-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9153419324
- Titel
- Fina fisken
- Författare
- Petter Thoen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 340 g
- Språk
- Svenska
Ica Bokförlag 1 9153419324 -
Alltid hungrig : Renée Voltaires mat.
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100100617
- Titel
- Alltid hungrig : Renée Voltaires mat.
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 262 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1046 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Renée Voltaire är alltid hungrig. Hungrig på mat och på livet i stort. När hon lagar mat är det med full speed på spisen. Få ingredienser, utan krångel men också hälsosamt: High Energy Living - mat för en jäktad storstadsmänniska.  Plock- och mingelmat på cocktailpartyt, minibakverk till barnkalaset, söndagsbrunch, middag med barnen eller tokveggo till yogalägret Renée lagar maten med samma glädje och humor. Hon är en ivrig förespråkare av ekologisk mat, men utan överdrifter man måste få matsynda också. Det kallar Renée Voltaire för livets ying och yang, båda aspekterna är lika viktiga.  Rockn Roll blir det i köket när Renée går igång på vetegräspressar, ekologisk lime och japansk soja. I Alltid Hungrig får du hänga med i en lekfull matvärld som tänjer på gränserna och ger dig moderna matimpulser.Systrarna Voltaires mat som Renée och Lotta skrev tillsammans utkom 1996 och sålde i 100 000 exemplar. Nu kommer Renée med en efterlängtad ny kokbok.  Innehåll: Plock- och mingelmat, Söndagsbrunch, Under vattenytan, Fågel och kött, Pris, pasta och gryn, Tokveggo, Tårtor, bullar och kakor, Sött och sånt, Drinkar och shakes, Bröd, Såser och dip, Smårätter och tillbehör, Partymat, Måsten i skafferiet, Grundrecept.
Albert Bonniers Förlag 9100100617 -
Det japanska köket : ryori
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 1999. 160 sidor.
Hyggligt skick. Sliten i övre hörnen.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 915183541x
- Titel
- Det japanska köket : ryori
- Författare
- Fredrik Liljeblad - Kjell Fornander
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 0 x 270 mm
- Vikt
- 639 g
- Språk
- Svenska
Prisma 1 915183541x -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIkea
-
Ät o njut med Slow Food
Inbunden bok. Bokförlaget Arena. 1 uppl. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick. Hälsning och autograf från författaren i första uppslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185023051
- Titel
- Ät o njut med Slow Food
- Författare
- Carlo Barsotti
- Förlag
- Bokförlaget Arena
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 188 x 260 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 960 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ät och njut med Slow Food innehåller över 70 läckra och lättlagade matrecept, med inspiration
från Italien, Frankrike, Spanien och Sverige.
Carlo Barsotti har komponerat en rad lustfyllda måltider för vardag, helg och fest. Nu delar
han generöst med sig av sina recept och sitt vinkunnande.
Här får massproducerad snabbmat maka på sig till förmån för färska råvaror, lustfylld matlagning
och smakrika maträtter med avstamp i toscanska köket.
Ät och njut med Slow Food är en hyllning till det långsamma njutandet. Och en uppmaning till
oss alla att stressa lite mindre och njuta mycket mer!
Följ med in i Slow Foods livsbejakande värld av sund och giod mat, härliga måltider och goda
viner.
Bokförlaget Arena 1 9185023051 -
Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig sj...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2008. 152 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849225
- Titel
- Gårdarnas mat : laga mat med omsorg om dig själv och naturen
- Författare
- Maximillian Lundin
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 257 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 743 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Intresset för att handla och laga närproducerat och miljömedvetet är större än någonsin. Ekologiskt och biodynamiskt står för bättre näringsinnehåll, godare smak, längre hållbarhet och ett mer hållbart jordbruk.
Konsumenter blir allt mer medvetna och vill inte längre ha färdigrätter med hälsofarliga ingredienser som rest tre varv runt jorden. Den hemlige kocken och Tyst hav är böcker som ligger på topplistorna. Ekologisk och närproducerad mat är inte längre något som serveras på alternativa vegokrogar utan även på trendiga gourmetrestauranger. Den är inte bara bättre för miljön och hälsan. Den SMAKAR bättre också. Mat som är odlad och tillagad med omsorg. Mat som får ta tid.
Som kock har Maximillian Lundin jobbat med närproducerade och ekologiska produkter i många år, bland annat som kökschef på Street Restaurang. Han följer säsongernas utbud med ett näst intill religiöst driv och vill med denna bok visa vägen från en allt-finns-alltid-mentalitet till en mer medveten matlagning full av möjligheter bortom stuvade kålrötter.
Boken speglar de olika årstidernas skiftande förutsättningar i ett kök. Inför varje säsongsbyte åker Max ut till producenterna och samlar på sig varor, pratar lite om säsongen och förutsättningar för produktionen. Sedan följer förrätter, varmrätter och efterrätter uppdelade efter vinter, vår, sommar och höst – totalt ett sextiotal recept.
Prisma 1 9789151849225 -
Alltid hungrig : Renée Voltaires mat.
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2003. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100100617
- Titel
- Alltid hungrig : Renée Voltaires mat.
- Författare
- Voltaire, Renée
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 194 x 262 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1046 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Renée Voltaire är alltid hungrig. Hungrig på mat och på livet i stort. När hon lagar mat är det med full speed på spisen. Få ingredienser, utan krångel men också hälsosamt: High Energy Living - mat för en jäktad storstadsmänniska.  Plock- och mingelmat på cocktailpartyt, minibakverk till barnkalaset, söndagsbrunch, middag med barnen eller tokveggo till yogalägret Renée lagar maten med samma glädje och humor. Hon är en ivrig förespråkare av ekologisk mat, men utan överdrifter man måste få matsynda också. Det kallar Renée Voltaire för livets ying och yang, båda aspekterna är lika viktiga.  Rockn Roll blir det i köket när Renée går igång på vetegräspressar, ekologisk lime och japansk soja. I Alltid Hungrig får du hänga med i en lekfull matvärld som tänjer på gränserna och ger dig moderna matimpulser.Systrarna Voltaires mat som Renée och Lotta skrev tillsammans utkom 1996 och sålde i 100 000 exemplar. Nu kommer Renée med en efterlängtad ny kokbok.  Innehåll: Plock- och mingelmat, Söndagsbrunch, Under vattenytan, Fågel och kött, Pris, pasta och gryn, Tokveggo, Tårtor, bullar och kakor, Sött och sånt, Drinkar och shakes, Bröd, Såser och dip, Smårätter och tillbehör, Partymat, Måsten i skafferiet, Grundrecept.
Albert Bonniers Förlag 9100100617 -
För alla sinnen : [mat & dryck]
Inbunden bok. Stockholm : Systembol. 2001. 193 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9187406152
- Titel
- För alla sinnen : [mat & dryck]
- Författare
- Eriksson, Leif, 1956-, kock - Calissendorff, Anders - Systembolaget
- Förlag
- Stockholm : Systembol
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Stockholm : Systembol 9187406152 -
Gordon Ramsay makes it easy
Inbunden bok. Alhambra Ediitions. 256.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. DVD i nära nyskick medföljer.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKAlhambra Ediitions -
Sött! – Desserter, bakverk och godis
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2015. 128 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155262402
- Titel
- Sött! - Desserter, bakverk och godis
- Författare
- Söderström, Lena
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 266 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kokboksförfattaren Lena Söderström dukar upp med söta favoriter för alla smaker och tillfällen! Bland godsakerna i denna ljuvliga, söta kokbok finner man cheesecakes, donuts & munkar, pumpkin pie, citronmarängpaj, devil cake med chokladfrosting, cupcakes, velvet cake, key lime pie, cake pops, angel cake med jordgubbar, whoopie pie med rabarber, björnbärspaj, jello, marängsviss, ljus chokladmousse toppad med marängfluff, banankaka, rocky road, pavlova med bär, chokladfondant, mörk chokladmousse med chili, zabaglione med bär, eclairer med chokladglasyr, rosa miniprinsesstårtor, baklava, macarons, napoleonbakelser, mandelmusslor, crème caramel, charlotte russe, madeleinekakor och sorbet i olika smaker och färger.Dessutom söta tillbehör som jordnötssmör, marmelader, frostingar & toppingar, marshmallows, dulce de leche och mycket mer.
Bokförlaget Semic 9789155262402 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153424680
- Titel
- Italienska bufféer
- Författare
- Marco Baudone - Tomas Tengby
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 94 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 278 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den italienska maten ökar hela tiden i popularitet. Den passar vår tid där vi stressar och springer genom livet och inte tycker oss ha tid till matlagning. Den italienska maten går ofta snabbt. Men italienaren skulle aldrig gå med på att det inte finns tid för mat. Mat är en av hörnpelarna i den mänskliga existensen det är inget man slarvar med, annat än möjligen frukosten. Lunchen får gärna ta några timmar.
Mat är ju så mycket mer än intagande av näring. Det är att njuta, känna och uppleva, och inte minst är det ett fantastiskt bra sätt att mötas och umgås. Den italienska matens enkelhet lockar. Det är till synes bara några ingredienser, ofta ganska få, som blandas ihop. Sedan är det klart!
Den italienska maten är som bäst i smårätterna, förrätterna antipasti- och rätten därpå primi där pasta, risotto och soppa dukas fram. Paletten med efterrätter dolci- brukar vara ganska begränsad men gör sällan någon besviken man vet vad som fungerar. I Italien har man självförtroende nog att servera färsk frukt som dessert. Så att göra en bok med italienska bufféer är egentligen självklart. Bjud helt enkelt på det bästa och låt var och en välja själv!
Marco Baudone har varit kock i Italien, Frankrike och Sverige bland annat på Operakällaren i Stockholm i fem år. Marcos favoritrecept presenteras med Stefan Anderssons läckra bilder och Tomas Tengbys reflektioner kring den italienska maten.
Ica Bokförlag 1 9789153424680 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789174241112
- Titel
- Fest, mat & kärlek
- Författare
- Läckberg, Camilla
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1152 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När deckardrottningen Camilla Läckberg och stjärnkocken Christian Hellberg träffas, lagar de nästan alltid mat tillsammans. Sedan bjuder de in sina familjer och alla de känner.Camilla och Christian känner varandra sedan barndomen och de har ett stort gemensamt umgänge. Genom åren har de lagat mat till mängder av tillfällen, från glada kompisträffar och mysiga semestermiddagar med barnen till lyxiga nyårsfester. Gott och glatt är det alltid oavsett om festen är liten eller stor. I sin nya personliga kokbok bjuder de bland annat in till tjejmiddag hemma hos Camilla, till grillfest på bryggan och till förberedelserna inför Camillas bröllop.Maten som serveras är lättlagad och fräsch med rena, klara smaker. Här finns spännande plockmat, sallader, kött-, fisk- och skaldjursrätter, bröd, desserter och drinkar - helt enkelt massor av inspiration till att träffas och njuta av god mat tillsammans. Fest, mat & kärlek är en brukskokbok för livets guldkant!
Bonnier Fakta 9789174241112 -
Svensk trädgårdsdessert
Inbunden bok. Lund : Tralala reklambyrå.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 919731854x
- Titel
- Svensk trädgårdsdessert
- Författare
- Andrén, Hans - Södling, Nicho
- Förlag
- Lund : Tralala reklambyrå
- Språk
- Svenska
Lund : Tralala reklambyrå 919731854x -
Festfixaren : De bästa tipsen för en lyckad f...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2006. 155 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153427580
- Titel
- Festfixaren : De bästa tipsen för en lyckad fest
- Författare
- Linnea Johansson - Robert Andersson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 155 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 267 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 716 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bästa tipsen för en lyckad fest
I Festfixaren berättar Linnea Johansson hur du enkelt planerar hemmafesten så att den blir en succé! Hon bjuder också på favoritrecept och drinkar till cocktailpartyt, brunchen, middags-bjudningen och bufféfesten. Allt kryddat med tips, idéer, praktiska råd och roliga anekdoter från New Yorks glamorösa kändisfester.
Linnea Johansson är framgångsrik festfixare i New York City. Till vardags planerar och designar hon fester för företag som Cartier, Gucci, Prada och Louis Vuitton. Gästerna är kändisar som Donald Trump, Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Robert De Niro, Nelson Mandela och Justin Timberlake. Linnea arrangerade också avslutningsfesten i samband med sista TV-avsnittet av Sex in the City. Boken är vackert fotograferad av den svenske fotografen Paul Brissman bosatt i New York. Texten har skrivits av den svenske journalisten Robert Andersson, också bosatt i New York. Ca 120 färgfoton, ca 50 recept.
Ica Bokförlag 1 9153427580 -
Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyck...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2011. 160 sidor.
Mycket gott skick. Namn i första uppslaget.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436782
- Titel
- Fixa festen : proffsen bästa tips för en lyckad fest
- Författare
- Liselotte Forslin - Mia Gahne - Jan Gradvall - Lindberg-Ber - Mia Öhrn - Catharina Lindeberg-Bernhardsson - Anna Thunell
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 238 x 293 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1043 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I denna bok får du proffsens bästa tips för en lyckad fest! Här delar författarna med sig av sina bästa råd om inbjudningskorten, maten, dryckerna, dukningen, musiken - antingen det är cocktailparty, middagsbuffé, trerätters med vikta servietter, dessertbuffé eller tårtkalas.
Matjournalist Mia Gahne lär dig blanda cocktails och göra läckra tilltugg, fixa goda bål och alkoholfria alternativ. Matjournalist Liselotte Forslin har komponerat tre härliga bufféer - en stor försommarbuffé, en mustig buffé och en italiensk buffé. Konditor Mia Öhrn, känd för boken Kladdkakor, ger lättbakade recept på smarriga sötsaker till dessertbuffén och tårtkalaset.
En lyckad fest börjar redan med inbjudningarna. Anna Thunell, som gjort Drömbröllopet, ger förslag på hur du gör dina egna inbjudningskort. Catharina Lindeberg-Bernhardsson, som givit ut boken Dukningar i säsong, hjälper dig duka fint, med blommor och vikta servetter. Och som kronan på verket: musiken som kan förgylla vilken tillställning som helst. Musikjournalist Jan Gradvall väljer vilka toner som skapar den rätta stämningen.
Ica Bokförlag 1 9789153436782 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9151841304
- Titel
- Chokladpassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 220 x 280 mm
- Vikt
- 1212 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Chokladpassion har Jan Hedh sammanställt sitt stora kunnande om chokladhantering. Han delar frikostigt med sig av de många recept, idéer och tips som han har samlat under sitt långa yrkesliv. Här finns recept på chokladpraliner med de läckraste fyllningar, chokladsmåbröd, tårtor, pajer, och bakelser, brûléer, mousser och bavaroiser, varma chokladdesserter och läckra chokladdrycker. Ja, till och med förslag och recept på varmrätter med choklad som krydda.
Alla recept har utförliga steg för steg-anvisningar och vid behov tips om var sällsynta råvaror kan inköpas. Författaren lär ut tekniker och ger detaljerade anvisningar om hanteringen av choklad, allt för att vi skall uppnå bästa möjliga resultat. Han ger också råd om hur choklad kan avnjutas på olika sätt.
Inledningsvis får läsaren bekanta sig med chokladens fascinerande historia och läsa om de viktigaste momenten vid chokladtillverkningen.Boken riktar sig till såväl en bredare allmänhet och chokladälskare som till fackfolk inom konditori- och restaurangnäring.
Jan Hedh är konditormästare med utbildning från bl.a. Coba-skolan i Basel, där han tidigt specialiserade sig på choklad. Han har arbetat med choklad i snart 40 år. Numera är Jan Hedh verksam som expert och konsult och efterfrågad såväl i Sverige som internationellt för sina fantastiska kunskaper. Han har tidigare givit ut boken Desserter.
Prisma 2 9151841304 -
Alltid lite större smak : [recept & inspirati...
Inbunden bok. Malmö] : Skånemejerier AB. 2012. 69 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163712777
- Titel
- Alltid lite större smak : [recept & inspiration : Carl Jans bästa]
- Författare
- Granqvist, Carl-Jan - Tengen, Caroline
- Förlag
- Malmö] : Skånemejerier AB
- Utgivningsår
- 2012
- Språk
- Svenska
Malmö] : Skånemejerier AB 9789163712777 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100112257
- Titel
- Förföriskt gott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 120 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 204 x 232 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 584 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kristina Eriksson och Anna Clarén utkom våren 2006 med den läckra dessertboken Syndigt gott. Nu är de tillbaka med Förföriskt gott, en överdådigt vacker kokbok som innehåller fjorton trerättersmenyer att laga till eller tillsammans med sin käraste. Samtliga menyer har ett tema, som till exempel franskt, italienskt, vegetariskt och asiatiskt, men här finns också mer oväntade förslag, som till exempel norrländskt och bondromantiskt. Temamenyn Gränslös kärlek innehåller nya kombinationer av italienska och svenska ingredienser, medan I havsbandet bjuder på ostron, björnbär och fisk. I den norrländska menyn hittar vi hjortron och renkött, medan Kärlek het som chili föreslår kryddstarka karibiska rätter. En grundtanke i boken är att traditionella svenska smaker som vinbär, hjortron, lingon, dill och enbär varvas med mer exotiska ingredienser som kokosmjölk, mango, passionsfrukt, mynta och fikon. Resultatet är överraskande läckert och fräscht. Här finns nyskapande rätter som wasabiparfait, men även klassiker som kalvfilé i marsalasås och limemarinerad lax. Förföriskt gott innehåller mat för alla smaker och tillfällen, med romantiken som gemensam nämnare. Anna Claréns vackra bilder är lika sensuella och inbjudande som recepten och ger en känsla av fest och romantik. Fira kärleken med en oförglömlig måltid!Ur innehållet:Kärlek het som chili, Norrländskt guld, Charmanta vegetarianer, Oriental evening, Asiatisk mystik, Le menu français, Parliamo italiano, I havsbandet, Sommar och sol, Det första kärleken, Bondromantiskt, Gränslös kärlek, Nyhetens behag, I juletid
Albert Bonniers Förlag 1 9789100112257 -
Bengt & Börje : grovhugget och finhackat
Häftad bok. Kakor & Monster AB. 1 uppl. 2011. 112 sidor.
Gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197979207
- Titel
- Bengt & Börje : grovhugget och finhackat
- Författare
- Göransson, Peter
- Förlag
- Kakor & Monster AB
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 195 x 245 mm
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Bengt & Börje : grovhugget och finhackat är en ”livsnjutarbok” från landsbygden fylld av vackra bilder, rejäla recept och sköna historier.
Kakor & Monster AB 1 9789197979207 -
Mina favoriter : Bröd ost potatis med matglad...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2001. 239 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151839229
- Titel
- Mina favoriter : Bröd ost potatis med matglada vänner
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1184 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En efterlängtad uppföljare! Peter Harrysons främsta intressen vid sidan om yrket är familjen, ön Åstol, engelskt lantliv, historiska romaner och - icke minst - mat och dryck. Så det kändes naturligt att åter ställa sig vid spisen, det var ju så mycket gott som inte fick plats i förra årets stora succébok Nu ska det smaka!Denna gång har Peter samlat spännande recept som utgår från några av hans favoritråvaror i köket; det oumbärliga brödet, den mångsidiga osten och själva grunden för den svenska mattraditionen - vår älskade potatis.
"Jag är en mycket känslig typ med utpräglad svaghet för god mat och ädla drycker. Mitt matintresse bottnar i mamma och mormor. Båda lät mig hållas i köket och uppmuntrade mig. Och jag tyckte det var roligt från allra första början. Mormor lagade mat på vedspis. Och jag såg hur hon gjorde, kände hur gott det blev. Jag bad att få hjälpa till och fick lära mig någonting - eller kanske allting. Jag äter allt utom njure, och jag har prövat det mesta."
Peters favoriter rymmer ett hundratal lockande recept, såväl traditionella rätter som recept med spännande nytänkande.
Prisma 1 9151839229 -
Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Upplan...
Inbunden bok. Alex o Martin. 1 uppl. 2012. 189 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163718243
- Titel
- Lite dyrare mycket bättre mat : nära i Uppland
- Författare
- Andersson, Martin
- Förlag
- Alex o Martin
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 189 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 290 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1112 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Belönad av Måltidsakademin med bästa formgivning 2013 bland ca 320 titlar. 48 recept, besök hos 12 producenter av lokal mat, en svamputflykt med landshövdingen. Under ett år har prisbelönte uppsalakocken Martin Andersson, tillsammans med fotografen Alex Giacomini och skribenten Anders Melldén rest runt bland hagar, gårdsmejerier, fiskodlingar och jordgubbsland för att hitta det allra bästa att laga god mat på. Och allt skedde i Uppland, ett landskap som fått oförtjänt lite uppmärksamhet för sina fina råvaror. Tretton besök gav lika många kapitel i denna bok, formgiven av Peter Assarsson. Till besöken har Martin Andersson hittat på välsmakande grejer med utgångspunkt i råvaran: roliga och framförallt goda rätter som passar varje dag, fest eller vardag, morgon eller kväll eller när man bara är sugen på något gott. Från nötmüsli till lyxfika och stabila middagar - inga pretentiösa försök, bara mat när den är som godast.
"Riktigt bra råvaror, som tagits fram av riktigt duktiga lokala råvaruproducenter, kostar pengar. Men det tycker vi de är värda. De ger helt enkelt lite dyrare, men mycket bättre mat." - Martin, Alex, Anders & Peter
Alex o Martin 1 9789163718243 -
Morberg : scenen, livet och konsten att laga...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2009. 208 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174240085
- Titel
- Morberg : scenen, livet och konsten att laga mat
- Författare
- Morberg, Per
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 233 x 288 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 1299 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat, scenkonst, reflektioner - allt går ihop i skådespelaren och kocken Per Morbergs högst personliga kokbok. Här finns nästan 100 recept från ett liv med mat, teater och en stor familj. En del rätter kommer från stjärnkrogen, andra från farmors kök. Det är vällagat och enkelt och på Per Morbergs vis serverat med äkta känsla.”Jag är ibland en alltför impulsiv person, som handlar först och tänker sen. En person som är så känslig att tanken lätt faller bort. Men det infinner sig ett lugn när jag lagar mat; det får mig att fokusera på något livsviktigt och håller mig på jorden. Gillade att sticka lovikkavantar i syslöjden också. Att göra något med händerna.I den här boken vill jag berätta lite om mig, om hur och varför jag lagar mat. Recepten är en del av min historia, liksom farmor och farfar, krogen, teatern, tjejerna (jag har fem döttrar!) och en gnutta jakt. Vår svenska husmanskost bär det hela.Jag är sprungen ur de enklaste rötter. Far var född i ett torp på ett kungligt gods där mina förfäder tjänat i mer än tvåhundra år. Min mor är född i Kiruna, men boken tar avstamp i den sörmländska myllan där jag vistats om somrarna och där jag nu bor. Självklart är Tullgarn en central plats inom och runtom mig!Att laga mat och att äta är en kärlekshandling. I förlängningen är maten en länk, en mellanmänsklig brygga som redan från födelsen förenar oss i en stund av gemenskap. Mat och dryck är som sagt livsviktigt.
Bonnier Fakta 9789174240085 -
Juicebaren : 85 recept för bättre hälsa
Inbunden bok. Love Food. 1 uppl. 2014. 176 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161810
- Titel
- Juicebaren : 85 recept för bättre hälsa
- Författare
- Sara Lewis
- Förlag
- Love Food
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 211 x 264 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 736 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 80 recept för bättre hälsa
Nyttiga och egenhändigt gjorda juicer är en trend som håller på att växa sig till en folkrörelse!
Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter ett halvt kilo frukt och grönt om dagen, men detta kan vara svårt att lyckas med varje dag. Gör man egna juicer och smoothies är det emellertid ingen konst att sätta i sig hela dagsbehovet redan till frukost.
I den här snyggt formgivna boken får man 80 stycken recept på goda och nyttiga juicer och smoothies. Dessutom får man lära sig mer om på vad sätt de olika näringsämnena är bra för kroppen.
Juicerna är komponerade så att de täcker olika behov, passar för olika tillfällen och situationer:
- Näringsrika drycker för bättre hälsa och immunförsvar.
- Detoxjuicer
- Frukostdrycker som ger en rivstart på dagen.
- Törstsläckare som återställer vätskebalansen.
- Energifyllda smoothies och juicer som passar före och efter träning.
Format: 210x262 mm
Love Food 1 9789187161810 -
Drick och njut med Slowine : en annorlunda bo...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2008. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789173311694
- Titel
- Drick och njut med Slowine : en annorlunda bok om vin
- Författare
- Carlo Barsotti
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 155 x 205 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 443 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med avstamp i barndomens Toscana tar Carlo Barsotti oss med på en personlig resa i vinets tecken. Från uppväxten vid Italiens vingårdar till de senaste årens vistelse i Sverige berättar han, både på ett personligt och mer allmängiltigt plan, om vinets självklara roll som livsmedel, för odlare, släkten och inte minst den egna njutningen.
Resultatet är en annorlunda vinbok där Barsotti uppmanar till att ta oss tid och dricka med hjärtat. Han inspirerar till att skapa en tillit till våra egna sinnen och bortse från ekonomiskt tänkande och status.
Boken är rikt illustrerad med både privata foton på vänner och familj samt mer allmänna bilder.
Carlo Barsotti är författare, regissör och skådespelare och även en av huvudpersonerna bakom den svenska Slow Food-rörelsen. Slowine i sin tur bygger på naturliga processer och varsam hantering och är nära sammankopplat med Slow Food, inte minst när det gäller fokuseringen på det lokalproducerade.
Förordet är skrivet av den nära vännen och nobelpristagaren Dario Fo.
Carlsson 1 9789173311694 -
Chicolat : kärlek, choklad & saltstänkta hav
Inbunden bok. Lava Förlag. 1 uppl. 2016. 144 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187941887
- Titel
- Chicolat : kärlek, choklad & saltstänkta hav
- Författare
- Rydemalm, Sofia
- Förlag
- Lava Förlag
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 288 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 960 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Chokladglädje och livsinspirationEn vacker och lustfylld livsstilsbok med goda och enkla chokladrecept och fantastiska bilder omöjlig att inte inspireras av!Sofia Rydemalm blev galet förälskad i en fransman, flyttade från krogtäta Rörstrandsgatan i Stockholm till den lilla ön Belle Île utanför franska atlantkusten och startade en chokladfabrik. I boken får man ta del av hennes historia och bilder från Belle Île. Men läsaren serveras också fakta om choklad, härliga recept, fakta om bättre hälsa med choklad samt lite dryckestips. Dessutom bjuds det på ett par möten med spännande människor!Sofia Rydemalm driver en chokladfabrik som skapar noga utvald choklad i samarbete med flera chokladproducenter. Hon har dessutom ett eget chokladsortiment under varumärket CHICOLAT de Sofia Rydemalm.
Lava Förlag 1 9789187941887 -
Den goda vintermaten
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100568570
- Titel
- Den goda vintermaten
- Författare
- Hensley, Nina Dreyer - Hensley, Jim - Løwe, Paul - Thomassen, Ingeborg - Hensley, Nina Dreyer - Stenmark, Cajsa
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100568570 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9171260293
- Titel
- Kalas : från dop till disco
- Författare
- Elsa Falk - Charlotte Sifvert
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 221 sidor
- Bandtyp
- Övrigt
- Mått
- 240 x 288 mm Ryggbredd 27 mm
- Vikt
- 1278 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Detta är den första heltäckande kalasboken, med massor av inspiration och idéer. Här finns maten, temakalasen, lekarna, dekorationerna, inbjudningskorten och mycket, mycket annat. Och här finns alla tipsen som tar bort stress och strul. Här berättas om hur kalaset kan skapas med fantasi, kärlek och humor. Boken är lekfullt formgiven, tryckt med högsta kvalitet och inbunden i en kalastålig pärm. Elsa Falk är tv-producent och jobbar just nu mest med underhållning för SVT. Hon skapade och producerade barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker. Elsa har ett förflutet som professionell festfixare på företaget Party Art och är en hejare på att ordna barnkalas. Charlotte Sifvert arbetar som redaktör och skribent. Hon var redaktör för barnprogrammet Fixat och är medförfattare till två Fixat-böcker.
Max Ström 9171260293 -
Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav,...
Inbunden bok. Bokförlaget Semic. 2012. 141 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789155258412
- Titel
- Brydlings fisk & skaldjur : från sjö och hav, läckra rätter, tillbehör och såser
- Författare
- Brydling, Carina
- Förlag
- Bokförlaget Semic
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 221 x 288 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 870 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vattnen omkring oss bjuder på en mångfald av läckra fiskar och skaldjur. Men mycket kunskap om hur man tillagar fisk har fallit i glömska, när det egentligen är så enkelt och blir så gott! Här finns inspirationen och recepten som hjälper dig att laga fantastiska middagar av havets skatter! Nya spännande rätter och uppskattade klassiker, vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur, liksom råd om vilka arter man bör undvika och vilka som kan ätas med gott samvete – allt finns med.Systrarna Brydling bjuder som alltid på unika, spännande recept, som är lätta följa och som alla innehåller det lilla extra och som avspeglar deras djupa matlagningskunskaper och gedigna erfarenhet. Lär dig röka din egen fisk, rensa och filea och koka enligt konstens alla regler, göra egen fond och använda det som naturen bjuder som krydda och smaksättning. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer.Med den här boken vill systrarna Brydling inspirera fler att våga laga med våra läckra råvaror från vattnet, oavsett om man är fiskare, storbadare eller bara en vanlig konsument som aldrig fiskar själv men ändå är nyfiken på utbudet i butiken. Genom att välja rätt råvaror bidrar man till en hållbar måltid samt vidgar sina kunskaper om alla våra goda och nyttiga fiskar och skaldjur.Carina och Ulrika Brydling kommer från en familj med maten i fokus. Med rötter från södra Lappland och Gotland är de uppväxta i Bålsta och med det fått ta del av olika regionernas matarv med vilt, bär och fisk och kunskap om hur man fiskar, jagar, torkar, röker och syltar.
Bokförlaget Semic 9789155258412 -
Smart & Gott : kanonrecept som gör nytta
Inbunden bok. Kakao Förlag. 2007. 140 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619066
- Titel
- Smart & Gott : kanonrecept som gör nytta
- Författare
- Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 226 x 270 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 903 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Oräkneliga är alla dieter som skrikit åt oss från löpsedlarna de senaste åren. Vad är egentligen nyttigt? Vilka fällor bör man undvika? Vad är myt och vad är sanning när det gäller mat?
Vi är många som vill må lite bättre, komma igång med att röra oss och äta rätt utan att slå knut på oss själva. Sunt förnuft är grundstenen i Smart & gott. Liselotte Forslin lagar underbart god mat som gör att man mår bra. Lagom är bäst, klok och smart mat är hälsosamt och dessutom gott och faktiskt ganska enkelt. Bra råvaror och användarvänliga recept gör att det blir lätt att tänka långsiktigt, Smart & gott kommer helt enkelt få dig att må bättre.
Frukost, lunch och middag varvat med mellanmål är vad som behövs och här får du massor av recept och tips på vilka vitaminer och mineraler man behöver och var man hittar dem. I traditionell Kakaoanda är boken full med lockande bilder för att verkligen få igång matlagaren i dig.
Kakao Förlag 9789197619066 -
Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska...
Inbunden bok. Royal group of entertainment. 2010. 80 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789186623036
- Titel
- Jamie: Fyra årstider i köket - Vårens friska & frestande recept
- Förlag
- Royal group of entertainment
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Board book
- Mått
- 210 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Våren i Jamies kök smakar av vilda och odlade primörer.
Fräscha matidéer från jordens alla hörn hjälper dig variera
vardagsmiddagar och festmåltider med spännande råvaror
och annorlunda kryddningar. Lamm- & kikärtspiroger är läckra munsbitar att packa ner till utflykten.
Royal group of entertainment 9789186623036
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn