-
Östgötamat - en smaksak
Inbunden bok. Östergötlands läns hushållningssällskap. 2 uppl. 1997. 180 sidor.
Mycket gott skick. Tillägnan på första sidan........................ // VI berättar om överdådet hos biskop Brask på 1500-talet och om vardag och fest på några av Östergötlands många herrgårdar. Boken innehåller stt stort stycke matnyttig kulturhistoria och, förstås, ett h läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9185908266
- Titel
- Östgötamat : en smaksak
- Författare
- Gladh, Katarina - Douglas, Marietta - Wallenquist, Inga - Billeson, Göran
- Förlag
- Linköping : Östergötlands länsmuseum
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Östergötlands läns hushållningssällskap 2 9185908266 -
Skolköksboken
Inbunden bok. Carlsons. 2 uppl. 1961. 174 sidor.
Gott skick. Skador på ryggens över och nederkant. Inlagan mycket fin,.några få anteckningar. Försättsblad bortrivet................... // Grundbok med tillhörande receptsamling för undervisningen i skolköket. Innehåller kostlära och varukunskap smat detssutom bakning läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKCarlsons 2 -
Matdags - Gamal coh nya recept samlade av Hil...
Inbunden bok. Värmlandstryck. 1 uppl. 1975. 156 sidor.
Mycket gott skick. Skada på ryggens nedre del............SIgnerad av författaren.......... // Svenska mattraditioner, seder och bru har för mig sedan ett 25-tal år varit en inspirerande och berikande forskning, där kanske Värmland kommi i förgrunden, men även andra delar av läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKVärmlandstryck 1 -
Bullens kokbok - Husmoderns presentbok
Inbunden bok. Bonniers. 1 uppl. 1934. 192 sidor.
Mycket gott skick. FIn gammal bok. Blekt omslag.. Del 1................ // Följebrev från Husmodern ligger i boken.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 1 -
Svensk Jordbrukets bok : Om mjölk och Mjölkhu...
Inbunden bok. Bonniers . 1 uppl. 1927. 589 sidor.
Mycket gott skick. Halvfranskt band. något nött................. // Juvret och mjölkbildningen, Mjölkens och mejeriprodukternas sammansättning och egenskaper, Mikroorganismerna i mejerihanteringen, SJukdomar av betydelse för mjölkproduktion och mjölkhygien, Mjölkens dietis läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers 1 -
Matsmart : på spaning efter nya goda trender
Inbunden bok. Gullers förlag. 220 sidor.
Nära nyskick. Kartongae. ..........................// Det här är en bok för alla som älskar mat, som funderar över vår tids mat och som vill spana efter nya goda trender. Här kan vi nu visa att något nytt äntligen är på väg och att var och en av oss kan göra skillnad g läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789188238856
- Titel
- Matsmart : på spaning efter nya goda trender
- Författare
- Stefan Edman - Bo Thunberg - Jan Töve
- Förlag
- Gullers förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 220 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 237 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1081 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- MATSMART - succén fortsätter!
Det här är en bok för alla som älskar mat, som funderar över vår tids mat och som vill spana efter nya goda trender. Här kan vi nu visa att något nytt äntligen är på väg och att var och en av oss kan göra skillnad genom våra egna matval och matvanor.
Stefan Edman, Bo Thunberg och Jan Töve heter trion bakom boken. Prisbelönta och välkända för sina många böcker, krönikor, bilder och sitt stora engagemang i samhällsdebatten ett engagemang som bland annat resulterat i denna bok.
MATSMART bjuder på generösa bildsviter, intervjuer och reportage, kryddade med viktiga bakgrundsfakta - en vacker och aptitretande reportagebok, och samtidigt ett både vasst och visionärt inlägg i debatten om morgondagens middagsbord!
Gullers förlag 9789188238856 -
Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 96 sidor.
Nära nyskick. ...........// Från bagels till fruktbröd och från surdeg till baguetter - den här boken är full av härliga revept på såväl nya sp'nnande bröd som gamla favoriter. Upptäck hur lätt det faktiskt är att baka ett basbröd eller en plåt härliga bullar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407561974
- Titel
- Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt eget kök med perfekt resultat
- Författare
- Christine France
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781407561974 -
Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 96 sidor.
Nära nyskick. ...........// Från bagels till fruktbröd och från surdeg till baguetter - den här boken är full av härliga revept på såväl nya sp'nnande bröd som gamla favoriter. Upptäck hur lätt det faktiskt är att baka ett basbröd eller en plåt härliga bullar. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407561974
- Titel
- Baka färskt bröd : skapa nybakat bröd i ditt eget kök med perfekt resultat
- Författare
- Christine France
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9781407561974 -
Koka soppa - nyttigt, billigt, gott. Sopprece...
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 1977. 96 sidor.
Gott skick. litet märke på ryggen.................. // Soppa är både god, nyttig och billig mat men nägon riktig soppkultur eller tradition har vi inte i Sverige. Sigurd Hansell vill råda bot för det och har därför samlat recept av alla de slag från olika delar av vä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9146129995
- Titel
- Koka soppa : [nyttigt, billigt, gott : sopprecept från hela världen]
- Författare
- Hansell, Sigurd - Wellner, Militta
- Förlag
- Stockholm : Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 1977
- Språk
- Svenska
Wahlström & Widstrand 1 9146129995 -
Kok-konsten som vetenskap och konst
Inbunden bok. Bonniers. 1979. 1006 sidor.
Mycket gott skick. Laminerat linneband. Utrangerad biblioteksband. Mycket fint skick. Smutsat boksnitt....Biblioteksetikett på hela ryggen....... Faksimilupplaga utgiven av astronomiska akademien....... // Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier
bodde med läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Vinterns söta : ännu fler frestelser från för...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 119 sidor.
Nära nyskick. Något jättelite nött i ryggens hörn................. // I Vinterns söta finns mer än 125 recept på allt från anistryffel till änglakola: mjuka kakor, småkakor, tårtor, puddingar, pajer, desserter, tryffel, kola, knäck och annat godis samt drycker. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174244687
- Titel
- Vinterns söta : ännu fler frestelser från författarna till Två systrars söta
- Författare
- Eisenman Frisk, Lisa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 119 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 195 x 220 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 425 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När ska man äta söta saker om inte under den kalla och mörka årstiden!? I Vinterns söta, med aptitretande bilder tagna av Roland Persson, har systrarna Eisenman sammanställt sina allra bästa och mest frestande recept på läckerheter som smakar bra när man helst sitter inne, umgås med familj och vänner och har det skönt i stugvärmen. Här finns över 130 recept på allt från anistryffel till änglakola: mjuka kakor, småkakor, tårtor, puddingar, pajer, desserter, tryffel, kola, knäck och annat godis samt drycker.Julens klassiska kryddor återfinns i många recept men ibland i lite annorlunda sammansättningar, exempelvis pepparkakskola, saffransdrömmar, glöggbakade päron, ingefärs- och limetårta, kardemummatryffel, pepparkaksmuffins, mjuk pepparkaka med äppelmos och ananas, kardemummakryddade pistagenötter och marängtorn med choklad och lingon.Flera spännande och stimulerande drycker – förutom klassisk glögg och mumma – kan man välja mellan: granatäppelte med mynta, varm choklad med chili och varm vanilj- och äppelcider.
Bonnier Fakta 1 9789174244687 -
Den bästa maten BFB:s kokbok
Inbunden bok. Bonniers. 1954. 230 sidor.
Mycket gott skick. Lite nött i kanterna och rygg Gulnad inlaga. Anteckningar, i övrigt fint skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBonniers -
Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ä...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 136 sidor.
Nära nyskick. ...........................// Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirera läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151846209
- Titel
- Celiaki : att inte tåla gluten : må bra och ät gott
- Författare
- Brinck, Lotta
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 136 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 250 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ungefär 1 av 100 svenskar har celiaki, det vill säga de tål inte gluten. Det är ett livslångt handikapp och diagnosen drabbar de flesta som ett dråpslag. Men med rätt mat kan man snabbt bli bättre. Den här boken ger inspirerande och god hjälp på vägen.Celiaki är en livslång sjukdom men när diagnosen väl är ställd vänder det. Med rätt mat tillfrisknar tarmen och allmäntillståndet blir de närmaste månaderna bättre. Diffusa krämpor från mage och tarm försvinner, kanske även huvudvärk, värk i skelettet och nedstämdhet.Den här boken förklarar vad celiaki är och visar hur man kommer till rätta med sin sjukdom. Maten är mycket viktig ? både som friskfaktor och som glädjekälla. Här finns exempel på spännande alternativ till pastan, mjölet och andra livsmedel som innehåller gluten. Men även recept på glutenfria varianter av pizza, pannkaka, paj, grovt och mättande bröd, läckra kakor och luftiga efterrätter.Lars Stenhammar, docent och överläkare vid barnklinikerna i Östergötland har forskat och skrivit om celiaki i 30 år. Här beskriver han sjukdomens historia, orsaker, symptom och behandling.För recept, goda livsmedelsval och praktiska matråd står Lotta Brinck ? matjournalist och dietist med ett antal kokböcker bakom sig, de flesta utgivna av Prisma.
Prisma 1 9151846209 -
Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra bör...
Inbunden bok. Bokförlaget Langenskiöld. 1 uppl. 2009. 114 sidor.
Nära nyskick. .....................// Synda med gott samvete!
För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.
Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197790147
- Titel
- Carolas ekosöta : ett gott slut är en bra början
- Författare
- Magnusson, Carola
- Förlag
- Bokförlaget Langenskiöld
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 114 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 210 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 353 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Synda med gott samvete!
För alla som vill njuta av sött men samtidigt göra gott för omvärlden, presenterar vi Carolas ekosöta.
Tv-kocken Carola Magnusson fortsätter sin mission, och den här gången i form av en läcker dessertbok. Självklara ingredienser i alla Carolas recept är ekologiska råvaror, samt en rejäl dos kärlek till både maten och naturen. Dinkelbullar med choklad och apelsin, äpplekompott, sommarmaränger och kokostorn omöjligt att motstå.
Carolas ekosöta är en smak- och bildsensation sida upp och sida ner. Recepten samspelar med Gunnar Bergkrantz vackra bilder och Karin Hubers lekfulla formgivning.
Varför inte avsluta en middag i trädgården med en ekologisk jordgubbscarpaccio som smakar både sommar och barndom? Det förändrar kanske inte världen, men det är ett steg i rätt riktning. Ett ganska gott steg dessutom!
Carola Magnusson är matmamman och tv-kocken som började sin karriär i skolköket. Under 2008 - 2009 lagar hon mat i populära Matakuten på TV 4. Hon är även en eftertraktad föreläsare och debattör. I mars mottog hon Förebildspriset för sitt mod, nytänkande och entreprenörskap. Hon har tidigare gett ut kokböckerna Manna och Carolas ekokök.
Bokförlaget Langenskiöld 1 9789197790147 -
Schücks vintermat
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 1998. 208 sidor.
Nära nyskick. ........... // Mat som går fort att laga, smakar gott och är vacker att titta på. Sådan är min mat , skriver Cathrine Schück i sin bok. Här serveras härliga soppor, precis sådana man vill ha en mörk vinterkväll, och de varma drycker man behöver efter en läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9100567779
- Titel
- Schücks vintermat
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 163 x 227 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- ¿Mat som går fort att laga, smakar gott och är vacker att titta på. Sådan är min mat¿, skriver Cathrine Schück i sin bok. Här serveras härliga soppor, precis sådana man vill ha en mörk vinterkväll, och de varma drycker man behöver efter en långpromenad i kylan. Men hon bjuder också på lättare rätter, som en vintersallad med gratinerad getost och sparrisbröd. Naturligtvis finns det också ett avsnitt om julmat. Rikt illustrerad med färgfotografier av Albert Håkansson och teckningar av Birgitta Watz.
Albert Bonniers Förlag 9100567779 -
Fransk afton : maten, musiken bistroerna, Par...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2009. 80 sidor.
Nära nyskick. ..CD saknas.........// Fransk afton vänder sig till alla de som är nyfikna på den mytomspunna bistrokulturen vars liv har blivit romantiserat i så många texter och filmer. Med hjälp av bokens härliga recept, drycksförslag, anekdoter och medföljande musik läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113026770
- Titel
- Fransk afton : maten, musiken bistroerna, Paris
- Författare
- Falkehed, Magnus
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 80 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 249 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 535 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransk afton vänder sig till alla de som är nyfikna på den mytomspunna bistrokulturen vars liv har blivit romantiserat i så många texter och filmer. Med hjälp av bokens härliga recept, drycksförslag, anekdoter och medföljande musik kan man drömma sig bort till Paris eller skapa sin egen franska afton hemma!Stockholmaren Magnus Falkehed har tillbringat de senaste 15 av sina 40 år i Paris. Därifrån bevakar han det franska samhällslivet och nyhetsflödet som korrespondent åt några av Sveriges ledande dagstidningar: Aftonbladet, Dagens Industri, Göteborgsposten och Sydsvenskan.
Norstedts 1 9789113026770 -
Östersjömat : Traditioner, recept och matkult...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2005. 182 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. OLÄST:.......Lite riss i skyddsomslaget kanter........... // En bok om mat och mattraditioner kring Östersjön. Om det tyska kökets roll och om skärgårdens specialiteter, om traditionens och sedernas inflytande. Största delen av boken ägnas åt de olika lä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9172036974
- Titel
- Östersjömat : Traditioner, recept och matkultur
- Författare
- Hellström, Mats - Lindberg, Björn 1945-
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 182 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 674 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9172036974 -
Desserter
Inbunden bok. Prisma. 3 uppl. 2006. 239 sidor.
Nära nyskick. Oläst.................... // Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sit läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151847412
- Titel
- Desserter
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 248 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 822 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med inspiration från Frankrike, Italien och Schweiz och i samklang med svenska desserttraditioner har Jan Hedh samlat erfarenheter i trettio år. I Desserter, som utkom för första gången 1998, delar han generöst med sig av sitt kunnande. Nytt förminskat format!
Dessertälskare får här sitt lystmäte. Med rätt metod kan det till synes svåra utan problem bli verklighet.
För att göra njutningen fullkomlig, innehåller boken också förslag på lämpliga dessertviner.
Ur innehållet:
Grunddegar, bottnar och maränger
Mandelmassa, marsipan, krämer och fyllningar
Såser, geléer, sockerkokning, syltning, puréer och inläggningar
Glass, sorbet, granité, parfait, suffléglass – samt mousse och bavaroise
Kalla desserter
Chokladdesserter. Tårtor och tarter
Varma desserter
Dessertviner
Prisma 3 9789151847412 -
Hjärnkoll på maten
Häftad bok. Natur & Kultur Akademisk. 1 uppl. 2011. 156 sidor.
Nära nyskick. Oläst..................... // I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker - och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker - kidnappar bel läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127130012
- Titel
- Hjärnkoll på maten
- Författare
- Ingvar, Martin
- Förlag
- Natur & Kultur Akademisk
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 156 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 160 x 210 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 420 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "'I den bästsäljande boken Hjärnkoll på vikten beskrev Martin Ingvar och Gunilla Eldh hur hjärnan styr dina matvanor och många andra val i vardagen. Socker – och all mat som kroppen snabbt omvandlar till socker – kidnappar belöningssystemet. För att ta tillbaka kommandot måste du överlista den inre supermakten som styr dig mot glassfrysen och pastahyllan.
I Hjärnkoll på maten beskriver författarna olika strategier som kan rädda dig från att hamna i snabbmatsträsket. Du får hjälp att hantera farliga fällor som lunchrestaurangen
Natur & Kultur Akademisk 1 9789127130012 -
Baka tårtan själv! Lättbakade tårtor och bake...
Häftad bok. TB Tidskriftböckerna. 1954. 96 sidor.
Mycket gott skick. Gulnad inlaga.....Lite skadad rygg. inlagan mycket fin.................... // Att kalla tårtorna i denna bok för "de godaste som finns" är ingen överdrift, ty där presenteras traditionsrika familjerecept från verkliga matmammor, lättbakade tårtor för både läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTB Tidskriftböckerna -
Matbröd : baka världens bästa bröd
Inbunden bok. Grenadine. 1 uppl. 2009. 70 sidor.
Nära nyskick. Ägarsingerad. Oläst....................... // Matbröd goda brödrecept från hela världenHär kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789185329823
- Titel
- Matbröd : baka världens bästa bröd
- Författare
- Annica Triberg - Albert Håkanson
- Förlag
- Grenadine
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 70 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matbröd
goda brödrecept från hela världen
Här kommer uppföljaren på storsäljaren Jorden runt på 80 degar. Tidigare journalisten och Gourmet-chefredaktören Annica Triberg är tillbaka med en brödbok som är rakt på sak. Huvuddelen av alla de läckra brödrecepten från föregående bok finns med. Nu är dock formatet och även syftet delvis ett annat denna gång är vi bara ute efter att få dig att ta fram mjöl och kavel!
De mycket uppskattade brödrecepten från Annicas förra brödbok ges här ut i receptboksform. I ny tilltalande layout och med ett format som väl lämpar sig för recepthyllan ovanför bakbordet är jorden runt-resan tillbaka. Denna gång avskalad till en ren uppmaning att få dig att frossa i dinkelmjöl och degbunkar.
Recepten sträcker sig fortfarande över hela världen. Alla har de också den fascinerande bakgrunden att de ursprungligen har en personlig koppling med reseminnen och liknande för författaren. Samtliga bröd har bakats för boken och har också fotograferats
av den erfarne press- och förlagsfotografen Albert Håkansson.
Denna kombination av kunnigt matskrivande, engagerat
brödbakande och vackert foto gör Matbröd till en bok som ska stå i varje välanvänd receptbokssamling.
Det är en bok som tillför recepten, såväl som middagen, det där lilla extra som bara ett riktigt gott matbröd kan göra!
Annica Triberg är journalist och författare. Hon har bl a varit chefredaktör för tidningen Gourmet och har även givit ut ett 25-tal böcker, många med gastronomisk inriktning.
Jag är snudd på uppvuxen i ett restaurangkök i Småland och för mig väcktes intresset för mat och bakning så snart jag släppte vällingflaskan.
Albert Håkansson är fotograf med egen bildbyrå. Han arbetar för tidningar, förlag och inom reklam. Även han har ett 20-tal böcker på sitt samvete, många av dem kokböcker.
"Min mamma drev flera restauranger i Stockholm under min uppväxt, så att jag nu fotograferar mat är kanske inte så konstigt".
Grenadine 1 9789185329823 -
Ölvännernas matbok
Inbunden bok. Informationsförlaget. 1985. 79 sidor.
Mycket gott skick. ................... // "Över 100 recept på trevliga och lättlagade rätter att servera till öl! Här är mackorna, smårätterna och sillrecepten. Här finns festmaten och den goda husmanskosten. Här ger ölvänner som Lasse Åberg, Eva Dahlgren och Werner Vögeli läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9177360958
- Titel
- Ölvännernas matbok
- Författare
- Telegin, Marie Louise - Meijer, Marie - Larsson, Ingrid
- Förlag
- Stockholm : Informationsförl
- Språk
- Svenska
Informationsförlaget 9177360958 -
Med många goda kryddor
Inbunden bok. Rabén & Sjögren. 1962. 102 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Lite kantstött på ryggens kanter......................... // Detta är en liten praktisk handbok som framförallt handlar om kryddorna i maten.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRabén & Sjögren -
De gamla fina kakrecepten
Inbunden bok. Semic. 1990. 63 sidor.
Nära nyskick. ................ // Nybakade småkakor, den varma doften av vanilj, kanel och kardemumma... Finns det egentligen någonting som sprider trivsel så som doften av hembakade kakor? … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9155212050
- Titel
- De gamla fina kakrecepten
- Författare
- Englesson, Inga - Grip, Stig - Lindh, Carin - Watz, Janet
- Förlag
- Sundbyberg : Semic
- Utgivningsår
- 1990
- Språk
- Svenska
Semic 9155212050 -
Kakbok : Fruktkakor, små kakor och tårtor eft...
Inbunden bok. Bonniers. 1988. 138 sidor.
Nära nyskick. Verkar oläst. Ägarsignerad. ........Vår tids mat 1......... // En aptitrerande kokbokserie i fjorton delar som ger nybörjaren lika väl som den matlagningsvane en uppsjö recept från snabblagat och enkelt till mer krävande festmat. ALla rätter är fotografer läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9134509798
- Titel
- Kakbok : fruktkakor, tårtor och små kakor efter nya och gamla recept : den stora bildkokboken med de bästa recepten
- Författare
- Wolter, Annette - Alsen, Elke - Holmgren, Ulla - Schwebel, Gull-Britt - Teubner, Odette
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Språk
- Svenska
Bonniers 9134509798 -
Älgkokbok. Anders Levén lagar älg på nytt sät...
Inbunden bok. B Wahlströms. 1 uppl. 2003. 128 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. ...........................// Har du frysen full med älgkött men saknar tillagningsidéer? Då är detta boken du behöver.
Anders Levén ger här en mängd tips på goda och fantasifulla älgrätter, både av traditionellt slag och lite mer annorlunda som man ka läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9132329326
- Titel
- Älgkokbok. Anders Levén lagar älg på nytt sätt
- Författare
- Anders Levén
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 230 x 233 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 644 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Har du frysen full med älgkött men saknar tillagningsidéer? Då är detta boken du behöver.
Anders Levén ger här en mängd tips på goda och fantasifulla älgrätter, både av traditionellt slag och lite mer annorlunda som man kanske inte vanligtvis förknippar med älg. Yakiniku på älgentrecote, älgcurry med naanbröd samt spett med friterat älgkött och aprikoser är några exempel.
Inför middagsbjudningen kan man få idéer och recept från menysidor som tipsar om vilka förrätter, huvudrätter och efterrätter som passar bra ihop. Vad kombinerar man till exempel en kryddstark älghuvudrätt med, hur kan man göra för att skapa en läcker lyxmåltid eller ordna en lite billigare middagsbjudning mot slutet av månaden?
Det är förstås också viktigt att välja en måltidsdryck som passar till älgrätterna. Här ges några förslag.
Anders Levén berättar dessutom om viktiga detaljer att tänka på vid styckningen av köttet, vilka delar som passar till vad och hur köttet lämpligast fryses in.
Fotograf Pepe Nilsson
B Wahlströms 1 9132329326 -
Hirmas andra kokbok
Inbunden bok. Ica bokförlag. 3 uppl. 1984.
Mycket gott skick. Mycket fin. blekt rygg. ett hörn lite stött................... // Illustrerad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153408470
- Titel
- Hirams andra kokbok
- Författare
- Huldt, Märit
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1984
- Språk
- Svenska
Ica bokförlag 3 9153408470 -
Goda Grytor
Inbunden bok. ICA Bokförlag. 4 uppl. 1974. 135 sidor.
Mycket gott skick. 34 välkomponerade vinnargrytor och 95 andra aptitretande grytor på sill, lax och skaldjur • färs, lever och njure • revbensspjäll och fläskfilé • kalv och mört lamm • kyckling och unghöns • oxsvans och oxfilé • älg, ren och rådjur • grönsaker och rotfrukt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9153400070
- Titel
- Goda grytor : en bok från ICA provkök i samarbete med Gastronomiska akademin
- Författare
- Reuterswärd, Maud - Gastronomiska akademien
- Förlag
- Västerås : ICA-förl
- Utgivningsår
- 1974
- Språk
- Svenska
ICA Bokförlag 4 9153400070 -
Leva med Choklad
Inbunden bok. TDPPOINTAS AB. 1 uppl. 126 sidor.
ISBN 9789163194986
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Leva med choklad, av Magnus Johansson. En läcker bok i fodral med en DVD monterad i bakre bokpärmen. En fin bok om och av Magnus Johansson – Sveriges kanske mest sympatiske och kunnigaste konditor – särskilt i TV-rutan framstår han som en mästare med myck läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKTDPPOINTAS AB 1 9789163194986 -
Årets Recept : Veckomatsedlar, Lördagsgodis,...
Inbunden bok. Ica förlaget. 1967. 239 sidor.
Hyggligt skick. Sliten pärm och trasig rygg. Lite fläckat boksnitt. .................. // 52 veckomatsedlar med recept och kåserande ingresser av Maud Reuterswärd. Resturangmat hemma - visst kan ni klara det. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKIca förlaget
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn