-
Mans eternal quest - collected talks and essa...
Inbunden bok. Bra Böcker. 3 uppl. 1986. 504 sidor.
Gott skick. Inlaga jättebra skick
Omslag lite nöttInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780876122327
- Titel
- Mans eternal quest - collected talks and essays on realizing god in daily l
- Författare
- Yogananda, Paramahansa
- Utgivningsår
- 1986
- Omfång
- 504 sidor
- Bandtyp
- Språk
- English
Bra Böcker 3 9780876122327 -
Den underbara matresan : boken om den nya sve...
Inbunden bok. Norstedts. 3 uppl. 1997. 311 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789119710826
- Titel
- Den underbara matresan : boken om den nya svenska maten med 198 recept och reseberättelser från 15 gårdar
- Författare
- Lennart Hagerfors
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 1997
- Omfång
- 311 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1454 g
- Språk
- Svenska
Norstedts 3 9789119710826 -
Matlexikon : allt du behöver veta och lite ti...
Häftad bok. Kakao Förlag. 2007. 173 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197619080
- Titel
- Matlexikon : allt du behöver veta och lite till
- Författare
- Malgorzata Kallin
- Förlag
- Kakao Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 377 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I takt med att vår matlagning inspirerats och influerats från alla världens hörn har vi fått massor av nya saker att lära oss. Kakao förlag ger därför ut ett välfyllt matlexikon, med traditionellt upplägg men otraditionellt innehåll. Kryddor, tillagningssätt, grönsaker, frukter och bär man inte ens visste fanns, te- och spritsorter, ostar och såser, allt väl beskrivet. Den här boken är en perfekt present till den matlagningsroade såväl som till novisen. Helt enkelt en bok för alla med intresse för mat och matlagning.
Kakao Förlag 9789197619080 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789172039629
- Titel
- Spanien Sol och skugga
- Författare
- Thomas Gustafsson
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2001
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1296 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9789172039629 -
Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner...
Inbunden bok. Kakao förlag. 2000. 112 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197315371
- Titel
- Kombinera mat och vin : nya recept, nya viner, nya kombinationer
- Författare
- Jens Dolk - Liselotte Forslin
- Förlag
- Kakao förlag
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 270 mm
- Vikt
- 681 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mat och vin hör ihop och alla kan lära sig att kombinera dem på ett bra sätt. Jens Dolk beskriver pedagogiskt druvsorter och tillverkning, hur våra sinnen fungerar samt hur man utan svårigheter matchar mat och vin för en fulländad smakupplevelse. Till druvorna lagar Liselotte Forslin spännande och modern mat med stor inlevelse.
Kakao förlag 9789197315371 -
Spegeln i spegeln
Inbunden bok. Berghs. 1 uppl. 1987. 292 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Namnad förstasida
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789150208634
- Titel
- Spegeln i spegeln
- Författare
- Michael Ende
- Förlag
- Berghs
- Utgivningsår
- 1987
- Omfång
- 292 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 500 g
- Språk
- Svenska
Berghs 1 9789150208634 -
Oförtrutet - Yttringar från tjugo års bokutgi...
Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2003. 615 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Obs, namnad och signerad på första sidan
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789172035690
- Titel
- Oförtrutet - Yttringar från tjugo års bokutgivning
- Författare
- Carlsson, Trygve
- Förlag
- Carlsson
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 615 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 160 x 228 mm Ryggbredd 45 mm
- Vikt
- 1162 g
- Språk
- Svenska
Carlsson 1 9789172035690 -
What's new, cupcake? : [ingeniously simple de...
Häftad bok. Boston : Houghton Mifflin Harcourt. 2010.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9780547241814
- Titel
- What's new, cupcake? : [ingeniously simple designs for every occasion]
- Författare
- Richardson, Alan - Tack, Karen.
- Förlag
- Boston : Houghton Mifflin Harcourt
- Utgivningsår
- 2010
- Språk
- English
- Baksidestext
- The endlessly imaginative duo who turned cupcaking into a national pastime is back, with utterly new, eye-popping creations anyone can make.
April Fools play -- You say it's your birthday? -- I thought you ordered chocolate moose -- Lets party, cupcake! -- The house that boo built -- Hooray for holly days -- Cupcakes, frostings, and cookies.
Imported from: lx2.loc.gov:210/LCDB (Do not remove)
Boston : Houghton Mifflin Harcourt 9780547241814 -
Dramatenartisternas favoritrecept
Inbunden bok. Estragon Förlag HB. 1 uppl. 2008. 208 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163322525
- Titel
- Dramatenartisternas favoritrecept
- Förlag
- Estragon Förlag HB
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm
- Vikt
- 655 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Emedan matlagningskonst och scenkonst är kärleksfulla skapande processer framsprungna ur kreativitet, fantasi och sinnlighet, saluterar vi seklet med detta kulinariska fyrverkeri från kollegor av i dag och ständigt levande kollegor från i går.
Denna receptsamling är artisternas egna favoriter generöst utportionerade med en till synes graciös nonchalans.
Estragon Förlag HB 1 9789163322525 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789171263407
- Titel
- New Vegan : det nya veganska köket
- Författare
- Mustard, Jenny
- Förlag
- Max Ström
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 167 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 237 x 240 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Veganmat tilltalar allt fler – både av hälsoskäl och av etiska skäl. Och veganmat behöver inte vara trist och enahanda. Tvärtom är det en kosthållning som är inspirerande för alla som vill leva hälsosamt och verka för en mer hållbar framtid. Och Jenny Mustards mat är allt annat än tråkig! Hon är modedesignern som skapar helt vegansk mat, oftast av ekologiska råvaror. Hon försöker hitta närproducerade alternativ till traditionellt exotiska ingredienser, vilket ger en miljövänlig kost, helt fri från djurprodukter. Eftersom veganismen växer otroligt snabbt för tillfället, är intresset för nytänkande veganska recept större än någonsin – och här kommer Jenny Mustard att bli en stjärna. Maten hon lagar är god, nyttig och etiskt försvarbar – men också enkel. Hennes recept är lättlagade, kräver få ingredienser, och går att tillaga på en liten budget.Till 20 av recepten finns en QR-kod som leder till en Youtube-film där hela processen visas professionellt.
Max Ström 9789171263407 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9780618829255
- Titel
- Hello, cupcake! - irresistibly playful creations anyone can make
- Författare
- Richardson, Alan
- Utgivningsår
- 2018
- Språk
- English
9780618829255 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789100103637
- Titel
- Jamies kök
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 336 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 257 x 286 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1820 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den nakna kocken och Den nakna kockens återkomst, har blivit enastående försäljningsframgångar i Sverige. Nu kommer äntligen hans tredje bok på svenska! Fifteen är namnet på hans nya Londonrestaurang, som även fungerar som restaurangskola. Jamie säger själv att studier inte var hans starka sida, och den här boken handlar om hans arbete med att utbilda 15 arbetslösa problemungdomar till förstklassiga kockar. Tillsammans med dem får vi lära oss alla de knep som gör matlagningen lätt, lustfylld och lyckad. I kapitel för kapitel går Jamie igenom tillagningsmetoder som stekning, grillning, pochering, ångkokning, bakning och bräsering. I inspirerande texter och närbilder visas hur man på bästa sätt hackar grönsaker, filear fisk, styckar kyckling och formar pasta. Här finns mer än 100 nya recept som alla bär Jamie Olivers omisskännliga prägel av charm och lättsamhet. I hans sällskap blir till och med inköpsrundan ett nöje! Jamies kök är inte någon traditionell baskokbok. Den kan snarare ses som en inspirationskälla till att börja experimentera med recept och tillagningsmetoder som man kanske inte tidigare vågat sig på. Här finns inga enkla standardrecept, istället lär vi oss att laga förstklassiga maträtter, fast på ett enkelt och roligt sätt. Att laga mat med den här boken är som att ha Jamie själv på besök hemma i köket. Tillsammans med honom känns det mesta lätt och utan att man vet ordet av kan man vara i full färd med att baka sin egen ravioli, eller med att laga äkta kycklingleverparfait. Även om Jamie Oliver inte längre vill kalla sig Den nakna kocken, är hans matlagningsfilosofi sig lik. Mat som lagats med ett leende blir alltid godast!
Albert Bonniers Förlag 9789100103637 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9783829046992
- Titel
- Stora boken om plockmat
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 304 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 220 x 285 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1506 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1 9783829046992 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789113064147
- Titel
- Matiga sallader
- Författare
- Hofberg, Caroline
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 768 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Årstiderna är verkligen naturens eget sätt att ge oss ny inspiration, inte minst i matlagningen. För mig är det en självklarhet att laga mat av råvaror som hör säsongen till. Därför passar en sallad precis lika bra till sommarens sköna uteliv som när man vill kura in sig med mer robusta rätter under den mörka årstiden."
Caroline Hofberg har skrivit många kokböcker, bland andra Mat på svenska och Medelhavsmat.
Norstedts 2 9789113064147 -
Nigellas sommarmat
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2003. 288 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137122397
- Titel
- Nigellas sommarmat
- Författare
- Lawson, Nigella
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 253 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nigella är här igen! Och nu med en lång rad superläckra sommarrecept. Hon vill emellertid förlänga den där härliga, lata och heta sommarkänslan så att den varar hela året. Tack vare Nigellas oemotståndliga beskrivningr kan man ta sig igenom vinterns allra mörkaste dagar.Inspirationen till recepten kommer från många olika håll, här finns till exempel inslag från Spanien, Italien, Mellanöstern och Nordafrika. Grunden för alla recept är fräscha och färska ingredienser. Och rätterna ska vara enkla att tillaga. Nöjet ska ligga i att äta och gärna tillsammans med många. Boken innehåller förrätter, huvudrätter med både fisk, kött och tillbehör, efterrätter samt drycker.Och det är inte vilka rätter som helst! Här lite plockmat: grillad aubergine med feta, mynta och chili; ingefärskryddad lax; kyld ärt- och myntasoppa; sommarminestrone; pappardelle med squash, russin och pinjenötter; spaghetti med vitlök, olja och chili; gammaldags tomatsallad; morotssallad med jordnötter; italiensk rödbetssallad; mauritisk räkcurry; laxspett med kokos och chili; citronris; grillad tonfisk med wasabi; revbensspjäll; lammspett; knapriga lammkotletter; kall rostbiff med citronsallad; kycklingsallad med mandel och persilja; siciliansk vinägerkyckling; anka med ingefära och apelsinsallad; hasselbackspotatis; bräserad sallad; korsikansk omelett; karamelliserad ananas med chokladsås; fikon för tusen och en natt; mousse på vit choklad och passionsfrukt; marängtårta med jordgubbar; arabiska plättar med apelsinblomssås; äppelglass; krusbärs- och fläderblomsglass; fryst chokladtryffel; honungssemifreddo samt en lång rad drinkar med spännande namn som Blue lagoon, Gina, Passione, Fragonard och Kiwitini.Allt som allt omfattar Nigellas sommarmat över 100 recept och i dem spårar man Nigellas oförlikneliga charm och finess samt stora matkunskaper.Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker: How to eat, How to be a domestic goddess samt Nigella -- Kort och gott som kom på svenska 2002. Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet.Hon bor i London med sina två barn.
Bokförlaget Forum 9789137122397 -
Mat för barn över 18 år : nyckeln till det ny...
Inbunden bok. Ekholmsnäs Skidanläggning. 1 uppl. 2015. 140 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163900389
- Titel
- Mat för barn över 18 år : nyckeln till det nya spritköket
- Författare
- Brydolf, Ludvig
- Förlag
- Ekholmsnäs Skidanläggning
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 140 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 230 x 280 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 920 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare författare: Brydolf, Ludvig
Ekholmsnäs Skidanläggning 1 9789163900389 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151837703
- Titel
- Italienskt
- Författare
- Stephens, Penny
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 254 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1460 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Italien kan delas in i två kulinariska områden: i det ena använder man sig mycket av vin och olivprodukter, i det andra av kött- och mejeriprodukter. Här presenteras maträtter från hela Italien och från varje region några extra spännande specialiteter. Vad sägs om Bönsoppa från Toscana med vitlök och oregano, Fläskkotletter från Neapel, smaksatta med oliver och parmesanost - och som avslutning på måltiden kanske någon av de kända italienska efterrätterna, som Tiramisu eller Zabaglione? Buon appetito!
Prisma 1 9789151837703 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346932
- Titel
- Sydostasien : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346932 -
-
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346956
- Titel
- U.S.A. : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346956 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789189346956
- Titel
- U.S.A. : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346956 -
-
Asien : Mat och resor
Inbunden bok. Damm Förlag AB. 1 uppl. 2006. 240 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789177158639
- Titel
- Asien : Mat och resor
- Författare
- Alastair Hendy
- Förlag
- Damm Förlag AB
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 240 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 234 x 298 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1426 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
I ASIEN MAT OCH RESOR presenteras den rika mångfalden av asiatiska matkulturer med sina karakteristiska smaker och dofter. Följ med matskribenten och fotografen Alastair Hendy på ett gastronomiskt äventyr genom hela Asien. På dammiga vägar och slingrande floder har han rest genom Indien, Burma, Thailand,
Laos, Vietnam, Singapore och Bali i jakt på utsökta smakkombinationer och spännande råvaror. Under resans gång har han oavbrutet antecknat recept, intryck och anekdoter och fotograferat allt som kommit i hans väg mat, människor och orter.
Resultatet är ett bländande vackert och inspirerande gastronomiskt äventyr.
Damm Förlag AB 1 9789177158639 -
Grilla medelhavsmat
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 2008. 208 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789146216698
- Titel
- Grilla medelhavsmat
- Författare
- Drennan, Matthew
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 233 x 273 mm Ryggbredd 24 mm
- Vikt
- 1307 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu älskar vi medelhavsmaten! Smakerna är fräscha och solmogna, maten en riktig hälsokälla. Webers Grilla medelhavsmat är den första boken på svenska i sitt slag. Här får du hjälp med att grilla mat som är god, nyttig och spännande!Grilla medelhavsmat innehåller ett hundratal recept som kombinerar det bästa hos de franska, italienska, spanska, grekiska och marockanska köken. Här presenteras läckra rätter av kött, fisk, fågel och grönsaker. Huvudrätter, sallader och sidorätter. Såser, marinader och aromsmör. Grundläggande grillteknik från den ledande grilltillverkaren Weber och tips på utrustning, förberedelser och tillagningstider.Matthew Drennan är irländare och började sin karriär som matskribent i London. Han har skrivit fyra egna kokböcker. För Webers grillbok tilldelades han Gourmand World Cookbook Award 2002 för världens bästa grillbok.
Wahlström & Widstrand 9789146216698 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9170249202
- Titel
- Stora fiskkokboken : recept, menyer, tips
- Författare
- Bonomo, Giuliana - Holmström, Per - Marcialis, Riccardo
- Förlag
- Höganäs : Wiken
- Utgivningsår
- 1991
- Språk
- Svenska
Höganäs : Wiken 9170249202 -
Tinas kök : nya recept och tips från SVTs pro...
Inbunden bok. Damm förlag. 1 uppl. 2006. 141 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171307088
- Titel
- Tinas kök : nya recept och tips från SVTs program Mat
- Författare
- Tina Nordström
- Förlag
- Damm förlag
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 141 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 235 x 266 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 872 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- TINAS KÖK - nya recept och tips från SVT:s program Mat
av Tina Nordström
Finns det någon som har gjort så mycket för svenskarnas matintresse som Tina Nordström? I matprogram och kokböcker har hon gjutit nytt liv i klassisk husmanskost och gjort oss nyfikna på nya smaker. Hon har fått oss att våga lite mer vid spisen - och givetvis att smaka, smaka, smaka. Och ha kul!
När vi nu tittar in i Tinas kök möts vi av en mängd nya recept, lättlagade nog för att bli nya favoriter hos tiotusentals matglada i alla åldrar. I TINAS KÖK hittar vi inte bara en lång rad inspirerande recept utan dessutom en hel del grundläggande kunskap. Här får vi till exempel lära oss hur vi tillreder olika sorters kött och när på året olika råvaror är som bäst (och vad vi ska laga av dem). Vi får också en lång rad praktiska tips som gör vardagen lite enklare.
Det bästa av allt med Tinas kök är att det alltid står välkomnande öppet. Kliv på!
Damm förlag 1 9789171307088 -
Tjejernas grillbok : de bästa grillrecepten f...
Häftad bok. Prisma. 1 uppl. 2007. 168 sidor.
Nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789151849188
- Titel
- Tjejernas grillbok : de bästa grillrecepten från Scan
- Författare
- Johansson, Elisabeth - Conway, Juanita - Wåreus, Joel
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 168 sidor
- Bandtyp
- Spiral
- Mått
- 220 x 245 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 860 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Tjejernas grillbok – De bästa grillrecepten från Scan är en annorlunda grillbok. Lite kvinnligare. Lite mer omtanke om gröna tillbehör, desserter och dukning. Lite smalare. Inspirerande inte bara för tjejer, läckert illustrerad med lockande bilder direkt från grillen.
Det skall grillas! Hon stressar i köket. Skär upp grönsaker, mixar en sallad, blandar till dressing, rör ihop dippar, marinader och grillsåser, ordnar med bröd, smör och andra tillbehör – och dukar snyggt i rasande fart... Han står med ölen i handen och väntar lojt på att glöden skall ta sig. När det är dags, vänder han sedan med stor inlevelse köttbitarna ett par gånger. När gästerna är mätta, är det grillmästaren som får allt beröm! Känns det igen?
Undersökningar visar att 8 av 10 män tycker att grillen är deras ansvar, medan bara 4 av 10 kvinnor uppger detsamma. Ibland kan det vara både kul och nyttigt att vända på steken, i dubbel bemärkelse.
Den här boken vill ge dig – kvinna eller man – som kanske känner dig lite osäker vid grillen lite mer råg i ryggen. Här finns de bästa grillrecepten och många goda tillbehör! Att äta lite smalare ligger i tiden. Och att grilla smalt är inte alls svårt. Köttet är ofta magert i sig självt, och med fettsnåla korvar och slimmade tillbehör får du en modern, smart och smakrik middag till vardag och fest.
Kapitelrubrikerna i boken lyder: Den stora grillfesten, Modern asado, Lilla grillfesten, Tonåringarnas grillparty, Barnens grillfest, På picknick, I all enkelhet, I ugnen, Tillbehör, Grillskola, Hitta rätt maträtt, Hitta rätt råvara, Ordlista.
Vad sägs om några av recepten: grillade entrecote med mango- & bönsalsa, melonsallad med fetaost, grillade persikor med vit choklad, grillad mango med hallon och kokosmascarpone, tomatsalsa Marrakech…
Prisma 1 9789151849188 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 0862832241
- Titel
- Indisk matlagning
- Författare
- Wilson, Anne - Barry, Peter
- Förlag
- Godalming : Colour Library Books
- Språk
- Svenska
Godalming : Colour Library Books 0862832241 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151850252
- Titel
- The art of home cooking
- Författare
- Mannerström, Leif
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 255 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 223 x 287 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1436 g
- Språk
- English
- Baksidestext
- "Vi talar inte om pimpinett mat, utan rejält käk. Låt trendnissarna strimla fläskläggen till pastan!"
Leif Mannerström älskar husmanskost, och det speglas i hans senaste bok där han samlat sin breda kunskap och sina favoritrecept. Nu kommer den prisbelönade Husmanskonst i en engelsk utgåva!
Efter 50 år vid spisen återvänder den svenska gastronomins grand old man till rötterna och delar med sig av sin samlade kunskap om det han trots all berömmelse älskat och älskar mest av allt: svensk husmanskost!
Resultatet är ett inbjudande praktverk med det mesta man behöver veta om älskade rätter som ärtsoppa med fläsk, mormors, pappas och hans egna köttbullar, skomakarlåda, kroppkakor, får i kål, fläsklägg med rotmos… ja, alla välkända läckerheter man önska sig på ett traditionellt svenskt middagsbord.
Leif Mannerström delar generöst med sig av sitt stora kunnande när det gäller såväl råvaror som tillredning och traditioner.
Boken utkom i original hösten 2006 och vann "Årets Svenska Måltidslitteratur 2006" i "À la carte-kategorin" med motiveringen: "Med sedvanlig självsäkerhet och pondus propagerar denne veterankock för vår husmanskost i en kokbok rik på färg, doft och smak. En välgärning som ligger i tiden."
Prisma 1 9789151850252 -
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn