats många och långa perioder i byn Maddaloni, strax utanför Neapel. Och numera är han så hemmastadd att han till och med har en egen olivodling i trakten.Paolo har den napolitanska maten i hjärtat och i hjärnan, och tillsammans med honom upptäcker vi hans smultronställen i området – och inte minst hans godaste recept! Närmare bestämt cirka 60 recept på sallader, pasta, pizza, soppor, grytor, gratänger och desserter. Allt ackompanjerat av ett genuint och hänförande vackert bildmaterial som nästan får dofter och smaker att framträda.Maten i södra Italien har ofta grönsaker som grund, och genom att låta råvaror som till exempel tomat, aubergine och zucchini spela huvudrollen svänger Paolo ihop näringsrik vardagsmat med massor av smak. Dessutom delar han med sig av intressanta texter om det syditalienska kökets historia och kultur. Och förstås om råvarorna som hör till, som mozzarella, oliver, citroner och vin.Med Paolo som ciceron har man aldrig tråkigt. Han är en aldrig sinande källa av intressanta, dråpliga och rörande berättelser. Hans direkta och inkluderande sätt får folk runt omkring honom att öppna sig och dela med sig av de mest fantastiska historierna. Njut av dem, och njut av maten som får dig att längta till Neapel!
Bonnier Fakta 9789174248104 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9132323166
- Titel
- Floyds fjordfiesta
- Författare
- Keith Floyd
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 196 x 252 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 894 g
- Språk
- Svenska
B Wahlströms 1 9132323166 -
Kokbok
Häftad bok. Prisma. 2003. 224 sidor.
ISBN 9151841724
Nyskick. "Årets bästa måltidsbok alla kategorier"
-Måltidsakademien, Grythyttan 2001
Oläst ex.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKPrisma 9151841724 -
Ät o njut med Slow Food
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185023051
- Titel
- Ät o njut med Slow Food
- Författare
- Carlo Barsotti
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 960 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät och njut med Slow Food innehåller över 70 läckra och lättlagade matrecept, med inspiration
från Italien, Frankrike, Spanien och Sverige.
Carlo Barsotti har komponerat en rad lustfyllda måltider för vardag, helg och fest. Nu delar
han generöst med sig av sina recept och sitt vinkunnande.
Här får massproducerad snabbmat maka på sig till förmån för färska råvaror, lustfylld matlagning
och smakrika maträtter med avstamp i toscanska köket.
Ät och njut med Slow Food är en hyllning till det långsamma njutandet. Och en uppmaning till
oss alla att stressa lite mindre och njuta mycket mer!
Följ med in i Slow Foods livsbejakande värld av sund och giod mat, härliga måltider och goda
viner.
Bokförlaget Arena 1 9185023051
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn